radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ (ΝΔ)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
«Όχι στην κατάργηση της αυτονομίας του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών»!

Ως εξαιρετικά επιζήμια για την κτηνοτροφία μας, χαρακτηρίζει ο Γιώργος Καρασμάνης την προωθούμενη συγχώνευση του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών (πρώην
Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας) με το νεοσυσταθέν Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών και Επιστήμης των Ζώων στη Θεσσαλονίκη.
Με ερώτησή του στη Βουλή, ο πρώην Υπουργός επισημαίνει ότι μια τέτοια συγχώνευση θα ισοδυναμεί ουσιαστικά με κατάργηση του μοναδικού στη χώρα Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, αυτοχρηματοδοτούμενου σε πολύ μεγάλο βαθμό, το οποίο επί σχεδόν επτά δεκαετίες έχει να παρουσιάσει τεράστιο έργο διεθνώς αναγνωρισμένο και, με αξιολογότατους επιστήμονες ερευνητές συνεχίζει την ανεκτίμητη συμβολή του στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας μας και στη διατήρηση της ζωικής ¨ταυτότητας¨ της χώρας μας.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, καλεί τον Υπουργό Ανάπτυξης να τηρήσει την δέσμευση όλων των κατά καιρούς ηγεσιών του Υπουργείου ότι το Ινστιτούτο Γιαννιτσών θα παραμείνει και θα λειτουργεί αυτόνομα.
Υπενθυμίζεται ότι επί σειρά ετών και, ιδιαίτερα ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Γιώργος Καρασμάνης έχει στηρίξει αποφασιστικά το Ινστιτούτο, το προσωπικό μάλιστα του οποίου, τον Ιανουάριο του 2015 δημοσίευσε τις ενέργειές του, όπως:
- Υπογραφή απόφασης με την οποία το αγρόκτημα έκτασης 3.480 στρεμμάτων εκχωρείται πλέον στο Ινστιτούτο, προκειμένου να λειτουργήσει υποστηρικτικά προς τις πειραματικές εκτροφές του. Αφενός, με την παραγωγή των αναγκαίων ζωοτροφών και αφετέρου με βάση της αυτοχρηματοδότησης του, δηλαδή μέσα από τα έσοδα του ώστε να μη επιβαρύνει καθόλου τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και κατ’ επέκταση του Υπουργείου.
- Πρόσληψη δέκα (10) νέων Ερευνητών για τη στελέχωση του, πιστεύοντας ότι η ανάταξη της κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας μας θα ξεκινήσει από αυτό το Ινστιτούτο, μέσα από την στοχευμένη Έρευνα και την Εκπαίδευση.
- Εξασφάλιση χρηματοδότησης εκσυγχρονισμού του κτιρίου που θα στεγάσει το Εργαστήριο με τους αναγκαίους εξοπλισμούς του, ώστε με τις εργαστηριακές του αναλύσεις, θα καλύπτει όλο το φάσμα της Ζωοτεχνικής Έρευνας. Εξασφάλισε ακόμα χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό των δύο κτιρίων Διοίκησης, όπου θα στεγαστούν οι νέοι Ερευνητές και τα οποία βρίσκονταν σχεδόν σε κατάσταση κατάρρευσης.
Στόχος του κου Καρασμάνη ως υπουργού ήταν η αναβάθμιση του Ινστιτούτου σε ένα πρότυπο Ερευνητικό και ταυτόχρονα Εκπαιδευτικό Κέντρο στην Ευρώπη.
Ακολουθεί η Ερώτηση

ΘΕΜΑ:«Να παραμείνει σε πλήρη αυτονομία το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών»

Το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών (πρώην Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας) είναι το μοναδικό στη χώρα μας, και με ανεκτίμητη μέχρι σήμερα προσφορά στην ελληνική κτηνοτροφία και τους παραγωγούς μας.
Σχεδιάστηκε το 1935 ως Κέντρο Ζωοτεχνικών Ερευνών και η υλοποίηση και στελέχωσή του ξεκίνησε μετά τον Β’ παγκόσμιο και τον εμφύλιο πόλεμο, το 1950. Η δε συμβολή του στην ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας όπως και στην επιστήμη της Ζωικής Παραγωγής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καταγράφεται στο πλήθος των ερευνητικών έργων που υλοποιήθηκαν στις εκτροφές του και από τον πολύ μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκριτα εθνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Επίσης, είναι σήμερα σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενο χάρις στην ιδιοπαραγωγή αγροτικών προϊόντων, διαθέτει σειρά σταβλικών και άλλων εγκαταστάσεων (65 κτίρια) ικανών να στεγάσουν όλα τα είδη των αγροτικών ζώων, αλλά και να διατηρήσουν σπάνιες φυλές. Να συμβάλλουν συνεπώς στη διαφύλαξη των γενετικών πόρων της χώρας και να διευρύνουν την υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων.
Να σημειωθεί δε ότι πρόσφατα στο Ινστιτούτο προσελήφθησαν 10 νέοι αξιολογότατοι επιστήμονες που ήδη διεξάγουν σημαντικότατες έρευνες στις υπάρχουσες εκτροφές του Ινστιτούτου.
ΕΠΕΙΔΗ, με το ήδη ευρισκόμενο σε δημόσια διαβούλευση Σχέδιο Νόμου που αφορά στο νέο Οργανόγραμμα και λειτουργία του Οργανισμού ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, επιχειρείται μεταξύ άλλων η συγχώνευση και ενσωμάτωσή του ως Τμήμα Επιστήμης των Ζώων στο νεοσυσταθέν Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών και Επιστήμης των Ζώων με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
ΕΠΕΙΔΗ η σχεδιαζόμενη «ενσωμάτωση», θα ισοδυναμεί ουσιαστικά με κατάργησή του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κτηνοτροφία μας, δεδομένου ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ κτηνιατρικών επιστημών και επιστημών Ζωικής Παραγωγής.
ΕΠΕΙΔΗ, η πλήρης κατάργηση της αυτοτέλειας του Ινστιτούτου θα οδηγήσει με απόλυτη βεβαιότητα στη σταδιακή του απαξίωση και τελικά στη πλήρη διάλυση του μοναδικού σε πανελλαδικό επίπεδο Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, με ενεργές πειραματικές εκτροφές αγροτικών ζώων.
ΕΠΕΙΔΗ, με την συγχώνευση και μετονομασία του δεν θα προσδιορίζεται η ερευνητική του αποστολή, αν δηλαδή θα αφορά αποκλειστικά στο αγροτικό ζωικό μας κεφάλαιο και σε ζώα άσχετα με την κτηνοτροφική μας παραγωγή, όπως πχ ζώα συντροφιάς.
ΕΠΕΙΔΗ, είναι τουλάχιστον παράδοξο, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου, τα 11 υπάρχοντα Ινστιτούτα να αυξάνονται σε 13 και το μοναδικό Ινστιτούτο που καταργείται και απορροφάται από άλλο Ινστιτούτο, ως τμήμα, να είναι το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών.
ΕΠΕΙΔΗ από το 2011 έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται ένας «πόλεμος» κατά του εν λόγω Ινστιτούτου, ο οποίος πιθανότατα υποκινείται από ιδιωτικά συμφέροντα με στόχο την υποβάθμιση, απαξίωση και τελικά την πλήρη διάλυση του.
ΕΠΕΙΔΗ, τα πραγματικά καθημερινά αλλά και χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας και γεωργίας, δεν λύνονται με συγχωνεύσεις. Η δε ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση δεν μπορεί να γίνει στα μεγάλα αστικά κέντρα μακριά από την περιφέρεια, μακριά από τον αγρότη και από τον κτηνοτρόφο.
ΕΠΕΙΔΗ, τέλος, όλες οι κατά καιρούς ηγεσίες του Υπουργείου έχουν δεσμευτεί ότι το Ινστιτούτο Γιαννιτσών θα παραμείνει και θα λειτουργεί αυτόνομα,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός
1. Εάν συμμερίζεται και υιοθετεί τις προτάσεις της διοίκησης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για συγχώνευση του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης.
2. Εάν θεωρεί πως μια τέτοια ενέργεια θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εγχώριας κτηνοτροφίας ή απλώς θα υπηρετήσει συντεχνιακά και άλλα συμφέροντα, ξένα προς τους παραγωγούς μας.
Άλλως, ΚΑΛΕΙΤΑΙ να δεσμευτεί ότι το Ινστιτούτο των Γιαννιτσών θα παραμείνει αυτόνομο και θα ενισχυθεί προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Ελληνική Κτηνοτροφία.
Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Καρασμάνης 21/12/2017
..........................

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
«Έχετε αποτύχει παντού και επιχειρείτε να οικειοποιηθείτε το δικό μας έργο»!
Σε σφυροκόπημα γενικότερα για την αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης και, ειδικότερα, για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό του Υπουργού Αποστόλου προς τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς, εξελίχθηκε η ομιλία του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018.
Ο πρώην Υπουργός, χαρακτήρισε κατ’ αρχήν τον Προϋπολογισμό ως απόλυτη εφαρμογή του 4oυ Μνημονίου που η Κυβέρνηση ψήφισε προ εξαμήνου, επικαλούμενος και τον παγκοσμίως εγκυρότατο ΟΟΣΑ που χαρακτηρίζει την σημερινή Ελλάδα ως πρωταθλήτρια των φόρων ανάμεσα στις τριάντα πέντε χώρες–μέλη του.
Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο να αντικρούσει τα ψεύδη που ο κύριος Αποστόλου είχε εκστομίσει λίγα 24ωρα πριν από το Βήμα της Βουλής και, κυρίως στο φορολογικό όπου:
Ο Υπουργός έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι ο φορολογικός συντελεστής για τους αγρότες 13% του ν. 4172/2013 της Νέας Δημοκρατίας είναι… μεγαλύτερος, από τον φορολογικό συντελεστή από 22% έως 45% της σημερινής Κυβέρνησης και ότι ο φόρος που προκύπτει με αυτόν τον δικό τους συντελεστή είναι μικρότερος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η επιστήμη μαθηματικών και οικονομολογίας σηκώνει ψηλά τα χέρια; Αυτό δεν είναι πια σοφιστεία, δεν είναι ταχυδακτυλουργία, δεν είναι καν αλχημεία. Είναι αυτό που λέει ο λαός, ο λογαριασμός του Καραγκιόζη»!
Θύμισε επίσης στον κύριο Αποστόλου ότι οι αγροτικές ενισχύσεις και οι επιδοτήσεις το 2014 δεν φορολογήθηκαν ενώ, αντίθετα, φορολογούνται από 22% έως 45% από το 2015 για πρώτη φορά. Καθώς και τη δήλωση του ίδιου του Καρασμάνη ως Υπουργού, από το Βήμα της Βουλής, ότι η φορολόγηση των επιδοτήσεων αποτελεί (για τον Καρασμάνη) κόκκινη γραμμή ενώ, ανάλογη δήλωση και στάση υπήρξε και από τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Αναφερόμενος στο πάντα επίκαιρο και ¨καυτό¨ θέμα, κατηγόρησε τον κύριο Αποστόλου ότι εδώ και έξι μήνες παραπλανά τους ροδακινοπαραγωγούς που καταστράφηκαν από την τριήμερη θεομηνία των βροχοπτώσεων του Ιουλίου. Τον κάλεσε δε, να πάψει να κρύβεται! Να αφήσει στην άκρη αυτήν την ανήκουστη, ακόμη και για τριτοκοσμική χώρα, επιχείρηση να βάζει εξωθεσμικούς αναρμόδιους φορείς και παράγοντες να κάνουν εκτιμήσεις για τις τεράστιες ζημιές και να μαζεύουν δηλώσεις, και να εφαρμόσει εδώ και τώρα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που τα καλύπτει όλα!
Τον κάλεσε επίσης, να εκπληρώσει την υπόσχεση που έχει δώσει στους ροδακινοπαραγωγούς ότι θα τους δώσει στρεμματική ενίσχυση για τις ζημιές που έχουν υποστεί από το ρωσικό εμπάργκο στις εξαγωγές μας, αλλά ακόμη δεν έχει στείλει ούτε ένα έγγραφο στην Κομισιόν.
Στους ψευδείς ισχυρισμούς Αποστόλου για τον κτηνοτροφικό τομέα, ο Καρασμάνης υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αύξησε τον προϋπολογισμό των ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους από 300 εκατομμύρια του προηγουμένου προγράμματος σε 450 εκατομμύρια. Κάθε χρόνο οι κτηνοτρόφοι εισπράττουν 150 εκατομμύρια παραπάνω ενίσχυση. Και, ακόμη, ότι η Νέα Δημοκρατία επί υπουργίας Καρασμάνη εξασφάλισε επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την εξισωτική αποζημίωση, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1378/2014, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Κοινοτήτων στις 23 Δεκεμβρίου του 2014. Όπως ότι επί των ημερών του για πρώτη φορά μπήκαν στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων, τα αιγοπρόβατα, τα βοοειδή και κτηνοτροφικά ψυχανθή για επάρκεια ζωοτροφών, με στόχο να κτισθεί ένα εγχώριο ζωικό κεφάλαιο και να ενισχυθεί το εθνικό προϊόν της φέτας.
Ο Γιώργος Καρασμάνης δεν άφησε αναπάντητο ούτε τον ισχυρισμό του κυρίου Αποστόλου ότι εκείνος δήθεν εξασφάλισε τα 523 εκατομμύρια για το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και αυτό το πρόγραμμα εμείς το φτιάξαμε, εμείς το καταθέσαμε τον Οκτώβριο του 2014. Σε σύγκριση με όλα τα προγράμματα αλιείας για πρώτη φορά διπλασιάσαμε τα κονδύλια, για την ακρίβεια, κατά 87%, κάτι που ουδέποτε έχει ξαναγίνει στα χρονικά και αυτό χάρη στην άριστη συνεργασία που είχαμε με την τότε Επίτροπο, την κυρία Δαμανάκη».
Για να συμπληρώσει:
«Να πληροφορήσω πόσα από αυτά τα χρήματα έχει απορροφήσει ο κ. Αποστόλου; Ούτε 1 ευρώ! Όπως το ακούτε. Εδώ και τρία χρόνια μισό δισεκατομμύριο και κάτι εκατομμύρια ευρώ μουχλιάζουν αναξιοποίητα - αζήτητα από τον κ. Αποστόλου. Όπως επίσης το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα 6 δισεκατομμύρια. Αυτά τα δύο προγράμματα, όπως ξέρετε, έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα.
Αν, λοιπόν, τα αξιοποιούσαν, αντιλαμβάνεστε πόσο φόρο εισοδήματος θα εισέπρατταν τα δημόσια ταμεία, πόσο ΦΠΑ θα εισέπραττε ο κρατικός κορβανάς. Αν τα κάνατε όλα αυτά, δεν θα καταργούσατε με τον Προϋπολογισμό του 2018 το κίνητρο του μειωμένου φορολογικού συντελεστή ΦΠΑ στα τριάντα δύο νησιά του Αιγαίου. Τορπιλίζετε κυριολεκτικά τη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό».¨
Κατέληξε δε την ομιλία του ο Γιώργος Καρασμάνης:
«Το μόνο παρήγορο μέσα σ’ αυτόν τον φορολογικό Αρμαγεδδώνα είναι η προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών ως τη μοναδική προοπτική για την προσέλκυση επενδύσεων, όπως και ο οδικός χάρτης της εξόδου από την κρίση που παρουσίασε από τη ΔΕΘ και οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και επιδιώκει –και θα κερδίσει- την αυτοδυναμία και παράλληλα στοχεύει στην ευρύτερη κοινωνική συνεννόηση και συνεργασία, απαραίτητη προϋπόθεση για το καλό του τόπου μας».
20- 12 2017
 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net