radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Εκδηλώσεις εθνικής μνήμης

Με συμβολικό περιεχόμενο και πνεύμα εθνικής ομοψυχίας πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της
Μικράς Ασίας στην Π.Ε. Πέλλας

Με λιτό, συμβολικό περιεχόμενο και σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα τελέσθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το Δήμο Έδεσσας και τους Προσφυγικούς Συλλόγους και Σωματεία της Πέλλας.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε σχολικές μονάδες της περιοχής, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου (16/9) πραγματοποιήθηκε η 14η Μικρασιατική βραδιά στην Πλατεία Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Σμύρνης στον Α’ Συνοικισμό της Έδεσσας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα», υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Εθνοιερομάρτυρα Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας του Αγίου, από τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου και τις τοπικές Αρχές. Η αναθηματική πλάκα ήταν δωρεά του Συλλόγου Μικρασιατών για την ομώνυμη πλατεία, τιμώντας την μνήμη του Μητροπολίτη ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο λίγο πριν από την καταστροφή της Σμύρνης.

Οι επίσημες εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, με την πραγματοποίηση επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας Δρ. Ιωάννα Διαμαντή πραγματοποίησε ομιλία για την 95η Επέτειο Εθνικής Μνήμης από την καταστροφή της Σμύρνης και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Η κα. Διαμαντή τόνισε ότι «η Μικρασιατική καταστροφή θεωρείται εθνική συμφορά, καθώς χάθηκαν περιοχές που υπήρξαν κοιτίδες του Ελληνικού πνεύματος, της φιλοσοφίας, της ποίησης και της τέχνης». Η κα. Διαμαντή αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα, τις φρικαλεότητες της Γενοκτονίας, τις πολιτικές ευθύνες, αλλά και το σύγχρονο νόημα διατήρησης της ιστορικής μας μνήμης. Όπως κατέληξε: «την καταστροφή που μπορεί να φέρει ο διχασμός, δεν μπορεί να την φέρει κανένας εχθρός».

Ακολούθησε η πραγματοποίηση επιμνημόσυνης δέησης για τους πεσόντες και τα θύματα της Γενοκτονίας στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών που έψαλε τον Ακάθιστο ύμνο. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφανιών, την τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τους στρατιώτες και όλους τους παραβρισκόμενους. Αξίζει να σημειωθεί η σύσσωμη παρουσία Προσφυγικών Συλλόγων και Σωματείων, από τις τρεις επαρχίες της Π.Ε. Πέλλας, μαζί με τον ιστορικό Φιλοπρόοδο Πολιτιστικό Σύλλογο της Έδεσσας «Μέγα Αλέξανδρο» και τον Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς».

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, σε δήλωσή της αναφέρει: «Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας μάς θυμίζει το χρέος μας να διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη και να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες και στα θύματα της καταστροφής. Οι πρόσφυγες κουβάλησαν μαζί τους στην Ελλάδα οδυνηρές μνήμες, αλλά και πολιτισμό ο οποίος σήμερα εξακολουθεί να φωτίζει τις ψυχές των Ελλήνων και να εμπνέει τις νέες γενιές. Τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις των προσφύγων διαφυλάσσονται και αναβιώνουν από τους πολυάριθμους Συλλόγους που υπάρχουν σ’ όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, αποτελώντας την πολύτιμη πολιτισμική παρακαταθήκη μας για το μέλλον».

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης που εκπροσώπησε την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ανδρίτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Γκιούρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ταπαζίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας Πέτρος Γαλανός, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρούλα Κατσάρα-Βλάχου, ο Στρατηγός της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας κ. Συμεών Κεβεντζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Θεολόγης Τσακίρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Μπαχαράκης και εκπρόσωπος του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαου Τσαλικίδη, λοιποί εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, οι εφεδροπολεμικές και αντιστασιακές οργανώσεις, εκπρόσωποι όλων των τοπικών κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και πολλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εθνική ομοψυχία και αναστοχασμό των ιστορικών γεγονότων.
 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net