radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Θ. Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ)

Θεοδώρα Τζάκρη: Δια στόματος του πρωθυπουργού θα ενταχθούν όλοι οι αιτούντες Νέοι Αγρότες
στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός κλείνοντας τις εργασίες του 11ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανήγγειλε την ένταξη 690 περίπου επιπλέον επιλαχόντων στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Να ληφθεί υπόψη ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 2750 περίπου Νέοι Αγρότες στο Πρόγραμμα (2300 αρχικά + 450 περίπου επιλαχόντες που εντάχθηκαν με την υπερδέσμευση του αρχικού προϋπολογισμού κατά 10% στο σύνολο των Περιφερειών, τα ονόματα των οποίων ανακοινώθηκαν σήμερα και θα πληρωθούν μέχρι το Πάσχα).
Με την δέσμευση αυτή του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για την εξεύρεση των πόρων με την μεταφορά κονδυλίων από άλλες δράσεις θα ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτούντων Νέων Αγροτών που θα φτάσει περίπου τον αριθμό των 3.450 δικαιούχων που έπιασαν την βάση των 45 μορίων στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
.....................
Θεοδώρα Τζάκρη: Δηλώσεις Βαγ. Αποστόλου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μετά το πέρας της σύσκεψης με τους αγρότες

"Θα αποζημιωθεί και θα καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών της Β. Ελλάδας"


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη σήμερα 28-3-2018 στη σύσκεψη με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγ. Αποστόλου και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Παραγωγής και Κοινοτικών Πόρων παρουσία εκπροσώπων αγροτών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας στο ξενοδοχείο Grand Hotel για το μεγάλο ζήτημα της ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών επιτραπέζιων ροδακίνων και νεκταρινιών λόγω των χαμηλών τιμών που πωλήθηκαν τα προϊόντα κατά την περσινή εμπορική περίοδο (13 λεπτών για το επιτραπέζιο ροδάκινο και 8 λεπτών για το νεκταρίνι κάτω του κόστους παραγωγής).
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προέβη στις εξής δηλώσεις προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων), απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου: "Θα αποζημιωθεί και θα καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών της Β. Ελλάδας".
Την ίδια δέσμευση επανέλαβε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κλείνοντας το πάνελ για την Αγροτική Παραγωγή και την Αγροτική Ανασυγκρότηση στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τόνισε ότι "για οποιαδήποτε απώλεια εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών υπάρχει θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα".
Στην ίδια θεματική ενότητα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου μιλώντας για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι ζημιές εξειδικεύονται και θα αποζημιωθούν σύμφωνα με το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων.

----------
Συνημμένα αποστέλλεται το link του ΑΠΕ-ΜΠΕ όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του:

http://www.amna.gr/home/article/243595/-B-Apostolou-Tha-apozimiothoun-oi-rodakinoparagogoi-tis-B-Elladas
..........................
Θεοδώρα Τζάκρη: Χρ. Σπίρτζης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας
"Η οριστική μελέτη και η υλοποίηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και η προέκταση αυτής προς Αλμωπία θα χρηματοδοτηθεί από το Χρηματοδοτικό Εργαλείο Connecting Europe Facility (CEF)"


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μετείχε σήμερα 28-3-2018 στις εργασίες της θεματικής ενότητας "Μεγάλα έργα, Υποδομές και Μεταφορικά δίκτυα" στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας όπου συζητήθηκε και το ζήτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών, η οποία θα έχει και προαστιακά χαρακτηριστικά εφόσον θα εξυπηρετούνται μια σειρά από οικισμούς, ενώ θα γίνεται και η μεταφορά της τοπικής παραγωγής, της οποίας παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση στα Γιαννιτσά η μελέτη σκοπιμότητας - βιωσιμότητας.
Κλείνοντας τις εργασίες της θεματικής ενότητας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης επανέλαβε αυτό που ανέφερε χθες στην Πέλλα και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ότι τόσο η οριστική μελέτη όσο και η εκπόνηση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης με προαστιακά χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών και η προέκταση αυτής προς την Αλμωπία θα γίνει μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου CEF (Connecting Europe Facility) που θα προκηρυχθεί το 2019. Ήδη το Υπουργείο αρχίζει άμεσα την προετοιμασία για την ένταξη της οριστικής μελέτης.
Την εξαγγελία αυτή που δεν είναι απλή δέσμευση αλλά ειλημμένη απόφαση θα επαναλάβει επίσης ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σε λίγη ώρα με την οποία θα κλείσει τις εργασίες του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση "Κεντρική Μακεδονία: Πόλος Ανάπτυξης - Πύλη Συνεργασίας".-
..............

Θεοδώρα Τζάκρη: Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στα Γιαννιτσά η επικαιροποιημένη μελέτη σκοπιμότητας - βιωσιμότητας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών

Παρουσιάστηκε σήμερα 27 Μαρτίου 2018 στα Γιαννιτσά σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας η επικαιροποιημένη μελέτη σκοπιμότητας - βιωσιμότητας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών.
Την μελέτη παρουσίασε ο Γεν. Διευθυντής του ΟΣΕ κ. Γρ. Σαμπατακάκης, ενώ μίλησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Αθ. Βούρδας, ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γ. Κακουλάκης και ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Π. Θεοχάρης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ. Μπίνος, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Κ. Ιγνατιάδου, εκπρόσωποι των Δημάρχων Πέλλας και Έδεσσας, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της "Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο του Ν. Πέλλας", εκπρόσωποι φορέων κ.λπ.
Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην ομιλία της ανέφερε τα εξής:
«Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση της επικαιροποιημένης μελέτης σκοπιμότητας - βιωσιμότητας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με επέκταση της γραμμής προς την Αλμωπία.
Πρόκειται για ένα έργο κρίσιμο, για το οποίο έχουμε κάνει κατά καιρούς αρκετές αναφορές και συζητήσεις. Πέρυσι τέτοιο καιρό σε μια αντίστοιχη εκδήλωση παρουσιάστηκε η Αναγνωριστική Μελέτη Χάραξης της σιδηροδρομικής σύνδεσης που εκπόνησε ο ίδιος ο ΟΣΕ. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επισκέφτηκε την Πέλλα και σε εκείνη την εκδήλωση ανακοίνωσε ότι η μελέτη σκοπιμότητας για αυτό το σημαντικό έργο ήταν ήδη έτοιμη και θα παρουσιάζονταν άμεσα. Σήμερα, λοιπόν, είμαστε εδώ για να δούμε και να ακούσουμε τους αρμόδιους να την παρουσιάζουν.
Για όλους εμάς που ζούμε στην περιοχή, η σκοπιμότητα του έργου είναι αυτονόητη. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας για πολλά χρόνια. Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα και με τη δημιουργία της "Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο του Ν. Πέλλας", η οποία διεκδικεί την σιδηροδρομική σύνδεση της Έδεσσας με την Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών από το 2007.
Παράλληλα, αποτελεί μέρος μιας συνολικότερης συζήτησης για το δίκτυο μεταφορών στην Πέλλα. Σε αυτή τη συζήτηση, η πρότασή μας είναι σαφής: διεκδικούμε τα μεγάλα οδικά έργα, αλλά και την εναλλακτική του σιδηρόδρομου. Οι παρακάμψεις της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών είναι σημαντικές για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών. Παράλληλα, όμως, ο σιδηρόδρομος μπορεί να ενώσει τις αγροτικές περιοχές μας με τη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας ένα μέσο πιο φιλικό στο περιβάλλον και μια δυνατότητα μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων μας με μικρότερο κόστος. Η μεταποίηση είναι η δύναμη της Πέλλας και ο σιδηρόδρομος μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξή της. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που λάβατε υπόψη στη μελέτη σκοπιμότητας και αυτή τη δυνατότητα και συμπεριλάβατε τη μεταφορά της τοπικής αγροτικής παραγωγής στις προοπτικές εκμετάλλευσης του δικτύου.
Ταυτόχρονα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος μπορεί να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν, προσφέροντας έναν ακόμα τρόπο πρόσβασης σε περιοχές σημαντικές, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας, η Έδεσσα, το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Καϊμάκτσαλαν και η Λίμνη Βεγορίτιδα, καθώς και τα Λουτρά του Πόζαρ. Η τοπική οικονομία όλων των Δήμων της Πέλλας μπορούν να έχει τα οφέλη του προαστιακού σιδηροδρόμου, αφού αποτελούν ήδη σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Επειδή, όμως, η πορεία του σιδηροδρόμου θα λειτουργεί και αντίστροφα, οφέλη θα υπάρχουν και για τη Θεσσαλονίκη. Για αυτό πιστεύω ότι το αίτημα θα πρέπει να είναι κοινό με τους τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.
Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του έργου μπορεί να εκπληρώσει του στόχους που έχει θέσει το Εθνικό Έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Για αυτό και διεκδικούμε το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου να αποτελέσει μέρος της δεύτερης φάσης του, η οποία περιλαμβάνει τη σύνδεση της χώρας με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία. Το συζητήσαμε και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στην επίσκεψή του στα Γιαννιτσά. Με το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου μπορούν να προσελκυστούν νέες επενδύσεις, καθώς και να υποστηριχθούν και νέα εμπορευματικά κέντρα της περιοχής, όπως το Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Πετριά, ενισχύοντας την εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων της περιοχής.
Κυρίες και κύριοι,
Δε σας κρύβω ότι είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που ο δημόσιος διάλογος συνεχίζεται και μάλιστα έχουμε και απτά αποτελέσματά του. Ένα τέτοιο έργο απαιτεί συνέργειες και δημόσιες εκδηλώσεις σαν αυτή μπορούν να τις προσφέρουν. Και μιλώντας για συνέργειες:
• σήμερα, οι τοπικοί φορείς δίνουν το παρόν ώστε να τροφοδοτήσουν τη συζήτηση,
• η διοίκηση του ΟΣΕ είναι συνεχώς παρούσα, έχουμε συνεχή επικοινωνία και πολύ καλή συνεργασία,
• και το πιο σημαντικό: η Κυβέρνηση δείχνει έμπρακτα τη θέλησή της να στηρίξει αυτό το έργο. Η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το καταδεικνύει, κ. Βούρδα σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ μαζί μας.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σταθώ σε δυο σημεία:
Πρώτον, πόσο σημαντικό είναι να προσδιορίσουμε το επόμενο βήμα. Ακούσαμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση της μελέτης σκοπιμότητας-βιωσιμότητας. Εφόσον προκρίθηκε η σκοπιμότητα, είναι παράλληλα χρήσιμο να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα των οριστικών μελετών. Θα απαιτηθούν οριστικές μελέτες χαράξεων για την πλήρη ωρίμανση του έργου. Και με ικανοποίηση ακούσαμε ότι τόσο η οριστική μελέτη του έργου όσο και η υλοποίησή του θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό εργαλείο χρηματοδότησης Connecting Europe Facilities (CEF) , το οποίο θα εκδώσει σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το 2019.
Και δεύτερον, η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται καθώς το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε εξέλιξη. Το Συνέδριο θα συνεισφέρει στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της επόμενης μέρας, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό και τα έργα των επόμενων χρόνων. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρουμε ρητά ότι η Πέλλα διεκδικεί τα μεταφορικά έργα που της αξίζουν.
Πιστεύω ότι η σημερινή εκδήλωση θα δώσει ώθηση προς αυτή κατεύθυνση. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας».
Σύμφωνα με την μελέτη, η νέα σιδηροδρομική γραμμή ακολουθεί την εξής χάραξη:
 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net