radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ

Με τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Πέλλας συναντήθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει καθιερώσει η βουλευτής κ. Θ. Τζάκρη με παραγωγικούς φορείς του νομού, συναντήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου με τον Πρόεδρο Γιάννη Ντίσιο, τον Αντιπρόεδρο Πέτρο Σερέτη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννη Χριστοφορίδη του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Πέλλας με σκοπό να συζητήσουν τα προβλήματα των αιγοπροβατοτρόφων. Πρόκειται για νεοσύστατο συνεταιρισμό ο οποίος απαριθμεί σήμερα 27 μέλη και βρίσκεται επίσης στη φάση να αναγνωριστεί ως Ομάδα και Οργάνωση Παραγωγών.
Ο τομέας της αιγοπροβατοτροφίας είναι πολύ σημαντικός για την Ελλάδα, τόσο όσον αφορά στην παραγωγή γάλακτος, όσο και στην παραγωγή κρέατος. Επισημαίνοντας την παραγωγή γάλακτος, πρώτη ύλη η οποία κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται στην παραγωγή φέτας, αλλά και άλλων τυροκομικών προϊόντων και γιαουρτιού, οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων συζήτησαν με τη βουλευτή τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν απειλούν με συρρίκνωση τον κλάδο.
Μεταξύ άλλων οι κτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν:
 Στη χαμηλή ανταγωνιστικότητα του τομέα και τις αθρόες εισαγωγές που γίνονται από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία) που ενδέχεται στο άμεσο μέλλον να σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για τον κλάδο στην Ελλάδα.
 Στις αυξημένες τιμές των εισροών ζωοτροφών και ενέργειας με αποτέλεσμα το υψηλό κόστος παραγωγής που σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης του γάλακτος και του κρέατος δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα στους κτηνοτρόφους.
 Στην αναλογικά χαμηλή συνδεδεμένη ενίσχυση σε σχέση με την αντίστοιχη στα βοοειδή.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για το εισόδημα των κτηνοτρόφων, οι οποίοι μοχθούν για την παραγωγή πρώτης ύλης η οποία χρησιμοποιείται για την παρασκευή της φέτας, που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των διατροφικών προϊόντων του κλάδου, καταγράφοντας αύξηση εξαγωγών σε ετήσια βάση.
Η κ. Τζάκρη αφού άκουσε τους κτηνοτρόφους:
Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουν για την παραγωγή ακόμη πιο ποιοτικών προϊόντων.
Σημείωσε ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι προσπάθειες των κτηνοτρόφων να οργανωθούν σε ομάδα ή οργάνωση παραγωγών, διότι με αυτό τον τρόπο θα συγκεντρώσουν την παραγωγή τους, θα αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη και θα επιτύχουν καλύτερες τιμές κατά την εμπορία του προϊόντος τους. Επιπλέον ανέφερε ότι πρέπει να συμμετάσχει στον Συνεταιρισμό και στην Ομάδα/Οργάνωση Παραγωγών που βρίσκεται στη φάση της σύστασης ακόμη μεγαλύτερος αριθμός κτηνοτρόφων, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο οι κτηνοτρόφοι μπορούν να έχουν ακόμη μεγαλύτερα οφέλη, εκμεταλλευόμενοι τις ενισχύσεις που παρέχονται μέσα από το Μέτρο 9 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Τόνισε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η αξία του προϊόντος που θα διακινείται μέσα από το συλλογικό σχήμα, τόσο μεγαλύτερες ενισχύσεις μπορούν να λαμβάνουν, οι οποίες μπορούν να φτάσουν και μέχρι 100.000 ευρώ τα δυο πρώτα έτη.
Δεσμεύτηκε να έχει επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη διερεύνηση ενίσχυσης του εισοδήματος των αιγοπροβατοτρόφων μέσα από δυνατότητα αύξησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης ανά ζώο, ώστε αυτή να καταστεί όσο το δυνατό αναλογικότερη με αυτή που χορηγείται στα βοοειδή, καθώς και τη δυνατότητα χορήγησης ενισχύσεων deminimis λόγω των πολύ χαμηλών τιμών στο γάλα που παρατηρείται κατά την τρέχουσα περίοδο.
Επίσης θα συζητήσει και θα επιδιώξει να έχει θετική κατάληξη η εξέλιξη του θέματος με τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα.-
……………………
Θεοδώρα Τζάκρη: Μεγάλη ευκαιρία για την Πέλλα τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ύψους 400 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλη τη χώρα

Από το γραφείο της Βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εκδόθηκαν οι προσκλήσεις για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ. Οι προσκλήσεις απευθύνονται σε Δήμους και ΔΕΥΑ όλης της χώρας και εντάσσονται στο Πρόγραμμα Φιλόδημος, που συστάθηκε μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης.
Τα 200 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν για απαραίτητα έργα ύδρευσης (αντικαταστάσεις παλαιών δικτύων, προμήθειες εξοπλισμού για τον εντοπισμό και τη μείωση των διαρροών, εξωτερικά υδραγωγεία, έργα καθαρισμού νερού, δεξαμενές και αντλιοστάσια νερού), ενώ τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν έργα για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι μετά από χρόνια εκδίδεται πρόσκληση που μπορεί να χρηματοδοτήσει και έργα διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων.
Η Πέλλα μπορεί να ωφεληθεί από τις παραπάνω προσκλήσεις, με την κατάθεση ώριμων προτάσεων, με στόχο έργα που θα συμβάλουν τόσο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, όσο και στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει πρόσκληση για έργα αγροτικής οδοποιίας προς τους Δήμους όλης της χώρας.-

……………

Συνεργασία Θεοδώρας Τζάκρη - Υφυπουργού Παιδείας για την προμήθεια αυτόνομου τυροκομείου και εκπαιδευτικού μαγειρείου στο ΙΕΚ Αριδαίας

Συνεργασία είχαν στο Υπουργείο Παιδείας η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης με θέμα την ενίσχυση του εργαστηριακού εξοπλισμού στο ΙΕΚ Αριδαίας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού στο ΙΕΚ Αριδαίας είχε συζητηθεί η προμήθεια εξοπλισμού για την καλύτερη εκπαίδευση των σπουδαστών των ειδικοτήτων τυροκομίας - γαλακτοκομίας και μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής που διδάσκονται στο ΙΕΚ. Η κ. Τζάκρη κατέθεσε εγγράφως στον κ. Μπαξεβανάκη το αίτημα του ΙΕΚ Αριδαίας, το οποίο αφορά:
1) Την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού ενός μικρού αυτόνομου τυροκομείου (tyrobox) που θα εξυπηρετεί την ειδικότητα τυροκομίας - γαλακτοκομίας και συγχρόνως πλήθος σπουδαστών, δεδομένης της τυροκομικής παράδοσης της Αλμωπίας, που θα ήθελαν να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις τυροκομίας - γαλακτοκομίας αλλά αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις σπουδές σε Τυροκομικές Σχολές σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας όπως π.χ. τα Ιωάννινα.
2) Την κατασκευή εκπαιδευτικού μαγειρείου (Chef και Pastry) στα πρότυπα αντίστοιχων εκπαιδευτικών μαγειρείων που υπάρχουν σε Επαγγελματικές Σχολές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής στην Ιταλία, η κατασκευή του οποίου θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη εκπαίδευση των σπουδαστών του ΙΕΚ της ειδικότητας μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής, μιας ειδικότητας με πολύ μεγάλη ζήτηση στην περιοχή της Αλμωπίας, λόγω των Λουτρών Πόζαρ, και πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση.
Ο κ. Μπαξεβανάκης συμμερίστηκε την αναγκαιότητα για την ενίσχυση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων του ΙΕΚ Αριδαίας στον κλάδο της μεταποίησης (τυροκομία) και των υπηρεσιών εστίασης με επαγγελματικό εξοπλισμό και παρουσία της κ. Τζάκρη έγινε επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, στον οποίο απεστάλη άμεσα το αίτημα του ΙΕΚ Αριδαίας για την ένταξή του στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα υλοποιηθεί, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και αφορά στην προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Το Πρόγραμμα αυτό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ανέλθει στα 4.700.000 ευρώ και βρίσκεται υπό κατάρτιση.-
…………..
Το σημείο εξόδου του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας στο επίκεντρο της σύσκεψης της Θεοδώρας Τζάκρη με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε.

Σύσκεψη της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) κ. Νίκο Μπουλαξή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε. κ. Θεόδωρο Τερζόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα (14-5-2018) στα γραφεία της ΡΑΕ στην Αθήνα με θέμα την κατασκευή του σταθμού μέτρησης και αποσυμπίεσης στο βαλβιδοστάσιο του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας, το οποίο έχει αποφασισθεί από τον ΤΑΠ να αποτελεί ένα από τα τρία σημεία εξόδου του αγωγού, καθώς αποτελεί αποφασιστικής σημασίας έργο για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Έδεσσα, τη Σκύδρα, την Αριδαία και τη Νάουσα με σωληνωτό αγωγό (και όχι με τεχνολογία CNG).
Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της ΔΕΔΑ Α.Ε., η επένδυση στο σημείο εξόδου του ΤΑΠ σε ιδιόκτητο οικόπεδό του στο Άσπρο για την κατασκευή του σταθμού μέτρησης και αποσυμπίεσης (από τις 90 ατμόσφαιρες στις 19 ατμόσφαιρες) ανέρχεται στο ύψος των 3 εκ. ευρώ.
Στην σύσκεψη τέθηκαν δύο ζητήματα: α) ποιος θα διενεργήσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και β) πως θα εξευρεθούν οι πόροι για την υλοποίησή του και αφού εξετάστηκαν πολλές εναλλακτικές δυνατότητες, συμφωνήθηκαν τα εξής:
Πρώτον: Η ΔΕΔΑ Α.Ε. θα καταθέσει εντός της εβδομάδας στον Πρόεδρο της ΡΑΕ έκθεση περιγραφής της κατάστασης, η οποία θα περιγράφει τον διαθέσιμο χώρο για την υλοποίηση του έργου και μια πρώτη εκτίμηση των απαιτούμενων ποσοτήτων που θα πρέπει να βγαίνουν από το σημείο εξόδου του ΤΑΠ με σκοπό να διερευνηθεί και να διαμορφωθεί το καθεστώς λειτουργίας και χρήσης του σημείου εξόδου.
Δεύτερον: Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με επίσπευση της ΡΑΕ, παρουσία της ΔΕΔΑ Α.Ε. και της κ. Τζάκρη με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς (ΤΑΠ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΔΕΠΑ Α.Ε. κλπ) ώστε να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις.
Να σημειωθεί ότι το έργο της κατασκευής του σταθμού μέτρησης -αποσυμπίεσης στο Άσπρο Σκύδρας εκτός από βαρύνουσας σημασίας για την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου στην περιοχή εμφανίζει πρωτόγνωρη δυσκολία, δεδομένου ότι ουδέποτε στην χώρα έχει υλοποιηθεί αντίστοιχο έργο και πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά όλες οι λεπτομέρειες. Η κ. Τζάκρη θα ενημερώνει τακτικά για τις αποφάσεις που θα ληφθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.-


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net