radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θ. Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ)

Ενημερώσεις Θεοδώρας Τζάκρη σε Άσπρο, Σταυροδρόμι, Εσώβαλτα και Παλαίφυτο για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου σε Άσπρο, Σταυροδρόμι, Εσώβαλτα και Παλαίφυτο προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για τις νέες προοπτικές και ευκαιρίες που δημιουργεί η ανάπτυξη δικτύων διανομής αερίου σε περιοχές του νομού Πέλλας, που δημιουργήθηκαν από τη συμφωνία μεταξύ ΥΠΕΝ και ΤΑΠ, σύμφωνα με την οποία από τη θέση "Άσπρο" του ΤΑΡ θα είναι διαθέσιμο φυσικό αέριο για την τροφοδοσία των γειτονικών δικτύων διανομής για αστική, αγροτική και βιομηχανική χρήση. Πριν την εξέλιξη αυτή, από τον νομό Πέλλας περιλαμβάνονταν μόνο η πόλη των Γιαννιτσών στο υφιστάμενο πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι οι περιοχές που διευκολύνονται από την έξοδο του φυσικού αερίου στη θέση Άσπρο -πλην της πόλης της Έδεσσας, της Σκύδρας και της Αριδαίας για τις οποίες ήδη η ΔΕΔΑ πραγματοποιεί μελέτη σκοπιμότητας - βιωσιμότητας προκειμένου να μελετήσει τη δυνατότητα τροφοδοσίας- είναι και οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες της περιοχής, για τις οποίες η κ. Τζάκρη έχει παραδώσει ήδη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε. κ. Θεόδωρο Τερζόπουλο κατά την συνάντηση που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα αρχείο με τις εκτάσεις ανά στρέμμα των κηπευτικών υπό κάλυψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το οποίο ζήτησε και έλαβε από την ΔΑΟΚ.
Από το αρχείο αυτό προκύπτει ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις στο ΟΣΔΕ των παραγωγών για τα καλλιεργούμενα ανά οικισμό κηπευτικά υπό κάλυψη, στο Άσπρο Σκύδρας καλλιεργούνται 381 στρέμματα με θερμοκήπια, στην Κοινότητα Εσωβάλτων (που περιλαμβάνει τους οικισμούς Εσωβάλτων και Σταυροδρομίου) καλλιεργούνται περί τα 774,2 στρέμματα και στο Παλαίφυτο 478,5 στρέμματα (ενώ εκτιμάται από τους παραγωγούς ότι τα πραγματικά καλλιεργούμενα στρέμματα είναι πολλά περισσότερα).
Επιπλέον η λειτουργία του σημείου εξόδου στο Άσπρο είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ανασχεδιασμό του τρόπου ανάπτυξης των δικτύων διανομής στην ευρύτερη περιοχή και να τροφοδοτηθούν μέσω σωληναγωγού από το Άσπρο τα Γιαννιτσά και η Πέλλα (καθώς και η Βέροια η Νάουσα).
Η βουλευτής ενημέρωσε τους αγρότες για την σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής που θα προκύψει από την παροχή της δυνατότητας θέρμανσης των θερμοκηπίων της περιοχής με φυσικό αέριο, το οποίο θα διοχετευτεί σε αυτά μέσω σωληναγωγού και με τεχνολογία που θα περιορίζει την πίεση, δεδομένου ότι τα περισσότερα θερμοκήπια της περιοχής είναι "μακεδονικού τύπου", δηλαδή με ξύλινο σκελετό και νάιλον, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του έργου το οποίο προσδιορίζεται περί τα μέσα του 2020, ενώ τα δίκτυα θα αρχίσουν να κατασκευάζονται περί τα μέσα του 2019.

..............
Θεοδώρα Τζάκρη: Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στο Πρωτοδικείο, το Ειρηνοδικείο και την Εισαγγελία Γιαννιτσών


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας 23 Απριλίου 2018 ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, συνοδευόμενος από υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο όπου στεγάζεται το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, καθώς και στο Ειρηνοδικείο και την Εισαγγελία Γιαννιτσών (που στεγάζονται σε μισθωμένο χώρο επί της οδού Κουγιουμτζίδου 3) προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απονέμεται η Δικαιοσύνη στην μεγαλύτερη πόλη του νομού Πέλλας.
Για την επικείμενη συνάντηση, η κ. Τζάκρη ενημέρωσε την Πρόεδρο Πρωτοδικών του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών κ. Σουλτάνα Κρυστάλλη, τον Προϊσταμένο της Εισαγγελίας Γιαννιτσών κ. Νικόλαο Καραμολέγκο, τον Προϊστάμενο του Ειρηνοδικείου κ. Ηλία Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών κ. Στάθη Φουντουκίδη.
Στις 5 μμ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας ενημερωτική εκδήλωση για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση του ν. 4512/2018 που συνδιοργανώνουν οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι (Έδεσσας & Γιαννιτσών) με ομιλητές τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή, τον Αρεοπαγίτη και Πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση κ. Χαράλαμπο Μαχαίρα και την κ. Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ και διαπιστευμένη διαμεσολαβητή.-
...................

Θεοδώρα Τζάκρη: Να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες για την Πέλλα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας


Βρισκόμαστε στην πρώτη μέρα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία. Η διαβούλευση που προηγήθηκε είχε την ευρύτητα που αξίζει σε μια Περιφέρεια σαν τη δική μας, η οποία μπορεί να συνεισφέρει δυναμικά στο νέο οικοδόμημα για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Μέσω της ανοιχτής συζήτησης για την μετά κρίση εποχή, η Κυβέρνηση υλοποιεί αυτό που έχει από την αρχή δεσμευτεί: να διαμορφώσει την πολιτική της συνομιλώντας με την κοινωνία και με όλους τους φορείς που με υπευθυνότητα και ωριμότητα λαμβάνουν μέρος στις συμμετοχικές διαδικασίες και καταθέτουν προτάσεις για όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Το Αναπτυξιακό Συνέδριο είναι ένας θεσμός βαθιά δημοκρατικός. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια ευκαιρία για την Πέλλα που πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο, ώστε να τεθούν οι βάσεις για το μέλλον της και να ενεργοποιηθεί το αναπτυξιακό δυναμικό της. Για να γίνει αυτό, πρέπει να δοθούν σαφείς προτεραιότητες, οι οποίες θα αποτελέσουν και τους άξονες για την παραγωγική της ανασυγκρότηση. Ταυτόχρονα, πρέπει να γίνει σαφές ότι ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας οφείλει να λάβει υπόψη του τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, απαντώντας με στήριξη των περιοχών που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και δυνατότητες.
Για το λόγο αυτό, το στοίχημα για την Πέλλα είναι διπλό: έχει ανάγκη από έργα υποδομής που θα στηρίξουν την τοπική οικονομία σε πολλαπλά επίπεδα, αλλά, ταυτόχρονα, χρειάζεται και ευρύτερες θεσμικές παρεμβάσεις που θα μειώσουν το χάσμα μεταξύ των αγροτικών και αστικών περιοχών. Η Πέλλα είναι μια περιοχή πρωτίστως αγροτική και το αίτημα για την στήριξη της υπαίθρου έρχεται ως μια φυσική ανάγκη που πρέπει να προβάλλεται διαρκώς και να ικανοποιείται με αντίστοιχες πολιτικές αποφάσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η απόφαση για τη δημιουργία του Αγροδιατροφικού Πάρκου Πέλλας, για το οποίο έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα προόδου. Το Πάρκο στοχεύει στην στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας τόσο την εύφορη γη της Πέλλας και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της όσο και την δυναμική που παρουσιάζει στη μεταποίηση. Ταυτόχρονα, αξιοποιεί την εγγύτητα της στη Θεσσαλονίκη και την Ημαθία, με τη δυνατότητα να παίξει το ρόλο διαμετακομιστικού κέντρου για την ευρύτερη περιοχή. Οι επιχειρήσεις που πρόκειται να φιλοξενήσει θα δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, στον οποίο ήδη δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις μεταποίησης, ενώ θα ενθαρρύνεται και η εγκατάσταση καινοτόμων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτό τον τομέα. Η καινοτομία μπορεί να προσφέρει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην τοπική οικονομία και αποτελεί ένα διαρκές ζητούμενο στη συζήτηση για το αναπτυξιακό πλάνο της χώρας. Στη συζήτηση για την ανάπτυξη της Πέλλας, η καινοτομία εντάσσεται στους στόχους του Αγροδιατροφικού Πάρκου, ως μια επιλογή που δεν είναι μακριά από την τοπική πραγματικότητα και ανοίγει νέους ορίζοντες και δυνατότητες για προϊόντα με προστιθέμενη αξία.
Τόσο για το Αγροδιατροφικό Πάρκο, όσο για την ανάπτυξη των υπόλοιπων οικονομικών δραστηριοτήτων της Πέλλας, είναι αναγκαίες οι υποδομές στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Για τις παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας της νέας χάραξης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας έχει γίνει ήδη ένα μεγάλο βήμα, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις πριν μερικούς μήνες. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πλέον ανοιχτή η συζήτηση και για τη χρηματοδότηση του κατασκευαστικού έργου. Το ίδιο ισχύει και για τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξη των παραγωγικών τομέων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού. Εκτός από τις οδικές συνδέσεις, όμως, σημαντική κρίνεται και η σιδηροδρομική προαστιακή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών και με δυνατότητα επέκτασής της προς την Αλμωπία. Πρόκειται για ένα έργο που έχει συζητηθεί ευρέως και έχει σαφώς αναπτυξιακό πρόσημο. Η Πέλλα το διεκδικεί μαζί με τα απαραίτητα οδικά έργα, αφού όλα μπορούν να συνεισφέρουν προς ένα κοινό στόχο: την εύκολα προσβάσιμη Πέλλα, που θα μπορεί με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσει νέες επενδύσεις, να υποδεχθεί περισσότερους τουρίστες και να προσφέρει ασφαλή μετάβαση στους κατοίκους της.
Εκτός από το μεταφορικό τομέα, η Πέλλα καλείται να αντιμετωπίσει μια σημαντική πρόκληση και στον τομέα της ενέργειας. Η πρόσβαση στο φυσικό αέριο μπορεί να έχει σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξή της για τα επόμενα χρόνια, αφού τα οφέλη είναι πολλαπλά. Εκτός από τα Γιαννιτσά, και άλλες περιοχές μπορούν να ωφεληθούν εάν το δίκτυο διανομής επεκταθεί προς αυτές. Πρόκειται για μια συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία. Το σημείο εξόδου στο Άσπρο Πέλλας θα δώσει την ευκαιρία για τροφοδότηση και άλλων οικισμών, με προφανή θετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα. Η εγγύτητα της περιοχής μας στον κεντρικό αγωγό του Φυσικού Αερίου είναι ένα πλεονέκτημα που διεκδικούμε να αξιοποιηθεί.
Τα παραπάνω έργα δεν είναι τα μόνα απαραίτητα για την ανάπτυξη της περιοχής. Υπάρχουν αρκετά ακόμα, μεγαλύτερα ή μικρότερα, που μπορούν να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο για την επόμενη μέρα της Πέλλας. Το φράγμα του Αλμωπαίου στην Καλή θα προσφέρει βιωσιμότητα στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Πρόκειται για μεγάλο έργο που περιλαμβάνει και τα κατάλληλα αρδευτικά δίκτυα και θα συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική οικονομία.
Επίσης, έργα πολιτισμού όπως η ολοκλήρωση της ανάδειξης του Ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας, η αποκατάσταση του Κάστρου της Χρυσής και η ανάδειξη της μεταβυζαντινής κληρονομιάς της Αλμωπίας μπορούν να τονώσουν την τουριστική κίνηση προσφέροντας εναλλακτικούς προορισμούς σε συνδυασμό με το χιονοδρομικό κέντρο και τα Λουτρά Πόζαρ.
Παράλληλα, οι κτιριακές υποδομές της Πέλλας μπορούν να αναβαθμιστούν μέσω των διαθέσιμων εργαλείων που υπάρχουν και ειδικότερα μέσω της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας μπορεί να υλοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζοντας όχι μόνο την ανέγερσή του αλλά και τη συντήρησή του για σημαντικό διάστημα. Ομοίως, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών μπορεί να ενταχθεί στα σχολικά κτίρια που προγραμματίζεται να κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία.
Όλα τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Πέλλα προϋποθέτουν ότι η κοινωνία θα σταθεί όρθια. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να λυθεί το πρόβλημα του μειωμένου εισοδήματος των παραγωγών επιτραπέζιου ροδάκινου κατά την περσινή εμπορική περίοδο, εξαιτίας της ιδιαίτερα χαμηλής τιμής του. Αυτό μπορεί να γίνει με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού κρατικών ενισχύσεων de minimis. Μια τέτοια απόφαση κρίνεται απαραίτητη μετά την αρνητική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αποζημίωση των παραγωγών από κοινοτικούς πόρους.
Όλα τα παραπάνω, καθώς και πολλά ακόμα θέματα, μπορούν να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης που πρόκειται να διεξαχθεί στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου. Η αναπτυξιακή πορεία της Κεντρικής Μακεδονίας την επόμενη μέρα πρέπει να καθοριστεί με συγκεκριμένους άξονες προτεραιότητας και η Πέλλα μπορεί να προτάξει τις δικές της ανάγκες ώστε να χαραχθεί η πορεία για την ανασυγκρότησή της. Οι εργασίες του συνεδρίου θα θέσουν τον κορμό για δράσεις που θα στηρίξουν την τοπική οικονομία και θα κερδίσουν το στοίχημα που η Κυβέρνηση έχει από την αρχή θέσει: την πορεία για δίκαιη ανάπτυξη μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Σε αυτόν τον σχεδιασμό και στην υλοποίησή του, η Πέλλα θα είναι παρούσα.


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net