radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Το μέλι από τον Αγρό στο βάζο

Την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, στις 17.00, στην αίθουσα του Δημαρχείου Σαρωνικού, στα Καλύβια, Αττικής, ο Μελισσοκομικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαρωνικού «Το Κεντρί» οργανώνει ημερίδα για την μελισσοκομία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας, που καθιέρωσε ο ΟΗΕ να είναι στις 20 Μαΐου. Κεντρικός στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση για τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες στη βιώσιμη ανάπτυξη, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τον φθίνοντα αριθμό τους.
Στην ημερίδα, η οποία είναι υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και του Δήμου Σαρωνικού, και έχει τίτλο «Το μέλι από τον Αγρό στο βάζο», εξειδικευμένοι εισηγητές θα προσεγγίσουν τα θέματα:
«Παράγοντες κινδύνου στο μέλι - Η ορθή διαχείριση της παραγωγής για την αποτροπή τους», από την κα ΤΣΑΛΟΥ Ειρήνη (Κτηνίατρο, Π.Ε Αν. Αττικής),
«Κατάλοιπα φαρμάκων στο μέλι - Νομοθεσία Ε.Ε και οδηγίες συμπλήρωσης μητρώου φαρμακευτικής αγωγής» από την κα ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Αθηνά (Κτηνίατρο, Π.Ε Αν Αττικής),
«Ομάδες παραγωγών- Σύσταση οργάνωση παραγωγών», από την κα ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΝΑΚΟΥ Μαρία (Γεωπόνο, Π.Ε Αν. Αττικής), και
«Χρηματοοικονομικά εργαλεία-Προγράμματα ΠΑΑ 2014-2020, από τον κ ΜΠΕΚΑ Ανδρέα (Τ.Ε Γεωπονίας, Π.Ε Αν. Αττικής)
Στην GreenPeace διαβάζουμε: Δεκάδες αγαπημένα φρούτα & λαχανικά εξαρτώνται από τις μέλισσες για την επικονίασή τους, δηλαδή τη γονιμοποίηση του άνθους για να παραχθεί ο καρπός. Από τα τέλη του 1990, οι μελισσοκόμοι, κυρίως στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική, είχαν διαπιστώσει ότι οι πληθυσμοί των μελιφόρων μελισσών (οι μέλισσες που κατοικούν σε κυψέλες και παράγουν μέλι) μειώνονταν με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς. Οι μέλισσες αυτές είναι απαραίτητες για την παραγωγή της τροφής μας γιατί επικονιάζουν τα φυτά, και δεν είναι οι μόνες. Και άλλα έντομα, όπως οι άγριες μέλισσες και οι πεταλούδες εκτελούν επίσης πολύτιμο επικονιαστικό έργο. Πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής εξαρτάται από τα έντομα-επικονιαστές. Από τα 100 είδη καλλιεργειών, τα οποία παράγουν το 90% της παγκόσμιας τροφής, 71 επικονιάζονται από τις μέλισσες. Χωρίς αυτά, εκατομμύρια άνθρωποι και ζώα θα υπέφεραν από στέρηση τροφής. Στην Ευρώπη μόνο, πάνω από 4.000 είδη λαχανικών μεγαλώνουν χάρη στην ακούραστη δουλειά των μελισσών.
Ο κ Ακρίβος Προκόπης (6980072339), Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Περιβαλλοντικού Σύλλογου Σαρωνικού «Το Κεντρί», προσκαλεί και την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018, στις 18.00, στο Hotel Plaza Resort, στην παραλία Αναβύσσου, Αττικής, όπου θα γίνει η παρουσίαση από τα ΕΛ.ΤΑ και από τον Μελισσοκομικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαρωνικού «Το Κεντρί» της σειράς τεσσάρων γραμματοσήμων, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την απεικόνιση μέλισσας.
Στην φύση όλα είναι αλληλένδετα και σε ισορροπία μεταξύ τους. Η μονομερής φροντίδα ή/& ανάπτυξη-εκμετάλλευση, βλάπτει όλους. Γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς και δασοκόμοι πρέπει να συνεργάζονται και να φροντίσουν από κοινού το κοινό μας φυσικό περιβάλλον. Και οι αστοί πρέπει να σέβονται την φύση, μέσα στην οποία ζουν και φροντίζουν οι αγρότες, και να κατανοήσουν ότι χωρίς τα άλλα, συμβιωτικά με τον άνθρωπο ζώα (μικρά έντομα έως μεγάλα παραγωγικά) και φυτά, η επιβίωση όλων ακροβατεί επικίνδυνα.
Άλλωστε στις 19 Μαΐου 2018, στις 10.00, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (Πάρκο Ιλισίων, Αθήνα) το ΥπΑΑΤ, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ & η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας πραγματοποιούν ημερίδα με θέμα: «Μέλισσα & Περιβάλλον, Μελισσοκομία & Δασικά Οικοσυστήματα»

Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης, 6998282382


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net