radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ.ΣΗΦΑΚΗ (ΣΥΡΙΖΑ)

Γιάννης Σηφάκης: Σε 100 ημέρες θα βρίσκεται
στο Νοσοκομείο Έδεσσας ο αξονικός τομογράφος για πρώτη φορά στην ιστορία του Νοσοκομείου - Εντός των επόμενων 45 ημερών η δημοπράτηση και του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Γιαννιτσών
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των υποδομών για την μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού στην Έδεσσα σε μια εξαιρετική νέα μονάδα
Προκηρύχθηκαν 13 θέσεις μόνιμων γιατρών ( 6 στην Έδεσσα και 7 στα Γιαννιτσά)
Η κυβέρνηση στηρίζει αποφασιστικά την δημόσια υγεία στην Πέλλα, παρά τις Κασσάνδρες που «προφήτευαν» ότι θα συνεχιστεί η υποβάθμιση του
Εγκρίθηκε στις 19.03.18 από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Πέλλας το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος Αξονικής Τομογραφίας 16 τομών στην Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας. Την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά έδωσε η εταιρία SIEMENS HEALTCARE ABEE στην οποία κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός.
Όσον αφορά τον αξονικό τομογράφο 16 τομών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών ολοκληρώνεται εντός του Απριλίου 2018 η γραφειοκρατική διαδικασία για να δημοπρατηθεί. Συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η καταχώριση των στοιχείων στο ΟΠΣ, θα σταλεί στο Νοσοκομείο για την καταχώριση των Τεχνικών Δελτίων ( που είναι έτοιμα) και στην συνέχεια θα αποσταλεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να γίνει η εγγραφή της πίστωσης στο ΠΔΕ ενώ παράλληλα θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία δημοπράτησης. Η δημοπράτηση θα γίνει αμέσως μετά.
................
O Γιάννης Σηφάκης παρέστη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας για ενημέρωση σχετικά με τις σημαντικές εξελίξεις σε κρίσιμα θέματα που εντάσσουν την Πέλλα στους Εθνικούς σχεδιασμούς μετά από δεκαετίες. Συζητήθηκαν και ιδιαίτερα θέματα της Αλμωπίας
Προαστιακός σιδηρόδρομος μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό, οδικές παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών, φυσικό αέριο στις πόλεις της Πέλλας, έξοδος προς τον Βορρά και τελωνειακό σταθμό από την Αλμωπία, φράγμα του Αλμωπαίου και ανάγκη αντισταθμιστικών έργων ανάντι και στην Αλμωπία καθώς και η επερχόμενη χρηματοδότηση ανάδειξης του Κάστρου της Χρυσής, την αξιοποίηση της γεωθερμίας
Ο Γιάννης Σηφάκης αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη ανάπτυξης της Λουτρόπολης Πόζαρ, επέκταση του χιονοδρομικού Καϊμακτσαλάν, το αποχετευτικό της Αριδαίας και πως έμεινε στο τομεακό σκέλους του ΕΠΕΡΡΑΑ και εκτελείται, την ίδρυση ΕΚΑΒ στην Αριδαία, την προμήθεια για πρώτη φορά αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και την εκ νέου προμήθεια αξονικού για τα Γιαννιτσά, την μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού, θέματα του Κ.Υ. Αριδαίας, αγροτικά θέματα.
Ακόμη απάντησε σε ζητήματα που τέθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους. Έγινε γόνιμος και χρήσιμος διάλογος.
Πολλοί Δημοτικοί σύμβουλοι , από όλες τις παρατάξεις, μίλησαν με τον θετικότερο τρόπο για την προσπάθεια και την δραστηριότητα του βουλευτή, όπως και για τα απτά αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζεται για την Πέλλα που «σπάει» την απομόνωση της από όλους τους Εθνικούς σχεδιασμούς επί δεκαετίες.
Παράλληλα ζήτησαν από τον βουλευτή να παρευρίσκεται συχνότερα , από καιρού εις καιρόν, στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση και διάλογο προς την κατεύθυνση λύσεων στα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.
...............
Γιάννης Σηφάκης : Ανανέωση της ελπίδας των ροδακινοπαραγωγών οι δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για εισοδηματική ενίσχυση και αποζημίωση από βροχοπτώσεις στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας
Σημαντικές συναντήσεις του βουλευτή για το θέμα της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ»
Αναρτήθηκαν οι πίνακες των πρώτων 450 επιλαχόντων νέων αγροτών και την επόμενη βδομάδα η καταβολή της προκαταβολής τους.
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των επιλαχόντων
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους παριστάμενους εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών ότι θα δοθεί εισοδηματική ενίσχυση στο επιτραπέζιο ροδάκινο και το νεκταρίνι λόγω απώλειας εισοδήματος με τις εμπορικές τιμές το 2017 να κινούνται πολύ κάτω του κόστους παραγωγής.
Ακόμη επισήμανε ότι το ζήτημα της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 έχει πάρει τον δρόμο του.
Ο Υπουργός ανταποκρίνεται με αυτό τον τρόπο στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου των Περιφερειακών Ενοτήτων που παράγουν ροδάκινα στην Βόρεια Ελλάδα αναγνωρίζοντας την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει.
Το πρόβλημα, βέβαια, είναι σαφώς διαρθρωτικό και απαιτείται η συντονισμένη προσπάθεια των αγροτών για την εξασφάλιση οργάνωσης, συγκέντρωσης, τυποποίησης, εμπορικών συμπράξεων και εξασφάλισης ποιοτικών αγορών που θα κατευθύνονται στις ποιοτικές αγορές.
Μέχρι όμως να επιτευχθεί ο στόχος αυτός απαιτείται η στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που πρέπει να συνοδεύεται όμως από συγκεκριμένες δεσμεύσεις και των ιδίων ότι θα κινηθούν προς την κατεύθυνση λύσης του διαρθρωτικού προβλήματος.
Ο Υπουργός ανέφερε ότι όσον αφορά την ζημιά από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 ελέγχονται τα στοιχεία της ζημιάς που παρεδόθησαν στο Υπουργείο από την Διεπαγγελματική Πυρηνοκάρπων και θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.
Αναρτήθηκε την 29/03/2017 ο πίνακας 450 επιλαχόντων νέων αγροτών στην Κεντρική Μακεδονία και η πληρωμή της προκαταβολής θα γίνει πριν το Πάσχα.
Για τους υπόλοιπους επιλαχόντες ( περί τους 700) θα ανακοινωθεί ο τρόπος και ο χρόνος που θα υλοποιηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι και αυτοί θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης για την ένταξη των νέων στην αγροτική παραγωγή, πιστεύοντας ότι θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που υπάρχουν για να ακολουθήσουν σύγχρονους και επιστημονικούς τρόπους καλλιέργειας και διάθεσης των προϊόντων, είναι σαφής και μετρήσιμος.
Στο περιθώριο των εργασιών του Αναπτυξιακού συνεδρίου ο βουλευτής προώθησε το θέμα 1200 αγροτών με την ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» με συσκέψεις στο υψηλότερο επίπεδο. Το προσεχές διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση των πληγέντων αγροτών.
................
Γιάννης Σηφάκης : Η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στην Πέλλα και στην Ημαθία σε υπηρεσιακή επίσκεψη εργασίας για αυτοψία σε έργα που «τρέχουν» με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.
Η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου διαβεβαίωσε τον βουλευτή, σε συνάντηση τους χθες στην Θεσσαλονίκη, ότι σύντομα θα επισκεφθεί ξανά την Πέλλα, τον Λόγγο Έδεσσας και το Κάστρο της Χρυσής
Δεν πρόλαβε να δει τον Λόγγο Έδεσσας και το Κάστρο της Χρυσής αλλά, σε συνάντηση με τον βουλευτή στα πλαίσια των εργασιών του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας χθες το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη, τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα έλθει ξανά στην Πέλλα για να δει όσα δεν πρόλαβε με δεδομένο ότι όφειλε να επισκεφθεί και την γειτονική Ημαθία και να παρευρεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και την ομιλία του πρωθυπουργού.
Ο βουλευτής στην συνάντηση ζήτησε ξανά την άμεση χρηματοδότηση του Κάστρου της Χρυσής ( που έχει έτοιμη μελέτη εγκεκριμένη από το Κ.Α.Σ. η πρώτη φάση της) και έναρξη χρηματοδότησης ανασκαφών στον Λόγγο Έδεσσας 45 χρόνια μετά από την τελευταία ανασκαφή.
..............
Γιάννης Σηφάκης : «Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και παράκαμψη προς Αριδαία» με ένταξη του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών (CEF) το 2019
Και όμως γίνεται!!! Αμέσως μετά την εκλογή μου το 2015 «ξέθαψα» το έργο μετά από 7 χρόνια στα «αζήτητα» βαθιά στα συρτάρια του ΟΣΕ.
Σε πείσμα όσων συνέβαλαν στην περιθωριοποίηση και στην υποβάθμιση της Πέλλας αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει την Πέλλα από την απομόνωση και θα την ξαναβάλει στους εθνικούς σχεδιασμούς μετά από πολλές δεκαετίες.
Προαστιακός, οδικές παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών και φυσικό αέριο θεμέλια της ανάπτυξης της Πέλλας που τώρα ξεκινά. Μαζί με την χρηματοδότηση του φράγματος του Αλμωπαίου, τα άλλα τρία οδικά έργα που είναι ώριμα και την έξοδο προς τον Βορρά μέσω Αλμωπίας » δήλωσε ο Γιάννης Σηφάκης.
Δικαίωση και των μελών της «Πρωτοβουλίας για τον σιδηρόδρομο» που 12 χρόνια κράτησαν ζωντανό και ωρίμασαν στην κοινωνία το μεγάλο αυτό αίτημα.
Το έργο θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών ( CEF) το 2019 τόσο η μελέτη όσο και η κατασκευή του
Το έργο αφορά την κατασκευή νέας μονής ηλεκτροδοτούμενης γραμμής μήκους 88,7 km με πλάτος τυπικής διατομής 6,60 m Άγιος Αθανάσιος – Χαλκηδώνα – Κουφάλια- Πέλλα – Νέα Πέλλα – Γιαννιτσά – Γαλατάδες/Καρυώτισσα – Δάφνη/Καλύβια – Σκύδρα
Η συχνότητα των συρμών θα είναι ανά 1 ώρα με αριθμό μετακινούμενων επιβατών και κατά τις δύο κατευθύνσεις 8000 επιβάτες/ ημέρα. Ο χρόνος απλής διαδρομής θα είναι 1h 08’ για την Έδεσσα και 55’ για την Σκύδρα.
Θα τοποθετηθούν 25 ΑΣΙΔ ( αυτόματο σύστημα ισόπεδης διάβασης) και θα αναβαθμιστεί μέσα από το έργο και ο σταθμός Γέφυρα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 110 εκατ. €
Η μελέτη σκοπιμότητας της σιδηροδρομικής σύνδεσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορικές μεταφορές αποτελώντας, εν δυνάμει, τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας και των διευρωπαϊκών δικτύων, απέδειξε την σκοπιμότητα της γραμμής με IRR περί το 5% και θετική καθαρή παρούσα αξία.
Η γραμμή αυτή θα βοηθήσει σημαντικά την Πέλλα να ξεφύγει από την συγκοινωνιακή της απομόνωση και θα κάνει ευκολότερη, ταχύτερη, ασφαλέστερη και φθηνότερη ην μεταφορά ανθρώπων και υλικών από και προς την Πέλλα.
Θα διασυνδεθεί στην πορεία με τις μεταποιητικές βιομηχανίες ( κυρίως αγροτικών προϊόντων) και με το Αγροτοδιατροφικό πάρκο στην Πετριά.
Παράκαμψη Σκύδρα - Αριδαία
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας και την παράκαμψη Σκύδρα – Αριδαία. Το τμήμα αυτό μήκους 27 km αποτελεί παράκαμψη της κεντρικής σιδηροδρομικής γραμμής κοστολογήθηκε κατ’ αρχάς σε 55 εκατ. €. Θα μελετηθεί αναλυτικότερα στο στάδιο της προμελέτης.
Ο βουλευτής για πρώτη φορά , μετά την εκλογή του, έθεσε στην συζήτηση την ανάγκη σύνδεσης και της Αριδαίας με σιδηρόδρομο, κάτι που μετά από μεγάλη προσπάθεια έγινε αποδεκτό και εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στην λήξη του αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας την Θεσσαλονίκη στις 28/03/2018.
..............
Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης ευχήθηκε στον Αστυνομικό Διοικητή Πέλλας Σπύρο Διόγκαρη
Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Διοικητή Πέλλας Σπύρο Διόγκαρη και του ευχήθηκε τόσο στον ίδιο προσωπικά όσο και δι’ αυτού σε όλους τους αξιωματικούς και αστυφύλακες της Πέλλας καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.
Ο βουλευτής εξήρε την μεγάλη προσπάθεια όλης της Αστυνομικής δύναμης της Πέλλας για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και άκουσε με ικανοποίηση τα στοιχεία που του παρατέθηκαν σύμφωνα με τα οποία όλοι οι δείκτες ασφάλειας στην Πέλλα έχουν θετική εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο. Μειώθηκαν οι κλοπές, οι εγκληματικές ενέργειες, αυξήθηκαν οι συλλήψεις για ναρκωτικά, οι έλεγχοι και μειώθηκαν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα.
Και αυτό παρά την μικρή, σχετικά με τις ανάγκες, αστυνομική δύναμη και τα προβλήματα σε οχήματα και μέσα.
Ο αστυνομικός Διευθυντής ανέφερε στον βουλευτή το γεγονός ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και όσον αφορά τις γενικές πολιτικές για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας όσο και της ορθής εφαρμογής τους από τους αξιωματικούς και αστυφύλακες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας.
Ο βουλευτής τέθηκε στην διάθεση του Διοικητή για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί για την ορθότερη και αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων του.


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net