radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Κόμβος γηπέδου Σκύδρας (Σεβαστειανών).
Με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας κι σχετίζονται με τον κόμβο του γηπέδου Σκύδρας, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής:
Ως Δήμαρχος Σκύδρας με την ανάληψη των καθηκόντων μου, τον Σεπτέμβριο του έτους 2014, ζήτησα τη λύση του προβλήματος από την υπεύθυνη των αρμοδίων υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας Κατερίνα Ξηρού, με την οποία συζητούσα το θέμα, όπως και με τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Ακολούθησαν επανειλημμένες επαφές και αιτήματα για την κατασκευή κόμβου, ευθύνης και αρμοδιότητας της Περιφέρειας, φθάνοντας ξανά μέχρι τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, από τον οποίο ζήτησα και επέμενα στην κατασκευή κόμβου. Επειδή όμως σε σύσκεψη που έγινε με τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για την κατασκευή κόμβου, λόγω των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων, ζήτησα την άμεση λύση με την τοποθέτηση φαναριών , διότι δεν μπορούμε να παρακολουθούμε το πρόβλημα και να περιμένουμε μετά από πολλά χρόνια την κατασκευή του κόμβου!!
Το δημοσίευμα αποδεικνύει ότι με την τοποθέτηση φαναριών, ζήτησα την παράλληλη εκκίνηση της διαδικασίας για την κατασκευή κόμβου! Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με δικαιώνει απόλυτα, φέρνει στο φως τις μοναδικές αλήθειες και βεβαίως εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εμπαθείς συκοφάντες, που εμφανίζουν τη μισή αλήθεια και παραπληροφορούν τους Δημότες και φυσικά τους αγαπητούς Τοπικούς Συμβούλους, που πικραμένοι και απομονωμένοι παρακολουθούν το έργο μας και την αποκάλυψη των αληθειών , παρά τις δικές τους συκοφαντίες και τα δικά τους ψεύδη.
.....................
Συμμετοχή και τοποθέτηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Στις εργασίες του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση με τίτλο «Κεντρική Μακεδονία: Πόλος Ανάπτυξης – Πύλη Συνεργασίας» συμμετείχε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με αιρετούς συνεργάτες της και στελέχη του Δήμου.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου μέχρι την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.
Η Δήμαρχος Σκύδρας δήλωσε τα εξής: Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιείται ένας αποκεντρωμένος διάλογος που δίνει βήμα και λόγο στις Περιφέρειες, αναδεικνύει τα προβλήματα των Περιφερειών που αναζητούν λύση. Επειδή πιστεύουμε ότι παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, χωρίς ανασυγκρότηση της περιφέρειας δεν γίνεται, ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει στο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. Παρακολουθήσαμε τη συνεδρία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και πραγματοποιήσαμε επαφές. Επιπλέον, στα πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 27/3/2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας εκδήλωση με θέμα τον προαστιακό σιδηρόδρομο, τη σύνδεση Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών- Σκύδρας-Έδεσσας και διακλάδωση Σκύδρας - Αριδαίας με τη δημιουργία καινούργιας σιδηροδρομικής γραμμής με την παρουσία στην εκδήλωση του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, της νέας διοίκησης του ΟΣΕ, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, καθώς και του κ. Γρηγορίου Σαμπατακάκη ο οποίος και παρουσίασε τη μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας της συγκεκριμένης προαστιακής σύνδεσης. Η ανωτέρω σύνδεση έχει αμέτρητα οφέλη και πολλά θετικά για την έξοδο της Πέλλας από τη συγκοινωνιακή απομόνωση της: χωρίς σύνδεση με την Εγνατία (μοναδικός νομός στην Κεντρική Μακεδονίας), χωρίς έξοδο στο Βορρά, με άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο στο οποίο πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.
Η νέα σιδηροδρομική σύνδεση θα επιτρέψει την ασφαλή και γρηγορότερη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων, ειδικά των αγροτικών προϊόντων μας, θα μειώσει το κόστος τους, θα αναδείξει τουριστικά το Νομό μας θα αυξήσει την επισκεψιμότητα.
Επιπλέον, τονίστηκε ότι η υπάρχουσα σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη – Πλατύ – ‘Εδεσσα, θα συντηρηθεί και θα βελτιωθεί , όπως επιβάλλεται να γίνει. Κατά την τοποθέτησή μου ανέφερα όλα τα παραπάνω, στάθηκα ιδιαίτερα στον Σιδηροδρομικό Σαθμό Σκύδρας, τύπου Ντεκοβίλ, ο μοναδικός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με έτος κατασκευής το 1917, τύπου Ντεκοβίλ, μοναδικής αρχιτεκτονικής που κατασκευάστηκε από το Γάλλο μηχανικό Ντεκοβίλ απ΄όπου πήρε το όνομά του. Μοναδικής ιστορικής αξίας, λόγων του ρόλου που διαδραμάτισε στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς από το σταθμό Ντεκοβίλ της Σκύδρας, ξεκινούσε το τρένο της Καρατζόβας για τον πολεμικό ανεφοδιασμό.
Επιπλέον, τη δεκαετία του 1960 ξεκινούσαν από το Σταθμό της Σκύδρας εμπορικές αμαξοστοιχίες μεταφέροντας το πεντανόστιμο ροδάκινο Σκύδρας στο Μόναχο.
Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, με παρεμβάσεις μας στον ΟΣΕ ζητήσαμε τη συντήρηση και ανάδειξη των κτηρίων του ΟΣΕ στην πόλη μας, τα οποία σημειωτέον βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της Σκύδρας, με σκοπό την ποικιλόμορφη αξιοποίησή τους. Μάλιστα , πριν δυο χρόνια περίπου, είχε έρθει στη Σκύδρα κλιμάκιο της διοίκησης του ΟΣΕ, είδε τα κτήρια και άκουσε τα αιτήματά μας.Βέβαια μέχρι σήμερα δεν έκανε κάτι, μέχρι και τη βαφή του κτηρίου την κάναμε εμείς. Το θετικό όμως είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και η καινούργια διοίκηση του ΟΣΕ άκουσε τα αιτήματά μας και υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών .Σκύδρα η πόλη των τρένων!!
Διεκδικούμε για τον τόπο μας ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας(28-3-2018) πραγματοποιήθηκε η 1η Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση». Ο Δήμος Σκύδρας ένας αγροτικός Δήμος, με πολλά προβλήματα στον τομέα αυτό, φυσικά δεν μπορούσε να λείψει από τη θεματική αυτή συνεδρία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου του Αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη και του Υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη.
Έλαβα τον λόγο για να θέσω τα πολλά προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών του τόπου μας και να πάρω απαντήσεις. Θέματα όπως η πώληση των ροδακίνων το καλοκαίρι χωρίς τιμή, η απόρριψη από την Ε.Ε. του φακέλου του Υπουργείου για την εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών λόγω των πολύ χαμηλών τιμών πώλησης του ροδάκινου, η μη ολοκλήρωση ακόμη της διαδικασίας και η μη πληρωμή των ροδακινοπαραγωγών , που τον Ιούλιο του 2017 είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται από τις βροχοπτώσεις, ο Γολγοθάς που ακολούθησε για το αν αποτελεί άμεση ή έμμεση ζημιά, καλυπτόμενη από τον ΕΛΓΑ, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που μόνο τους αγρότες δεν βοηθά, το πρόβλημα με τα αδέσποτα, των οποίων η ευθύνη και η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε με τον Ν.3852/2010 από τις Περιφερειακές Ενότητες Ο.Τ.Α. β΄βαθμού) που διαθέτουν κτηνιατρική υπηρεσία στους Δήμους (Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού) που δεν διαθέτουν ούτε έναν κτηνίατρο, ούτε έναν αρμόδιο υπάλληλο, που τους μεταφέρθηκε μόνο η ευθύνη και η αρμοδιότητα χωρίς τη μεταφορά αντίστοιχων πόρων για τη δημιουργία καταφυγίων, για τα έξοδα σίτισης, στείρωσης κ.α. που ναι μεν έχουμε μια καλή συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, δεν αρκεί όμως για την πλήρη και ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος. Για την έλλειψη πόρων για την κατασκευή αρδευτικών δικτύων, για την αδυναμία πληρωμής των αγροτών των αρδευτικών εισφορών, για την ανάγκη κατασκευής αρδευτικών έργων, μικρών και μεγάλων, για την κατασκευή και διαμόρφωση αγροτικών δρόμων, αν πράγματι επιδιώκουμε την ανάπτυξη του τόπου μας και την αγροτική ανάπτυξη, ως πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας. Τι γίνεται, λοιπόν, με τη Σκύδρα που παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες ροδάκινου, που στηρίζει την τοπική και εθνική οικονομία; Ζήτησα να ακούσω συγκεκριμένα πράγματα από το στόμα του κ. Υπουργού και ένα χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή και αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών μας που μπαίνουν στην καινούργια παραγωγή, που έχουν έξοδα μπροστά τους. ΟΣΔΕ, εισφορές κλπ αλλά δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη. Ο κ. Υπουργός στο παρελθόν δεσμεύτηκε για την αποζημίωση των αγροτών μας. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι θα αποζημιωθούν οι αγρότες, αλλά δεν λάβαμε απάντηση για το πότε. Ακολούθησε συζήτηση με τον κ. Τσιρώνη για το νομοσχέδιο που αποσύρθηκε για τα αδέσποτα και για την ανακύκλωση των αγροτικών συσκευασιών στο Δήμο μας, που βεβαίως απαιτεί συνεργασία πολλών φορέων και των αγροτών.
Ξεκαθαρίσαμε από την πλευρά μας πως παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, χωρίς τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας, χωρίς του αγροτικού τομέα δεν γίνεται!!!
Δίνουμε με θάρρος και τόλμη τη μάχη μας σ΄όλους τους τομείς, σ΄όλα τα επίπεδα και συνεχίζουμε.
..................
«Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Σκύδρας».

Φοιτήτριες και φοιτητές Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν και υλοποίησαν με την υποστήριξη του Δήμου Σκύδρας το πρόγραμμα με τίτλο «1η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Σκύδρας».
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας από το Σάββατο 31 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 με τη συμμετοχή φοιτητών και μαθητών.
Έγινε αναπαράσταση συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπών.
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου χαιρετίζοντας τις εργασίες του προγράμματος έδωσε τα συγχαρητήριά της στα παιδιά για την πρωτοβουλία τους.Τόνισε τη σημασία και την αξία αυτής της πρωτοβουλίας τόσο για τα ίδια αφού τους παρέχεται η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας ενός Δήμου και γενικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι η πλησιέστερη βαθμίδα εξουσίας προς τον πολίτη. Υπογράμμισε ότι με την πρωτοβουλία τους μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της νεολαίας ώστε να ασχοληθεί με τα κοινά σε μια εποχή που οι θεσμοί βρίσκονται σε κρίση και αρκετοί νέοι απομακρύνονται κι αποστρέφονται την πολιτική και τα κοινά. Τόνισε επίσης τη σημασία της συμμετοχής, του διαλόγου και της διαβούλευσης στην ενίσχυση και την προαγωγή του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημοκρατίας για το καλό όλων των πολιτών, όλης της κοινωνίας.
Μάλιστα σημείωσε ότι θα ήταν μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μας, ως αιρετών, εάν σε μερικά χρόνια κάποια από αυτά τα παιδιά θα βρίσκονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί ή αργότερα ως αντικαταστάτες για να προσφέρουν τις δυνάμεις και τις υπηρεσίες στον τόπο μας.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net