radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Κόμβος Σκύδρας – Σεβαστειανών.
Για το θέμα του κόμβου και ό,τι σχετίζεται μ΄αυτόν, έχω ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συμπολίτες μας στο πλαίσιο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και μέσω σχετικών ανακοινώσεων και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο, διότι σε διαφορετική περίπτωση ψεύδεται και μάλιστα σκοπίμως.
Όπως, επανειλημμένα, λοιπόν, έχουμε δηλώσει ως Δημοτική Αρχή, η κατασκευή του κόμβου Σκύδρας - Σεβαστειανών αποτελεί το βασικό μας μέλημα τ΄οποίο και υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε από την αρχή της θητείας μας σε κάθε συνάντηση ή επικοινωνία μας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ευθύνη και στην αρμοδιότητα της οποίας και ανήκει.
Αυτό προτάξαμε και σ΄αυτό εμμένουμε μέχρι την υλοποίηση του έργου αυτού. Λόγω των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων που είναι αναγκαίες προτείναμε την άμεση τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας πράγμα που επαληθεύει στο σύνολό του η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ως προς αυτό έχουμε επιβεβαιωθεί.
Ο Δήμος Σκύδρας το χρονικό διάστημα 2004 – 2005 πραγματοποίησε εργασίες συντήρησης στο δημοτικό τμήμα και ειδικότερα από τη στροφή του γηπέδου προς το εσωτερικό της Σκύδρας και όχι σε δρόμο αρμοδιότητας της Περιφέρειας και οι εργασίες αυτές πληρώθηκαν από το διαδημοτικό σκέλος του Προγράμματος «Θησέας».
Η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο Τοπικός Σύμβουλος Σκύδρας αποτελεί ερευνητικό έργο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο: Πρότυπο σχέδιο φυσικών και ρυθμιστικών μέτρων για τον εξορθολογισμό των χρήσεων της οδικής υποδομής και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος στην πόλη της Σκύδρας»,2010-11,που πληρώθηκε μέσω του προγράμματος «Θησέας» και την οποία βεβαίως και αποστείλαμε αρμοδίως στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας, όμως δεν εφαρμόστηκε διότι δεν προβλέπεται κυκλικός κόμβος αλλά κόμβος με διαγραμμίσεις.
Όπως, ήδη απαντήθηκε απευθείας προς τον αιτούντα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί το παραπάνω έργο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία, γι αυτό και δεν μπορεί να διανεμηθεί.
Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει και αποδεικνύει έμπρακτα και συνειδητά στους συμπολίτες μας ότι αγωνίζεται καθημερινά για την κοινή, συλλογική πρόοδο και ευημερία. Συνεχίζει ν΄αγωνίζεται και να πετυχαίνει. Όσοι συμμετέχουν και παρακολουθούν τα δημοτικά δρώμενα και τις εξελίξεις, χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις, το βλέπουν και το αναγνωρίζουν.
Κατώτεροι των περιστάσεων είναι εκείνοι που υποθάλπουν την ανεδαφική στάση και αντίδραση για λίγη δημοσιότητα και μ΄εμπάθεια και κακεντρέχεια προσπαθούν απεγνωσμένα κι απελπισμένα με διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες να μειώσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής μη μπορώντας να καλύψουν με άλλο τρόπο την αδύναμη πολιτική τους παρουσία και την αήθη πολιτική συμπεριφορά.
Και φυσικά δεν πρόκειται να κατεβούμε στο επίπεδό τους!

Με εκτίμηση
Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας

...................
Ενέργειες της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου και συνεργασίες για την ανάδειξη κι αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σκύδρας.

Στο πλαίσιο του εργασιών του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας πραγματοποιήθηκε στις 27-3-2018, όπως είναι γνωστό, εκδήλωση – σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας με αντικείμενο την προαστιακή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Νομό Πέλλας και γενικότερα την άρση της συγκοινωνιακής του απομόνωσης.
Στη σύσκεψη εκείνη η τοποθέτηση της Δημάρχου Σκύδρας για την ανάδειξη κι αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σκύδρας, στην οποία τόνισε τη σπουδαιότητα και την αξία του τόσο για τις μεταφορές – συγκοινωνίες όσο και για την ιστορική -πολιτιστική μας κληρονομιά και τον τουρισμό ήταν καθοριστική ώστε η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ να ενδιαφερθεί για την πρόταση και ν΄ανταποκριθεί άμεσα στην σχετική πρόσκληση της Δημάρχου Σκύδρας.
Έτσι, το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 μετά από συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θανάση Βούρδα επισκέφθηκαν το Δήμο Σκύδρας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας με τον συνεργάτη του Βασίλη Διαμαντάκη και τους οποίους υποδέχθηκαν η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με τους Βουλευτές του Νομού μας Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρα Τζάκρη
Πραγματοποιήθηκε επιτόπια εξέταση και μια πρώτη εκτίμηση κι αξιολόγηση του θέματος με θετικά αποτελέσματα.
Δρομολογείται, λοιπόν, η αποκατάσταση και η ανάδειξη του ιστορικού Σιδηροδρομικού Σταθμού τύπου «Ντεκοβίλ» στη Σκύδρα, αφού η ΓΑΙΑΟΣΕ αναλαμβάνει τη μελέτη και τη χρηματοδότηση του έργου.
Παράλληλα η Δήμαρχος Σκύδρας ζήτησε την παραχώρηση στο Δήμο του παλιού ιστορικού κτιρίου απέναντι από το Σταθμό προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ν΄αξιοποιηθεί, όπως επίσης ζήτησε και την παραχώρηση βαγονιών για ανάλογη αξιοποίηση τους μέσα στην πόλη.
Όπως, δήλωσε, μεταξύ των άλλων η Δήμαρχος Σκύδρας, ο συγκεκριμένος Σιδηροδρομικός Σταθμός αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς κατασκευάστηκε στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ίσως ο μοναδικός που σώζεται και λειτουργεί και είναι κρίμα να μη διατηρηθεί στο στυλ και την αρχιτεκτονική του. Είναι σημαντικό σημείο αναφοράς για εμάς, καθώς παλαιότερα η Σκύδρα λεγόταν πόλη των τρένων.
Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός ανήκει στον αστικό ιστό της πόλης είναι τοπόσημό της κι άρρηκτα δεμένος μ΄αυτήν.
Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στην Αθήνα, νέα συνάντηση της Δημάρχου και των Βουλευτών με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ ώστε να συζητηθούν και να συμφωνηθούν τα επόμενα στάδια της συνεργασίας αμφοτέρων των φορέων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ
..............
Χρηματοδότηση του Δήμου Σκύδρας από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι στοχευμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις και διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής απέφεραν και πάλι καρπούς μιας κι ο Δήμος Σκύδρας, όπως ανακοινώθηκε, χρηματοδοτήθηκε με το επιπλέον ποσό των 200.000€ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από φυσικά φαινόμενα.
Με αφορμή το γεγονός αυτό η Δήμαρχος Σκύδρας δήλωσε μεταξύ των άλλων τα εξής:
Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και τους συνεργάτες του, με τους οποίους έχω μια πολύ καλή συνεργασία τα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται από τις χρηματοδοτήσεις που εγκρίνουν για το Δήμο μας. Για ακόμη μια φορά ο Υπουργός και οι συνεργάτες του, άκουσαν τη Δήμαρχο, κατανόησαν και αντιλήφθηκαν τα δίκαια αιτήματα μας, τα προβλήματά μας και στην τελευταία μου επίσκεψη στο Υπουργείο, πριν το Πάσχα, μου υποσχέθηκαν την επιπλέον χρηματοδότηση, με το ποσό των 200.000 ευρώ, όπως ενημέρωσα και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το αισιόδοξο και ενθαρρυντικό για εμάς είναι ότι ο Υπουργός δέχεται και ακούει τη Δήμαρχο, έχοντας ανοιχτή την πόρτα του… Έπεται συνέχεια, καθώς δεν σταματάμε τη διεκδίκηση και τον αγώνα για το Δήμο μας!! Η σχετική απόφαση του Υπουργού: ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 42463/11-12-17 Απόφασης χρηματοδότησης του Δήμου
Σκύδρας Ν. Πέλλας για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που
προκαλούνται από θεομηνίες (ΣΑΕ 055).
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Το Π.Δ. 63/05 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα».
2. Το ν. 4270/2014 (143 Α΄) «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της
οδηγίας 2011/85/2011/ΕΕ – δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
3. Τη νομοθεσία που διέπει τις Δημόσιες Επενδύσεις και ειδικότερα τις διατάξεις του ν. 2212/52
(Α266), του Ν.Δ. 2957/54 και την ΧΔ 9035/30-7-1973 Απόφαση του Υπουργείου Προγραμματισμού
και Κυβερνητικής Πολιτικής.
4. Το άρθρο 41 του ν. 4129/2013 (52Α΄) «Κύρωση του Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο» όπως
τροποποιήθηκε με το άρθρο 53 του ν. 4257/14 (93Α΄) «Επείγουσες Ρυθμίσεις αρμοδιότητας
Υπουργείου Εσωτερικών».
5. Το ΠΔ 123/2016 (ΦΕΚ 208/Α΄ 2016) σχετικά με τη σύσταση και μετονομασία Υπουργείων.
6. Το ΠΔ 125/2016 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄210).
7. Τον προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα τη ΣΑΕ – 055
στην οποία είναι ενταγμένο το έργο αριθ. 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα
πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α.
Α΄ και Β΄ βαθμού της Χώρας» με προϋπολογισμό 435.500.000 €.
8.Η αριθμ.7207/7-3-2017 Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ (ΑΔΑ: Ψ65Π465ΧΘ7-4Ε8) σχετικά με τις οδηγίες
υποβολής αιτημάτων επιχορήγησης και η αριθμ. 17939/30-5-2017 διευκρινιστική αυτής
(ΑΔΑ: 7ΖΜΥ465ΧΘ7-ΙΥΜ).
9. Τα αριθμ. 18112/17-11-17 και 1735/15-02-18 αιτήματα του Δήμου.
Αποφασίζουμε
Τροποποιούμε την υπ΄αριθμ. 42463/11-12-17 Απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Σκύδρας Ν.
Πέλλας σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για
«Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες
στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού της Χώρας», ως προς το ποσό χρηματοδότησης.
«Νέο ποσό χρηματοδότησης πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (500.000,00 €).
Κατά τα λοιπά η ανωτέρω απόφαση ισχύει ως έχει.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net