radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, οι νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα ληξιπρόθεσμα χρέη και οι ασφαλιστικές εισφορές προς τα Ταμεία, το νέο φορολογικό πλαίσιο για την φοροδιαφυγή, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πορεία του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι μέχρις στιγμής εξελίξεις από τις επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα:

Το «χαράτσι» που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ είναι πιθανό να πληρώσουν και φέτος οι φορολογούμενοι αντί του νέου φόρου στα ακίνητα του οποίου οι αποφάσεις για την επιβολή του έχουν «παγώσει» για την ώρα.

Την παράταση του Τέλους για ένα ακόμη χρόνο ζήτησε χθες η Τρόικα από την κυβέρνηση, προσθέτοντας ένα ακόμη «αγκάθι» στην ατζέντα με τα ανοικτά ζητήματα που θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι την προσεχή Πέμπτη, που ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες.

Έως τότε θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση στα εξής θέματα: της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, των νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, των ληξιπρόθεσμων χρεών και των ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία, του νέου φορολογικού πλαισίου για την φοροδιαφυγή, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της πορείας του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.

Τους φακέλους με αυτά τα ζητήματα «χτένισαν» χθες ένα προς ένα οι Πόλ Τόμσεν από το ΔΝΤ, Ματίας Μορς από την Ε.Ε. και Κλάους Μαζούχ από την ΕκΤ στην δίωρη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το επιτελείο του. Τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

«Αποτιμήσαμε δράσεις και πολιτικές διαφόρων υπουργείων» είπε μετά την συνάντηση αξιωματούχος της κυβέρνησης εστιάζοντας στο «καυτό» θέμα των απολύσεων για το οποίο οι ξένοι επικεφαλής θα έχουν σήμερα νέα επαφή με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

«Έχουν δοθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκεκριμένα στοιχεία για να πάρουμε τη δόση των 2,8 δις. ευρώ του Μαρτίου», είπε το ίδιο στέλεχος, προσθέτοντας πως «τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης έχουν δώσει στοιχεία για πολιτικές που πρέπει να εφαρμοσθούν για να επιτευχθούν οι στόχοι».

Ερωτηθείς ο ίδιος παράγοντας για το εάν υπάρχει απόφαση για το πώς θα εισπραχθεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων και εάν θα αποδεσμευθεί από το λογαριασμό της ΔΕΗ, ο ίδιος άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Άλλες πηγές από το υπουργείο επισημαίνουν ότι η παράταση του τέλους της ΔΕΗ αποτελεί εναλλακτικό σχέδιο για την διασφάλιση των εσόδων από τους φόρους στα ακίνητα σε περίπτωση που καθυστερήσουν ο σχεδιασμός και οι διαπραγματεύσεις των κομμάτων για τον ενιαίο φόρο .

Έτσι, λοιπόν, εάν οι διαδικασίες δεν ολοκληρωθούν έγκαιρα, τότε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενδέχεται να επιβληθεί σε πέντε δόσεις νέο έκτακτο τέλος ακινήτων το οποίο θα εισπραχθεί και πάλι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ως προς τις επικείμενες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τις οφειλές προς τα Ταμεία, οι συζητήσεις οι οποίες διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας γίνονται με όρους ανατολίτικου παζαριού ειδικά στο θέμα του αριθμού των δόσεων. Μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις στην τρίτη κατά σειρά σύσκεψη των τεχνικών κλιμακίων, φαίνεται ότι για την έκτακτη ρύθμιση ο αριθμός των δόσεων κλειδώνει στον αριθμό 48 και για την πάγια ρύθμιση (που θα ισχύσει σε όλα τα ταμεία από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους) ο αντίστοιχος αριθμός είναι οι 18 δόσεις ή 24 όπως άλλες πηγές επισημαίνουν.

Ωστόσο παρόλο που έχει συμφωνηθεί ο αριθμός των δόσεων εκεί που δεν έχει υπάρξει συμφωνία (γιʼ αυτό και θα συναντηθούν και σήμερα) είναι στο διάστημα που θα τρέξει η έκτακτη ρύθμιση (αφού η ελληνική πλευρά ζητάει να επεκταθεί ο χρόνος ισχύος της μέχρι το 2016 και η τρόικα θέλει να λήγει πριν την θέση σε ισχύ στην πάγια ρύθμιση). Επίσης η τρόικα ζητά εγγυήσεις ότι τα ποσά που το ΙΚΑ υπολογίζει να συγκεντρώσει εντός του 2013 από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για 1 έως 1,5 δις ευρώ) πράγματι θα συγκεντρωθούν.

Εντωμεταξύ, χθες ο Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε προκήρυξη για την πρόσληψη 4.091 «Ράμπο» που θα ριχθούν στην μάχη των εσόδων.

2. Όχι άλλα μέτρα λιτότητας διαμηνύει ο Πρωθυπουργός

“Όχι άλλα μέτρα λιτότητας” ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας προχθές στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ και ενώ παρατείνεται η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους ελεγκτές της Τρόικας.

Μέχρι την Τετάρτη θα γίνει το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής του κλιμακίου αφού την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής. Το θέμα της Συνόδου εκ των πραγμάτων είναι η κατάσταση στην Ιταλία, Βερολίνο και Βρυξέλλες δεν θα ήθελαν να προστεθεί ξανά και η Ελλάδα λόγω αδιεξόδου. Τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και οι άλλοι δύο αρχηγοί της συμπολίτευσης έχουν διαμηνύσει με κατηγορηματικότητα ότι την λήψη νέων μέτρων δεν αντέχει πολιτικά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

3. 4.000 ελεγκτές – φοροεισπράκτορες στο υπουργείο Οικονομικών

Απάντηση στην Τρόικα αλλά και στους διεθνείς αμφισβητίες της χώρας (τύπου «Spiegel») που υποστηρίζουν πως πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι εφορίες γιατί δεν εισπράττουν έσοδα, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών και «στρατολογεί» πάνω από 4.000 ελεγκτές-φοροεισπράκτορες.

Το "Σώμα" των ελεγκτών θα στελεχώσουν υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ποσοστό 65% επί των νέων θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα. Μέσω της προκήρυξης των θέσεων αυτών πάντως αναμένεται να αποφευχθούν και χιλιάδες αποχωρήσεις -λόγω διαθεσιμότητας- προσοντούχων υπαλλήλων του δημοσίου.

4. Σχέδιο Μάρσαλ για την έξοδο από την κρίση προτείνουν τα γερμανικά συνδικάτα

«Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ε.Ε. με ετήσιο προϋπολογισμού 260 δισ. ευρώ, το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον επικείμενο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, προτείνει η συνομοσπονδία γερμανικών συνδικάτων (DGB), ως εναλλακτική λύση στη σημερινή αδιέξοδη οικονομική πολιτική.

Το γερμανικό σχέδιο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Λουξεμβούργο, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Ζαν Ασελμπορν.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο Ε.Ε., εν όψει των προτάσεων για την προώθηση της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης, που θα παρουσιάσει εντός του έτους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Μάλιστα τα συνδικάτα των δύο χωρών προειδοποίησαν ότι στις ευρωεκλογές του 2014, θα προτείνουν στους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν εκείνα τα ευρωπαϊκά κόμματα που θα λάβουν υπόψη και θα προωθήσουν το εν λόγω σχέδιο.
5. Η παραίτηση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ δημιουργεί προβληματισμούς για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Στη χειρότερη δυνατή στιγμή για την πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, προέκυψε το θέμα της παραίτησης του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκη Αθανασόπουλου, αφού το πρόγραμμα παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και η τρόικα ζητεί λύσεις εδώ και τώρα, προκειμένου να μην αστοχήσει το πρόγραμμα εσόδων του πρώτου εξαμήνου και ενεργοποιηθεί η ρήτρα αυτόματης διόρθωσης που θα φέρει νέα μέτρα.

Η καθυστέρηση που θα προκύψει μέχρι να οριστεί και να εγκριθεί από τη Βουλή ο νέος πρόεδρος (όπως προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ) είναι πιθανό να εντείνει τον προβληματισμό που εξέφρασε το κλιμάκιο της τρόικας σχετικά με το μέλλον του προγράμματος. Στις συναντήσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, οι εκπρόσωποι των δανειστών έθεσαν μια σειρά από ζητήματα, τα οποία, αν και έχουν εντοπιστεί από το 2010, συνεχίζουν να καθυστερούν αδικαιολόγητα την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

6. Κρίσιμες επαφές του νέου Προέδρου της Κύπρου στην Αθήνα

Η οικονομική κρίση και οι συζητήσεις της Κύπρου με την τρόικα για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, το θέμα των υδρογονανθράκων αλλά και το Κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει σήμερα ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα, πραγματοποιώνοντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του μετά από την εκλογή του.

Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Αναστασιάδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ στις 12.35 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κύπριος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ατζέντα των συνομιλιών σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «σε αυτή τη χρονική συγκυρία χρειαζόμαστε τις εμπειρίες της Ελλάδας τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στην εφαρμογή του μνημονίου. Με τη σειρά μας θα προσφέρουμε στην Ελλάδα τις δικές μας εμπειρίες σε ζητήματα που είμαστε πιο προχωρημένοι, όπως στον τομέα των υδρογονανθράκων». Πρόσθεσε πως κατά την επίσκεψή του θα συζητηθεί και ο τρόπος συντονισμού των δύο κυβερνήσεων στο Κυπριακό.Βασίλης Βαλαμβάνος

ΓΓΕ-ΓΓΕ


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net