radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης

O Γιάννης Σηφάκης ανέλυσε σε συγκέντρωση αγροτών στην Σκύδρα επεξεργασμένη πρόταση που κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών για την σωτηρία των 1200 αγροτών που εμπλέκονται με το «ΑΘΗΝΑ»
Η πρόταση αυτή εξετάζεται για την δυνατότητα νομοθέτησης της
Ακόμη ενημέρωσε τους παριστάμενους αγρότες για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου όσον αφορά την πληρωμή τον Ιούνιο-Ιούλιο των αποζημιώσεων από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 και την εισοδηματική ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών που θα εξεταστεί το φθινόπωρο
Την συγκέντρωσε διοργάνωσε ο ΣΕΑΣ και ο Αγροτικός σύλλογος Σκύδρας. Παρευρέθηκε και χαιρέτησε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου
Ο βουλευτής ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους στο «ΑΘΗΝΑ» για τις ενέργειες που ακολούθησαν την προηγούμενη μεγάλη συγκέντρωση που είχε γίνει , για το θέμα αυτό, στον ίδιο χώρο πριν δύο μήνες περίπου και τα νέα στοιχεία που ανέκυψαν από την συνεχή προσπάθεια.
Από έρευνα της ΔΟΥ Έδεσσας δεν βρέθηκαν τα αναλυτικά στοιχεία ( τιμολόγια κλπ) των χρήσεων που ελέγχθηκαν καθόσον η εταιρία είχε καταστρέψει τα στοιχεία την εποχή του ελέγχου από την ΔΟΥ. Άρα και να υπήρχε δυνατότητα να επανεξεταστούν οι συγκεκριμένες χρήσεις ( από το 1993 ως το 2002) δεν θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η δυνατότητα πλήρους απαλλαγής των μελών της εταιρίας.
Πέραν αυτών , σύμφωνα με διάταξη του 2013 η δυνατότητα επανελέγχου χρήσεων γίνεται μόνον όταν αυτή θα αποφέρει αποτελέσματα περισσότερο ( από πριν) υπέρ του Δημοσίου και αποκλείεται σε αντίθετη περίπτωση.
Η επεξεργασμένη πρόταση του βουλευτή που υποβλήθηκε στο Υπουργείο και εξετάζεται η δυνατότητα νομοθέτησης της, έχει ως εξής:
«Τα μέλη Ομάδας Παραγωγών που μετατράπηκε σε αστική εταιρία ευθύνονται αστικά και ποινικά, για κάθε χρήση στην οποία συμμετείχαν ως μέλη για το ποσόν που τους αναλογεί, το οποίο προκύπτει από τον κύριο φόρο ( ΦΠΑ – Εισόδημα – ΕΛΓΑ) που βεβαιώθηκε η θα βεβαιωθεί, απαλλαγμένο από πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις, υπολογιζόμενο από την διαίρεση του οφειλόμενου κύριου φόρου ( ΦΠΑ – Εισόδημα- ΕΛΓΑ) ανά χρήση δια του αριθμού των συμμετασχόντων στην εκάστοτε χρήση.
Εφόσον το μέλος καταβάλει το ποσόν που του αναλογεί κατά τα ανωτέρω ( ή το ρυθμίσει) καθίσταται φορολογικά ενήμερο».
Είναι γνωστό ότι οι καταλογισμοί μόνο για τις 3 χρήσεις είναι περί τα 3.000.000,00 € αλληλεγγύως και εις όλον σε όλα τα μέλη αλλά και για τις άλλες 7 χρήσεις (για τις οποίες εκκρεμεί η απόφαση του εφετείου) το συντριπτικά πιθανότερο είναι να προκύψει καταλογισμός ( μαζί με προσαυξήσεις και φόρους) άλλα 3.000.000,00 € αλληλεγγύως και εις όλον στον καθένα μέλος ξεχωριστά. Άρα συνολικά οι καταλογισμοί θα είναι περί τα 6.000.000,00 € στο κάθε μέλος που επιπλέον θα έχει να αντιμετωπίσει και ποινική δίωξη που είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει η ΔΟΥ Έδεσσας.
Αντί αυτών με την προτεινόμενη ρύθμιση θα καταλογιστούν στον καθένα ανάλογα με τις χρήσεις που συμμετείχε:
Για το 1993 : 34.980 € δια 168 μέλη = 208 €
Για το 1994 : 55.560 δια 267 μέλη = 208 €
Για το 1995 : 63.580 δια 330 μέλη = 193 €
Για το 1996 : 181.123 δια 337 μέλη = 538 €
Για το 1997 : 124.596 δια 226 μέλη = 551 €
Για το 1998 : 86.035 δια 198 μέλη = 435 €
Για το 1999 : 106.860 δια 249 μέλη = 429 €
Για το 2000 : 89.753 δια 191 μέλη = 470 €
Για το 2001 : 179.823 δια 204 μέλη = 881 €
Για το 2002 : 201.129 δια 129 μέλη =1204 €
Συμπερασματικά θα καταλογιστούν στον καθένα ( ανάλογα με τις χρήσεις που συμμετείχε) από 401 € ( αν συμμετείχε μόνο στην χρήση 1994-1995) ως περί τις 5000 € ( αν συμμετείχε και στις 10 χρήσεις).
Το ποσόν αυτό θα μπορεί να ρυθμιστεί και σε δόσεις εξασφαλίζοντας φορολογική ενημερότητα από την πληρωμή της 1ης δόσης. Πλέον το κάθε μέλος θα απαλλαγεί εντελώς από το θέμα «ΑΘΗΝΑ».
Η ρύθμιση αυτή δεν απαιτεί κανένα επιπλέον έξοδο για τα μέλη ( δεν υπάρχουν έξοδα για νομικούς κλπ) και διαχωρίζει απολύτως τον έναν από τους άλλους.
Καμιά σχέση η απολύτως σωτήρια αυτή ρύθμιση για τους αγρότες με προτάσεις του παρελθόντος περί συνεννόησης όλων μαζί (!!!), ανάθεσης σε δικηγόρους και οικονομολόγους για να μπουν μαζί σε εξωδικαστικό μηχανισμό ( κάτι φυσικά ανέφικτο με βάση τους όρους του εξωδικαστικού) που θα δημιουργούσαν επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία στους ήδη ταλαιπωρημένους αγρότες και δεν θα είχε και κανένα αποτέλεσμα.
Η ρύθμιση αυτή ( με δεδομένη την πολιτική βούληση να προχωρήσει) θα επιδιωχθεί να περάσει και πριν την έξοδο από την σκληρή επιτροπεία. Σε όποια περίπτωση πρέπει να περάσει νομοθετικά μετά τις 20 Αυγούστου.
Θα επιδιωχθεί να καθυστερήσουν οι ποινικές διώξεις , παρά το γεγονός ότι η ΔΟΥ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει επειδή στο τέλος του έτους παραγράφεται το ποινικό της υπόθεσης (αν ο προϊστάμενος της ΔΟΥ δεν προχωρήσει θα κατηγορηθεί ο ίδιος). Σε όποια περίπτωση, ακόμη και να γίνουν ποινικές διώξεις, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν με δεδομένη την πρόθεση επίλυσης του πολύ δύσκολου αυτού θέματος.
Ο Γιάννης Σηφάκης διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι, όπως μέχρι τώρα πήρε το θέμα «προσωπικά», θα συνεχίσει να ασχολείται από πολύ κοντά με το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα μέχρι την οριστική λύση του. Και δεν θα μείνει κανείς μόνος του να το αντιμετωπίζει όπως συνέβαινε τόσα χρόνια ως τώρα.
Θα ενημερώνει τακτικά για τις εξελίξεις ευελπιστώντας σε ταχύτερη δυνατή λύση του εξαιρετικά δύσκολου αυτού θέματος ,που αφορά υπόθεση που εκκρεμεί 15 χρόνια χωρίς καμιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και κανένας βουλευτής να μην ασχοληθεί σοβαρά για να βρει λύση καταδικάζοντας έτσι τους αγρότες σε ταλαιπωρία, έξοδα , απόλυτη ανασφάλεια και τραγικά αδιέξοδα. 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net