radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ (ΝΔ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:
‘’6,4 εκατομ. Ευρώ κινδυνεύουν να επιστραφούν στα κοινοτικά ταμεία. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ’’

Ο Γιώργος Καρασμάνης με Ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών, τα 6,4 εκατομ ευρώ που περίσσεψαν από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2017 και κινδυνεύουν να επιστραφούν στα Κοινοτικά Ταμεία.
Την ερώτηση συνυπογράφουν ο Απόστολος Βεσυρόπουλος βουλευτής Ημαθίας και ο Κώστας Καραμανλής βουλευτής Σερρών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Στο πλαίσιο των εθνικών αποφάσεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η χώρα μας αποφάσισε το καλοκαίρι του 2014 να χορηγηθούν για πρώτη φορά συνδεδεμένες στρεμματικές ενισχύσεις σε 13 κατηγορίες αγροτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων στις καλλιέργειες σπαραγγιού, ζαχαροτεύτλων, συμπύρηνου ροδάκινου προς χυμοποίηση, σίτου, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών και βρώσιμων οσπρίων.
Η επιλογή αυτή έγινε με βάση τις δυνατότητες και προοπτικές κάθε προϊόντος με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητάς του, την καλύτερη πρόσβαση στην αγορά, την επίτευξη αυτάρκειας, τη βελτίωση του εμπορικού γεωργικού ισοζυγίου της χώρας μας, τη βιωσιμότητα των μεταποιητικών επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη σταδιακή απεξάρτηση των παραγωγών από τις άμεσες ενισχύσεις.
Ειδικότερα, για ορισμένες καλλιέργειες όπως το σπαράγγι και τα ζαχαρότευτλα η υιοθέτηση συνδεδεμένης με την παραγωγή ενίσχυσης προκρίθηκε εξαιτίας της κάμψης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις προς καλλιέργεια εκτάσεις με τα εν λόγω προϊόντα, εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής, που είχαν ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και τον περιορισμό του όγκου των εξαγωγών.
Έτσι, καθιερώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνησή μας από το 2014 έως το 2020 προαιρετική συνδεδεμένη ενίσχυση και ειδικότερα για το 2017:
• σπαραγγιού, συνολικού προϋπολογισμού 1.464.662 ευρώ, τον οποίο ο κ. Αποστόλου λόγω κακοδιαχείρισης μείωσε στα 950.000 ευρώ κατά την ενδιάμεση αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ,
• σίτου, συνολικού προϋπολογισμού 14.158.399 ευρώ, τον οποίο ο κ. Αποστόλου επίσης λόγω κακοδιαχείρισης μείωσε στα 12.000.000 ευρώ κατά την ενδιάμεση αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ,
• ζαχαροτεύτλων, συνολικού προϋπολογισμού 6.835.089ευρώ,
• βρώσιμων οσπρίων, συνολικού προϋπολογισμού 4.882.207 ευρώ για το 207, και
• πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών συνολικού προϋπολογισμού 6.835.089 ευρώ.
Ακολουθώντας τα βήματά μας και την πολιτική της κυβέρνησης μας, η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τον Αύγουστο του 2017 αποφάσισε, κατά την διάρκεια της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ 2014-2020, να επεκτείνει την προαιρετική συνδεδεμένη ενίσχυση στα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά σανοδοτικά ψυχανθή με συνολικό προϋπολογισμό 25.809.281 ευρώ, και στους καρπούς με κέλυφος με συνολικό προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ.
Επειδή, η κακοδιαχείριση των παραπάνω κονδυλίων από τον κ. Αποστόλου σύμφωνα με τις πρόσφατες πληρωμές (Ιανουάριος έως Μάρτιος 2018) οδήγησε στο να μείνουν ανεκμετάλλευτα σχεδόν 6,4 εκ ευρώ και μάλιστα σε καλλιέργειες οι παραγωγοί των οποίων τα έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη, όπως 2.4 εκ ευρώ στα ζαχαρότευτλα, 1,6 εκ ευρώ στα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά σανοδοτικά ψυχανθή, σχεδόν 1 εκ ευρώ στο σκληρό σιτάρι και 500.000 ευρώ στα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή.
Επειδή, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως, σε άλλες περιπτώσεις συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων, πάλι με δικές σας υπουργικές αποφάσεις τα προηγούμενα χρόνια παρείχατε – ορθώς - αυξημένες συνδεδεμένες ενισχύσεις σε σχέση με την ενδεικτική τιμή της τάξης του 21% στο ρύζι, 22% στο σκληρό στάρι, 30% στα ζαχαρότευτλα, 38% στη σηροτροφία και 100% στη βιομηχανική τομάτα, προσπαθώντας να αξιοποιήσετε όσο περισσότερο γίνεται τα κοινοτικά κονδύλια. Και το δικαιολογείτε αυτό λέγοντας ότι, η αύξηση αυτή δεν προκαλεί υπεραντιστάθμιση.
Επειδή, η κακοδιαχείριση αυτή από πλευρά σας θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή των μη αξιοποιούμενων 6,4 εκ ευρώ στα κοινοτικά ταμεία, τιμωρώντας έτσι τους παραγωγούς των προϊόντων αυτών, στερώντας πολυτίμους πόρους από το εισόδημά τους αλλά και την εθνική οικονομία,
Επειδή, κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου διότι η συνέχιση της κακοδιαχείρισης των κονδυλίων και στις συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2017 που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα (π.χ βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλι προς χυμοποίηση, ροδάκινο προς χυμοποίηση, βαμβάκι, ζωικό κεφάλαιο κλπ) θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες απώλειες των κονδυλίων αυτών

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριε υπουργέ,
1. Εφόσον δεν προκαλούν υπεραντιστάθμιση η αύξηση της τιμής αναφοράς από 22% έως 100% ορισμένων συνδεδεμένων ενισχύσεων, γιατί με το ίδιο σκεπτικό δεν δίδετε μια αντίστοιχη αύξηση σε όλα τα προϊόντα στα οποία δεν αξιοποιήθηκε το σύνολο του κατοχυρωμένου κονδυλίου;
2. Θα αφήσετε να χαθούν κοινοτικά κονδύλια, τα οποία έχουν μεγάλη ανάγκη τόσο οι αγρότες μας, όσο και η εθνική οικονομία και να επιστραφούν στα ταμεία των Βρυξελλών;
3. Με ποιόν τρόπο προτίθεστε να αξιοποιήσετε τα 6.4 εκ ευρώ που έχουν περισσέψει από τις πρόσφατες πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων έτους 2017;
4. Με ποιο τρόπο θα βελτιώσετε τις πληρωμές των επερχόμενων προαιρετικών συνδεδεμένων ενισχύσεων του 2017 (βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλι προς χυμοποίηση, ροδάκινο προς χυμοποίηση, βαμβάκι, ζωικό κεφάλαιο κλπ) ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ;

Οι ερωτώντες βουλευτές
27 Μαρτίου 2018

.......................
Λύσεις και όχι λόγια για τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας
Για τευτλοπαραγωγούς, ροδακινοπαραγωγούς και την Ομάδα Παραγωγών ΑΘΗΝΑ
Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :
«Η παρουσία και ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, πέραν της διαμόρφωσης ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, οφείλει να απαντήσει δίχως περιστροφές, ξεκάθαρα και ουσιαστικά, στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τον αγροτικό πληθυσμό της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του πρέπει άμεσα να δώσουν απτά δείγματα πολιτικών αποφάσεων σε τρία βασικά θέματα, που αυτή τη στιγμή «καίνε» τους αγρότες της περιοχής :
* Να πληρώσουν άμεσα τους τευτλοπαραγωγούς για την περυσινή τους παραγωγή, που παρέδωσαν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), δίνοντάς τους ταυτόχρονα και το υπόλοιπο ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης των ζαχαροτεύτλων (2.400.000 ευρώ) όπως έγινε και στην περίπτωση της σηροτροφίας και να προωθήσουν την επαναλειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ. Σε αντίθετη περίπτωση και μάλιστα ενόψει της σποράς της νέας σοδειάς ζαχαρότευτλων, η ελληνική τευτλοκαλλιέργεια και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε ολοκληρωτικό αφανισμό και στην απώλεια ενός εθνικού αγροτικού προϊόντος, που εδώ και 57 ολόκληρα χρόνια προσέφερε εισόδημα και εργασία σε χιλιάδες παραγωγούς, εργαζόμενους και κατοίκους της Μακεδονίας.
* Να καταβάλουν τις στρεμματικές αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς για τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια από το συνεχιζόμενο εμπάργκο στις εισαγωγές κοινοτικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία. Αποτελεί δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το περασμένο καλοκαίρι και η απόρριψη του σχετικού αιτήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί ολιγωρία ή λόγο υπεκφυγής για την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών, που επίσης ζημιώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγουμένων μηνών και που και γι αυτή την απώλεια εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς αποζημίωση.
* Να δώσουν πολιτική λύση στο κοινωνικό πρόβλημα των 1.200 αγροτών μελών της Ομάδας Παραγωγών Αθηνά, προωθώντας νομοθετική ρύθμιση που να τους απαλλάσσει από τον αλληλέγγυο και παράλογο καταλογισμό ΦΠΑ για δραστηριότητες στις οποίες μπορούσε να εκδοθεί απαλλακτικό ΦΠΑ.
Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικούν έμπρακτες λύσεις στα προβλήματά τους και όχι λόγια του αέρα και εξαγγελίες κενού περιεχομένου. Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».
 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net