radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Η βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη

Συνάντηση Θεοδώρας Τζάκρη με το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Έδεσσας
Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κα Θεοδώρα Τζάκρη είχε συνάντηση σήμερα 14 Απριλίου 2018 με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Κυνηγετικού Συλλόγου Έδεσσας κκ. Χρήστο Πισλίνα και Γεώργιο Στογιάννη, καθώς και τον επιστημονικό σύμβουλο τα Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης κ. Αλέξανδρο Γκάσιο . Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η δυνατότητα συμβολής του Συλλόγου στη διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα (μετά την απόσυρσή του από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Τσιρώνη) και το οποίο αναμένεται να δοθεί για διαβούλευση τις προσεχείς ημέρες.
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μετέφεραν στην κα Τζάκρη την έντονη αντίθεσή τους με τις διατάξεις του προηγούμενου νομοσχεδίου που προέβλεπαν την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων άλλως την διατήρησή τους έναντι πληρωμής προστίμων 100 ευρώ ετησίως από τους ιδιοκτήτες τους. Τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου εξέφρασαν την άποψη ότι τέτοιου είδους διατάξεις συνιστούν κατάργηση της κυνοφιλίας και θα οδηγήσει στην εξαφάνιση κυρίως των ντόπιων φυλών σκύλων. Η κα Τζάκρη συμφώνησε ότι η πρόβλεψη για την διατήρηση ενός δεσποζόμενου ζώου ανεξαρτήτως των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτό διαβιώνει έναντι καταβολής προστίμου 100 ευρώ ετησίως αντίκειται στις αρχές της ηθικής αλλά και της ευζωίας.
Τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου εξέφρασαν την άποψη ότι σημαντική συμβολή στον έλεγχο για τη μη αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζωών θα έχει μόνο ο έλεγχος των γεννήσεων με την δήλωση αυτών και η διατήρηση της αποκλειστικής ευθύνης του ζώου από τον ιδιοκτήτη του καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του. Κατά αυτόν τον τρόπο μόνον -σύμφωνα με την άποψή τους- μπορεί να περιοριστεί το φαινόμενο των ανεξέλεγκτων γεννήσεών, αλλά και το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, δεδομένου ότι η ευθύνη -βάσει του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου - για τα ζώα εφόσον καταστούν αδέσποτα ανήκει στους δήμους. Η κ. Τζάκρη συμφώνησε ότι η αύξηση του αριθμού των μη δεσποζόμενων ζώων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα αστικά κέντρα και θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα που δεν θα αντίκεινται όμως στους κανόνες της ηθικής, της δεοντολογίας και της φιλοζωίας. Ωστόσο, σημείωσε ότι πρέπει να διατεθούν σημαντικοί πόροι στους δήμους, στους οποίους ανήκει η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τα αδέσποτα, ώστε να διαχειριστούν το θέμα με τον καλύτερο τρόπο.
Οι εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου Έδεσσας επισήμαναν ότι στο νέο νομοσχέδιο που θα δοθεί για διαβούλευση δεν θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των τετραγωνικών μέτρων ανά δεσποζόμενο ζώο στους χώρους διαβίωσής του, αλλά να διατηρηθούν τα τετραγωνικά ανά ζώο που προβλέπονται από το υφιστάμενο πλαίσιο, εκφράζοντας φόβους ότι η οποιαδήποτε αύξηση των τετραγωνικών θα οδηγήσει σε εγκατάλειψη ακόμη περισσότερων δεσποζόμενων ζώων για την αποφυγή καταβολής προστίμων.
Σε κάθε περίπτωση ζήτησαν να λαμβάνεται υπόψη πριν την καταβολή προστίμου (π.χ. για τα τετραγωνικά μέτρα διαβίωσης, κ.λπ.) η καλή κατάσταση της υγείας του δεσποζόμενου ζώου, η οποία όμως θα πρέπει να αποδεικνύεται (να έχει τσιπ, ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, δήλωση κτηνιάτρου κ.λπ.). Τέλος επεσήμαναν ότι συμφωνούν με την θέσπιση μητρώου ζωοφιλικών οργανώσεων.
Επίσης ενημέρωσαν την κα Τζάκρη για τις υπόλοιπες δράσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Έδεσσας, όπως οι φιλοθηραματικές δράσεις ύψους 25.000 ευρώ ετησίως που αναπτύσσει ο σύλλογός τους για την διατήρηση του καλού τρόπου διαβίωσης των θηραμάτων , η λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για τον έλεγχο των κανόνων θήρας, η οποία λειτουργεί με δαπάνες των Κυνηγετικών Συλλόγων, καθώς και οι δράσεις πολιτικής προστασίας (πρόληψη δασικών πυρκαγιών, δασοπυρόσβεση κ.λπ.) που αναπτύσσουν τα μέλη τους.
Η κα Τζάκρη συμφώνησε να συναντηθεί εκ νέου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Έδεσσας αμέσως μόλις το νέο νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα δοθεί προς διαβούλευση.
Επίσης στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τους ζωοφιλικούς συλλόγους του Νομού Πέλλας.-

...................
Θεοδώρα Τζάκρη: Επίσκεψη Προέδρου της ΓΑΙΟΣΕ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σκύδρας

Το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Απριλίου 2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε επίσκεψη με τον Πρόεδρο της ΓΑΙΟΣΕ κ. Αθανασίο Σχίζα και τον Υπεύθυνο Βορείου Ελλάδος της ΓΑΙΟΣΕ κ. Βασίλη Διαμαναντάκη στις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού της Σκύδρας, όπου και συναντήθηκαν με την Δήμαρχο Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε προγραμματιστεί κατά την 27η Μαρτίου 2018, ημέρα παρουσίασης της επικαιροποιημένης μελέτης σκοπιμότητας - βιωσιμότητας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και την επέκταση αυτής προς Αλμωπία, εξετάστηκε το ζήτημα της καλύτερης αξιοποίησης του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σκύδρας, τύπου «Ντεκοβίλ», που κατασκευάστηκε το 1916 από Σέρβους στρατιώτες μετά από απόφαση του Γαλλικού Στρατηγείου και αποτελεί έναν από τους λίγους σταθμούς αυτού του τύπου που σώζονται σε ολόκληρη την χώρα (ένας ακόμη υπάρχει στον Έβρο), η οποία αξιοποίηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις προοπτικές της πόλης της Σκύδρας μπορεί να καταστήσει τον συγκεκριμένο σταθμό κινητήριο μοχλό αστικής αναγέννησης.
Κατά την επίσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:
Πρώτον η συντήρηση - αποκατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού από την ΓΑΙΟΣΕ. Για τον σκοπό αυτό τις επόμενες ημέρες αρμόδιος μηχανικός του Οργανισμού θα επισκεφτεί την Σκύδρα για την εκπόνηση μελέτης συντήρησης - αποκατάστασης προκειμένου να προχωρήσουν στη συνέχεια οι εργασίες για την συντήρηση - αποκατάστασή του με δαπάνες της ΓΑΙΟΣΕ.
Δεύτερον, και με την ίδια λογική της καλύτερης αξιοποίησης, θα υπογραφεί στην περίπτωση της Σκύδρας προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΟΣΕ και του Δήμου Σκύδρας βάσει της οποίας θα παραχωρηθούν στον Δήμο κατά χρήση τα μη λειτουργικά ακίνητα (παλαιό Φρουραρχείο) στην περιοχή Ντεκοβίλ προς αξιοποίησή τους σε διασυνοριακά προγράμματα ως ακίνητα πολιτιστικής χρήσης και τουριστικής προβολής του σιδηροδρομικού χαρακτήρα της πόλης της Σκύδρας.
Περαιτέρω, αποφασίστηκε η εκμίσθωση από την ΓΑΙΟΣΕ βάσει διαγωνιστικής διαδικασίας κι άλλων μη λειτουργικών ακινήτων σε ιδιώτες προς αξιοποίησή τους.-


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net