radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Ενημέρωση των πολιτών από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σχετικά με το «Άσυλο του Παιδιού» στην Έδεσσα
Με αφορμή δημοσίευμα σε τοπική έντυπη εφημερίδα σχετικά με την Ένωση Φιλανθρωπικών Σωματείων Κυριών και Δεσποινίδων Εδέσσης, φορέα από τον οποίο προέκυψε το ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού», η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα ήθελε να κάνει μερικές επισημάνσεις ώστε να έχουν οι πολίτες ολοκληρωμένη πληροφόρηση.

Όντως, το «Άσυλο του Παιδιού» διέκοψε τη λειτουργία του για διάφορους λόγους. Η Π.Κ.Μ. δεν έχει καμία ευθύνη για την κακή αυτή εξέλιξη δυστυχώς, όμως, δεν είχε τη δυνατότητα να την αποτρέψει για τους παρακάτω λόγους, διότι:

1. η χρηματοδότηση των προνοιακών δομών γίνεται απευθείας από το αρμόδιο Υπουργείο με πόρους της Κεντρικής Κυβέρνησης και όχι της Π.Κ.Μ. – Π.Ε. Πέλλας,

2. η Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. εγκρίνει μόνο την διάθεση των χρημάτων στους αντίστοιχους προνοιακούς φορείς της διοικητικής της επικράτειας, εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις και υπάρχουν τα νόμιμα δικαιολογητικά,

3. υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να πληροί κάποιος φορέας για να χρηματοδοτηθεί και, απαραίτητα, θα πρέπει να έχει λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση η οποία χορηγείται από κεντρικές υπηρεσίες.

Άλλωστε, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά έχει συναντηθεί το προηγούμενο διάστημα με την υπεύθυνη της Ένωσης Φιλανθρωπικών Σωματείων Κυριών και Δεσποινίδων Εδέσσης κυρία Κυβέλη Μπουραζάνη δείχνοντας έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον της για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ασύλου του Παιδιού και συζητώντας όλα αυτά τα θέματα, όπως οι ενέργειες πιστοποίησης που δεν έγιναν με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας του φορέα.

Εν κατακλείδι, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δηλώνει «παρών» στα προβλήματα και στα αιτήματα των φορέων, ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για έναν φορέα που προσέφερε φροντίδα και κοινωνική αλληλεγγύη σε παιδιά και διευκόλυνε τις εργαζόμενες μητέρες. Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά με την ευαισθησία που τη διακρίνει, όντας ενεργό μέλος σε πολλά ιδρύματα, και οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται στη διάθεση των υπευθύνων ώστε να επιχορηγήσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους το «Άσυλο του Παιδιού», με προϋπόθεση όμως την απόκτηση της πιστοποίησης που απαιτείται και όλων των νόμιμων δικαιολογητικών.
..................
Ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής


Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και, έχοντας την υποχρέωση έγκυρης πληροφόρησης προς το κοινό, θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με την εξέλιξη των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πέλλας με αφορμή και το δελτίο τύπου του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη.

Το έργο «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) Δήμου Αλμωπίας», με συνολικό προϋπολογισμό 10.800.000,00 € αποτελεί τη μεγαλύτερη αντιπλημμυρική παρέμβαση στα διοικητικά όρια της Πέλλας και είναι έργο που υλοποιεί η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας. Το έργο αυτό εξελίσσεται κανονικά, όπως και η χρηματοδότησή του από εξασφαλισμένους πόρους του ΕΣΠΑ της Π.Κ.Μ. Οι μικρής έκτασης ζημίες που προκλήθηκαν στο υπό κατασκευή έργο, επί του χειμάρρου Τσαρνάκα Λουτρακίου, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του Νοεμβρίου, θα αποκατασταθούν στα πλαίσια υλοποίησης του σχετικού έργου.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του αναπτυξιακού της προγραμματισμού, κάτι που αποδεικνύεται έμπρακτα. Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα η ένταξη δύο (2) νέων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στο νέο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4.000.000,00 € μετά από ενέργειες της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου-Αηδονά σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων. Συγκεκριμένα, τα έργα θα υλοποιηθούν στον Εδεσσαίο ποταμό και στον χείμαρρο Τόπλιτσα στο Λουτράκι Αλμωπίας, όπου στόχος είναι η προστασία του οικισμού και του αγροκτήματος Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου.

Επίσης, στο πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών της Π.Ε. Πέλλας είναι ενταγμένο και σε λίγο καιρό συμβασιοποιείται το έργο «Καθαρισμός ρεμάτων Π.Ε. Πέλλας» συνολικού προϋπολογισμού 70.000,00 €, ενώ, και για το νέο έτος προβλέπεται η υλοποίηση παρεμβάσεων «Καθαρισμού ρεμάτων 2018» συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 €. Επιπλέον, η Π.Ε. Πέλλας έχει ενταγμένο έργο «Αποκατάσταση υφιστάμενων υποδομών στο χείμαρρο Ασπροποτάμου Τ.Κ. Όρμας» προϋπολογισμού 40.000,00 € καθώς και έργο με τίτλο «Αποκατάσταση κοιτόστρωσης γέφυρας Ασπροποτάμου στην Τ.Κ. Όρμας» με προϋπολογισμό 180.000,00 €.

Άλλωστε, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε, σύμφωνα και με τις υπάρχουσες χρηματοδοτικές δυνατότητες, να ενταχθούν και να υλοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλους τους Δήμους της Πέλλας στη λογική της ισόρροπης ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά έχει λάβει υπόψη όλες τις ανάγκες που υπάρχουν και οι οποίες έχουν καταγραφεί - αποτυπωθεί από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων σε μια έκθεση περίπου σαράντα επτά (47) παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Π.Ε. Πέλλας με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν 22.000.000,00 €. Εξάλλου, αυτήν την περίοδο εκτελείται το έργο αντιπλημμυρικής παρέμβασης στο Δήμο Πέλλας (περιοχή «Καπέλλη») που ήδη αποφέρει θετικά αποτελέσματα, ενώ έχει προγραμματιστεί επιπλέον έργο κατάντη της Εθνικής Οδού για επένδυση του αποδέκτη του προηγούμενου έργου το οποίο αφορά την κατασκευή συρματοκιβωτίου για μήκος περίπου 200 μέτρων συνολικού ύψους 80.000,00 €.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένης της συνεργασίας που υπάρχει και θα συνεχιστεί μεταξύ όλων των φορέων της Πέλλας για την προώθηση ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες αλλά και, λαμβάνοντας υπόψη τους μειωμένους σχεδόν κατά 75% προϋπολογισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων υλοποιούμε έργα ανταποδοτικά και ωφέλιμα για την περιοχή μας. 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net