radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Θ.ΤΖΑΚΡΗ

Θεοδώρα Τζάκρη: Παρουσίαση στην Κερασιά
Έδεσσας του νέου θεσμικού πλαισίου για τις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, καθώς και
του σχεδίου εγκυκλίου για τους περιστασιακά απασχολούμενους στην γεωργία (εργόσημο στους εργάτες γης), σε αγρότες του ορεινού όγκου της Έδεσσας

Το πλαίσιο αναγνώρισης των νέων Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 397/18235/16-2-2017 Υ.Α. με θέμα: «Αρμόδια Αρχή, διαδικασία και δικαιολογητικά αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) και των Ενώσεών τους (Ε.Ο.Π.) και των Ομάδων Παραγωγών (Ομ.Π.)», καθώς και το νέο πλαίσιο εγκυκλίου αναφορικά με το εργόσημο στους εργάτες γης, παρουσιάστηκαν σε αγρότες του ορεινού όγκου της Έδεσσας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου στην Κερασιά.
Όπως ανέλυσε η κ. Τζάκρη στους παρευρισκόμενους αγρότες: «Σκοπός της σχετικής απόφασης είναι: να δοθεί το έναυσμα της ίδρυσης ΝΕΩΝ ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών προκειμένου οι παραγωγοί να συσπειρωθούν έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της αγοράς, να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη - μέσω της αύξησης του όγκου του προϊόντος, να διευρύνουν τον αριθμό των πιθανών αγοραστών, να μειώσουν το ανά παραγωγό κόστος συλλογικών επενδύσεων και να μειώσουν εν τέλει το κόστος παραγωγής».
Όπως ανέλυσε ο γεωπόνος Στ. Βακουφάρης, που παρουσίασε το νέο θεσμικό πλαίσιο, εισάγεται ο νέος θεσμός της αναγνωρισμένης ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ με τα μειωμένα κριτήρια [μικρότερος αριθμός μελών (5 ζωική & 10 φυτική, σε σχέση με τον νόμο ν. 4384/2016 των Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου απαιτούνται 20 άτομα] και την αποσύνδεση από την αξία ή ποσότητα παραγωγής.
Η ανωτέρω απόφαση καθορίζει τη διαδικασία αναγνώρισης των Ομάδων Παραγωγών (Ομ.Π.), των Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) και των Ενώσεων Οργανώσεων Παραγωγών (Ε.Ο.Π.), θέτει τα κριτήρια αναγνώρισης, ορίζει τις αρμόδιες αρχές που είναι υπεύθυνες για την παραλαβή των αιτήσεων και των απαιτούμενων επισυναπτόμενων δικαιολογητικών.
Δικαίωμα αναγνώρισης έχουν αυτοτελείς νομικές οντότητες του συνεταιριστικού ή εμπορικού δικαίου ή σαφώς οριζόμενα μέρη αυτών, οι οποίες συγκροτούνται με πρωτοβουλία των παραγωγών φυσικών ή/και νομικών προσώπων, που είναι μέλη τους.
Για την αναγνώριση των Ομάδων Παραγωγών (κτηνοτρόφων, γυναικείων συνεταιρισμών, μελισσοκόμων, βιοκαλλιεργητών και συνεταιρισμών ορεινών περιοχών) απαιτούνται πέντε (5) φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ενώ για την αναγνώριση των Ομάδων Παραγωγών φυτικής παραγωγής απαιτούνται δέκα (10) φυσικά ή νομικά πρόσωπα, παραγωγοί και η κατάθεση ενός πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου.
Για την αναγνώριση Οργανώσεων Παραγωγών απαιτούνται είκοσι (20) τουλάχιστον πρόσωπα (άρθρο 4, παρ. 1 του Ν. 4384/2016), η σύνταξη πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου και η συγκέντρωση ελάχιστης αξίας εμπορευθείσας παραγωγής ύψους 250.000 € (για όλα τα προϊόντα που δύναται να αναγνωριστούν οι Ο.Π.). Για την αναγνώριση βιολογικών Ο.Π. απαιτούνται κατ΄ ελάχιστο δέκα (10) μέλη, επιχειρηματικό σχέδιο και ελάχιστη εμπορευθείσα παραγωγή 100.000 χιλ. ευρώ.
Αρχές Αναγνώρισης:
Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αναγνώρισης (Π.Ε.Α., εδρεύει σε κάθε ΔΑΟΚ)
 Εκδίδει απόφαση αναγνώρισης.
 Παρακολουθεί και ελέγχει την λειτουργία των Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών.
 Ελέγχει τις Ομάδες & Οργανώσεις Παραγωγών κάθε 3 έτη για την τήρηση των όρων της αναγνώρισης.
 Η Π.Ε.Α. επίσης τροποποιεί, ανακαλεί ή αναστέλλει την αναγνώριση.
Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αναγνώρισης (Δ.Ε.Α.) στην έδρα κάθε Περιφέρειας
 Εκδίδει απόφαση αναγνώρισης σε περιπτώσεις αρνητικών εισηγήσεων της ΠΕΑ, κρίνει προσφυγές κατά των αποφάσεων της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αναγνώρισης
Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει μία υποψήφια νέα Ομάδα ή Οργάνωση παραγωγών είναι τα εξής:
 Δημιουργία κατάστασης Μελών.
 Δημιουργία κατάστασης εμπορεύσιμης παραγωγής (αξία & ποσότητα).
 Ύπαρξη θεωρημένου Καταστατικού με υπογραφές μελών.
 Ύπαρξη Εσωτερικού Κανονισμού – Κανόνων Λειτουργίας.
 Εκλογή Δ.Σ. – πρακτικό έγκρισης - λειτουργίας της Ομάδας ή Οργάνωσης Παραγωγών.
 Έναρξη διαδικασίας λήψης αποφάσεων από την Γενική Συνέλευση – πρακτικό ψήφισης καταστατικού.
 Απόκτηση ΑΦΜ (αν συνίσταται από μηδενική βάση).
 Συγκέντρωση Υπεύθυνων δηλώσεων μελών ότι δεν ανήκουν σε άλλη Ομ.Π. ή Ο.Π. που διαχειρίζεται το ίδιο προϊόν.
 Υποβολή αίτησης στην ΔΑΟΚ.
 Υποβολή Επιχειρηματικού Σχεδίου πενταετούς διάρκειας.
 Εγγραφή στο Μητρώο του ΥΠΑΑΤ.
Οι υποχρεώσεις των μελών εντοπίζονται κυρίως στα ακόλουθα:
 Να εφαρμόζουν τους κανόνες της Οργάνωσης Παραγωγών ή της Ομάδας Παραγωγών.
 Να καταβάλλουν τις χρηματικές εισφορές.
 Να διακινούν μέσω της Οργάνωσης Παραγωγών ή της Ομάδας Παραγωγών τουλάχιστον το 80% της παραγωγής τους.
 Να αποδέχονται τις κυρώσεις σε περίπτωση παραβάσεων.
 Να παραμένουν ως μέλη για διάρκεια ενός τουλάχιστον έτους.
 Να ανήκουν σε μία μόνο Οργάνωση Παραγωγών ή Ομάδα Παραγωγών ανά προϊόν.

Στην συνέχεια η κ. Τζάκρη παρουσίασε το σχέδιο εγκυκλίου το οποίο προετοιμάζεται αναφορικά με τους απασχολούμενους στην Γεωργία (εργόσημο στους εργάτες γης).
Το σχέδιο εγκυκλίου θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
1. Θα ορίζει σαφώς ότι η εφαρμογή του αρ. 20 του Ν. 3863/10 αφορά τους περιστασιακά απασχολούμενους στην πρωτογενή παραγωγή και αυτοί να ορίζονται σαφώς. Π.χ. ιθαγενείς εργάτες γης που δεν διαθέτουν γη προς εκμετάλλευση, αγρότες οι οποίοι διαθέτουν γη προς εκμετάλλευση και πραγματοποιούν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις τρίτων μέχρι 150 ημερομίσθια, αλλοδαπούς εργάτες γης που δεν διαθέτουν γη προς εκμετάλλευση, ιδιοκτήτες γεωργικών μηχανημάτων για παροχή αγροτικών υπηρεσιών (π.χ. καλλιέργεια, φυτοπροστασία, συλλογή).
2. Σε αυτούς δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (αναγγελία πρόσληψης, ΑΠΔ κλπ). Ωστόσο θα πρέπει να τηρείται κατ ελάχιστο, το οκτάωρο.
3. Οι εργοδότες - κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης τηρούν αθεώρητο βιβλίο απασχολουμένων το οποίο θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο κατά την ώρα του ελέγχου και να επιδεικνύεται και να καταγράφει τα στοιχεία του εργαζόμενου και την ώρα έναρξης της απασχόλησης.

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε υποβολή ερωτήσεων και διάλογος με τους παρευρισκόμενους αγρότες, οι οποίοι εξεδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο θεσμικό πλαίσιο, καθώς πολλοί από αυτούς είναι σε ώριμο στάδιο για τη δημιουργία Ομάδας Παραγωγών, καθώς και για τα θέματα που αφορούν την ασφάλιση των εργατών γης.-

Θ. Τζάκρη: Η επίσκεψη Κοντονή «σφραγίζει» την βούληση της κυβέρνησης για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Έδεσσας

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην παρέμβασή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονή κατά την σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Μαρτίου 2017 στο Δημαρχείο της Έδεσσας, αφού τον καλωσόρισε στην Πέλλα, ανέφερε τα εξής:
«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Πέλλα και στην πόλη της Έδεσσας την οποία γνωρίζετε καλά και με την οποία συνδέεστε στενά εφόσον υπηρετήσατε εδώ την στρατιωτική σας θητεία και να σας ευχαριστήσω θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σας και την παρουσία σας στην πόλη. Η επίσκεψή σας σήμερα εδώ δεν είναι μια τυπική επίσκεψη Υπουργού, αλλά “σφραγίζει” την κυβερνητική βούληση, την βούληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ανέγερση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου της Έδεσσας.
Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Υπουργείο με τον Δήμαρχο Έδεσσας, την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς και εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων του Δικαστηρίου της Έδεσσας, κατά την οποία σας εκθέσαμε την ακαταλληλότητα του υφιστάμενου κτιρίου που στεγάζει το Δικαστικό Μέγαρο και την αναγκαιότητα για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου σε οικόπεδο εντός του αστικού ιστού, εμβαδού 2.000 τ.μ. περίπου, που κατά το ήμισυ ανήκε σε ιδιώτη και η διαδικασία της απαλλοτρίωσης έχει ολοκληρωθεί και κατά το ήμισυ στο Υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες απονομής δικαιοσύνης στην Έδεσσα και στην ευρύτερη περιοχή, αναγκαιότητα την οποία συμμεριστήκατε από την πρώτη στιγμή.
Μάλιστα κατά την συνάντηση αυτή συμφωνήσαμε από κοινού ότι η διαδικασία για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Έδεσσας μέσω ΣΔΙΤ -σύμφωνα με την οποία ο ιδιώτης μελετά, κατασκευάζει, εξοπλίζει και συντηρεί το κτίριο μετά την ανέγερσή του και το δημόσιο καταβάλει το αντίτιμο σε αυτόν- είναι η πλέον ενδεδειγμένη για την ταχύτερη και αρτιότερη υλοποίηση του έργου και μάλιστα κατά την ίδια ημέρα υπήρξε συνάντησή μου στην οποία παραστάθηκαν και οι φορείς της Έδεσσας με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Ν. Μαντζούφα, ο οποίος συμμερίστηκε απόλυτα την άποψη αυτή και το Νέο Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας ουσιαστικά θα αποτελέσει τον «πιλότο» για την ανέγερση και άλλων δικαστικών μεγάρων και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Στην συνέχεια συναντήθηκα και με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, αρμόδιο για θέματα Στρατηγικών Επενδύσεων, παρουσία και του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Ν. Μαντζούφα, με στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους ως προς το ζήτημα αυτό, τη δυνατότητα ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας μέσω ΣΔΙΤ και τελικά την επίσπευση των διαδικασιών προς το σκοπό αυτό. Ο κ. Πιτσιόρλας συμφώνησε όπως ενταχθεί το έργο αυτό στον ετήσιο σχεδιασμό έργων μέσω ΣΔΙΤ.
Κατόπιν συνεχών παρεμβάσεών μου, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το ΤΑΧΔΙΚ έχει ήδη δρομολογηθεί και τείνει προς την ολοκλήρωσή της η διαδικασία της εκ νέου δωρεάς και κατά κυριότητα παραχώρησης του ποσοστού του ½ εξ αδιαιρέτου του Υπουργείου Οικονομικών στο οικόπεδο που πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας στο ΤΑΧΔΙΚ, καθώς η προηγούμενη παραχώρηση που είχε γίνει για χρονικό διάστημα 5 ετών έληξε λόγω άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας αυτής.
Οι θετικές εξελίξεις ως προς τη δρομολόγηση της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου ικανοποιούν τα αιτήματα των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς και των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων του Δικαστηρίου της Έδεσσας, οι οποίοι εργάζονται σε αυτό και με την ολοκλήρωση της ανέγερσής του θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από αξιοπρεπείς και κατάλληλες συνθήκες εργασίας.
Έχει επομένως γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τον τελικό στόχο που είναι να αποδοθεί στους τους πολίτες της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής ένα δημόσιο κτίριο με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, το οποίο θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για δημόσιο διαγωνισμό που θα οδηγήσει στην ανάθεση της ανέγερσης του κτιρίου μέσω ΣΔΙΤ. Είμαι βέβαιη κ. Υπουργέ ότι θα αποβείτε ευχάριστα μοιραίος για την πόλη».
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής ανταπαντώντας στην κ. Τζάκρη συμμερίστηκε στην άποψη ότι η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας που έχει ήδη δρομολογηθεί και έχει τεθεί σε γερές βάσεις θα αποτελέσει «τον πιλότο» για την ανέγερση και άλλων δικαστικών μεγάρων μέσω ΣΔΙΤ.
Στην συνέχεια η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα που έχουν οι δικαστικές υπηρεσίες στα Γιαννιτσά λόγω της διασποράς τους σε διάφορα κτίρια (το Πρωτοδικείο σε δημόσιο κτίριο πλησίον του Δήμου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών σε μισθωμένο κτίριο σε μεγάλη απόσταση από το Πρωτοδικείο) που από μόνη της συνιστά υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών απονομής δικαιοσύνης στην πόλη των Γιαννιτσών, που αποτελούν το μεγάλο οικονομικό κέντρο του νομού και της ευρύτερης περιοχής.
Συμφωνήθηκε μάλιστα σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών να υποβληθεί επίσημη πρόταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αυτό, δεδομένου ότι υπάρχει μελέτη για την ανέγερση σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό στον Δήμο Πέλλας.
Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε επίσης και στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην διοικητική δικαιοσύνη, το οποίο εντάθηκε με την κατάργηση των μεταβατικών εδρών των Γιαννιτσών και της Έδεσσας τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων υποθέσεις που έχουν κατατεθεί από το 2000. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε μάλιστα για την δυνατότητα που μελετά το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την επαναλειτουργία κάποιων μεταβατικών εδρών με την χρήση των νέων τεχνολογιών (μέσω τηλεδιάσκεψης) και μάλιστα όχι μόνο για δύο αλλά και για περισσότερες συνεδριάσεις τον χρόνο, ώστε να επισπευτεί η εκδίκαση των υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον αυτών που αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας.
Επίσης η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε και στις λοιπές πολιτικές του Υπουργείου, ήτοι την επέκταση στης δωρεάν νομικής βοήθειας (legal aid) στους συμπολίτες μας που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν δικηγόρο και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό στα πλαίσια του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μάλιστα όχι μόνο για την πρόσληψη δικηγόρου αλλά και οικονομολόγου - λογιστή για την σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας που αποτελεί το «κλειδί» για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που μόλις την προηγούμενη Παρασκευή παρουσιάστηκε σε Γιαννιτσά και Έδεσσα από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση και αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα στην Βουλή. -

----------


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net