radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θ. Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ)

Θεοδώρα Τζάκρη: Πολύ σημαντική η διάταξη με την οποία δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης σε δασικές εκτάσεις που είχαν εκχερσωθεί και χρησιμοποιηθεί για γεωργική εκμετάλλευση εφόσον η χρήση αυτή είχε γίνει πριν από την ένταξη της περιοχής στο δίκτυο Natura

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ για τους Φορείς Διαχείρισης που συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις διατάξεις που τροποποιούν την δασική νομοθεσία επιλύοντας προβλήματα και διορθώνοντας αδικίες του παρελθόντος.
Πιο συγκεκριμένα η κ. Τζάκρη ανέφερε τα εξής:
«Στο παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται να δοθεί λύση στο ακανθώδες πρόβλημα της λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης (ΦΔ) προστατευόμενων περιοχών. Θεωρώ ότι δίνεται μια πρώτη ικανοποιητική λύση και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος έτσι ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των ΦΔ και σταθερό εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους που δουλεύουν χρόνια σε αυτούς.
Παράλληλα, η κάλυψη του συνόλου των προστατευόμενων περιοχών της χώρας με ΦΔ είναι ένα πολύ θετικό, αναγκαίο βήμα.
Εκεί όμως που θα ήθελα ιδιαίτερα να σταθώ είναι στις διατάξεις που τροποποιούν τη δασική νομοθεσία, διορθώνοντας προβλήματα και αδικίες.
Κατ’ αρχήν, αναφέρομαι στη δυνατότητα που δίνεται για νομιμοποίηση υφιστάμενων χιονοδρομικών κέντρων σε περιοχές Natura. Οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας δίνουν και σήμερα τη δυνατότητα σε υφιστάμενα χιονοδρομικά κέντρα να νομιμοποιήσουν την λειτουργία τους σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα. Όμως, η δυνατότητα αυτή δεν δινόταν σε υφιστάμενα χιονοδρομικά που λειτουργούσαν σε εκτάσεις που εκ των υστέρων χαρακτηρίστηκαν ως περιοχές Νatura. Αυτό πλέον διορθώνεται. Σημειώνω ότι η διάταξη αυτή δεν νομιμοποιεί νέες εκχερσώσεις, αλλά βάζει τάξη στη λειτουργία υφιστάμενων για χρόνια χιονοδρομικών κέντρων, ώστε να μην ανασταλεί η αναπτυξιακή λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της χώρας.
Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης υφιστάμενων camping σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα (ανεξάρτητα του αν είναι σε περιοχές Νatura). Επισημαίνω δε ότι πολλά από αυτά τα camping είναι δημοτικά και με την παρουσία τους όχι μόνο εξασφαλίζουν έσοδα στο δήμο ή στην τοπική οικονομία, αλλά συντελούν και στη βιώσιμη διαχείριση του δάσους.
Πολύ σημαντική είναι και η διάταξη με την οποία δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης σε δασικές εκτάσεις που είχαν εκχερσωθεί και χρησιμοποιηθεί για γεωργική εκμετάλλευση εφόσον η χρήση αυτή είχε γίνει πριν από την ένταξη της περιοχής στο δίκτυο Natura. Μέχρι σήμερα, τη δυνατότητα αυτή την έχουν όσοι είχαν εκχερσώσει δασικές εκτάσεις για καλλιέργεια εκτός περιοχών του δικτύου Natura 2000. Τυπικά, υπήρχε η δυνατότητα αυτή και για τις περιοχές του δικτύου Natura 2000, αλλά μόνο εφόσον αυτό προβλεπόταν στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προστασίας της περιοχής. Αυτά όμως τα ΠΔ, δυστυχώς, από αδράνεια της διοίκησης, δεν έχουν ακόμα εκδοθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Ουσιαστικά αίρεται μια αδικία αφού υπήρχε μια άνιση μεταχείριση όμοιων περιπτώσεων. Άλλωστε, όταν έγινε ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως προστατευόμενης, οι εκχερσώσεις αυτές είχαν ήδη συντελεστεί και λήφθηκαν υπόψη στην αξιολόγηση του φυσικού περιβάλλοντος της εν λόγω περιοχής. Οι προϋποθέσεις τακτοποίησης είναι πλέον οι ίδιες, δηλ. τα προβλεπόμενα στα άρθρα 47 και 47Β του ν. 998/79.
Τέλος, δίνεται η δυνατότητα έγκρισης έργων υποδομών και ύδρευσης σε περιοχές Natura, αφού με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες διαπιστώθηκε ότι Δήμοι και υπηρεσίες, κυρίως σε νησιά, τα οποία κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι χαρακτηρισμένα ως περιοχές του Δικτύου Natura 2000, αλλά και σε άλλες περιοχές, δεν δύνανται να προβούν στην κατασκευή έργων υποδομής σε αυτές.
********* 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net