radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Φυματίωσης, που ορίζεται στις 24 Μαρτίου κάθε έτους, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στον αντιφυματικό αγώνα μέσω του τμήματος Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αναπτύσσει δράσεις και ενισχύει την υγειονομική και κοινωνική δράση των υπηρεσιών υγείας, όπως:
• Το συντονισμό-προγραμματισμό της εκτέλεσης της φυματινοαντίδρασης (Mantoux) στους πληθυσμούς-στόχους
• Την προμήθεια και διανομή των φυματινοαντιδράσεων (Mantoux) στους παρόχους υγείας που τις εκτελούν, κατόπιν σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο Υγείας
• Την επιδημιολογική επιτήρηση (διερεύνηση) των κρουσμάτων φυματίωσης που δηλώνονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΕΛΠΝΟ και παρεμβαίνει όπου απαιτείται
• Την ενημέρωση του πληθυσμού με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας
Το Δίκτυο Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκθέτει στο θεματικό του ιστότοπο περισσότερες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τη φυματίωση, όπως και πληροφορίες που ενδιαφέρουν το κοινό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=823 Στη φόρμα επικοινωνίας ο πολίτης μπορεί να θέτει ερωτήματα στα οποία απαντούν οι ιατροί του Δικτύου.

Η εξάλειψη της φυματίωσης αποτελεί πρόκληση για τη δημόσια υγεία και δοκιμασία για το σύστημα υγείας κάθε χώρας. Απαιτεί δε, συνεργασία, συντονισμό και χρηματοδότηση παγκοσμίως.
Στις 24 Μαρτίου του 1882 ανακοινώθηκε επίσημα η ανακάλυψη του αιτίου της νόσου της φυματίωσης από τον ιατρό Ρόμπερτ Κοχ, που άνοιξε το δρόμο για τη διάγνωση και θεραπεία της φυματίωσης. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Φυματίωσης στις 24 Μαρτίου κάθε έτους είναι αφιερωμένος στη μεγάλη αυτή επιστημονική ανακάλυψη και πλέον αποτελεί ευκαιρία για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κόσμου και να ενταθεί ο αντιφυματικός αγώνας.
Στη συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) το Μάιο του 2014, μεταξύ των αναπτυξιακών στόχων για την υγεία ήταν και ο τερματισμός της επιδημίας φυματίωσης από το έτος 2030. Οι δε κυβερνήσεις συμφώνησαν στη νέα στρατηγική της επόμενης 20ετίας (2016-2035) για τον τερματισμό της φυματίωσης.
Ο Π.Ο.Υ. συνέχισε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και έθεσε ως επιπλέον στόχους τη μείωση των θανάτων κατά 95% και τη μείωση των νέων περιπτώσεων κατά 90% ως το έτος 2035.

Η φυματίωση είναι μια μεταδοτική ασθένεια που αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα λοιμώδη αιτία θανάτου στον κόσμο. Καμία χώρα δεν είναι ελεύθερη από φυματίωση. Ωστός,ο είναι θεραπεύσιμη, αρκεί ο ασθενής να ολοκληρώνει τον κύκλο θεραπείας χωρίς διακοπή και με στενή ιατρική παρακολούθηση. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην αναπτυχθεί ανθεκτικότητα του μικροβίου στα αντιφυματικά φάρμακα, που μοιραία θα οδηγήσει τον ασθενή σε πολυανθεκτική μορφή φυματίωσης (MDR-TB) και την εξαιρετικά πολυανθεκτική μορφή (XDR-TB). Η πολυανθεκτική και η εξαιρετικά πολυανθεκτική μορφή της φυματίωσης είναι ανθεκτικές στα φάρμακα της πρώτης γραμμής.
Η φυματίωση πλήττει κυρίως ενήλικες σε πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής τους. Ωστόσο, όλες οι ηλικιακές ομάδες είναι σε κίνδυνο.
Τα βασικά στοιχεία που δίνει ο Π.Ο.Υ. στο ετήσιο επιδημιολογικό του δελτίο ως προς τη νόσο, είναι:
• Η φυματίωση (TB) είναι μία από τις 10 πρώτες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.
• Το έτος 2016, 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι αρρώστησαν με φυματίωση και 1,7 εκατομμύρια έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια
• Το 2016, εκτιμάται ότι 1 εκατομμύριο παιδιά αρρώστησαν με φυματίωση και 250 000 έχασαν τη ζωή τους
• Η φυματίωση έχει τα πρωτεία στους θανάτους των HIV οροθετικών ατόμων. Το 2016, το 40% των θανάτων οφειλόταν σε φυματίωση.
• Σε παγκόσμιο επίπεδο, η επίπτωση της φυματίωσης μειώνεται περίπου στο 2% ετησίως. Ωστός,ο απαιτείται ετήσια πτώση σε ποσοστό 4-5%, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι τερματισμού της νόσου για το 2030
Στην Ελλάδα, το νόσημα δηλώνεται υποχρεωτικά. Ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα υποδήλωσης του νοσήματος στη χώρα, καθώς επίσης και διαφορές στις επιπτώσεις της φυματίωσης στις Περιφέρειες της επικράτειας. 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net