radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 1 η ΜΑΗ

1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΤΩΧΙΑ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΠΟΛΕΜΟ-ΡΑΤΣΙΣΜΟ- ΦΑΣΙΣΜΟ

Την Πρωτομαγιά θα βρεθούμε όλοι στους δρόμους και τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση, αφεντικά και δανειστές ότι το εργατικό κίνημα είναι εδώ, συνεχίζει την πάλη για να ξηλώσει τα μνημόνια, για να σταματήσει τον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών, που σπέρνει θάνατο και προσφυγιά, για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για να τσακίσουμε τους φασίστες.
Η πρωτομαγιά είναι η συνέχεια όλων των αγώνων που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και ένα σημαντικό βήμα γι’ αυτούς που ακολουθούν. Από τις κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιαπεργιακό νόμο, τις απεργίες των συμβασιούχων των δήμων, των αναπληρωτών και μόνιμων της εκπαίδευσης, των εργαζόμενων στην Υγεία. Μάχες που έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν στην πρώτη γραμμή για να μην εφαρμοστούν τα μνημόνια.
Όλο και μεγαλύτερα κομμάτια εργαζόμενων καταλαβαίνουν πως οι υποσχέσεις ότι τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, η οικονομία μπαίνει σε κατάσταση ομαλοποίησης και όλοι θα ζήσουμε καλύτερα είναι απλά παραμύθια. Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζεται η λιτότητα και οι περικοπές, κλιμακώνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, παραμένουν παγωμένες οι προσλήψεις, απολύονται οι συμβασιούχοι και ανακυκλώνεται η ανεργία. Η «ανάπτυξή» τους είναι με τσακισμένους μισθούς, με απολύσεις και ανεργία, με χτύπημα των συνδικάτων. Είναι «ανάπτυξη» για τα αφεντικά και θυσίες για πολλά ακόμη χρόνια για τους εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που έχουν οδηγήσει στην κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία και σε όλη την περιοχή. Δίνει το «πράσινο φώς» και τις βάσεις της Σούδας, της Λάρισας και όλες τις διευκολύνσεις, διεκδικώντας ανταλλάγματα και κέρδη. Οξύνει την σύγκρουση με τους καπιταλιστές της Τουρκίας, για το μοίρασμα της ΑΟΖ και των πετρελαίων, θυσιάζοντας δις ευρώ για νέους εξοπλισμούς και όχι για μισθούς, συντάξεις, σχολεία και νοσοκομεία.
Κομμάτι όλου αυτού του πολεμικού παροξυσμού είναι το κύμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης που ξεριζώνει εκατομμύρια εργαζόμενους από τα σπίτια τους και τους αναγκάζει να έρθουν στην Ευρώπη. Και όταν έρχονται, συναντάνε στρατόπεδα συγκέντρωσης, και ρατσιστικές επιθέσεις από την Ευρώπη φρούριο, απελάσεις, και φασιστικές συμμορίες, όπως στη Λέσβο πρόσφατα , που τρομοκρατούν.
Η απεργία της πρωτομαγιάς πρέπει να είναι μια κινητοποίηση σταθμός! Τώρα είναι η ώρα να ξεδιπλωθεί ένα δυνατό απεργιακό κίνημα που δεν θα αφήσει να περάσει «η ανάπτυξη» που ονειρεύεται η κυβέρνηση και οι δανειστές, πάνω από τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να προβάλουμε το δικό μας δρόμο, τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Έδεσσα: Ώρα 11 π.μ. πεζόδρομος

Γιαννιτσά: Ώρα 10:30 π.μ. Εργατικό Κέντρο

Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ

................

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά !

 ΕΔΕΣΣΑ - “Μικροί Καταρράκτες” ( Πεζόδρομος ) στις 11 π.μ.

 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στις 11 π.μ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου.
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.
Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.
Το δρόμο τον δείχνουν σήμερα τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Πρωτοστατούν στον αγώνα για κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την υγεία και την παιδεία των παιδιών του λαού, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες.
Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο. Στήριξε χωρίς καν προσχήματα την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, ακόμα και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας! Πριν λίγες μέρες έτρεξε στα κρυφά κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας να υπογράψει για άλλη μία χρονιά το πάγωμα των μισθών νομιμοποιώντας τον επαίσχυντο διαχωρισμό σε μισθό 586 ευρώ και τα 511 για κάτω των 25 ετών, για να μην έχει εμπόδια η ανάπτυξη που έρχεται!
Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων. Είναι ανάγκη να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα με την νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να σπάσουμε το απόστημα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1Η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους, στην ιστορία του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα να μπουν μπροστά και να κάνουν πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
Η κυβέρνηση, υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”.
Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.
Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας.
Οι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη. Γέμισε με πνιγμένους πρόσφυγες το Αιγαίο. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.
Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.
Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
• Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
• Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
• Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
• Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
• Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!
• Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
• Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
Ολοι τη Τρίτη 1 Μάη στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

 ΕΔΕΣΣΑ - “Μικροί Καταρράκτες” ( Πεζόδρομος ) στις 11 π.μ.

 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στις 11 π.μ.
..........................
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Συναδέλφισσες – φοι
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλεί να ενώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τον υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και τη νεολαία. Να συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Να τιμήσουμε με την παρουσία μας τους αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου.
Σήμερα που τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τσακίζουν ότι έχει απομείνει από τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης των προηγούμενων δεκαετιών γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη για οργάνωση του αγώνα μας και την ανατροπή της πολιτικής που έχουν επιβάλει (με τις ευλογίες της Ε.Ε.) οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος τους είναι η κερδοφορία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Η ανάπτυξη που επικαλούνται δεν θα ευνοήσει τα χαμηλά λαϊκά στρώματα, απεναντίας με την διάλυση ακόμη και των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων θα συμβάλει στην αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν διστάζουν να αιματοκυλήσουν ακόμη και ολόκληρους λαούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας και τη χάραξη νέων ενεργειακών δρόμων. Στα πλαίσια της γεωστρατηγικής αναβάθμισής της, η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο πολύ στα επικίνδυνα παζάρια των μεγάλων δυνάμεων για το μοίρασμα των αγορών. Οι πολεμικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ το μόνο που μπορούν να επιφέρουν στους λαούς είναι ο όλεθρος και η καταστροφή, η φτώχεια και η προσφυγιά.
Συναδέλφισσες – φοι
Είναι ανάγκη να οργανώσουμε μαζικούς αγώνες που θα βάλουν τις βάσεις για την ανατροπή των πολιτικών που μας στερούν το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει. Να διεκδικήσουμε:
 Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών – αντεργατικών νόμων.
 Σταθερή σχέση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με αποδοχές που θα μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
 Να μην γίνουμε σύγχρονοι δούλοι εμείς και τα παιδιά μας.
 Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
 Την απομάκρυνση των βάσεων του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας.
 Την ενίσχυση του φιλειρηνικού κινήματος στη χώρα μας που σε συνεργασία με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής μας και με την πάλη μας να υψώσουμε τοίχος προστασίας ενάντια στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
ΜΑΖΙΚΟ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΥ ΜΑΗ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η
Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N
. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος .
....................
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – Δ. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η 1η Μαΐου αποτελεί ημέρα ορόσημο για το εργατικό κίνημα, ημέρα τιμής και μνήμης προς όλους όσους πάλεψαν, ακόμη και θυσιάστηκαν, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, προς εκείνες και εκείνους που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο και δικαιότερο εργασιακό παρόν και μέλλον. Αποτελεί όμως και ημέρα αγώνα. Ενός συνεχούς αγώνα ενάντια στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, απέναντι σους στυγνούς καταπατητές της κάθε μορφής εργασιακού δικαιώματος και τους υπέρμαχους της οικονομικής και ψυχοσωματικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Στη χώρα μας έχουμε πικρή εμπειρία από τα παραπάνω. Ιδιαίτερα στα χρόνια τις κρίσης, ο κόσμος της εργασίας έχει υποστεί πολλά, έχει βληθεί σε ανυπέρβλητο βαθμό. Ανεργία, επισφάλεια, μειώσεις μισθών, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Οι απαιτήσεις ξένων και ντόπιων οικονομικοπολιτικών κέντρων οι πλέον παράλογες. Όλοι τα γνωρίζουμε, όλοι ξέρουμε τους υπαίτιους!

Ως Κυβέρνηση όμως δεν υποταχτήκαμε! Μειώσαμε την ανεργία, αναγνωρίζουμε πως έχουμε ακόμη δρόμο. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας. Καταφέραμε αρκετά, χρειάζονται περισσότερα. Διεκδικήσαμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Οι αντιδράσεις πολυποίκιλες, όπως όλα δείχνουν επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Διασφαλίσαμε τα δικαιώματα του εργαζομένου σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. Υπήρχαν διαφωνίες, δεν πτοηθήκαμε. Μας ζητήθηκε έντονα η επιβολή σειράς αντεργατικών μέτρων όπως η αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων, η θεσμοθέτηση γενικής ρήτρας απόλυσης των συνδικαλιστικών στελεχών, η πρακτική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Δεν υποχωρήσαμε.

Προωθούμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο στο κέντρο του οποίου θα βρίσκεται η εργασία και η προστασία της. Μεταξύ των κύριων και άμεσων στοχεύσεων μας είναι η περαιτέρω μείωση της ανεργίας, η δημιουργία νέων, επαρκώς αμειβομένων, θέσεων εργασίες με διασφαλισμένες αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, η αύξηση του κατώτατου βασικού μισθού. Κάναμε αρκετά, όμως δεν είναι λίγα αυτά που ακόμη πρέπει να γίνουν. Η έξοδος από τα μνημόνια είναι πολύ κοντά, αλλά αναγνωρίζουμε πως για την οριστική μας έξοδο από την κρίση χρειάζονται αγώνες. ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!

Η Οργάνωση Μελών
ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας
..................
Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, όπως είναι διαπιστωμένο και γνωστό, είναι το υψηλό ποσοστό της ανεργίας, ειδικότερα στους νέους και στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, τ΄οποίο μάλιστα διογκώθηκε κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.
Εάν στην ανεργία προστεθούν και τα φαινόμενα της υποαπασχόλησης, της χαμηλά αμειβόμενης ή αδήλωτης εργασίας, όπως επίσης και οι επιβαρύνσεις από το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι προκαλούνται τριγμοί στον ιστό και στη συνοχή της κοινωνίας και της οικονομίας μας.
Αλλά πέρα από τους τριγμούς και τις ανισότητες, και πάνω απ΄όλα, είναι ζήτημα σωστής και υπεύθυνης λειτουργίας της δημοκρατίας μας.
Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα στην εργασία. Και χωρίς την άσκηση ή την εξασφάλιση μιας μόνιμης και σταθερής εργασίας που να του διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές και ικανοποιητικό εισόδημα δεν μπορεί ν΄ασκήσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Η χώρα μας έχει ν΄αντιμετωπίσει πολλά, ανοιχτά μέτωπα και σημαντικά προβλήματα που θα πρέπει να τα επιλύσει ή να τα ξεπεράσει με τρόπο ορθολογικό, συντεταγμένο και δίκαιο. Πρέπει με ομοψυχία και σθένος ν΄αντισταθεί στους αδηφάγους προστάτες κι επιτηρητές.
Προφητικά κι επίκαιρα ακούγονται τα λόγια της Διδούς Σωτηρίου από τα «Ματωμένα Χώματα»: «Ήμασταν ένας δημιουργικός, κεφάτος λαός και γίναμεξαφνικά ένα παθητικό στα τεφτέρια των ξένων, που έπρεπε μονοκοντυλιάς να σβηστεί».
Λόγια που, μεταξύ των άλλων, υπενθυμίζουν το χρέος των κρατούντων, αλλά κι όλων ημών, απέναντι στην κοινωνία, στην πατρίδα και στην ανθρωπότητα.
Το χρέος αυτό μας υπενθυμίζει και φέτος, Τρίτη 1Μαΐου 2018, η Εργατική Πρωτομαγιά.
Είναι ο εμπνευστής, ο καθοδηγητής και η κινητήρια δύναμη της διεκδίκησης για κοινωνική ομαλότητα, δικαιοσύνη κι ανθρωπιά.
Στοιχιζόμαστε, λοιπόν, πίσω από τα οράματα και τις αξίες της Εργατικής Πρωτομαγιάς για μια κοινωνία χειραφετημένη, δημοκρατική, ανθρωποκεντρική κι αλληλέγγυα.
Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net