radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙα ΤΥΠΟΥ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ (ΝΔ)

Γιώργος Καρασμάνης: Θα ενταχθεί το σύνολο
των επιλαχόντων στο πρόγραμμα ενίσχυσης
των Νέων Αγροτών ;

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε ερώτηση για τους επιλαχόντες νέους αγρότες την οποία συνυπογράφουν Βαγιωνάς Γεώργιος Βουλευτής Χαλκιδικής, Βεσυρόπουλος Απόστολος Βουλευτής Ημαθίας, Καραμανλής Κωνσταντίνος Βουλευτής Σερρών, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος Βουλευτής Πιερίας

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Οι νέοι αγρότες αποτελούν όχι μόνο το μέλλον της γεωργίας και κτηνοτροφίας στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα μια από τις βασικές ελπίδες για να γίνει ακμαία και προσοδοφόρα η ελληνική ύπαιθρος και να μην διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός στην περιφέρεια.
Η συμβολή των νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αρωγή και το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας προς αυτούς και ιδιαίτερα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αναγνωρίζοντας έμπρακτα πως, η αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου και η διασφάλιση της συνέχισης της πρωτογενούς παραγωγής εξαρτάται άμεσα από την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, το 2014 επενδύσαμε ως κυβέρνηση στον τομέα αυτό με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και αναπτύξαμε ουσιαστικές και σημαντικές πολιτικές, όπως :
* Κατανείμαμε σε 12.852 νέους αγρότες – οι οποίοι ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από το 2011 και μετά και δεν κατείχαν δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης - 30.783,99 δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα δικαιωμάτων του 2013, συνολικής αξίας 16.931.194,50 ευρώ. Ποσό, που εισέπραξαν οι νέοι αγρότες στα τέλη του 2014.
* Προχωρήσαμε με απόφασή μας στην αύξηση της αξίας των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των νέων αγροτών, ηλικίας μέχρι 40 ετών, έως το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας.
* Προσαυξήσαμε κατά 25% και για μια πενταετία την αξία των δικαιωμάτων κοινοτικής ενίσχυσης για τους νέους αγρότες ηλικίας κάτω των 40 ετών.
* Εντάξαμε το Σεπτέμβριο του 2014, περί τους 12.000 νέους παραγωγούς, ηλικίας ως 40 ετών, στο καινούργιο τότε πρόγραμμα ενίσχυση των «Νέων Αγροτών», διασφαλίζοντας παράλληλα για αυτούς ενισχύσεις συνολικού ύψους 194 εκατ. ευρώ για μια πενταετία. Μάλιστα, καταβάλαμε το 70% των χρημάτων αυτών (δηλαδή 136 εκατ. ευρώ) ως πρώτη δόση μέχρι το Δεκέμβριο του 2014.
* Για πρώτη φορά στα χρονικά εντάξαμε στο εν λόγω πρόγραμμα επιπλέον 3.224 επιλαχόντες νέους αγρότες, δηλαδή το σύνολο των επιλαχόντων, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα ποσό της τάξης των 54,4 εκατ. ευρώ ώστε να πληρωθούν και αυτοί την πρώτη δόση μέσα στον Δεκέμβριο του 2014. Ειδικότερα, στην Κεντρική Μακεδονία εντάξαμε 1.008 επιλαχόντες και πιο συγκεκριμένα στο Κιλκίς 68, στη Θεσσαλονίκη 142, στην Πιερία 110, στην Ημαθία 132, στα Γιαννιτσά (Πέλλα) 88, στην Έδεσσα (Πέλλα) 130, στη Χαλκιδική 117 και στις Σέρρες 221 επιλαχόντες.
* Την ίδια περίοδο ξεμπλοκάραμε για 2.702 δικαιούχους νέους αγρότες του προηγούμενου προγράμματος του 2009, τη δεύτερη και τρίτη δόση ενίσχυσης συνολικού ύψους 11,65 εκατ. ευρώ, τα οποία πιστώθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το Δεκέμβριο του 2014.
* Θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα, μέσα από την καινούργια ΚΑΠ 2014-2020, την υλοποίηση ενός ακόμη προγράμματος ενίσχυσης των νέων αγροτών με συνολικό προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ.

Σε αντίθεση με όλα αυτά τα σημαντικά και ουσιαστικά βήματα για την ηλικιακή ανασύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, η δική σας κυβέρνηση :

- Εμπαίζει εδώ και ένα χρόνο 3.122 επιλαχόντες νέους αγρότες και δεν τους εντάσσει στο πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων αγροτών που προκήρυξε, λέγοντάς τους μάλιστα πρόσφατα πως δήθεν στην επόμενη προκήρυξη υπολογίζει πως θα καλυφθεί ένα μεγάλο ποσοστό των νυν επιλαχόντων.
- Φάσκει και αντιφάσκει, ο όταν ο ίδιος εσείς κύριε υπουργέ στο 3ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κρήτη είχατε δεσμευτεί για πλήρη ένταξη όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών, ενώ μόλις πρόσφατα ανακοινώσατε ότι θα καλυφθεί μόνο το 50% των επιλαχόντων. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει πως θα απορροφηθεί το σύνολο των επιλαχόντων μόνο στη Δυτική Μακεδονία, όταν το πρόβλημα υφίσταται στο σύνολο της χώρας.
- Κωλυσιεργεί να εντάξει στο πρόγραμμα τους επιλαχόντες στερώντας τους έτσι κάθε πιθανότητα συμμετοχής τους στα επιδοτούμενα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
- Κατανέμει άδικα δαπάνες και αριθμούς ενίσχυσης νέων αγροτών, όπως άλλωστε στις αρχές του τρέχοντος μηνός παραδέχθηκε και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «δυστυχώς για πολλές Περιφέρειες της χώρας η κατανομή, όπως έγινε, φάνηκε άδικη…» !
- Αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει την αύξηση της αξίας των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των νέων αγροτών, ηλικίας μέχρι 40 ετών, έως το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας.
- Μειώνει σχεδόν στο μισό τους προς ενίσχυση νέους αγρότες, αφού στο πρόγραμμα που προκηρύξατε με καθυστέρηση …μόλις δυόμιση ετών, όχι μόνο δεν αυξήσατε στα 300 εκατ. ευρώ, όπως πομπωδώς εξαγγέλλατε τον Ιούνιο του 2016 τον προϋπολογισμό του προγράμματος, αλλά πρακτικά με τους χειρισμούς σας μειώσατε και τον αριθμό των προς ένταξη υποψηφίων. Δηλώνατε, εσείς ο ίδιος, πως θα εντάσσατε 24.000 νέους αγρότες, οι αιτήσεις ήταν τελικά 14.670 και μετά την πρώτη αξιολόγηση ο αριθμός των προς ένταξη στο πρόγραμμα έφθασε μόλις στους 10.106 (και οι επιλαχόντες 3.122 άτομα).
- Καθυστερεί αδικαιολόγητα – τρία ολόκληρα χρόνια μετά την καταβολής της πρώτης δόσης του προγράμματος του 2014 – την πληρωμή της δεύτερης και τρίτης δόσης στους δικαιούχους νέους αγρότες του εν λόγω προγράμματος.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριε υπουργέ :

* Θα εντάξετε ναι ή όχι και πόσους από 3.122 επιλαχόντες αγρότες στο πρόγραμμα ενίσχυσης των Νέων Αγροτών που με τόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση προκηρύξατε ;
* Θα αυξήσετε ναι ή όχι το ποσοστό της λεγόμενης υπερδέσμευσης ώστε να καλυφθεί το σύνολο των επιλαχόντων νέων αγροτών στην Κεντρική Μακεδονία, όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός επιλαχόντων (1.134) ;
* Θα πράξετε το ίδιο ναι ή όχι και για το σύνολο της χώρας, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα το σύνολο των επιλαχόντων ;
* Θα εφαρμόσετε επιτέλους την αύξηση της αξίας των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των νέων αγροτών, ηλικίας μέχρι 40 ετών, έως το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας ;
* Πότε θα καταβάλλετε τη δεύτερη και τρίτη δόση ενίσχυσης στους δικαιούχους νέους αγρότες του προηγούμενου προγράμματος ;

....................

Κραυγή απόγνωσης από χήρες και ορφανά παιδιά»

*Τορπίλη στο θεσμό γάμου και οικογένειας για τους αστυνομικούς!

Με αναφορά προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή το ψήφισμα της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομικών Αττικής.
Στο ψήφισμα συμπεριλαμβάνεται και η εισήγηση – καταγγελία του Συλλόγου Γυναικών Θανόντων Συζύγων ΑΞ.Ι.Α. (Αξία, Ισότητα, Αλληλεγγύη) που, εξ αιτίας του απάνθρωπου όπως τον χαρακτηρίζουν Ν4387/2016, γνωστού ως «Νόμου Κατρούγκαλου» δεν μπορούν να εισπράξουν σύνταξη χηρείας εάν δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους! Χήρες, προερχόμενες από όλα τα κοινωνικά στρώματα και επαγγέλματα που ασκούσαν οι θανόντες σύζυγοί τους, καλούνται μέχρι να φτάσουν σ’ αυτήν την ηλικία, να διαδραματίσουν για τα ορφανά παιδιά τους το διπλό ρόλο πατέρα και μάνας, χωρίς εισόδημα και χωρίς οποιαδήποτε στήριξη! Πολύ περισσότερο εάν υπάρχει και στεγαστικό δάνειο που πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, με συνέπεια να κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν και το σπίτι που τους στεγάζει!
Καταγγέλλουν επίσης ότι οι ήδη κουτσουρεμένες συντάξεις, όποτε θα τις πάρουν θα είναι ακόμη πιο μειωμένες, όχι μόνον λόγω της κατάργησης της περιβόητης προσωπικής διαφοράς, αλλά και διότι θα καταβάλλεται πλέον το 50% αντί του 70% του ποσού που θα δικαιούνταν ο θανών σύζυγος.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, ο οποίος έχει ενημερωθεί από τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους, υπογραμμίζει τον παραλογισμό αυτών των διατάξεων με τα ηλικιακά κριτήρια και την μεγάλη αδικία σε βάρος όλων βέβαια των γυναικών που έχασαν του συζύγους τους σε νέα ηλικία. Επισημαίνει όμως παράλληλα την ιδιαιτερότητα για τους αστυνομικούς και το πολύ επικίνδυνο επάγγελμά τους. Ο νόμος αυτός, τονίζει, είναι πραγματική τροχοπέδη και πλήγμα στο θεσμό του γάμου αλλά και στην τεράστια κοινωνική αποστολή των αστυνομικών. Τέτοιοι νόμοι, δικαίως ίσως να τους κάνουν να αναρωτηθούν αν πρέπει να ρισκάρουν τη ζωή τους, όταν γνωρίζουν ότι μπορεί οι σύζυγοί τους και τα μικρά παιδιά τους, η οικογένειά τους, να μείνουν επί χρόνια στο έλεος του Θεού.
Ο πρώην Υπουργός υπογραμμίζει ακόμη ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος έχει ενημερωθεί από τους φορείς, Ενώσεις και Συλλόγους. Παράλληλα, έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτο το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), όπως και το πλαίσιο για τις συντάξεις χηρείας.
Άλλωστε, στην πρόσφατη συνάντησή του με εκπροσώπους των ενώσεων αποστράτων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και Σωμάτων Ασφαλείας, για ένα άλλο μείζον θέμα, αυτό των αναδρομικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού αναφέρθηκε στον εμπαιγμό των αποστράτων από τη σημερινή Κυβέρνηση, δεσμεύτηκε ότι με την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας, θα φροντίσει ώστε να επιστραφεί το 50% των χρημάτων που τους οφείλει το Κράτος.

07/02/2018
 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net