radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Ο εθελοντισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΤΟΞΟΤΗΣ FM
Από ποιο σχολείο είστε;
Από το Γυμνάσιο Καλής. Είμαστε μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, αλλά οι περισσότεροι από τη Β΄τάξη.

Κάνετε κάποιο πρόγραμμα;
Υλοποιούμε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα «Ο εθελοντισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο και η συμβολή της Εκκλησίας».

Πώς επιλέξατε να κάνετε πρόγραμμα;
Όλοι λέγοντας σχολείο στο μυαλό μας έχουμε τα μαθήματα. Τα Αρχαία, τα Μαθηματικά, τη Φυσική κ.τ.λ. Το σχολείο όμως δεν μας παρέχει μόνο επιστημονικές γνώσεις. Οπότε θέλοντας να επεκτείνουμε τους ορίζοντες μας και να βάλουμε λίγο χρώμα στη σχολική μας ζωή, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα.

Πώς επιλέξατε αυτό το θέμα;
Καταρχήν ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα διαχρονικό και μας αφορά όλους. Μικρούς και μεγάλους. Ένα παραπάνω στην περίοδο κρίσης που ακούμε ότι ζούμε, θεωρώ ότι ο εθελοντισμός αποτελεί σημαντική βοήθεια στους ανήμπορους και πάσχοντες, αλλά και πολύτιμη ψυχολογική στήριξη για αυτούς, αφού νιώθουν ότι υπάρχουν άτομα που τους σκέφτονται και τους νοιάζονται!

Οι εθελοντές πιστεύετε ότι κερδίζουν κάτι μέσα από την προσφορά τους;
Φυσικά! Από τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να ενεργήσει με κίνητρο την αγάπη και μόνο, σίγουρα αυτό που κάνει το χαίρεται, άρα «κερδίζει» ψυχολογικά. Αυτό του δίνει δύναμη να συνεχίσει το έργο του.

Ο τίτλος του προγράμματος σας είπατε ότι είναι «Ο εθελοντισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο και η συμβολή της Εκκλησίας». Με ποιόν τρόπο πιστεύετε ότι βοηθάει η Εκκλησία;
Η Εκκλησία αποτελούσε πάντα εθελοντικό φορέα της χώρας και προωθεί τον εθελοντισμό στους ανθρώπους. Επίσης είναι ένας οργανωμένος φορέας, δηλαδή οργανώνει ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και τους δίνει δράσεις. Για παράδειγμα κάποιος από μόνος του θα δυσκολευόταν να μαγειρέψει και να δώσει μερίδα από το φαγητό του στους άπορους. Οπότε η Εκκλησία, οργανώνει συσσίτια και έχει τους εθελοντές να μαγειρεύουν και να μοιράζουν το φαγητό στους άπορους.

Τι ακριβώς κάνετε σ’ αυτό το πρόγραμμα;
Συναντιόμαστε περίπου κάθε δυο εβδομάδες και ανταλλάσουμε ιδέες, συζητάμε, οργανώνουμε τις δράσεις μας, λέμε τις εντυπώσεις μας…

Μέχρι στιγμής τι δράσεις έχετε υλοποιήσει;
Εντός του σχολείου κάνουμε συναντήσεις.
Όσον αφορά τις εξωτερικές δράσεις συλλέξαμε τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια τα οποία και προσφέραμε μερικά στη μητρόπολη και μερικά άλλα στο ορφανοτροφείο των Γιαννιτσών. Επισκεφτήκαμε τη Μητρόπολη Έδεσσας, ξεναγηθήκαμε, ενημερωθήκαμε για τις δράσεις της Εκκλησίας. Στη συνέχεια μας πήγαν στο χώρο που ετοιμάζονται τα συσσίτια, πακετάρονται και μοιράζονται. Πραγματικά το έργο που επιτελείται είναι πολύ μεγάλο. Μιλήσαμε με τους εθελοντές και μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους και τα συναισθήματα τους μαζί μας. Συζητήσαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τη χαρά που παίρνουν.
Επισκεφθήκαμε επίσης το ορφανοτροφείο των Γιαννιτσών.

Ποιες άλλες δράσεις έχετε προγραμματίσει να κάνετε;
Στο πρόγραμμα μας έχουμε να επισκεφτούμε το Παιδικό χωριό S.O.S και τα συσσίτια του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων. Και στα δυο αυτά μέρη θα προσφέρουμε υλικά αγαθά από τα έσοδα που θα αποκτήσουμε με την πώληση των λαμπάδων που θα κατασκευάσουμε.
Παράλληλα ετοιμάζουμε μια θεατρική παράσταση με θέμα την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη. Θα σχεδιάσουμε και θα κατασκευάσουμε οι ίδιοι τα σκηνικά με τη βοήθεια της καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών. Οι διάλογοι του θεατρικού είναι δικοί μας, χωρίς φυσικά να αλλοιώνεται το νόημα της παραβολής από θρησκευτική άποψη. Το ανέβασμα αυτής της παράστασης θα γίνει με στόχο την ευαισθητοποίηση και των υπόλοιπων συμμαθητών μας προς την κατεύθυνση του εθελοντισμού.
Επίσης θα επισκεφτούμε το Πειραματικό Λύκειο στη Θεσσαλονίκη το οποίο επίσης υλοποιεί αντίστοιχες δράσεις εθελοντισμού σε οργανωμένη βάση. Οπότε με την επίσκεψη μας εκεί, θα γνωρίσουμε άλλους μαθητές με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες, θα ανταλλάξουμε γνώμες, θα πάρουμε ιδέες.
Επίσης θα ενημερωθούμε σε θέματα α΄ βοηθειών από την υπεύθυνη εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος της Φλώρινας και στη συνέχεια θα κάνουμε πρακτική εξάσκηση.

Πότε τελειώνει το πρόγραμμα σας;
Επίσημα το πρόγραμμα τελειώνει με τη λήξη του σχολικού έτους, οπότε θα παρουσιάσουμε τις δράσεις μας, αλλά έχουμε σκεφτεί να δημιουργήσουμε έναν όμιλο εθελοντισμού στο σχολείο μας.

Όμιλο εθελοντισμού! Τι ακριβώς είναι;
Ουσιαστικά ο όμιλος θα είναι ένα μόνιμο πρόγραμμα. Δηλαδή η ομάδα μας θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά το τέλος του προγράμματος. Θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε και να υλοποιούμε καινούργια πράγματα εθελοντικά. Εξάλλου ο εθελοντισμός δεν τελειώνει σε 9 μήνες, αλλά είναι τρόπος ζωής. Αυτό είναι και το σύνθημα μας. «Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής».

Υπάρχει ανταπόκριση από τους συμμαθητές σας στο σχολείο;
Ναι αρκετά μεγάλη. Πιστεύω ότι θα αυξηθεί η ανταπόκριση των συμμαθητών μου μόλις δουν ότι οι δράσεις μας συνεχίζονται. Βλέποντας ότι εμείς τα παιδιά του προγράμματος δεν τα παρατάμε, θα θελήσουν να μας βοηθήσουν εντατικότερα. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μας, του εθελοντισμού, θα μεγαλώσει κι άλλο.

Με ποιόν τρόπο πιστεύετε ότι μπορείτε να επηρεάσετε τους μεγάλους ώστε να γίνουν εθελοντές;
Σίγουρα ένας τρόπος είναι μέσω της σημερινής εκπομπής μας που τους παρακινούμε να γίνουν και αυτοί εθελοντές. Ένας άλλος τρόπος είναι μέσα από τη δράση μας. Δηλαδή καλό είναι να παρακινείς τον άλλο για κάτι, αλλά καλύτερα είναι να τον συμβουλεύεις μέσα από τον τρόπο ζωής σου. Δηλαδή να μιλούν οι πράξεις σου.
Όταν βλέπεις κάποιον να βοηθάει έναν άλλον άνθρωπο δεν συγκινείσαι; Δεν νιώθεις ότι θέλεις και εσύ να τον μιμηθείς. Να γίνεις και εσύ εθελοντής.

Πως πιστεύετε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε;
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να βοηθήσεις, αρκεί να θέλεις. Πέρα από την προσφορά χρημάτων ή υλικών αγαθών όπως ρούχα και τρόφιμα είναι και ο χρόνος που μπορείς να αφιερώσεις στο συνάνθρωπο σου. Δηλαδή, κάποιος μπορεί να έχει διάθεση, αλλά να μην έχει να προσφέρει χρήματα ή ρούχα ή τρόφιμα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να διαθέσει χρόνο. Από το να βοηθήσει μια γιαγιά να περάσει το δρόμο, μέχρι ένα παιδί που έπεσε από το ποδήλατο και το βοηθάς να σηκωθεί. Αν θέλεις βρίσκεις τρόπους να βοηθήσεις!!

Πώς φαντάζεστε το μέλλον;
Από τη μια μεριά δε θέλουμε να ονειροπολούμε, αλλά και από την άλλη δε θέλουμε να μιζεριάζουμε. Η αλήθεια είναι ότι ελπίζουμε .

Πιστεύεις ότι μπορείς να επηρεάσεις τον κόσμο;
Φυσικά! Αν δεν το πιστεύαμε αυτό δε θα ερχόμασταν σήμερα στην εκπομπή να παρακινήσουμε τους γύρω μας. Ο καθένας μόνος του φαίνεται πως δεν μπορεί να επηρεάσει τους γύρω του. Αλλά μπορούμε ο ένας να επηρεάσει θετικά τον άλλο αλυσιδωτά και τότε συνολικά θα φανεί το αποτέλεσμα. Και σίγουρα θα είναι καλύτερο!


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net