radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Οικονομικά νέα

Στην αρχική της φάση βρίσκεται η διαπραγμάτευση κυβέρνησης – τρόικας για τα νέα εισπρακτικά μέτρα αξίας 13-14 δισ. ευρώ έως το 2014, με βασικό ζητούμενο, το χρόνο κατά τον οποίο η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη.
Υπό τον υπουργό Οικονομικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο η ηγεσία της τρόικας που βρίσκεται πλέον στην Αθήνα ξεκινά τις διαπραγματεύσεις για τα πακέτα μέτρων που θα συνοδεύσουν το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Στόχος είναι μέσα στο σαββατοκύριακο να υπάρχουν οι πρώτες αποφάσεις για τα νέα μέτρα, ώστε να παρουσιαστούν την Δευτέρα από τον υπουργό στο Eurogroup.

Οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν έως τις 30 Ιανουαρίου, όταν στην Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει το προσωρινό Μνημόνιο. Η τελική τους αξία θα κριθεί από την ύφεση, η διάρκεια της οποίας είναι ακόμη απροσδιόριστη.
Η τρόικα εκτιμά ότι χωρίς καν να ληφθεί υπόψη η επίπτωση των νέων πακέτων μέτρων (υπολογίζονται προσωρινά σε 13 με 14 δισ. ευρώ για τα έτη 2012-2013-2014) η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης περί το 2013.
Τα στελέχη των επιτηρητών εκτιμούν ότι το 2011 κλείνει με μεγαλύτερη από το 5,5% (που προβλέπει ο προϋπολογισμός) ύφεση περί το 6% χωρίς πάντως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Το 2012 η ψαλίδα αυξάνεται με ύφεση 3,8% αντί για 2,9% που προέβλεπε έναν μήνα πριν ο προϋπολογισμός, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Τρόικας. Για το 2013, έτος ανάκαμψης σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, πλέον εκτιμάται ύφεση της τάξης του 0,5% εκτός εάν οι εξελίξεις στον τουρισμό το 2013, φέρουν θετικό πρόσημο στη χώρα.
Η τρόικα θα πρέπει να συμφωνήσει τα ποσά με την ελληνική πλευρά σε διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Ανάλογα με τα τελικά ποσοστά που θα συμφωνηθούν, θα κριθεί και το ύψος των μέτρων, αφού η ύφεση μειώνει τις προβλέψεις για έσοδα και αυξάνει την αξία των νέων μέτρων.

Πάντως, το νέο Μνημόνιο και το PSI που δεν λαμβάνονται ουσιαστικά υπόψη, είναι άγνωστο πώς θα επηρεάσουν την πορεία της οικονομίας.
«Μετά την ολοκλήρωση του PSI τo κλίμα θα αλλάξει άρδην, τα κεφάλαια θα επιστρέψουν, και οι αναπτυξιακές προοπτικές, παρά τα νέα μέτρα, θα είναι ευνοϊκότερες» αισιοδοξούν τα στελέχη του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικας.

Ούτως ή άλλως η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου, δεν είναι αυτόματη διαδικασία. Δηλαδή, για να έρθουν πίσω οι καταθέσεις απαιτείται χρόνος, το ίδιο για να αποφασίσουν οι ξένοι επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα.

Αλλοι ομιλούν για διαπραγμάτευση ενός πιο ήπιου προγράμματος, πρόταση που προς το παρόν έχει ως βασικό αντεπιχείρημα τον κίνδυνο η τρόικα αντ’ αυτού να ζητήσει περισσότερα μέτρα.

Λύση είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σκέλος με κονδύλια από το ΕΣΠΑ, την ΕΤΕπ και άλλες πηγές ρευστότητας. Πολλοί από τους συνομιλητές συμφωνούν ότι η υλοποίηση του μνημονίου καθυστερεί προκαλώντας νέα μέτρα, διαθρωτικά (μισθοί ιδιωτικού τομέα) και δημοσιονομικά.
Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων και το «κούρεμα» του χρέους

Σε πλήρη εξέλιξη και στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κ.Λουκάς Παπαδήμος θα έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) κ.κ.Τσαρλς Νταλάρα και Ζακ Λεμιέρ. Στη συνάντηση θα είναι παρών και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ.Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε ανακοίνωσή του μετά τις συνομιλίες της Πέμπτης, το IIF διαπιστώνει πρόοδο όσον αφορά στην πορεία του προγράμματος περικοπής του χρέους.
Χθές βράδι ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί για δύο ώρες την Τετάρτη χωρίς να κάνουν μετά δηλώσεις. Επρόκειτο για την πρώτη απευθείας επαφή των δύο πλευρών μετά τη διακοπή προηγούμενου γύρου συνομιλιών την περασμένη εβδομάδα.
To γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, επιβεβαίωσαν κορυφαίες πηγές με γνώση των συνομιλιών, διευκρινίζοντας όμως ότι απαιτείται ακόμα αρκετή δουλειά για να επιτευχθεί οριστική συμφωνία.
Σύμφωνα με μία από τις πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι ιδιώτες απέρριψαν την Τετάρτη κοινή πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας για επιτόκιο ελαφρώς υψηλότερο του 3,5% για τα νέα ομόλογα που πρόκειται να αντικαταστήσουν τα παλαιά. Η ίδια πηγή δήλωσε ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι επιδιώκουν κουπόνι τουλάχιστον 4%.
Αλλη πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις είναι το ύψος του κουπονιού που θα φέρουν τα νέα ομόλογα, επισημαίνοντας πάντως πως η απόσταση των δύο πλευρών για το θέμα μικραίνει. «Υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά το κουπόνι και τη ρήτρα ανάπτυξης» σημείωσε χαρακτηριστικά η πηγή διευκρινίζοντας πως «συζητείται το κουπόνι στα νέα ομόλογα να είναι κλιμακωτό: Να υπάρχει ένα για τα πρώτα 10 χρόνια και να αλλάξει μετά».
Η πηγή πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία στις αμέσως επόμενες ημέρες.
Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη το σχήμα του PSI να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή έτσι ώστε να επισημοποιηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα.
Στις 6 το απόγευμα ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ράιχενμπαχ: Αισιοδοξία για την Ελλάδα

Σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force), κ.Χόρστ Ράϊχενμπαχ, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.
Ο κ. Ράιχενμπαχ επισήμανε ότι η ρευστότητα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι μόλις ολοκληρωθούν το PSI και το νέο Μνημόνιο, «τότε θα προχωρήσουμε στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε αυτές να στηρίξουν την ελληνική οικονομία».
Αναγνώρισε παράλληλα ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και τόνισε χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτήν τη στρατηγική. «Το βάρος που δέχτηκε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων είναι διπλάσιο σε σχέση με των Πορτογάλων και τριπλάσιο σε σχέση με των Ισπανών, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της ζήτησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ακόμη ότι στο κέντρο της δράσης της Task Force είναι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και οι αλλαγές στη φορολογία. Για τα θέματα αυτά, τόνισε, υπάρχει συνεργασία με το ΔΝΤ υπογραμμίζοντας ότι «το σημαντικό δεν είναι οι νόμοι αλλά η εφαρμογή τους». Επισήμανε επιπλέον ότι πρέπει να καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων ενώ για μια ακόμη φορά έκανε ειδική μνεία στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας.
Αναφερόμενος τέλος στο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στη μείωση του αποθέματος των οφειλών των δημόσιων οργανισμών προς τις επιχειρήσεις.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χριστοδουλάκης


γγε-γγε


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net