radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Μήνυματα για την Ημέρα της Γυναίκας

της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά.
Σε μήνυμά της για τη Διεθνή Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει:
«Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και να αναφερθούμε σε πάρα πολλά παραδείγματα γυναικών ανά την υφήλιο, οι οποίες αποτελούν σύμβολα ελευθερίας, πολιτισμού, επιστημών, πατριωτισμού και ό, τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Το γυναικείο φύλο, με τις αντιθέσεις που το χαρακτηρίζουν ασκεί μεγάλη επιρροή εδώ και μερικά χρόνια σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Ο πολύπλευρος ρόλος της γυναίκας έχει αναγνωριστεί και τιμάται από όλους, καθώς η γυναίκα καταφέρνει να ξεπερνά κάθε εμπόδιο και να συμμετέχει ισάξια και αποτελεσματικά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Δεν υπάρχουν περιθώρια να γυρίσουμε σε καταστάσεις, πρακτικές και μεθόδους του παρελθόντος που υποβάθμιζαν την προσφορά των γυναικών. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του σκληρού ανταγωνισμού όλες οι γυναίκες συμμετέχουν, συναποφασίζουν και υλοποιούν πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας και κακοποίησης και ενισχύουμε, αναδεικνύουμε και διατρανώνουμε τη φωνή και τη συμβολή της γυναίκας, από όποια θέση ή ρόλο έχει, στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου»!
........................

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Ημέρα της Γυναίκας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με τη διπλή ιδιότητα της Δημάρχου Σκύδρας και της γυναίκας θέλω να εκφράσω και να κοινοποιήσω ορισμένες μου σκέψεις επί του θέματος με σκοπό μέσα από την επικαιρότητα και τη διαβούλευση για τα δικαιώματα της γυναίκας να ενισχυθεί και να βελτιωθεί περαιτέρω ο αγώνας και η προσπάθεια για την ουσιαστική ισότητα των φύλων.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, λοιπόν, ας μην είναι μια απλή, τυπική υπενθύμιση στο καλεντάρι των Παγκόσμιων και Διεθνών Ημερών.
Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, αλλά να είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν όλους τους συνανθρώπους μας που ενδιαφέρονται για την προαγωγή και για τον εξανθρωπισμό της κοινωνίας μας.
Η γυναίκα, σήμερα, δεν μπορεί να είναι το άγημα ή το όχημα ενός άκρατου φεμινισμού ή ενός ανδροκρατούμενου αυταρχικού κατεστημένου αλλά το ισότιμο μέλος μιας δίκαιης και ισορροπημένης κοινωνίας που λειτουργεί και συμπεριφέρεται χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις αλλά με βάση τις οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες και τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα της ελευθερίας, της ισότητας και του αλληλοσεβασμού.
Η γυναίκα είναι μια ανθρώπινη οντότητα, μια αυτοτελής κι αυτόφωτη προσωπικότητα. Κι ενώ έτσι την αντιμετωπίζουν οι νόμοι της Πολιτείας, εντούτοις, η συμπεριφορά, η νοοτροπία και οι αντιλήψεις συνανθρώπων μας βραδύνουν ή αντιστέκονται να προσαρμοστούν ή ν΄αλλάξουν.
Κανείς, βεβαίως, δεν μπορεί να παραβλέψει τις βιολογικές διαφορές, τις ανάγκες και τις δυνατότητες των φύλων. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να σημαίνει ότι η κοινωνία μας θα λειτουργεί με τους ενστικτώδεις νόμους της φυσικής επιλογής και τη δύναμη του ισχυρότερου.


Η γυναίκα έχει αποδείξει κι έχει κερδίσει με τον αγώνα, την προσπάθεια, τις ικανότητές της, άρα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει μέσα από τους πολυάσχολους και πολύπαθους ρόλους της, τ΄αντίστοιχα δικαιώματα του ισότιμου μέλους.
Η γυναίκα δεν επιδιώκει και δεν ζητεί ούτε τη χάρη, ούτε το «καπέλωμα» της σχέσης, ούτε την προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά της κοινωνίας.
Ζητάει δικαιωματικά αυτό που υποχρεούται να της παράσχει κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία, δηλαδή την ισότητα και το σεβασμό.

Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας
................................

8 Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, ημέρα με διεθνές και ξεκάθαρο αγωνιστικό περιεχόμενο, η Διοίκηση του Εργατ/κου κέντρου Πέλλας τιμά τις εργάτριες και συνδικαλίστριες που αγωνίστηκαν για τα Εργασιακά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα των γυναικών.
Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησαν εκείνες γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να κατακτήσουμε. Γιατί είναι πολλά αυτά που κατακτήσαμε και απειλούνται.
Γιατί έχει οξυνθεί η βία κατά των γυναικών, η επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των γυναικών, οι απολύσεις εγκύων και η αύξηση της επισφάλειας, ο σεξισμός και η πατριαρχική αντεπίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων. Γιατί εξακολουθούμε να θεωρούμε επίκαιρο το μήνυμα των αγώνων του Μάρτη του 1857 όταν εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωναν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ίσα μεροκάματα με τους άνδρες.
Καλούμε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα κινήματα αλληλεγγύης, τις γυναικείες οργανώσεις και ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μία κοινή αγωνιστική δράση με τα εργατικά και φεμινιστικά κινήματα άλλων χωρών.

Η 8 του Μάρτη Είναι άλλη μια αρχή.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net