radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Όδινεν όρος, έτεκεν μυν. Η Βεγορίτιδα στην γωνία

Εκτός Εθνικού Σχεδιασμού και ουσιαστικής προστασίας τίθεται και πάλι η Βεγορίτιδα,
μια λίμνη που πολλάκις έχει κακομεταχειριστεί πληρώνοντας την αδιαφορία του Ελληνικού Κράτους και των τοπικών αρχόντων. Μια λίμνη που συμβάλλει στην ανάπτυξη ορισμένης μερίδας ανθρώπων και πρόσκαιρων κακόβουλων επενδυτών που απειλούν την ίδια την ύπαρξή της. Μια λίμνη που αντιστέκεται στην συρρίκνωσή της, που βίαια της επιβλήθηκε από την ΔΕΗ, χάνοντας το 65% του όγκου της. Μια λίμνη που μολύνεται, ατιμώρητα, διαχρονικά, ασταμάτητα.Μια λίμνη που χρόνια τώρα αποτελεί τον βόθρο των γύρω περιοχών και πόλεων δεχόμενη όχι μόνο αστικά λύματα αλλά και ένα σωρό νιτρικά και φυτοφάρμακα. Μια λίμνη βορά στα καταστροφικά σχέδια των τοπικών Σουλτάνων που στο πτώμα της επάνω, παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια. Μια λίμνη που τα εδαφικά ιμάτια της διαμοιράστηκαν από καταπατητές και μη, ανεξέλεγκτα και ανορθολογικά.
Η Βεγορίτιδα αποτελούσε πηγή ζωής και οικονομικής ευμάρειας επί έτη. Τα νερά της συνέβαλαν στην ανάπτυξη της χώρας παράγοντας ρεύμα, οι γύρω περιοχές τρέφονταν από αυτήν σε δύσκολες περιόδους ενώ παράλληλα γνώρισε τον τουρισμό πολύ νωρίτερα από άλλες περιοχές.
Απαξιωμένη πλέον δέχεται την χαριστική βολή από την πρόθεση του Υπουργείου να μείνει εκτός ουσιαστικής προστασίας, παραπεταμένη σε ένα φορέα διαχείρισης λιμνών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά και τσουβαλιασμένη με ένα κάρο άλλες περιοχές που από κοινού αποτελούν μια έκταση εκατομμυρίων στρεμμάτων. Έναν φορέα διαχείρισης,από την φύση και το μέγεθός του ανεπαρκή, έναν γίγαντα με γυάλινα πόδια, έναν φορέα Φρανκενσταίν.
Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην έδρα του φορέα,όπως επισημαίνεται σκοπίμως από ορισμένους κύκλους, για να συσκοτίσουν την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα, αυτού του φορέα διαχείρισης, με την τεράστια έκταση ευθύνης και εποπτείας. Μια έκταση 3.777.320,05 εκταρίων.
Ο μόνος φορέας που θα μπορούσε ν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος, είναι η δημιουργία ενός ακόμη φορέα. Του φορέα των 5 λιμνών. Λίμνες Βεγορίτιδας,Πετρών,Χειμαδίτιδας,Ζάζαρης και Άγρα. Οι λίμνες αυτές αποτελούν ενιαίο οικοσύστημα, έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές και υπάρχει άμεση ανάγκη λήψης μέτρων και επιστασίας.
Πάγια θέση του συλλόγου μας από την δημιουργία του μέχρι και σήμερα ήταν και είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού κι ευέλικτου φορέα διαχείρισης, που να λειτουργεί με βάση τις τεράστιες ανάγκες για την προστασία της Βεγορίτιδας. Παλεύουμε σε κάθε επίπεδο εδώ και χρόνια για την προστασία και ανάδειξη της Βεγορίτιδας αποτελώντας Σύλλογο πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα που πολλές φορές αναγκάστηκε να υποκαταστήσει τις αρχές και το ίδιο το Κράτος που φάνηκαν απελπιστικά λίγοι και τα κατάφερε.
Μηνύσεις, καταγγελίες, περιπολίες, καθαρισμοί ακτών, δημιουργία ψηφιακών χαρτών, τοποθετήσεις ενημερωτικών πινακίδων, μετρήσεις ποιότητας υδάτων, πανελλήνιοι κολυμβητικοί αγώνες, συμμετοχές σε επιστημονικές ημερίδες, εμπλουτισμούς με γόνο, ακτιβισμός, είναι μερικές από τις δράσεις που έχει στην ατζέντα του. Με πρόσφατη την ανάδειξη ενός τεραστίων διαστάσεων περιβαλλοντολογικού εγκλήματος που συντελείται μέχρι σήμερα ασταμάτητα. Την επί εικοσαετίας μόλυνσή της, με αστικά λύματα, από τους παρακείμενους οικισμούς. Τι κι αν ακόμα το θέμα έφτασε στην βουλή (επερώτηση ΚΚΕ αρ 1041-8-11-17) η πολιτεία δεν έχει πράξει ακόμα τίποτε για να σταματήσει αυτό το έγκλημα και να τιμωρηθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι.
Η Βεγορίτιδα φιλοξενεί στο οικοσύστημά της σπάνια και υπό εξαφάνιση είδη πτηνών, ψαριών και θηλαστικών. Ποιος τελικά και για ποιον λόγο φρενάρει συνεχώς την ανάπτυξη και προστασία μιας εκ των σημαντικότερων λιμνών της Ευρώπης; Ποιους βολεύει αυτή η κατάσταση; Που είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι δήμοι Έδεσσας, Αμυνταίου, Πτολεμαίδας; Που είναι οι τοπικές κοινωνίες;
Καλούμε τους Βουλευτές Πέλλας και Φλώρινας, την Περιφέρεια Κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Έδεσσας και Αμυνταίου να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους. Για να μην δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης που θα υπάρχει μόνο στα χαρτιά, αλλά ένας φορέας διαχείρισης που θα προστατέψει την Βεγορίτιδα που αργοπεθαίνει. Για να μην έχει η λίμνη μας την τύχη της λίμνης Κορώνιας, που σήμερα δεν υπάρχει πιά.
Συντασσόμαστε με τις ήδη υπάρχουσες καταγεγραμμένες ανησυχίες των περιβαλλοντικών οργανώσεων Αρκτούρος, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, MEDASSET, MΟm, ΑΝΙΜΑ, και WWF Ελλάς ως προς την αποτελεσματική λειτουργία των φορέων διαχείρισης και τελικά, την ολοκληρωμένη προστασία των προστατευόμενων περιοχών της χώρας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net