radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Δελτίο Τύπου της Θ. Τζάκρη ( ΣΥΡΙΖΑ)

Ερώτηση της Θεοδώρας Τζάκρη και 7 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
για την εξεύρεση λύσης ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι γεωργοί στην Κεντρική Μακεδονία να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών χωρίς να μειωθεί το ποσό ενίσχυσης

Με αφορμή τη Δημοσίευση της Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης και φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 -«Εγκατάσταση Νέων Γεωργών για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της περιόδου 2014-2020», η Βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη και 7 άλλοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, διότι λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων και με βάση το κατανεμηθέν ποσό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περισσότεροι από 1.200 αιτούντες νέοι γεωργοί δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στο σχετικό μέτρο.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς: τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Μεγάλος αριθμός αιτήσεων ένταξης νέων γεωργών στο Υπομέτρο 6.1 – Εγκατάσταση Νέων Γεωργών (ΠΑΑ 2014-2020) για το έτος 2016 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε με βάση το κατανεμηθέν ποσό περισσότεροι από 1.200 αιτούντες να μην ενταχθούν»

Με την υπ’ αριθ. 8837/14-10-2016 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων (ΦΕΚ 3442/Β’/25-10-2016) και όπως αυτή τροποποιήθηκε, δημοσιεύθηκε η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης και φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 – Εγκατάσταση Νέων Γεωργών (ΠΑΑ 2014-2020) για το έτος 2016.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι από τις πιο σημαντικές περιοχές της χώρας όσον αφορά στη γεωργική δραστηριότητα. Στην περιοχή παράγονται σημαντικές ποσότητες εκλεκτών προϊόντων, όπως ρύζι, οπωροκηπευτικά, βαμβάκι και σιτηρά, βόειο κρέας, αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα, αλιεύματα κλπ.

Για την εφαρμογή της πρόσκλησης, κατανεμήθηκαν συνολικά 241 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 43,6 εκατ. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ήτοι το 18,09% του συνολικού προϋπολογισμού. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το ποσοστό συνεισφοράς του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο εθνικό ΑΕΠ από την αγροτική παραγωγή, το οποίο ανέρχεται στο 26% περίπου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης των φυσικών φακέλων των αιτούντων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προέκυψε ότι οι αιτήσεις ένταξης νέων γεωργών στην Περιφέρειά μας είναι συνολικά 3.578 (Π.Ε. Θεσσαλονίκης 594, Π.Ε. Ημαθίας 376, Π.Ε. Κιλκίς 294, Π.Ε. Πέλλας 954, Π.Ε. Πιερίας 200, Π.Ε. Σερρών 772, Π.Ε. Χαλκιδικής 388). Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά υψηλότερος από αυτόν που μπορεί να καλύψει ο προϋπολογισμός στο Υπομέτρο 6.1 για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πράγματι, από πρόχειρες εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη κατά μέσο όρο ως ποσό ενίσχυσης τα 19.000€ ανά νέο γεωργό, το καταναμηθέν ποσό καλύπτει περίπου 2.300 νέους αγρότες και συνεπώς περισσότεροι από 1.200 αιτούντες δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν. Για την ένταξη όλων θα απαιτούνταν συνολικό ποσό που θα προσέγγιζε τα 68 εκατ. ευρώ περίπου.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι παραγωγοί αποκλείονται και από μελλοντικά προγράμματα εγκατάστασης νέων γεωργών, διότι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση έναρξης της αγροτικής δραστηριότητας.

Περιορίζεται έτσι η δυνατότητα επένδυσης από νέους γεωργούς, οι οποίοι θα φέρουν την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού στην περιοχή και μαζί την αλλαγή κουλτούρας με τις συνεργασίες, την πιστοποίηση και τυποποίηση των ελληνικών προϊόντων, ώστε αυτά να βρουν τη θέση που τους αξίζει στην εσωτερική και διεθνή αγορά.

Για τους λόγους αυτούς, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Προτίθεται να εξετάσει πιθανές λύσεις για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων αιτούντων στο πρόγραμμα των νέων γεωργών χωρίς να μειωθεί το ποσό ενίσχυσης και ποιές συγκεκριμένα;

• Προτίθεται να εξετάσει την περίπτωση της υπέρβασης του προϋπολογισμού κατά 120% (overbooking), όπως γίνεται σε προγράμματα ΕΣΠΑ και αναλογική ανακατανομή των νέων ποσών στις περιφέρειες με βάση τον αριθμό των αιτήσεων που υπολογίζεται ότι δεν θα ικανοποιηθούν με την υπάρχουσα κατανομή;

Οι ερωτώντες βουλευτές:

Τζάκρη Θεοδώρα
Αντωνίου Χρήστος
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)
Καστόρης Αστέριος
Ουρσουζίδης Γεώργιος


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net