radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 – 2020

Βαγγέλης Αποστόλου: Έχουν προκηρυχθεί μέτρα ύψους 1,68 δις ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους 2017 θα φτάσουν τα 3 δις ευρώ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στη σημερινή απάντησή του στη Βουλή, στην επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ σχετικά με την αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Μέχρι σήμερα έχουν προκηρυχθεί πολλά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με σημαντικότερα αυτά
-της τοπικής ανάπτυξης Leader για το ΠΑΑ και την Αλιεία, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των τοπικών προγραμμάτων και η κατανομή πόρων στις Ομάδες Τοπικής Δράσης,
-της εγκατάστασης νέων αγροτών, για τα οποία έχει ήδη ξεκινήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων ενίσχυσης από τις Περιφέρειες και αναμένεται η ολοκλήρωσή της εντός Ιουνίου, καθώς αποκαταστάθηκε η σχετική μηχανογραφική εφαρμογή από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, στην οποία και οφειλόταν η σχετική καθυστέρηση,
-της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, όπου με την επαναπροκήρυξη του μέτρου εξετάζεται η δυνατότητα συμπλήρωσης των κριτηρίων βαθμολογίας, ώστε να ενσωματωθούν σε τροποποίηση του προγράμματος,
-της μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης των γεωργικών προϊόντων και άλλα.
Το σύνολο της δημόσιας δαπάνης των μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020 που έχουν προκηρυχθεί ανέρχεται στα 1,68 δις ευρώ.

Ο προγραμματισμός των προκηρύξεων τους προσεχείς μήνες περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά μέτρα, όπως:
-το Μέτρο για τις Ομάδες Παραγωγών που ενισχύει τις λειτουργικές δαπάνες συλλογικών σχημάτων που συστήνονται για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα,
-το Υπομέτρο για Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής,
-το μέτρο των Γεωργικών Συμβούλων. Θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 δομές σε όλη τη χώρα και θα απασχοληθούν πάνω από 1000 γεωτεχνικοί και
-τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις από τα προγράμματα LEADER, με την ολοκλήρωση της αναμόρφωσής τους από τις Ομάδες Τοπικής Δράσης .
Επίσης, έχει ήδη γίνει προδημοσίευση της δράσης της νιτρορύπανσης, ενώ άμεσα θα γίνει η προδημοσίευση των Σχεδίων Βελτίωσης, με την προκήρυξη να προγραμματίζεται μετά την ένταξη των νέων γεωργών ώστε να δοθεί δυνατότητα στο δυναμικό των νέων ανθρώπων που θα εγκατασταθούν στη γεωργία να επενδύσουν στο γεωργικό τομέα.
Για τις δράσεις του νέου ΠΑΑ που αφορούν αρδευτικά έργα, θέλω να επισημάνω ότι η ενεργοποίησή τους εξαρτάται από την ικανοποίηση της αντίστοιχης αιρεσιμότητας (τιμολόγηση νερού και επικαιροποίηση διαχειριστικών σχεδίων λεκανών απορροής ποταμών) εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλους του 2017 οι προσκλήσεις των νέων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης θα ξεπεράσουν τα 3 δις ευρώ».Σημεία Συνέντευξης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο»

Για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές

Κατ’ αρχήν να πούμε ότι είναι θετικό ότι κλείσαμε τη συμφωνία, μια συμφωνία που εκ των πραγμάτων περιέχει συμβιβασμούς, που σημαίνει ότι έχουμε και δύσκολα σημεία όπως είναι το συνταξιοδοτικό και το αφορολόγητο, αλλά βεβαίως έχει και θετικά σημεία – διότι αυτά τα δύσκολα σημεία κατά κάποιο τρόπο ισοσταθμίζονται από τα αντίστοιχα «αντίμετρα».
Το κυρίαρχο για εμάς είναι η επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα έχει πρώτα απ΄όλα την συζήτηση για το χρέος, αλλά και την εφαρμογή, πλέον, του προγράμματος της Κυβέρνησης που αφορά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Είναι θετικό ότι και στα «αντίμετρα» έχει προβλεφθεί ένα ποσό που αν συνδυαστεί με το ποσό που αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, τότε μιλάμε για κονδύλια άνω των 500 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.
Από τα λεγόμενα «αντίμετρα» για την ανάπτυξη, ένα σημαντικό κομμάτι αφορά τον αγροτικό χώρο, μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο όπου θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην προστιθέμενη αξία των προϊόντων, στη μεταποίηση των προϊόντων του αγροτικού χώρου.

Μόχλευση πόρων ύψους 6 δις ευρώ από το ΠΑΑ

Στο ΥΠΑΑΤ έχουμε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που σε βάθος πενταετίας θα μοχλεύσει πόρους γύρω στα 6 δις ευρώ (4,7 δις από κοινοτικούς πόρους και τα υπόλοιπα με ίδια συμμετοχή της χώρας μας).
Έχουμε αρχίσει να ξεδιπλώνουμε μέτρα και δράσεις του Προγράμματος, καθώς ήδη έχουμε προκηρύξει 1,65 δις ευρώ και μέχρι τέλος του χρόνου θα φτάσουμε στα 3 δις ευρώ. Ο αγροτικός χώρος έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει το βασικότερο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν οι πόροι του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχετικά με «κόκκινα» δάνεια των αγροτών

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και το θέμα των «κόκκινων» δανείων είναι ζητήματα που ενδιαφέρουν και αφορούν τον αγροτικό χώρο. Θα ενταχθεί ο αγροτικός χώρος στην συγκεκριμένη διαδικασία. Έχουμε μια συνεννόηση με τον εκκαθαριστή, διότι το μεγάλο πρόβλημα είναι με τα δάνεια που έχουν μεταφερθεί στην λεγόμενη «κακή» τράπεζα, δάνεια που συνοδεύονται με αντίστοιχες υποθήκες ή και καλύπτονται από την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, όπου υπάρχουν βεβαίως και δάνεια συνεταιρισμών, κακής διαχείρισης, σπατάλης, που έρχονται από παλιά. Εκεί χρειάζεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση, πρέπει όλα αυτά να τα δούμε ως «πακέτο», ζητώντας θα έλεγα κάτι παραπάνω από αυτό που προβλέπεται με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και θα προβλεφθεί με τα "κόκκινα" δάνεια.
 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net