radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

OIKONOMIKA NEA

Μειωμένο κατά 62,8%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 850 εκατ. ευρώ ήταν το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε κατά 828 εκατ. ευρώ λόγω της μείωσης του ελλείμματος του ισοζυγίου των αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 352 εκατ. ευρώ, των καθαρών πληρωμών για αγορές καυσίμων κατά 372 εκατ. ευρώ και των καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων κατά 103 εκατ. ευρώ.

Το εμπορικό έλλειμμα εκτός καυσίμων και πλοίων περιορίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου λόγω της μείωσης της δαπάνης για εισαγωγές κατά 349 εκατ. ευρώ ή 16,2%, δεδομένου ότι οι εισπράξεις από εξαγωγές έμειναν σχεδόν στάσιμες (σημειώνοντας μικρή μόνο άνοδο 0,2%).

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών περιορίστηκε το ίδιο διάστημα κατά 61 εκατ. ευρώ λόγω της μείωσης των καθαρών εισπράξεων κυρίως από υπηρεσίες μεταφορών και – μόνο οριακά – από ταξιδιωτικές υπηρεσίες, ενώ το ισοζύγιο των λοιπών υπηρεσιών παρουσίασε μικρό πλεόνασμα, έναντι ελλείμματος τον Νοέμβριο του 2011.

Ειδικότερα, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2011, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους μειώθηκαν κατά 7,5% και οι αντίστοιχες δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος μειώθηκαν κατά 5,3%, με αποτέλεσμα μείωση των καθαρών εισπράξεων κατά 6,4 εκατ. ευρώ. Τον ίδιο μήνα οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών μειώθηκαν κατά 7,2% σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι ακαθάριστες εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών (κυρίως από την εμπορική ναυτιλία) παρουσίασαν πτώση κατά 14,2% και οι αντίστοιχες πληρωμές μειώθηκαν κατά 10,1%, με αποτέλεσμα οι καθαρές εισπράξεις να μειωθούν κατά 109 εκατ. ευρώ.

Από τα στοιχεία της ΤτΕ προκύπτει ότι το ισοζύγιο εισοδημάτων παρουσίασε έλλειμμα μόλις 4 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 588 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2011, δεδομένου ότι το Νοέμβριο του 2012 καταγράφηκαν καθαρές εισπράξεις από τόκους, μερίσματα και κέρδη ύψους 22 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών πληρωμών ύψους 565 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο του 2011. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση των καθαρών πληρωμών για τόκους επί των τίτλων του Δημοσίου που διακρατούν κάτοικοι του εξωτερικού κατά 487 εκατ. ευρώ, μετά τη συμμετοχή των ιδιωτών στην περικοπή του δημόσιου χρέους (PSI), και δευτερευόντως (α) στη μείωση των καθαρών πληρωμών για τόκους καταθέσεων και δανείων και (β) στην εμφάνιση καθαρών εισπράξεων από μερίσματα και κέρδη, έναντι καθαρών πληρωμών τον Νοέμβριο του 2011.

Τέλος, το ισοζύγιο τρεχουσών μεταβιβάσεων παρουσίασε έλλειμμα 57 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 140 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2011, λόγω της μείωσης των καθαρών μεταβιβαστικών πληρωμών του τομέα της γενικής κυβέρνησης (κυρίως προς την ΕΕ), σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011, αλλά και της αύξησης των καθαρών μεταβιβαστικών εισπράξεων των λοιπών τομέων (που κυρίως αφορούν μεταναστευτικά εμβάσματα).
Το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2012 το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε κατά 13,4 δισ. ευρώ ή 72,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και διαμορφώθηκε σε 5,1 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά πρωτίστως τη σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 6,7 δισ. ευρώ, τη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου εισοδημάτων κατά 5,4 δισ. ευρώ, καθώς και την αύξηση των πλεονασμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων (κατά 1,1 δισ. ευρώ) και του ισοζυγίου υπηρεσιών (κατά 253 εκατ. ευρώ).

Μαυραγάνης: δύσκολα εισπράττει το ΣΔΟΕ

«Η είσπραξη των προστίμων που επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ καθίσταται δυσχερής», παραδέχεται ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάνατηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου.

Ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει ότι οι εκθέσεις που έχει αποστείλει το ΣΔΟΕ στις αρμόδιες ΔΟΥ και τα τελωνεία της χώρας, από το 2009 έως τις 30.11.2012, για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειες επί θεμάτων προστίμων και οφειλών φορολογουμένων ανέρχονται συνολικά σε 116.648.

Σημειώνει πάντως πως «η είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν συνεπεία ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ καθίσταται δυσχερής, λόγω του μεγάλου ύψους αυτών αλλά και του γεγονότος ότι οι υπόχρεοι καταβολής τους φυσικά ή νομικά πρόσωπα στερούνται, στις πλείστες των περιπτώσεων, περιουσιακών στοιχείων κατά το χρόνο επιβολής και βεβαίωσης αυτών».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητούσε να ενημερωθεί αν υπάρχουν συνολικά απογραφικά στοιχεία για τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί από το ΣΔΟΕ από το 2009 έως και σήμερα και ποιο είναι το σύνολο των προστίμων που έχουν επιβληθεί και το ποσό που έχει εισπραχθεί.

Αύξηση των ξένων επενδύσεων

Θεαματική αύξηση 128,7% παρουσίασαν, το 2012, οι ξένες άμεσες επενδύσεις προς την Ελλάδα, πάρα τη γενικότερη τάση συρρίκνωσης προς τις υπόλοιπες χώρες του Νότου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNCTAD, οι άμεσες ξένες επενδύσεις προς τη χώρα μας υπερδιπλασιάσθηκαν πέρυσι στα 2,6 δισ. ευρώ από 1,1 δισ. ευρώ το 2011 και έναντι μόλις 300 εκατ. ευρώ το 2010.

Οι επενδύσεις προς την Ελλάδα ήταν διπλάσιες των άμεσων ξένων επενδύσεων (μόλις 1,3 δισ. ευρώ) που κατάφερε να προσελκύσει πέρυσι η Γερμανία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άμεσες ξένες επενδύσεις (δηλαδή εταιρικές εξαγορές και επέκταση δραστηριοτήτων σε ξένες αγορές) μειώθηκαν πέρυσι κατά 12%, στο 1,31 τρισ. δολάρια, από 1,60 τρισ. δολάρια το 2011, με τις αναπτυσσόμενες χώρες να εξασφαλίζουν για πρώτη φορά τη «μερίδα του λέοντος».

Οι ΗΠΑ παρέμειναν κορυφαίος προορισμός, προσελκύοντας άμεσες ξένες επενδύσεις ύψους 147 δισ. δολαρίων - μειωμένες όμως σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Ακολούθησε η Κίνα, που προσείλκυσε 120 δισ. δολάρια.

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις προς τις ανεπτυγμένες οικονομίες συρρικνώθηκαν κατά 32,1%, στα 548,9 δισ. δολάρια, από 807,8 δισ. δολάρια το 2011.

ΔΕΗ: Περισσεύουν τα νερά στους ταμιευτήρες

Τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των φραγμάτων και την ανάσχεση πλημμυρών καθιστούν αναγκαία, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι πολύ αυξημένες εισροές στους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών σταθμών της λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων της τελευταίας περιόδου, σε συνδυασμό με τα ήδη πολύ υψηλά για την εποχή υδατικά αποθέματα.

Όπως αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της, τα υδατικά αποθέματα στους ταμιευτήρες βρίσκονται στα επίπεδα των 2370 περίπου Γιγαβατωρών (GWh), αυξημένα κατά περίπου 46% έναντι των αποθεμάτων της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (περίπου 1620 GWh) και κατά περίπου 18% έναντι των στατιστικά μεγίστων αποδεκτών αποθεμάτων της περιόδου.

Για τον σκοπό αυτό η ΔΕΗ επισημαίνει πως απαιτείται σημαντική αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής κατά την τρέχουσα περίοδο.

Παράταση για την απόσυρση οχημάτων

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, οι διατάξεις της απόσυρσης εφαρμόζονται για τα αυτοκίνητα που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, για τα οποία η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί στη χώρα μας μέχρι 31.12.2000 και έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους διαγραφής, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγούμενων ετών.

Επιπλέον, με την υποπαράγραφο στ' ορίζεται ότι η νέα ημερομηνία λήξης της απόσυρσης (31.12.2013) ισχύει και για τα αυτοκίνητα οχήματα που υπάγονται στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 20 του Ν. 4002/2011 (ΦΕΚ 180/Α').

Επισημαίνεται επίσης ότι, με τις διατάξεις της υποπαραγράφου ζ', η αίτηση επιστροφής που προβλέπεται στο νόμο Ν. 4002/2011 (παρ. 1 άρθρο 20) δύναται να κατατίθεται μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την ταξινόμηση του οχήματος και το αργότερο μέχρι και τις 31.12.2014.

Με την ίδια εγκύκλιο προβλέπεται ακόμη η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης Ι.Χ. αυτοκινήτων των πολύτεκνων οικογενειών και αναπήρων, ενώ πλέον ο φόρος πολυτελείας στα μεταχειρισμένα Ι.Χ. θα επιβάλλεται με την κλίμακα του φόρου που ισχύει για τα καινούργια και κυμαίνεται από 10% έως 40%.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι οι τρίτεκνοι αν γίνουν πολύτεκνοι δικαιούνται εκ νέου απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης για αγορά αυτοκινήτου.Ανδρέας Χριστοδουλάκης
gge-gge 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net