radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ.ΣΗΦΑΚΗ (ΣΥΡΙΖΑ)

Συνέντευξη τύπου Γιάννη Σηφάκη για θέματα Πέλλας (ανοικτή για τους πολίτες)την Τετάρτη 27/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Βαρόσι στις 7:00 μμ Ιδιαίτερη ανάλυση στα θέματα Έδεσσας – Βεγορίτιδας
Την συνέντευξη θα συντονίσει εκπρόσωπος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας – Βεγορίτιδας.
Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συνεντεύξεις σε κάθε Δήμο της Πέλλας για τα ιδιαίτερα ζητήματα της κάθε περιοχής.
Την συνέντευξη θα απασχολήσουν θέματα στα οποία υπάρχουν εξελίξεις ( Νοσοκομείο- αξονικός- τεχνητό νεφρό- στελέχωση, ιδιοκτησιακό Ντερέ - Άγιο Μάρκο – Καραμάν καθώς και προβλήματα ιδιοκτησιών σε Άγρα και Νησί, ανάδειξη της ανάγκης αρχαιολογικών ανασκαφών στο Λόγγο μετά από 45 χρόνια απραξίας, ανάγκη ίδρυσης Μουσείου, εξελίξεις όσον αφορά την αίθουσα του «Μεγάλου Αλεξάνδρου», Κανναβουργείο, ενημέρωση για την ίδρυση για πρώτη φορά φορέα προστασίας της Βεγορίτιδας – εξελίξεις για την προστασία και αξιοποίηση της λίμνης, Ξενία, ΦΟΕ, εστιατόριο Καταρρακτών, χρηματοδότηση αναβάθμισης Κολυμβητηρίου, Χιονοδρομικό, ενιαίος φορέας ανάπτυξης του ορεινού όγκου και άλλα)
Φυσικά θα απασχολήσουν και τα βασικά θέματα όλης της Πέλλας ( οδικοί άξονες- έγκριση χρηματοδότησης απαλλοτριώσεων στις οδικές παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών, έγκριση μελέτης σκοπιμότητας προαστιακού από Θεσσαλονίκη προς Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών και παράκαμψη προς Αριδαία κλπ)
Οι δημοσιογράφοι και οι παριστάμενοι πολίτες και εκπρόσωποι φορέων θα υποβάλουν ερωτήσεις και θα κάνουν προτάσεις
................

Βουλευτικό γραφείο Γιάννη Σηφάκη : Εγκρίθηκαν 200.000,00 € από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση για δημιουργία χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων και αναψυχής σε οικόπεδο πλησίον του 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας
Η εμπάθεια από τον Δήμαρχο και το τοπικό «λιβανιστήρι» του ( ξεπέρασε σε εβδομαδιαία fake news ακόμη και τον ΣΚΑΙ) ενάντια στον βουλευτή Πέλλας που προέρχεται από την Αλμωπία(!!!) ξεπέρασε κάθε όριο αυτές τις εορταστικές μέρες. Πώς, με τόσα ψέματα, θα μπουν σε εκκλησίες και θα κάνουν μεγάλους σταυρούς; Απέδωσαν δήθεν «κατόπιν ενεργειών» της βουλευτού εκ Γιαννιτσών όταν η ίδια ( σε ανακοίνωση της) δεν αναφέρει απολύτως καμιά αφού, πράγματι, ήταν ανύπαρκτη η όποια παρέμβαση της ( όποιος γνωρίζει τιε σχέσεις της με τον αναπλ. Υπουργό καταλαβαίνει). Ποιόν νομίζουν ότι θίγουν έτσι; Μόνο γελοιοποιούνται στους δημότες τους.
Ο φόβος τους, μπροστά στην αποκάλυψη της μετριότητας τους, επιτείνεται αυτές τις εορταστικές μέρες που έρχονται πιο κοντά στην αυτογνωσία και τον «καθρέφτη» τους.
Η κυβέρνηση εγκρίνει αθλητικά και άλλα έργα στην Αριδαία. Ο Δήμος είναι ικανός να τα εκτελέσει;
Τι γίνεται με τα 6 αθλητικά έργα ( Γήπεδο Αλμωπού, Κλειστό γυμναστήριο για στεγάνωση,θέρμανση και αποδυτήρια, κλειστή αγορά, Εξαπλάτανος, Πρόμαχοι, Σωσάνδρα) που είχαν εγκριθεί για τον Δήμο Αλμωπίας πριν 1,5 χρόνο κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στην Αριδαία (μετά από πρωτοβουλία του Γιάννη Σηφάκη) και ακόμη κανένα δεν ξεκίνησε να κατασκευάζεται; Και αυτό όταν έχουν έτοιμη χρηματοδότηση πάνω από ένα χρόνο; Αδυναμία; Ανικανότητα; Όλοι οι άλλοι Δήμοι της Πέλλας έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή των έργων που εγκρίθηκαν την περσινή χρονιά.
Ως πότε θα κινδυνεύει η Αλμωπία να χάνει ή και να επιστρέφει χρηματοδοτήσεις λόγω της ανικανότητας απορρόφησης των εγκεκριμένων κονδυλίων; Δεν αρκεί η απώλεια των εγκεκριμένων 500.000,00 € για το αρδευτικό έργο της Φούστανης πριν ένα χρόνο λόγω αδράνειας και αδιαφορίας του Δήμου;
Με τις αδικαιολόγητες επιθέσεις του ολιγοκεντρικού κέντρου που διοικεί τον Δήμο Αλμωπίας ( στο οποίο δυστυχώς έδωσαν το δικαίωμα να συμμετέχει και ο εμπαθής «υπάλληλος» που έχει στην ιδιοκτησία του ξεπεσμένο blog λιβελογραφημάτων ( δήθεν ανωνύμων «σχολίων» που γράφει μόνος του)) εναντίον του βουλευτή έρχονται μέρα με την μέρα πιο μακριά από το λαϊκό αίσθημα λειτουργώντας ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου του και των δημοτών του ( μια ζωή η Αλμωπία την ίδια βλακεία θα συνεχίζει, να προσπαθεί να τρώει τους ανθρώπους της; ) και εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια των Αλμωπαίων που να είναι σίγουροι ότι δεν τρώνε κουτόχορτο και δεν ξεχνούν τίποτα.
Να ξεκινήσουν και να τελειώσουν πολύ γρήγορα τα εγκεκριμένα αθλητικά έργα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η κοροϊδία ας πάρει τέλος.
Πως θα εγκριθεί η μελέτη του χλοοτάπητα του γηπέδου του Αλμωπού ( η οποία υπεβλήθη στην ΓΓΑ και ήδη υπήρξε παρέμβαση για την χρηματοδότηση της από τον Γ.Σηφάκη) αν δεν προχωρήσει η κατασκευή των 5 έργων που εκκρεμεί; Με ποιά αξιοπιστία;
Από το ΠΔΕ εγκρίθηκε ακόμη και η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου για την εξυπηρέτηση των παιδιών ΑΜΕΑ της «Ηλιαχτίδας» αξίας 35.000,00 €.
................
Ομιλία του Γιάννη Σηφάκη, Βουλευτή Πέλλας, στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής να συμμετάσχω στην νομοθέτηση για την εφαρμογή της κοινωνικής οικονομίας στον ενεργειακό τομέα με την προώθηση της ενεργειακής δημοκρατίας στην παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας, της τοπικότητας, της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών, των περιφερειακών ΟΤΑ, των συνεργασιών πολιτών που ζουν ή έχουν συμφέροντα στην περιφέρεια.
Είναι νομοθέτηση ακριβώς συμβαδίζουσα με την αξιακό φορτίο, την πολιτική φυσιογνωμία, τις αρχές μας για την διάχυση της χρήσης των παραγωγικών μέσων, των παραγωγικών δυνατοτήτων, των κινήτρων στους πολλούς, για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των θεσμών των πιο κοντινών στον πολίτη , των ΟΤΑ, των ΔΕΥΑ, των ΤΟΕΒ σε συνέργειες για την παραγωγή ή την εξοικονόμηση ενέργειας.
Είμαι ευτυχής γιατί ενισχύεται η κοινωνική οικονομία σε δυο τομείς που προσωπικά ασχολούμαι (και με την σημερινή μου ιδιότητα ως εκπροσώπου μιας αγροτικής περιοχής με πολλούς φυσικούς πόρους) και στον τομέα της ενέργειας με αυτό το νομοσχέδιο αλλά και με τα κίνητρα για την ίδρυση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών στον αγροτικό τομέα με μικρό σχετικά αριθμό μελών που επίσης συνιστούν ,στην πράξη, οργανώσεις κοινωνικής οικονομίας.
Ενασχολούμενος επί δύο δεκαετίες με τις ΑΠΕ έχω δει την ανάγκη αυτού του νομοσχεδίου πολλές φορές, έχω ακούσει δημάρχους, πολίτες, ενώσεις πολιτών να επιδιώκουν την συμμετοχή σε σχήματα για επενδύσεις σε ΑΠΕ και να βρίσκουν πόρτα, να μην έχουν κάποια ιδιαίτερα κίνητρα που να τους βοηθούν, που να εξασφαλίζουν την τοπικότητα και την ουσιαστική συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων και όχι να παίζουν διακοσμητικό ρόλο σε εταιρίες με συμβολική συμμετοχή με 5% ή 10% σε ιδιωτικές εταιρίες μη έχοντας καμιά δυνατότητα συμμετοχής σε οποιαδήποτε απόφαση και άρα χωρίς σχεδόν καμιά απολαβή στην πράξη.
Έχω ακούσει πολλές πολίτες σε περιοχές που τα ηλεκτρικά δίκτυα είναι κορεσμένα αν ζητούν λύσεις για να μπορέσουν να συμψηφίζουν την ενέργεια που χρειάζονται στο σπίτι , το ξενοδοχείο ή την επιχείρηση τους. Η δυνατότητα τους, μέσω Ενεργειακής Κοινότητας, να αξιοποιήσουν τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό ( virtual net metering) είναι η απάντηση στην αγωνία τους.
Ακόμη όλο αυτό το διάστημα που το νομοσχέδιο ήταν στην διαβούλευση, στην αναμονή επεξεργασίας του μέχρι να έλθει σήμερα εδώ πολλοί πολίτες, εταιρίες, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ και άλλοι μου έχουν απευθυνθεί ζητώντας την επιτάχυνση της κατάθεσης και ψήφισης του για να ενεργοποιηθούν.
20 χρόνια πριν σε χωριό της Πέλλας, την Παναγίτσα, είχαμε επιχειρήσει επιτυχημένα να ιδρύσουμε εταιρία με συμμετοχή – κατά προτεραιότητα- των κατοίκων της Κοινότητας αλλά και την μειοψηφική συμμετοχή τοπικών εταιριών και της ίδιας της Κοινότητας για την ίδρυση στο χωριό τους τριών μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών που να αξιοποιούν τις υψομετρικές διαφορές ανάμεσα σε αρδευτικές τεχνητές λίμνες για την παραγωγή ενέργειας. Συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια 69 κάτοικοι, η κοινότητα και τρείς τοπικές εταιρίες. Οι ΜΥΗΣ λειτουργούν ήδη 18 χρόνια πολύ επιτυχημένα.
Κάποιοι Δήμοι από 20 ετίας επίσης έχουν επενδύσει σε ΑΠΕ, στην πλειοψηφία τους με επιτυχημένο τρόπο. Στην Λέσβο, στην Καρδίτσα, στην Ξάνθη και αλλού.
Οι άνθρωποι αυτοί διαβάζοντας σήμερα αυτό το νομοσχέδιο βλέπουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτό χωρίς τα κίνητρα που παρέχει αυτό το νομοθέτημα. Όλοι αυτοί γνωρίζουν καλά τι ταλαιπωρία τράβηξαν για να πετύχουν ότι πέτυχαν ανοίγοντας δρόμους.
Το νομοσχέδιο αυτό επιλύει πολλά θέματα, προτεραιοποιεί αδειοδοτικές διαδικασίες, αφαιρεί κόστη, δίνει δυνατότητες που δεν υπήρχαν.
Η διατήρηση της τοπικότητας και όσον αφορά την συμμετοχή αλλά και την έδρα είναι η ουσία που θα εξασφαλίσει τον επιδιωκόμενο σκοπό. Είναι η καρδιά του νομοσχεδίου και η κύρια διαφορά από την υφιστάμενη κατάσταση. Είναι η πολιτική μας ματιά που συμβαδίζει και με την διεθνή πρακτική.
Το θεωρώ πρόδηλο να προσπαθούν και πολλοί άλλοι και με άλλες λογικές να θέλουν να εκμεταλλευτούν τα σημαντικά κίνητρα που παρέχει το νομοσχέδιο αυτό, εκφράστηκαν και στην συνεδρίαση των φορέων. Αυτό, ακριβώς, αποδεικνύει ότι τα κίνητρα που παρέχει το νομοσχέδιο είναι σοβαρά και θελκτικά.
Ακόμη η συνεργασία, το cluster, πολλών πολιτών για την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας μπορεί να εξασφαλίσει την σύνδεση της γνώσης, της εμπειρίας κάποιων εξ αυτών με την οικονομική δυνατότητα κάποιων άλλων εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση κυρίως μικρών έργων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ.
Η επιδιωκόμενη, με καλές πιθανότητες, συμμετοχή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην χρηματοδότηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων ακόμη και στην περίπτωση μη συμμετοχής ΟΤΑ σε αυτούς θα είναι πάρα πολύ σημαντική για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
Η δυνατότητα χρησιμοποίησης του αναπτυξιακού νόμου και των άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων είναι μια σημαντική επίσης βοήθεια.
Δίδεται ακόμη δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης των ΟΤΑ παράγοντας ενέργεια να συμβάλουν στην αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας ευαίσθητων τμημάτων της τοπικής κοινωνίας τους.
Με χρήση αυτού του νομοσχεδίου μπορεί ένα τοπικό σχήμα με την συμμετοχή πολιτών, ΟΤΑ και τοπικών επιχειρήσεων να ιδρύσουν έναν μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό
Ένας ΤΟΕΒ, η ΔΕΥΑ ή ο Δήμος να εκμεταλλευτεί την υψομετρική διαφορά σε υφιστάμενα αρδευτικά ή υδρευτικά για να ιδρύσει επίσης ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι να τροποποιηθεί και η Υπουργική απόφαση του 2011 με ΦΕΚ 518 που δημιουργεί σημαντικά εμπόδια , τις περισσότερες φορές ανυπέρβλητα, στην ίδρυση μικρών έργων.
Μπορεί μια Ενεργειακή κοινότητα να εκμεταλλευτεί την βιομάζα από τα κλαδέματα των δέντρων, τα υπολείμματα της ξυλείας από τις μονάδες επεξεργασίας ξύλου, από τις εκριζώσεις δέντρων για τις αναδιαρθρώσεις, κάθε μορφής βιομάζα για την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.
Να αξιοποιήσουν το νέο πλαίσιο που ετοιμάζουμε για την γεωθερμία για να μπορέσουν να την εκμεταλλευτούν είτε είναι υψηλής ενθαλπίας, είτε είναι χαμηλής ενθαλπίας κατάλληλης για θέρμανση θερμοκηπίων και προωρίμανση αγροτικών καλλιεργειών.
Μια Ενεργειακή κοινότητα αγροτών μιας περιοχής να παράγουν ενέργεια μαζί και να συμψηφίζουν το ρεύμα της άντλησης νερού για την άρδευση.
Πολλές οι δυνατότητες και οι εφαρμογές.
Η πολιτεία κάνει το καθήκον της να νομοθετεί για την εφαρμογή της κοινωνικής κοινωνίας στην ενέργεια.
Η κοινωνία πρέπει να πάρει την «πάσα» και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να συμμετάσχει στην ενεργειακή δημοκρατία, να εκμεταλλευτεί τους τοπικούς φυσικούς πόρους με σεβασμό στο περιβάλλον, να επωφεληθεί άμεσα από τα κίνητρα που υπάρχουν στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net