radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ.ΣΗΦΑΚΗ (ΣΥΡΙΖΑ)

Γιάννης Σηφάκης: Έγκριση χρηματοδοτεί από εθνικούς πόρους για ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών στον Δήμο Αλμωπίας και στον Δήμο
Πέλλας
Η κυβέρνηση, έχοντας την πεποίθηση ότι η φροντίδα των παιδιών προσχολικής ηλικίας αποτελεί σοβαρότατη υποχρέωση της πολιτείας, αποφάσισε την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού όσον αφορά τις δαπάνες για την κοινωνική προστασία και την κοινωνική πρόνοια για την ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών.
Στην Πέλλα αποφασίστηκε η ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών στον Δήμο Αλμωπίας και στον Δήμο Πέλλας. Οι δύο Δήμοι της Πέλλας είναι μέσα στους 203 Δήμους πανελλαδικά οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν για την ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών.
Το Υπουργείο καλεί τους Δημάρχους για ενημέρωση και συντονισμό την Πέμπτη 04/01/2018.
Μετά από αίτημα του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης που διαχειρίζεται τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Χρήστου Δόντσου προς τον βουλευτή, ο τελευταίος παρενέβη στην Υπουργό Θεανώ Φωτίου για την καλύτερη δυνατή χρηματοδότηση του Δήμου Αλμωπίας για το σκοπό αυτό. Το ίδιο έκανε και για τον Δήμο Πέλλας.
................
Γιάννης Σηφάκης: Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τον Δήμο Αλμωπίας με 200.000,00 € γι την αποκατάσταση των ζημιών από θεομηνίες. Ο βουλευτής επικοινώνησε με τον Υπουργό για τον καθορισμό του τελικού ποσού της χρηματοδότησης και πέτυχε η χρηματοδότηση από 150.000,00 € να ανεβεί σε 200.000,00 €.
Η κυβέρνηση ήδη χρηματοδότησε τον Δήμο Αλμωπίας με σημαντικά ποσά τον τελευταίο χρόνο.
- 110.000,00 ε για αθλητικά έργα στην Αλμωπία
- 480.000,00 € τα ληξιπρόθεσμα της Δημοτικής επιχείρησης των παιδικών σταθμών
- 203.000,00 € την χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων της ΔΗΚΕΑ
- 200.000,00 € την χρηματοδότηση της διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του 2ου δημοτικού σχολείου
- 200.000,00 € για την αποκατάσταση των ζημιών από την θεομηνία.
- Σημαντικές χρηματοδοτήσεις για αντιπλημμυρικά έργα μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Αυτές οι χρηματοδοτήσεις ούτε τυχαίες είναι ούτε στο παρελθόν υπήρξε τέτοιου είδους αντιμετώπιση της Αλμωπίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτό σαφώς οφείλεται στην ευαισθησία της κυβέρνησης απέναντι στους παραμεθόριους δήμους αλλά και στο γεγονός ότι η Αλμωπία εκπροσωπείται στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής από την Αλμωπία.
Σε καμιά περίπτωση οι επιτυχίες αυτές δεν οφείλονται σε στημένες φιέστες ετερόκλητων συμμαχιών με προφανείς σκοπούς. Τρέχουν όλοι τώρα να δείξουν επιτηδευμένα ότι βοηθούν την Αλμωπία μήπως μπορέσουν να επιζήσουν πολιτικά, όταν επί δεκαετίες την είχαν την Αλμωπία στο απόλυτο περιθώριο.
Πρέπει να το χωνέψουν όλοι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο και ότι οι μικροπολιτικαντισμοί δεν αποδίδουν πια, φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν.
..................
Πολιτική παρέμβαση του Γιάννη Σηφάκη στην ανοικτή συνέντευξη τύπου για τα βασικά θέματα της Πέλλας και όλα τα κύρια προβλήματα Έδεσσας και Βεγορίτιδας.
Πλούσια διαβούλευση με φορείς και πολίτες του Δήμου Έδεσσας που παρευρέθηκαν.
Οδικοί άξονες, προαστιακός σιδηρόδρομος, φυσικό αέριο, νοσοκομείο- αξονικός τομογράφος-μετεγκατάσταση τεχνητού νεφρού- πρόσληψη ιατρικού προσωπικού- ανάγκη διαλόγου και αποφάσεων για την αναδιάρθρωση όλης της υγείας στην Πέλλα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας για να εξορθολογιστεί το σύστημα, επίλυση μετά από 70 χρόνια του ιδιοκτησιακού σε Ντερέ και Αγ. Μάρκο, προσπάθεια για τις ίδιες ρυθμίσεις και για το Καραμάν, ανάδειξη της ανάγκης συνέχισης των αρχαιολογικών ανασκαφών στον Λόγγο μετά από 45 χρόνια ( συνάντηση του βουλευτή με την Υπουργό Πολιτισμού), ανάγκη ίδρυσης Μουσείου στην Έδεσσα, διαβούλευση για την αξιοποίηση Κανναβουργείου, Ξενία, Εστίας, εστιατορίου Καταρρακτών, επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της αίθουσας του «Μεγάλου Αλεξάνδρου», προβλήματα στο γηροκομείο, στις εργατικές κατοικίες Κλεισοχωρίου, αθλητικά έργα και νέα αιτήματα, ίδρυση φορέα διαχείρισης και της λίμνης Βεγορίτιδας, προσπάθεια ο νέος φορέας διαχείρισης να έχει έδρα την Πέλλα, κατάργηση του αντισυνταγματικού ΦΕΚ του Δήμου Αμυνταίου για τον καθορισμό αιγιαλού σε τμήμα της λίμνης, μέτρα οριστικής προστασίας της, τουριστική αξιοποίηση της με υδατοδρόμιο και κολυμβητικούς αγώνες, ασφαλτόστρωση στον αεροδιάδρομο Παναγίτσας, ενεργοποίηση του ενιαίου φορέα διαχείρισης του ορεινού όγκου, εξασφάλιση τοπικής κυκλικής συγκοινωνίας με ΚΟΙΝΣΕΠ ή άλλη μορφή ( Χιονοδρομικό Άγιος Αθανάσιος, Βεγορίτιδα, Έδεσσα, Λόγγος, Αριδαία, Λουτρά Πόζαρ, Όρμα), εξασφάλιση εκχιονισμού και των δύο δρόμων προς χιονοδρομικό, επέκταση του χιονοδρομικού προς τα κάτω, τέως κατασκηνώσεις Σωτήρας, ίδρυση Πανεπιστημιακών σχολών στην Έδεσσα και όλη την Πέλλα, ανάγκη νέας οργάνωσης του αγροτικού κόσμου σε οργανώσεις παραγωγών, ποιτική παραγωγή, πρόσθεση αξίας στα προϊόντα με τυποποίηση, σημαντικά θέματα του κτηματολογίου και του δασολογίου σε αρκετά χωριά της Έδεσσας , ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν και αναλύθηκαν.
Σε αυτά τα θέματα τοποθετήθηκε ο βουλευτής, έγιναν ερωτήσεις από τους παριστάμενους δημοσιογράφους και τοποθετήθηκαν φορείς και πολίτες.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Σηφάκης, πέραν των απαντήσεων του στα θέματα που τέθηκαν, επισήμανε την ανάγκη η ίδια η κοινωνία να οργανωθεί, να διαβουλευτεί, να προτείνει ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό σχέδιο με βάση τις πραγματικές της ανάγκες με εξειδίκευση στα επιμέρους θέματα και δεσμεύτηκε μαζί με τους φορείς και τους πολίτες να συμβάλει στην προώθηση λύσεων με ουσιαστικό τρόπο.
Από όλους εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική συζήτηση που ανέβασε τον πήχη της διαβούλευσης για τα θέματα Πέλλας και ιδιαίτερα Έδεσσας και Βεγορίτιδας, που ενημέρωσε την κοινωνία για σημαντικά θέματα που λύθηκαν ή προωθήθηκαν και τα οποία εκκρεμούσαν πολλές δεκαετίες και που ήταν το έναυσμα για την οργάνωση της κοινωνίας σε συγκεκριμένα πλαίσια για την διεκδίκηση της δίκαιης ανάπτυξης της περιοχής.
Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συνεντεύξεις στους άλλους Δήμους της Πέλλας.
..............
Ο Γιάννης Σηφάκης ευχήθηκε για τις γιορτές σε κοινωνικές δομές της Αριδαίας και της Έδεσσας
Προμήθεια νέων θερμαντικών σωμάτων στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας με χρηματοδότηση από την 3η ΔΥΠΕ
Προσωπική χορηγία του Γιάννη Σηφάκη η προμήθεια των υλικών για επισκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων του Κ.Υ. Αριδαίας
Στο Κέντρο Υγείας στην Αριδαία ο βουλευτής, αφού ευχήθηκε στην Διευθύντρια Κα Στέλλα Φωτοπούλου, στους γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και συντηρητές, ενημέρωσε την Κα Διευθύντρια καθώς και τους εργαζόμενους για την απόφαση της 3η Υγειονομικής Περιφέρειας για την χρηματοδότηση της προμήθειας καινούργιων θερμαντικών σωμάτων την επόμενη εβδομάδα . Η προμήθεια αφορά 10 νέα θερμαντικά σώματα. Το Κέντρο Υγείας θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ υπεύθυνος για τα Κ.Υ. Αγάπιος Γαβριηλίδης με τεχνικούς και αναμένεται η απόφαση για την προμήθεια και των υπόλοιπων θερμαντικών σωμάτων. Ο βουλευτής επικοινώνησε με τον κ. Γαβριηλίδη για το θέμα αυτό.
Ο Γιάννης Σηφάκης ζήτησε την επιμέτρηση των υλικών για την επισκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων υποσχόμενος προσωπική του χορηγία για την προμήθεια τους.
Ακόμη συνεννοήθηκε με την Διοίκηση για την διεκδίκηση χρηματοδότησης για τα χρώματα που απαιτούνται για τον ελαιοχρωματισμό του κτιρίου.
Η συζήτηση περιστράφηκε και στην ανάγκη αναγνώρισης από όλους του Κ.Υ. Αριδαίας ως πολύ σημαντικής δομής για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στον Νομό και την ιδιαίτερη προσοχή του.
Ο βουλευτής ενημέρωσε την Διεύθυνση του Κ.Υ. ότι έρχονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι 3 ΕΚΑΒίτες (που έχει εγκριθεί η απόσπαση τους) για να ξεκινούν τα ασθενοφόρα που θα εξυπηρετούν την Αλμωπία από την Αριδαία και όχι από την Έδεσσα.
Στο Νοσοκομείο Έδεσσας συναντήθηκε με τον Διοικητή Χρήστο Σμία και συνοδευόμενος από την Τομεάρχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας Κων. Κόλλια ευχήθηκε σε γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και ασθενείς. Ευχόμενος αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Νοσοκομείου Έδεσσας πρώτη φορά με αξονικό τομογράφο ο οποίος δημοπρατήθηκε, την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης της μονάδας τεχνητού νεφρού και την υπόσχεση του Αναπλ. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την εξασφάλιση πίστωσης για την αντικατάσταση των μηχανημάτων της μονάδας.
Αναφέρθηκε ακόμη και στην πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, στις δυσκολίες με την έλλειψη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των δύο θέσεων Παθολόγων Επιμελητών Β’, στο πρόβλημα που υπάρχει στις εφημερίες από την έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών, στην ανάγκη συνολικής εξέτασης του συστήματος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης με στόχο τον ορθολογισμό και την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων.
Στην ανάγκη κτιριακής επέκτασης και διαχωρισμού χειρουργικού και παθολογικού τμήματος στα ΤΕΠ.
Στο ημερήσιο ΚΔΑΠ στην Αριδαία ο βουλευτής ευχήθηκε σε εργαζόμενους και παιδιά, επισκέφτηκε για ευχές και το Κέντρο Κοινότητας τονίζοντας την σημασία αυτής της δομής για τα πιο αδύνατα τμήματα της κοινωνίας.
Ο βουλευτής ευχήθηκε και τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αριδαίας , όπως και τον Διοικητή και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας και υποσχέθηκε συγκεκριμένη βοήθεια στην εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής απαραίτητης για την εύρυθμή λειτουργία της Υπηρεσίας.
Στο Γηροκομείο Έδεσσας ευχήθηκε στους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους που διαβιούν εκεί καθώς και στην υπεύθυνη από τον Δήμο Κα Κατσάρα – Βλάχου Μαρούλα καλές γιορτές. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να ξεκαθαριστεί άμεσα ο χαρακτήρας της κοινωνικής δομής ( με αλλαγή του καταστατικού του) για να μπορέσει να καταστεί βιώσιμος. Δεν μπορεί να βασίζεται στον (αξιέπαινο) εθελοντισμό της τοπικής κοινωνίας, παρότι ο εθελοντισμός έχει κρατήσει αυτή την σημαντική κοινωνική δομή σε λειτουργία.
Με τον πρόεδρο του συλλόγου νεφροπαθών Ν. Πέλλας Βασίλη Μίσκο, μετά την ανταλλαγή ευχών, έγινε ανασκόπηση της συνεργασίας και προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης και την χρηματοδότηση και των νέων μηχανημάτων

..............
Γιάννης Σηφάκης : Εξεδόθη σε ΦΕΚ ( ΦΕΚ 199 Α’ – 21.12.2017) η ειδική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για τις Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών
Θα προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των απαλλοτριώσεων εκ του γεγονότος ότι η κυβέρνηση έθεσε το έργο αυτό στα έργα εθνικής σημασίας.
Οι απαλλοτριώσεις έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ με 10 εκατομμύρια ευρώ. 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net