radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ

ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Οι προτάσεις του ΟΟΣΑ να περνούν από «κόσκινο»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συναντήθηκε με τα προεδρεία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων και της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας, παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΟ-Δήμητρα κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν, για την προτεινόμενη αύξηση στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος και τις επιχειρούμενες αλλαγές στις προδιαγραφές παρασκευής του ελληνικού γιαουρτιού.

Μετά το πέρας της συνάντησης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ελληνική γαλακτοκομική αγελαδοτροφία δεν είναι ούτε συντεχνία, ούτε κατεστημένα συμφέροντα. Είναι ένας από τους παραγωγικούς κλάδους της αγροτικής μας οικονομίας, παράγει ένα ποιοτικό και εγγυημένο προϊόν που προσφέρει στους καταναλωτές και θα πρέπει να την στηρίξουμε. Οι προτάσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ, όπως και οι προτάσεις κάθε διεθνούς οργανισμού θα πρέπει «να περνούν από κόσκινο». Δεν είναι οι δέκα εντολές. Είναι προτάσεις. Ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, βεβαίως να το υιοθετήσουμε, ότι όμως έχει αρνητικές επιπτώσεις θα πρέπει να έχουμε την παρρησία να το απορρίψουμε. Εάν το είχαμε κάνει και στο παρελθόν με αντίστοιχες προτάσεις διεθνών οργανισμών, ίσως να ήμασταν σήμερα καλύτερα.
Η έκθεση του ΟΟΣΑ όσον αφορά στο ζήτημα του γάλακτος έχει αντιφάσεις. Θεωρεί ότι θα μειωθούν οι τιμές εάν επιτραπούν οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος, αλλά από την άλλη δεν δίνει απάντηση γιατί το γάλα μακράς διάρκειας είναι ακριβότερο στην Ελλάδα. Η ίδια η έκθεση αναγνωρίζει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ελληνική αγελαδοτροφία, αλλά δεν υπολογίζει τη σχέση κόστους-οφέλους των προτάσεών της. Εάν δεν το κάνει η έκθεση, οφείλουμε εμείς να το κάνουμε.
Για το γάλα μιας ημέρας τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων. Το γάλα αυτό, που θα ονομάζεται μιας ημέρας και θα είναι δυο-τριών ημερών, ουσιαστικά θα έχει την ίδια θερμική επεξεργασία που έχει σήμερα το φρέσκο γάλα πέντε ημερών. Άρα λοιπόν, θα μειώσουμε τη διάρκεια ζωής σε ένα προϊόν που έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής; Τι θα εξυπηρετήσει αυτό; Θα μειωθούν ή θα αυξηθούν οι επιστροφές ληγμένων; Νομίζω ότι τελικά αυτή η πρόταση περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει, παρά θα λύσει».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας, κ. Θανάσης Βασιλέκας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η ελληνική γαλακτοπαραγωγή καλύπτει το 35% των ελληνικών αναγκών. Άρα, το πρόβλημα που θα ‘πρεπε να συζητάμε είναι πως θα αναπτυχθεί η ελληνική γαλακτοπαραγωγή, πως θα πλησιάσει στο να καλύπτει τις ανάγκες και όχι πως θα αφανίσουμε την παραγωγή, επικαλούμενοι τη μείωση της τιμής.
Αν καταργηθεί ο όρος «φρέσκο» και καθιερωθεί γάλα μιας, δυο, τριών, δέκα ημερών, αυτό που θα μείνει στο τέλος, επειδή ακριβώς και η διακίνηση του γάλακτος της μιας ή των 2 ημερών έχει υψηλό κόστος, είναι μόνο το γάλα των 10 ημερών.
Παράλληλα έχει καταργηθεί, μην ξεχνάτε, η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης πάνω στο προϊόν, δηλαδή ο καταναλωτής δεν θα γνωρίζει, πλέον, τι καταναλώνει και από πού προέρχεται. Και αυτά όλα με αμφίβολο οικονομικό αποτέλεσμα για τον καταναλωτή. Ενώ, θα έχουν επίπτωση στην ελληνική αγελαδοτροφία που θα την οδηγήσουν σε αφανισμό.
Επιπλέον, το μακράς διάρκειας ζωής γάλα, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά, και το υψηλής παστερίωσης που είναι ως επί το πλείστον από εισαγόμενο γάλα, είναι ακριβότερα στην αγορά απ’ ότι το φρέσκο ελληνικό. Άρα λοιπόν με ποια διαδικασία, οι περαιτέρω εισαγωγές θα ρίξουν την τιμή, ειλικρινά δεν το γνωρίζουμε!
Όσο για το γιαούρτι και για το τυρί από σκόνη, να αναφέρω ότι μεγάλη ελληνική γαλακτοβιομηχανία κέρδισε πρόσφατα δικαστήριο στην Αγγλία από τον Chobani, μια τούρκικη εταιρεία η οποία έβγαζε προϊόν γιαουρτιού με την επωνυμία «ελληνικό γιαούρτι». Και δικαιώθηκε στα αγγλικά δικαστήρια, διότι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούταν δεν ήταν ελληνικό γάλα. Άρα, λοιπόν, στην Ελλάδα, θα κυκλοφορεί προϊόν, το οποίο θα ονομάζεται «ελληνικό γιαούρτι» από σκόνη; Από εισαγόμενη σκόνη;
Και να σας πω και κάτι άλλο: για ένα προϊόν το οποίο είναι brand name ελληνικής παραγωγής, όπως τα γιαούρτια μας σε όλη την Ευρώπη, όπου αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση φαντάζεστε ότι θα βγάλουμε με σκόνη γάλα και θα το ονομάζουμε «ελληνικό γιαούρτι» και θα μας αφήσουν οι Ευρωπαίοι έτσι; Όχι! Τι μπορεί να γίνει; Το όποιο ελληνικό γάλα θα γίνεται γιαούρτι και θα φεύγει στην Ευρώπη και ο Έλληνας καταναλωτής, γιατί είναι «δεύτερης» ποιότητας προφανώς για κάποιους, θα καταναλώνει το γιαούρτι από σκόνη.
Και επίσης, τείνουμε να απεμπολήσουμε το δικαίωμα της ονομασίας ΠΟΠ στη φέτα με τη σκόνη, επειδή ξέρουμε πολύ καλά ότι η Ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι σαφής. Χαρακτηρίζεται φέτα το προϊόν, το παραγόμενο από αυτόχθονες ελληνικές φυλές και από νωπό γάλα, από ελληνικό γάλα που παράγεται από αυτές τις φυλές. Επομένως και αυτή η φέτα, το όποιο τυρί βγάζουμε από σκόνη θα απευθύνεται πάλι στους «δευτεροκλασάτους» καταναλωτές».

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος σημείωσε ότι:

«Η Ιταλία, η οποία έχει «φρέσκο γάλα», γιατί λένε ότι δεν υπάρχει στην Ευρώπη άλλη χώρα με τον όρο «φρέσκο γάλα», και είναι συγκεκριμένων ημερών, θα μπορεί να φέρει αυτό το γάλα το φρέσκο στην Ελλάδα και να το πουλάει. Και θα έχουμε κάνει το εξής: θα έχει καταργηθεί το φρέσκο ελληνικό γάλα που θα λέγεται μιας, δυο, τριών ημερών, και θα έρχεται ιταλικό φρέσκο γάλα να πωλείται στην Ελλάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχτούμε, έτσι, με βάση τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες».

Ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων, κ. Γιώργος Κεφαλάς υπογράμμισε ότι:

«Η επιχειρούμενη μεθόδευση ξεκάθαρα αφαιρεί το δικαίωμα από τον καταναλωτή πρώτον να επιλέξει και δεύτερον να έχει σαφή πληροφόρηση για το τι καταναλώνει. Αυτό αποτελεί διατροφικό μεσαίωνα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Σε μια εποχή που οι μισοί Έλληνες είναι άνεργοι, δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλη απώλεια θέσεων εργασίας, άλλη επιδείνωση στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.
Ακούστε, ο κλάδος αυτός, στην Ελλάδα, μαζί με την εφοδιαστική αλυσίδα απασχολεί 100 χιλιάδες ανθρώπους. Αν λοιπόν έχουμε αποφασίσει σε μια εποχή που η χώρα έχει καταρρεύσει, να επιδεινώσουμε την κατάσταση μην περιμένετε να μας βρείτε συμμάχους. Εμείς θέλουμε δουλειά για τους Έλληνες και ασφάλεια και ενημέρωση για τον καταναλωτή. Δεν κινούμαστε συντεχνιακά. Δεν είναι η δουλειά μας να είμαστε κάθε μέρα στα Υπουργεία στην Αθήνα. Εμάς η δουλειά μας είναι να είμαστε στο στάβλο για να παράγουμε. Επειδή, όμως, εκμεταλλεύονται το γεγονός της ιδιαιτερότητας της δουλειάς μας, επιχειρούν να μεθοδεύσουν καταστάσεις οι οποίες είναι ανήκουστες. Δηλαδή οι Ευρωπαίοι θα γελάνε με τα χάλια μας.
Θα θέλαμε να δούμε μια σοβαρή μελέτη από το Υπουργείο Ανάπτυξης που να λέει αν πέσει έστω και 5 λεπτά υποθετικά –που δεν πρόκειται να γίνει– το λίτρο του γάλατος για τον Έλληνα καταναλωτή, τι επιπτώσεις θα έχει στην ελληνική οικονομία και στο Α.Ε.Π. η απώλεια τουλάχιστον 50.000 θέσεων εργασίας και παράλληλα το σταμάτημα της ελληνικής παραγωγής;».


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net