radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Θ. Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ)

Θεοδώρα Τζάκρη: Αρνητική ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα που υπέβαλε
το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για εισοδηματική ενίσχυση των παραγωγών ροδακινοειδών έτους 2017
 Η βουλευτής ζητά τη σύγκλιση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων παρουσία του Υπουργού για λήψη αποφάσεων

Τον περασμένο Ιανουάριο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δια του Υπουργού κ. Αποστόλου απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή φάκελο με τον οποίο ζητούσε στήριξη από τον προϋπολογισμό της Ένωσης για το επιτραπέζιο ροδάκινο και νεκταρίνι. Το προϊόν επλήγη το καλοκαίρι 2017 από υπερβολικά χαμηλές τιμές με αποτέλεσμα το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών να μειωθεί τραγικά. Στην επιστολή του ο Υπουργός περίγραψε την τραγική κατάσταση των παραγωγών, με ιδιαίτερη μνεία στις πολύ χαμηλές τιμές που επικράτησαν, των 12 λεπτών ανά κιλό για το ροδάκινο και των 8 λεπτών για το νεκταρίνι, κάτω του κόστους παραγωγής.
Ωστόσο στην απάντησή του προς τον Υπουργό κ. Αποστόλου, ο Επίτροπος Hogan απέρριψε το σχετικό αίτημα κάνοντας λόγο για διαρθρωτικό πρόβλημα σημειώνοντας πράγματι ότι «υπάρχει πρόβλημα διάθεσης περίπου 40000 τόνων (δηλαδή των μισών ελληνικών εξαγωγών), λόγω του ρωσικού εμπάργκο». Υπογραμμίζει επιπλέον τα περίπου 24 εκ. ευρώ που οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί έχουν λάβει μέσα από τα έκτακτα μέτρα και προτρέπει την ελληνική διοίκηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καλλιέργειας των ροδάκινων- νεκταρινιών μέσα από τα επιχειρησιακά προγράμματα των οργανώσεων παραγωγών οπωροκηπευτικών και μέσα από το καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και στο επιτραπέζιο ροδάκινο.
Σε συνέχεια αυτής της εξέλιξης, από την οποία το μόνο θετικό που κρατάμε είναι η σύσταση του Επιτρόπου να δοθούν συνδεδεμένες ενισχύσεις και στο επιτραπέζιο ροδάκινο, σε αντίθεση με την εσφαλμένη απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να δώσει συνδεδεμένες ενισχύσεις μόνο στο ροδάκινο που θα οδηγείτο στη βιομηχανία χυμού, κατά την κ. Τζάκρη ανοίγει και ο δρόμος αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών με κρατικές ενισχύσεις deminimis, όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός κ. Αποστόλου στη συνάντηση του περασμένου Ιανουαρίου με τους αγρότες και για το θέμα είχε εκδοθεί και σχετικό δελτίο τύπου.
Η κ. Τζάκρη ζητά να συγκληθεί άμεσα η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων, παρουσία και του Υπουργού, προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση για την ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών μέσω του κανονισμού των κρατικών ενισχύσεων deminimis και για να λυθεί το πρόβλημα με τον προσήκοντα τρόπο, στη βάση των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί και τεκμηριώνουν την μείωση του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών κατά την τελευταία εμπορική περίοδο.
*****************
Θεοδώρα Τζάκρη: Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον τεχνικό σύμβουλο του ΣΔΙΤ ενόψει της υποβολής πρότασης στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την υλοποίηση του έργου ‘’Νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας’’ με ΣΔΙΤ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Μαρτίου 2018 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην οποία παρέστη η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, κ. Σ. Θελερίτη, ο νομικός σύμβουλος του Υπουργού κ. Δ. Μελίδης, η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου κ. Πατσαδέλλη, ο Προϊστάμενος Σχεδιασμού της επιτελικής δομής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ν. Βασιλείου, με τον ανάδοχο της οικονομοτεχνικής μελέτης του ΣΔΙΤ κ. Γ. Μιχόπουλο, στον οποίο έχει ανατεθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η σύνταξη και η κατάθεση στην Ειδική Γραμματεία Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης της πρότασης για την υλοποίηση του έργου του Νέου Δικαστικού Μεγάρου της Έδεσσας μέσω ΣΔΙΤ.
Όπως έχει γνωστοποιηθεί σε προηγούμενο δελτίο τύπου, η σύνταξη και η κατάθεση της πρότασης αυτής αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (των Υπουργών Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, Υποδομών και Οικονομικών) για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στην διαδικασία των ΣΔΙΤ.
Στην σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα πρώτα δεδομένα της μελέτης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλων των προπαρασκευαστικών εργασιών για την υποβολή της πρότασης.
Επίσης έγινε επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πρόεδρο Πρωτοδικών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ειρηνοδίκη Έδεσσας, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας) από τους οποίους ζητήθηκε η κατάθεση έγγραφων απόψεων εντός συγκεκριμένης προθεσμίας για τις προδιαγραφές που πρέπει να πληροί το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας.
Η πρόταση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί στην Ειδική Γραμματεία σε 1 περίπου μήνα.-

....................

Θεοδώρα Τζάκρη: Παρέστη σε σύσκεψη στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας παρουσία του Αναπληρωτή διοικητή της 3ης ΥΠΕ για την επίλυση των προβλημάτων στη λειτουργία του Κ.Υ. Έδεσσας και του Κ.Υ. Αριδαίας

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη σήμερα στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας παρουσία του Αναπληρωτή Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Αγάπιου Γαβριηλίδη, του διευθυντή του Κ.Υ. Έδεσσας κ. Άρμια Φαχούρι και της αναπληρώτριας υπεύθυνης κ. Μαρίας Γρηγοριάδου, καθώς και της διευθύντριας του Κ.Υ. Αριδαίας κ. Στέλλας Φωτοπούλου, για την επίλυση των ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας των δύο Κ.Υ.
Πιο συγκεκριμένα ετέθη από τον διευθυντή το θέμα της στελέχωσης του Κ.Υ. Έδεσσας με ιατρικό προσωπικό και δη 1 γιατρό ειδικότητας καρδιολογίας, 1 γιατρό ειδικότητας γενικής ιατρικής, 1 γιατρό ειδικότητας παιδιατρικής, 1 γιατρό ειδικότητας ψυχιατρικής και 1 γιατρό ειδικότητας οδοντιατρικής.
Να σημειωθεί ότι στο Κ.Υ. Έδεσσας λειτουργεί το μοναδικό στον Ν. Πέλλας οδοντοπροσθετικό τμήμα, το οποίο εξυπηρετεί και όμορους νομούς (Φλώρινας, Ημαθίας), διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένες οδοντιατρικές έδρες και 2 οδοντοτεχνίτες. Αυτή τη στιγμή υπηρετεί ένας μόνο οδοντίατρος, η σύμβαση του οποίου λήγει τον Ιούνιο και παράλληλα με τις υπόλοιπες οδοντιατρικές πράξεις πραγματοποιεί και 30 τεχνικές οδοντοστοιχίες. Η λίστα αναμονής ασθενών για την τοποθέτηση οδοντοστοιχιών ξεπερνά τους 3 μήνες, ενώ η λίστα αναμονής για τις συνήθεις οδοντιατρικές πράξεις ξεπερνά τον 1 μήνα.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής της 3ης ΥΠΕ ενημέρωσε ότι δρομολογείται ήδη από το Υπουργείο Υγείας η πρόσληψη 450 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε ολόκληρη την χώρα για την κάλυψη των κενών στα Κ.Υ. Η 3η ΥΠΕ αναμένει να προσλάβει για την κάλυψη των αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης 80 περίπου ιατρούς και μέσω αυτής της διαδικασίας που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο θα δρομολογηθεί και η πρόσληψη των 5 μόνιμων γιατρών στο Κ.Υ. Έδεσσας. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων των μονίμων γιατρών τα κενά στις παραπάνω ειδικότητες θα καλυφθούν με επικουρικούς γιατρούς. Επίσης ενημέρωσε ότι για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του οδοντοπροσθετικού τμήματος η 3η ΥΠΕ αναμένεται να προβεί στη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με οδοντοτεχνίτες.
Στη σύσκεψη τέθηκε ακόμη θέμα για την αντικατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού και πιο συγκεκριμένα του ακτινολογικού και του αιματολογικού, καθώς και την προμήθεια υπερήχων. Ο κ. Γαβριηλίδης ενημέρωσε ότι αυτό θα δρομολογηθεί είτε μέσω της αναθεώρησης των κονδυλίων των ΠΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είτε μέσω των αδιάθετων υπολοίπων από το ΠΔΕ του Υπουργείου Υγείας, είτε μέσω του δανείου που πρόκειται να ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Επίσης στη σύσκεψη εξετάστηκε το ζήτημα της προμήθειας μονάδων θέρμανσης και air condition για το Κέντρο Υγείας Αλμωπίας και του εξωραϊσμού του κτιρίου αυτού, προμήθειες οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ τα επιμέρους θέματα λειτουργίας του Κ.Υ. Αριδαίας θα αντιμετωπιστούν με αυτοπρόσωπη επίσκεψη του Αναπληρωτή Διοικητή της 3ης ΥΠΕ παρουσία της βουλευτή στην Αριδαία, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη εργασίας με τους υπευθύνους και των τεσσάρων Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και των Περιφερειακών Ιατρείων που υπάγονται σε αυτά για τον καλύτερο προγραμματισμό των υπηρεσιών των γιατρών που υπηρετούν στις μονάδες αυτές, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να διασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό όφελος για τους πολίτες της Πέλλας.
----------
Θεοδώρα Τζάκρη: Παρέστη σε ενημερωτική συνάντηση στο Επιμελητήριο Πέλλας παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις μικρές επιχειρήσεις

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη σήμερα σε ενημερωτική συνάντηση στο Επιμελητήριο Πέλλας παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης των Οφειλών των Επιχειρήσεων και τις 120 δόσεις σε μικρές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κ.λπ.
Η κ. Τζάκρη κατά την παρέμβασή της τόνισε ότι συμπληρώθηκαν 7 μήνες λειτουργίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και δυστυχώς η εφαρμογή του νόμου είναι αναιμική, παρά τις συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την προώθησή του. Αυτό οφείλεται στο ότι η μέχρι τώρα στάση των ελληνικών επιχειρήσεων ήταν επιφυλακτική απέναντι στην αποτελεσματικότητα του μηχανισμού και στο ότι επικρατεί η διάχυτη εντύπωση ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για την εν λόγω εξωδικαστική ρύθμιση. Ωστόσο είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι η δημοσίευση των πρώτων επιτυχών περιπτώσεων ρύθμισης οφειλών μέσω του Μηχανισμού ενίσχυσε το ενδιαφέρον πολλών επιχειρήσεων για την ένταξή τους σε αυτόν και το γεγονός αυτό αποτέλεσε εφαλτήριο για τη διοργάνωση της σημερινής συνάντησης.
Η βουλευτής τόνισε ότι δεν πρέπει οι επιχειρήσεις να χάσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία για την εξασφάλιση και διατήρηση της βιωσιμότητάς τους, διότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο σύνολο των πιστωτών τους και μάλιστα σε μια ενιαία δόση. Δυστυχώς, όπως είπε η κ. Τζάκρη, η εμπειρία έχει δείξει ότι η προσφιλής έως σήμερα διμερής διαπραγμάτευση των επιχειρήσεων με κάθε έναν πιστωτή τους χωριστά, δεν μπορεί στο τέλος να επιφέρει αποτελέσματα και να τους ικανοποιήσει όλους. Αρκεί να μη βρεθεί λύση με έναν μόνο πιστωτή, ο οποίος να θελήσει να εισπράξει την απαίτησή του μέσω αναγκαστικής εκτέλεσης στην περιουσία της επιχείρησης και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μέχρι πρότινος ρυθμισμένοι πιστωτές και η επιχείρηση θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Την αδυναμία αυτή έρχεται να άρει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Η κ. Τζάκρη επεσήμανε ότι οι προϋποθέσεις ένταξης στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό είναι οι κατάλληλες ώστε να υπηρετήσει αποτελεσματικά τον διττό σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκε, που είναι αφενός η διάσωση των βιώσιμων επιχειρήσεων και η επαναφορά τους στην παραγωγική δραστηριότητα και αφετέρου η αντιμετώπιση του φαινομένου της κακόβουλης χρήσης του Μηχανισμού.
Σύμφωνα με όσα είπε η κ. βουλευτής, είναι θετικό το γεγονός ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός διευρύνεται και απλοποιείται συνεχώς, όπως συνέβη με την υ.α. της 29ης Νοεμβρίου 2017 για την απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων με χρέη έως 50.000 €. Προς τη σωστή κατεύθυνση βρίσκεται και η έκδοση των δύο υ.α. για τις οφειλές σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) και Εφορίες, που δίνουν τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κ.λπ.) να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε μέχρι 120 δόσεις. Αναμένεται η επέκταση της ρύθμισης και σε αγρότες από αρχές Μαΐου για τις οφειλές τους σε ασφαλιστικούς φορείς και εφορία.
Τέλος η κ. Τζάκρη ζήτησε από τον κ. Κουρμούση την περαιτέρω διεύρυνση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των ρυθμίσεων των 120 δόσεων ώστε να μπορούν να ενταχθούν τόσο οι κλειστές επιχειρήσεις, όσο και οι συνταξιούχοι. Στόχος όλων πρέπει να είναι η ευρύτερη δυνατή ρύθμιση των οφειλών όλων των ειδών και κατηγοριών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και η μείωση της γραφειοκρατίας μέσω της συνεχούς τεχνικής και ουσιαστικής βελτίωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υλοποίησης του Νόμου και μέσω της συνεχούς αυτοματοποίησης και βελτιστοποίησης της διαδικασίας.

----------
Θεοδώρα Τζάκρη: Παρέστη σε ενημερωτική συνάντηση στο Επιμελητήριο Πέλλας παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις μικρές επιχειρήσεις

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη σήμερα σε ενημερωτική συνάντηση στο Επιμελητήριο Πέλλας παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης των Οφειλών των Επιχειρήσεων και τις 120 δόσεις σε μικρές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κ.λπ.
Η κ. Τζάκρη κατά την παρέμβασή της τόνισε ότι συμπληρώθηκαν 7 μήνες λειτουργίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και δυστυχώς η εφαρμογή του νόμου είναι αναιμική, παρά τις συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την προώθησή του. Αυτό οφείλεται στο ότι η μέχρι τώρα στάση των ελληνικών επιχειρήσεων ήταν επιφυλακτική απέναντι στην αποτελεσματικότητα του μηχανισμού και στο ότι επικρατεί η διάχυτη εντύπωση ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για την εν λόγω εξωδικαστική ρύθμιση. Ωστόσο είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι η δημοσίευση των πρώτων επιτυχών περιπτώσεων ρύθμισης οφειλών μέσω του Μηχανισμού ενίσχυσε το ενδιαφέρον πολλών επιχειρήσεων για την ένταξή τους σε αυτόν και το γεγονός αυτό αποτέλεσε εφαλτήριο για τη διοργάνωση της σημερινής συνάντησης.
Η βουλευτής τόνισε ότι δεν πρέπει οι επιχειρήσεις να χάσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία για την εξασφάλιση και διατήρηση της βιωσιμότητάς τους, διότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο σύνολο των πιστωτών τους και μάλιστα σε μια ενιαία δόση. Δυστυχώς, όπως είπε η κ. Τζάκρη, η εμπειρία έχει δείξει ότι η προσφιλής έως σήμερα διμερής διαπραγμάτευση των επιχειρήσεων με κάθε έναν πιστωτή τους χωριστά, δεν μπορεί στο τέλος να επιφέρει αποτελέσματα και να τους ικανοποιήσει όλους. Αρκεί να μη βρεθεί λύση με έναν μόνο πιστωτή, ο οποίος να θελήσει να εισπράξει την απαίτησή του μέσω αναγκαστικής εκτέλεσης στην περιουσία της επιχείρησης και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μέχρι πρότινος ρυθμισμένοι πιστωτές και η επιχείρηση θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Την αδυναμία αυτή έρχεται να άρει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Η κ. Τζάκρη επεσήμανε ότι οι προϋποθέσεις ένταξης στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό είναι οι κατάλληλες ώστε να υπηρετήσει αποτελεσματικά τον διττό σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκε, που είναι αφενός η διάσωση των βιώσιμων επιχειρήσεων και η επαναφορά τους στην παραγωγική δραστηριότητα και αφετέρου η αντιμετώπιση του φαινομένου της κακόβουλης χρήσης του Μηχανισμού.
Σύμφωνα με όσα είπε η κ. βουλευτής, είναι θετικό το γεγονός ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός διευρύνεται και απλοποιείται συνεχώς, όπως συνέβη με την υ.α. της 29ης Νοεμβρίου 2017 για την απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων με χρέη έως 50.000 €. Προς τη σωστή κατεύθυνση βρίσκεται και η έκδοση των δύο υ.α. για τις οφειλές σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) και Εφορίες, που δίνουν τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κ.λπ.) να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε μέχρι 120 δόσεις. Αναμένεται η επέκταση της ρύθμισης και σε αγρότες από αρχές Μαΐου για τις οφειλές τους σε ασφαλιστικούς φορείς και εφορία.
Τέλος η κ. Τζάκρη ζήτησε από τον κ. Κουρμούση την περαιτέρω διεύρυνση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των ρυθμίσεων των 120 δόσεων ώστε να μπορούν να ενταχθούν τόσο οι κλειστές επιχειρήσεις, όσο και οι συνταξιούχοι. Στόχος όλων πρέπει να είναι η ευρύτερη δυνατή ρύθμιση των οφειλών όλων των ειδών και κατηγοριών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και η μείωση της γραφειοκρατίας μέσω της συνεχούς τεχνικής και ουσιαστικής βελτίωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υλοποίησης του Νόμου και μέσω της συνεχούς αυτοματοποίησης και βελτιστοποίησης της διαδικασίας.

----------


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net