radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ.ΣΗΦΑΚΗ (ΣΥΡΙΖΑ)

Ο Βουλετής Γιάννης Σηφάκης σε συνάντηση με την Διεύθυνση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθεί το αίτημα του Δήμου Αλμωπίας ,για την δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).
Το αίτημα αφορά την παραχώρηση σε χρήση του ακινήτου που ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην έκταση του πρώην ΕΘΙΑΓΕ στην Αριδαία.
Στο υφιστάμενο αυτό κτήριο, μετά την παραχώρησή του θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης- επισκευής ώστε το κτήριο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που απαιτούνται.
Περιληπτικά το έργο θα περιλαμβάνει:
1. Αποξήλωση κουφωμάτων
2. Αποξήλωση στεγάστρου από αμίαντο και αντικατάσταση με αυλακωτή
3. Τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων
4. Εσωτερικά- Εξωτερικά κουφώματα
5. Χρωματισμοί
6. Θερμοπρόσοψη
7. Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση
8. Λουτρά- Κουζίνα
9. Σύστημα θέρμανσης- ψύξης
Ο προϋπολογισμός δαπάνης του έργου , προμελετήθηκε από τον Δήμο Αλμωπίας σε 45.910,34€
Ο Βουλευτής προσπαθεί και για την άμεση χρηματοδότηση του έργου, αμέσως μετά την παραχώρηση του κτιρίου, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτηξης στο Δήμο Αλμωπίας.
Η δημιουργία στέγης διαβίωσης ΑΜΕΑ , αποτελεί σημαντική αναγκαιότητα για τα άτομα νε ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους και βασικό αίτημα της Κοινότητας ΑΜΕΑ στην περιοχή της Αλμωπίας (Ειδικό Σχολείο, Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αναπηρία, ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ κ.λ.π.), που υποστηρίζεται από όλη την τοπική κοινωνία.
.....................
O Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Μονάδων στον Δήμο Πέλλας με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Παναγιώτης Κυριακούλιας
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/02/18 συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών με το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Μονάδων στον Δήμο Πέλλας, εν όψει την απεργίας του κλάδου στις 12 /02/18.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεανώ Ζουρνατζίδου, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Παναγιώτης Κυριακούλιας και ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Βουδούρης.
Στην συνάντηση αναλύθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των καθαριστριών που εργάζονται με «μίσθωση έργου» με πολύ μικρή αμοιβή και χωρίς δικαιώματα, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι περί τους 9000 πανελλαδικά.
Οι συμβάσεις τους είναι 10μηνες και ασφαλίζονται με κοινά ένσημα, ενώ οι αντίστοιχοι συνάδελφοι τους που έχουν προσληφθεί με άλλον τρόπο παίρνουν βαριά και ανθυγιεινά ένσημα. Ακόμη δεν εξασφαλίζουν κάποια «σιγουριά» ότι θα δουλέψουν και τα επόμενα χρόνια.
Ακόμη πληρώνονται μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κάθε τετράμηνο.
Τα αιτήματα των καθαριστριών ( που υποστηρίχθηκαν από το Εργατικό Κάντρο και την Ομοσπονδία) είναι :
- «Μόνιμη , πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
- Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.
- Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας- Χορήγηση των εκ του νόμου προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας.
- Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών και ομαλοποίηση των πληρωμών ( όχι κάθε τετράμηνο αλλά στο δίμηνο ή κατά μήνα).
- Καμιά μείωση αιθουσών, καμιά απόλυση».
Ο βουλευτής αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα του κλάδου ανέλυσε τους περιορισμούς που υπάρχουν στις προσλήψεις λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξασφαλίσει και να διορθώσει ότι είναι δυνατόν (σε αυτές τις συνθήκες). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προκήρυξη περί των 9000 θέσεων μόνιμων θέσεων καθαριότητας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων που τώρα πραγματοποιείται.
Δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα αυτό με το Υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα είναι ήδη γνωστό στον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη που έχει καλή πρόθεση να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν.
Θα συζητήσει μαζί του την δυνατότητα να γίνονται διετείς συμβάσεις ( αντί ετήσιες) για να μην είναι οι καθαρίστριες όμηροι των εκάστοτε Δημορικών Διοικήσεων κατ’ έτος. Ακόμη θα συζητήσει μαζί του το θέμα με τα μέσα ατομικής προστασίας ( γάλα κλπ).
Για την άμεση βελτίωση της κατάστασης ο βουλευτής δεσμεύτηκε να ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας για την δυνατότητα τα ένσημα των καθαριστριών με μίσθωση έργου να μην είναι κοινά αλλά βαρέα και ανθυγιεινά και στον Υπουργείο Παιδείας την δυνατότητα «ομαλοποίησης» της πληρωμής αντί των τεσσάρων μηνών που είναι σήμερα στους δύο μήνες ή κατά μήνα.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας , αφού ενημέρωσε διεξοδικότερα για τα προβλήματα όλου του κλάδου των καθαριστριών, ανέφερε την καλή προαίρεση του Υπουργείο Εσωτερικών στις επαφές της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, ανέφερε ότι για πρώτη φορά από το 2007 τώρα έγιναν κάποιες αυξήσεις ( έστω και μικρές) στις καθαρίστριες και ζήτησε από τον βουλευτή την βοήθεια του στις κατευθύνσεις που προαναφέρθηκαν.
.................
Γιάννης Σηφάκης: Σημαντική η δέσμευση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου για ίδρυση Παραρτήματος του Φορέα Διαχείρισης Δυτ. Μακεδονίας στο Αμύνταιο και συμμετοχή του Συλλόγου Προστασίας της Βεγορίτιδας στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης με έδρα στην Καστοριά.
Ψηφίστηκε ακόμη η ίδρυση Φορέα Διαχείρισης ΠΠ Βόρα-Πάϊκου –Βερμίου με έδρα την Έδεσσα
Οι εξελίξεις αυτές θα βοηθήσουν τόσο στην προστασία και στην ορθολογική διαχείριση του δασικού περιβάλλοντος και των λιμναίων οικοσυστημάτων στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, όσο και στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
Η κυβέρνηση αφουγκράστηκε και ανταποκρίθηκε στο αίτημα των βουλευτών Γιάννη Σηφάκη και Κώστα Σέλτσα , της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του συλλόγου προστασίας της Βεγορίτιδας να βρίσκονται οι δομές κοντά στην Βεγορίτιδα και στις άλλες λίμνες γύρω από το Αμύνταιο και να συμμετέχει ο σύλλογος στο ΔΣ του ΦΔΠΠ.
Οι ΦΔΠΠ θα διοικούνται από 7μελή Συμβούλια με συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια αλλά και ένα εκπρόσωπο της κοινωνίας των πολιτών.


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net