radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Ένταση υγειονομικών ελέγχων ενόψει Χριστουγέννων

Εντατικοποίηση των ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος - ενόψει Χριστουγέννων - ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες το υπουργείο Υγείας.

Με σχετική του εγκύκλιο, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος τονίζει ότι οι έλεγχοι πρέπει να γίνουν σε όλα τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς τροφίμων και ποτών (εστιατόρια, ψητοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες κ.λπ.), τυποποίησης και διάθεσης τροφίμων και ποτών, αποθήκες χονδρικής ή λιανικής - συντήρησης και διακίνησης τροφίμων ή και ποτών και λοιπών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται στον έλεγχο των τροφίμων, κυρίως αυτών, που είναι ευαίσθητα στις μεγάλες θερμοκρασίες (ευαλλοίωτα τρόφιμα), για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων. Έλεγχοι πρέπει, επίσης, να γίνουν:

Στους χώρους παρασκευής και στον τρόπο μεταφοράς και πώλησης του ψωμιού και των λοιπών προϊόντων αρτοποιίας.
Στα μαγειρεία, εστιατόρια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους υγιεινής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, κλινικών, θεραπευτηρίων, οίκων ευγηρίας, o ιδρυμάτων και φορέων πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας.
Στα κυλικεία και τα λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν εντός του χώρου των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.o Στα κάθε είδους μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα, πλοία κ.λπ.) και στις εγκαταστάσεις των σταθμών υπεραστικών λεωφορείων, σταθμών τρένων, αεροδρομίων και λιμανιών.o Στους πλανόδιους και στάσιμους πωλητές τροφίμων ή/ και ποτών, οι οποίοι, κατά την εποχή αυτή, δραστηριοποιούνται σχεδόν ανεξέλεγκτα, κυρίως σε τουριστικές περιοχές και σε ακτές κολύμβησης.
Στα περίπτερα και καταστήματα ψιλικών, για το αν πληρούνται οι κατάλληλες συνθήκες πώλησης των επιτρεπομένων απ΄ αυτά τροφίμων και ποτών, σε συνεργασία με τις τοπικές αρμόδιες Υπηρεσίες.
Σε όλα τα δημόσια Θεάματα, στεγασμένα ή υπαίθρια (πλανόδια και στάσιμα).
Στους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπλούζες εργασίας, ατομική καθαριότητα, ατομικά βιβλιάρια υγείας).
Στις πτηνο - κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τυχόν υγειονομικά προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία τους (δυσοσμίες, παράνομη λειτουργία κ.λπ.)o Στον τρόπο διαβίωσης των κατοικίδιων ζώων, που την εποχή αυτή συνήθως μετατρέπονται σε αδέσποτα λόγω της εγκατάλειψης αυτών από τους ιδιοκτήτες τους.
Ξενοδοχεία - ζώα

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες καλούνται να κάνουν αυτοψία σε χώρους και καταστήματα, ώστε να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη διακίνηση και διάθεση σφαγίων ζώων. Πρέπει, επίσης, να πραγματοποιήσουν ελέγχους:

Στα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, δραστηριότητες για τις οποίες απαιτείται η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αποδοτικής λειτουργίας των συστημάτων επεξεργασίας των αποβλήτων (έλεγχοι, δειγματοληψίες κ.λ.π) και της υγειονομικά αποδεκτής διάθεσής τους, καθώς επίσης να τηρούνται βιβλία σωστής λειτουργίας που θα ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη λειτουργία των υδρευτικών συστημάτων των ανωτέρω τα οποία, θα πρέπει να εξετάζονται λεπτομερώς.

Η ίδια προσοχή και έλεγχος απαιτούνται και για τους χώρους αποθήκευσης πόσιμου νερού, καθώς και στους εξής χώρους:

Στις εγκαταστάσεις κολυμβητικών δεξαμενών, οι οποίες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένες με την προβλεπόμενη άδεια. Θα ελέγχεται η τήρηση βιβλίων παρακολούθησης της ποιότητας των νερών και γενικά η τήρηση των συνθηκών ασφαλείας καιυγιεινής λειτουργίας τους, όπως προβλέπεται από την άδεια.

Στις πηγές υδροληψίας να γίνονται υγειονομικές έρευνες από τους υπεύθυνους ύδρευσης, καθώς και για τα μέτρα προστασίας αυτών και συχνός δειγματοληπτικός έλεγχος στα υδραγωγεία και στα δίκτυα.

Οι υπηρεσίες καλούνται να διενεργούν ελέγχους στα κέντρα διασκέδασης και τα Λοιπά Καταστήματα με μουσική, να διενεργούνται ηχομετρήσεις, για την τυχόν καταστολή προβλημάτων ηχορύπανσης.

Επίσης επισημαίνεται η ανάγκη για διενέργεια ελέγχων ποιότητας εμφιαλωμένων νερών, στις πηγές, στα εμφιαλωτήρια, στην αποθήκευση, στην διακίνηση τους, καθώς και στους χώρους εμπορίας.- ποιότητας νερών στο υδραυλικό σύστημα των κλιματιστικών μηχανημάτων των χώρων συνάθροισης ατόμων.

Κάπνισμα

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η αναγκαιότητα εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και η τακτική ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών.

Θεωρείται δεδομένη η επιβολή κυρώσεων (διοικητικές και ποινικές), στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, από τις οποίες είναι δυνατό να προκληθεί κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

Δ.Κ. 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net