radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για το Φράγμα Αλμωπαίου. Ξεκινήστε άμεσα την κατασκευή του»!
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΠΝΕΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ!
Την τακτική των αντιφατικών απαντήσεων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στις Ερωτήσεις του Γιώργου Καρασμάνη, που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό, την παραπλάνηση και τελικά την παραπομπή της κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου στις ¨καλένδες¨, ξεσκεπάζει ο πρώην Υπουργός!
Επαναφέροντας το θέμα με νέα Ερώτησή του στη Βουλή, παραθέτει ένα προς ένα όλα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν την απαράδεκτη αδιαφορία αλλά και ολιγωρία και της σημερινής Κυβέρνησης στην υλοποίηση αυτού του έργου πολλαπλής χρησιμότητας για τον Νομό μας. Ως κραυγαλέα απόδειξη αυτής της απαράδεκτης και ύποπτης πρακτικής, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ακόμη και σήμερα, δεν έχει εκδοθεί η απόφαση των Περιβαλλοντικών Όρων, η οποία θα έπρεπε να έχει υπογραφεί από το πρώτο τρίμηνο του… 2015!
Καλεί δε την ηγεσία του Υπουργείου, να προκηρύξει ¨εδώ και τώρα¨ το Μέτρο 4.3.1 των 436 εκατομμυρίων ευρώ (που ο ίδιος ως Υπουργός είχε διασφαλίσει και είχε εγκριθεί αυτούσιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και να εντάξει σ’ αυτό το Φράγμα Αλμωπαίου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του. Δεδομένου δε ότι η τελευταία εγκεκριμένη παράταση προθεσμίας της μελέτης – όπως ο ίδιος ο Υπουργός ομολογεί – λήγει στις 30 Οκτωβρίου φέτος, τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά και το τεράστιο έργο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα!
Προειδοποιεί μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που χρηματοδότησε και την προμελέτη και την κύρια μελέτη του έργου, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην πορεία υλοποίησής του και ότι, αν δεν δρομολογηθεί τάχιστα η κατασκευή του, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προσφύγει σ΄ αυτήν (την ΕΕ) και να καταγγείλει όλες τις μεθοδεύσεις και ολιγωρίες!

Ακολουθεί η Ερώτηση
Του Βουλευτή Πέλλας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
Προς: 1) τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 2) τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΘΕΜΑ: «Ενεργοποιείστε άμεσα το Μέτρο 4.3.1 και προχωρήστε στην κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου πριν χαθεί και η τελευταία προθεσμία»!
Η κυβερνητική τακτική των υπεκφυγών, των αντιφατικών απαντήσεων και, κατ’ επέκταση, του αποπροσανατολισμού και της παραπλάνησης, συνεχίζεται και στο μείζον θέμα του Φράγματος Αλμωπαίου (Καλής). Ενός έργου πνοής και πολλαπλής χρησιμότητας - αγροτικής, τουριστικής, οικονομικής και, κυρίως, περιβαλλοντικής – όχι μόνον για το Νομό αφού δεκάδες χιλιάδες στρέμματα θα αρδεύονται στις πεδιάδες Σκύδρας, Γιαννιτσών και Αλμωπίας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας (Τάφρος 66).
Ο υπογράφων, που στο σύντομο διάστημα της υπουργίας του, έτρεξαν ¨με ταχύτητα φωτός¨ όλες οι διαδικασίες για το ξεμπλοκάρισμα της μελέτης και υλοποίησης του έργου, για πολλοστή φορά υπενθυμίζει ότι:
• Το τεράστιας σημασίας αυτό έργο, εντάχθηκε ως τρίτο στα δέκα που προτάθηκαν για το ¨Πακέτο Γιουνγκέρ.
• Διασφαλίστηκαν από τον ίδιο τον Ερωτώντα 436 (τετρακόσια τριάντα έξι) εκατομμύρια κοινοτικών κονδυλίων (Μέτρο 4.3.1) ώστε να ενταχθούν κατασκευές φραγμάτων και αρδευτικά έργα ζωτικής σημασίας για τον τόπο. Ένα μέτρο που η σημερινή Κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ, αφήνοντας αυτά τα κονδύλια να λιμνάζουν αναξιοποίητα στα ταμεία των Βρυξελών!
• Η περιβαλλοντική μελέτη, που έπρεπε να έχει κλείσει επίσης από την σημερινή Κυβέρνηση στο πρώτο τρίμηνο του ΄15, δεν έχει κλείσει μέχρι και σήμερα! Γεγονός που επαληθεύεται και στην πρόσφατη απάντηση (αριθμος178/27793/30-03-2018) του ίδιου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετική ερώτησή του υπογράφοντος (αριθμ 3645/20-02-2018), ο οποίος επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων ότι εδώ και τρία χρόνια«αναμένεται(!) η έκδοση της Απόφασης των περιβαλλοντικών όρων οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην Οριστική μελέτη».

Ακόμη, σε προ έτους και πλέον άλλη σχετική Ερώτησή του (αριθμ 2652/12-01-2017), ο υπογράφων είχε λάβει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ακριβώς την ίδια απάντηση (αριθμ 31/13-02-2017) με αυτή της 30ης-03-2018. Και εδώ, πρέπει να υπενθυμίσει επίσης ότι το ΥΠΑΑΤ στις 12/12/2014, είχε υποβάλλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων προς έγκριση. Δηλαδή τρία χρόνια μετά, και ακόμη δεν λέει να προχωρήσει η έκδοση αυτής της απόφασης!

Να επισημανθεί μάλιστα ότι και στις δυο απαντήσεις επί των ισάριθμων Ερωτήσεων του υπογράφοντος, αναφέρεται ότι η «η τελευταία εγκεκριμένη παράταση προθεσμίας της μελέτης είναι η 30-10-2018»! Ομολογείται δηλαδή απερίφραστα ότι,εάν το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν εκδώσει έγκαιρα την απόφαση των περιβαλλοντικών όρων τότε τόσο η μελέτη, όσο και το έργο απειλείται να τιναχτεί στον αέρα!
Επιπλέον, ενώ από τη μία υπογραμμίζει στην πρόσφατη απάντησή του ότι το μέτρο 4.3.1 προϋπολογισμού 436 εκ ευρώ, - το οποίο επί υπουργίας του υπογράφοντος εγκρίθηκε αυτούσιο από την ευρωπαϊκή επιτροπή, και στο οποίο πρέπει να ενταχθεί και η κατασκευή του φράγματος Αλμωπαίου - είναι «περισσότερο φιλοπεριβαλλοντικό και δεν δίνεται προτεραιότητα στη χρηματοδότηση κατασκευής νέων φραγμάτων», από την άλλη στην από 12-01-2017 απάντησή του έλεγε ότι“υπάρχει κριτήριο Συμπληρωματικότητας σύμφωνα με το οποίο τα έργα που έχουν συμπληρωματικότητα με έργα του ΠΑΑ 2007-2013 λαμβάνουν επιπλέον βαθμολογία“.Εδώ, η αντιφατικότητα είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμη!
Το συγκεκριμένο έργο, πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια, καθώς η προμελέτη του φράγματος εντάχθηκε στο Πρόγραμμα 2000 -2007 με συνολικό προϋπολογισμό 450000 ευρώ, ενώ η κύρια μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα 2007-2013 με συνολικό προϋπολογισμό 3.400.000 ευρώ.

ΕΠΕΙΔΗ, το έργο αυτό, όπως έχει αναφερθεί στις προηγούμενες Ερωτήσεις του υπογράφοντος, έχει περάσει ένα απίστευτο ¨γαϊτανάκι¨ συστηματικών κωλυσιεργιών στην πορεία για την υλοποίησή του – απόρροια της προώθησης μικροκομματικών συμφερόντων…
ΕΠΕΙΔΗ, αποκορύφωμα υπήρξε η απόφαση 10400 της 11ης/8/2011 του τότε Υπουργού, με την οποία ακύρωσε τον καθόλα νόμιμο διαγωνισμό και προκήρυξε νέο με ημερομηνία 9/9/2011, τότε δηλαδή που κανονικά έπρεπε ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗ και να προκηρυχθεί η κατασκευή του Φράγματος ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013…
ΕΠΕΙΔΗ, το έργο αυτό παρακολουθείται ως προς την πορεία εξέλιξής του και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεδομένου ότι αυτή χρηματοδότησε και την προμελέτη και την κύρια μελέτη, και ο Ερωτών, σε περίπτωση μη προκήρυξής του είναι αποφασισμένος να προσφύγει σ΄ αυτήν και να καταγγείλει όλες τις μεθοδεύσεις και ολιγωρίες…
ΕΠΕΙΔΗ, οι μέχρι τώρα απαντήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι αντιφατικές και προδήλως σκόπιμα παραπλανητικές με στόχο την ακύρωση του έργου…

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,

1. Πότε επιτέλους θα εκδοθεί η Απόφαση των περιβαλλοντικών όρων από το Αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε να ενσωματωθεί στην οριστική μελέτη;
2. Προτίθεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος να εκδώσει άμεσα την Απόφαση των περιβαλλοντικών όρων ή τελικά τόσο η μελέτη, όσο και το έργο θα τιναχτούν στον αέρα με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από την Ε.Ε.;
3. Τελικά και ξεκάθαρα, χωρίς να φάσκουν και να αντιφάσκουν όπως συνήθως, πότε θα προκηρυχθεί το Μέτρο 4.3.1 και αν σ’ αυτό θα ενταχθεί η κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ


....................
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:
«Δεν σας παίρνει πια κύριε Αποστόλου να εμπαίζετε τους ροδακινοπαραγωγούς»!
Αιχμηρή είναι η απάντηση του Γιώργου Καρασμάνη, στην τελευταία δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ο κ. Αποστόλου συνεχίζει την κοροϊδία σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του περσινού Ιουλίου.
Ο πρώην Υπουργός, με δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι ¨τα ψέματα έχουν πια τελειώσει¨ και ότι, εν μέσω των χειρότερων συγκυριών για τον κλάδο της ροδακινοπαραγωγής, και εν όψει της νέας περιόδου συγκομιδής, ο κύριος Αποστόλου, το μόνο που οφείλει να πράξει, είναι να εφαρμόσει όσα ο ίδιος ο Καρασμάνης του έχει υποδείξει: Να εφαρμόσει άμεσα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που τα καλύπτει όλα, και να πει ξεκάθαρα στους πληγέντες πότε θα αποζημιωθούν!
Επισυνάπτεται η δήλωση Καρασμάνη
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
«Τα ψέματα τέλειωσαν, τα παραμύθια σας ¨δεν περνάνε πια¨, αποζημιώστε τους τώρα για τις περσινές βροχές και το εμπάργκο»!

Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο αυτό το ¨σήριαλ¨ του εμπαιγμού που ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου συνεχίζει απτόητος κοντά δέκα μήνες τώρα, σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών που καταστράφηκαν από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου.
Αφού μέχρι τον Οκτώβρη τους παραμύθιαζε με το περιβόητο… ¨θετικό πόρισμα¨ της Επιτροπής του, το οποίο «θα» εφάρμοζε και τους διαβεβαίωνε ότι «θα» τους αποζημιώσει…. Αφού τον Γενάρη σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε το αμίμητο ότι οι βροχές του Ιουλίου έπληξαν τα ροδάκινα πάνω στην ανθοφορία και την καρπόδεση – ενώ ήταν περίοδος συγκομιδής (κοτζάμ Υπουργός… χαμένος στη μετάφραση)!... Στη συνέχεια τι έκανε;
Στη συνέχεια πέταξε το ¨μπαλάκι¨ στους (αναρμόδιους με το αντικείμενο) Συνεταιρισμούς, για να κάνουν… εκτιμήσεις και να μαζεύουν δηλώσεις! Δηλαδή, σε παγκόσμια πρωτοτυπία, κατήργησε τον ασφαλιστικό φορέα ΕΛΓΑ – τον οποίο πληρώνουν οι αγρότες – και ανέθεσε το ασφαλιστικό έργο του Οργανισμού στους Συνεταιρισμούς!
Δυστυχώς, ο κύριος Αποστόλου, έχει πει τόσα πολλά, συνειδητά ανεφάρμοστα, έχει δώσει τόσες υποσχέσεις, εν γνώσει του ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, έχει πλέον αυτοπαγιδευθεί χωρίς δυνατότητα διεξόδου και, σήμερα, μπροστά στην ογκούμενη οργή των ροδακινοπαραγωγών, έρχεται με μια δήλωση για να μας πει τί; Ότι «οι πληρωμές θα γίνουν άμεσα, αλλά μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαϊου».
Ποιος ή ποιοι θα κάνουν τους διασταυρωτικούς ελέγχους, αφού ο ΕΛΓΑ έχει εξαιρεθεί από τις εκτιμήσεις για τις συγκεκριμένες ζημιές, δεν μας το λέει ο κύριος Υπουργός.
Ακολουθεί όμως και δεύτερη πρόταση στην ίδια δήλωση που λέει ότι: «…για την απώλεια του εισοδήματος της συγκεκριμένης περιόδου, εφόσον υπάρξει σχετική τεκμηρίωση, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα κάλυψής της»!
Εμφανέστατα, η δεύτερη πρόταση αναιρεί την πρώτη – δηλαδή την ¨διαβεβαίωση¨ ότι οι πληρωμές θα γίνουν άμεσα – αφού δεν εξηγεί για ποια ¨τεκμηρίωση¨ μιλάει! Όπως ο κύριος Αποστόλου, δεν μας λέει από πού θα πάρει τα λεφτά για τις αποζημιώσεις, δεδομένου ότι κατά τον ΕΛΓΑ, όλη η διαδικασία αυτή είναι παράτυπη.
Εδώ έχουμε αμείλικτα ερωτήματα που απαιτούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις. Τις οποίες δεν έχει. Και το μόνο που θέλει να πετύχει, εγκλωβισμένος στην αυτοπαγίδευσή του, μέσα στα ¨κουλουβάχατα¨ που τα έχει κάνει, είναι να κερδίσει για άλλη μια φορά χρόνο.
Αυτή τη φορά δεν θα τα καταφέρει!
Τα ψέματα τέλειωσαν! Τα παραμύθια δεν αποκοιμίζουν πια!
Οι καταστροφές από τις περσινές καλοκαιρινές βροχές, ήταν ένα θέμα που μόνος του το έκανε μαντάρα. Ένα ζήτημα που θα έπρεπε να έχει λυθεί μέσα στα πρώτα 24ωρα, με την εφαρμογή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ που ορίζει ρητά ότι, από Μάη μέχρι Νοέμβρη οι βροχοπτώσεις καλύπτονται ασφαλιστικά!
Έχει μια τελευταία ευκαιρία: Να εφαρμόσει αυτά που του έχω προτείνει και – βέβαια – το σημαντικότερο εξ αυτών: Έστω και εδώ που έχει ¨καταφέρει¨ να οδηγήσει τα πράγματα, να εφαρμόσει άμεσα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που τα καλύπτει ΟΛΑ!
Επιτέλους, να λάβει υπόψη του και τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που περνάνε οι ροδακινοπαραγωγοί… Ότι το 2017 ήταν η χειρότερη χρονιά τους – με δεδομένο και το μπάχαλο που επίσης ο ίδιος έχει καταφέρει να κάνει και με τα στοιχεία του φακέλου για τις ζημιές από το ρώσικο εμπάργκο που απερρίφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε ένα μήνα, μπαίνουμε στη νέα συγκομιδή. Οι άνθρωποι αυτοί, προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να επιβιώσουν και ο κύριος Αποστόλου συνεχίζει την εξοργιστική πρακτική της παραπλάνησης και της ωμής κοροϊδίας!
Έ, ας καταλάβει ότι ¨δεν τον παίρνει πια¨. Δεν έχει άλλη πίστωση χρόνου! Και ότι το μόνο που μπορεί να τον βγάλει από τα αδιέξοδά του, είναι να πει ξεκάθαρα σ’ αυτούς τους ανθρώπους πότε και πώς θα αποζημιωθούν! Για τις βροχές και για το εμπάργκο.ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΗΛ:2382024220, 2381026080
ΦΑΞ:2382082761 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net