radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ

Γιάννης Σηφάκης : Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση της πρώτου συνεταιρισμού κτηνοτρόφων με 27 αρχικά μέλη από όλη την Πέλλα που θα συνεχίσουν στην ίδρυση οργάνωσης παραγωγών κτηνοτρόφων
Ο βουλευτής συναντήθηκε στην Σκύδρα με τον Γιάννη Ντίσιο πρόεδρο του Συνεταιρισμού, τον Πέτρο Σερέτη αντιπρόεδρο, τον Γιάννη Χριστοφορίδη και τον Δανιήλ Λιάκο στελέχη του συνεταιρισμού.
Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν τα πολύ σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν με τις χαμηλές τιμές του γάλακτος και του κρέατος, την ανάγκη να εκμεταλλευτούν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που απευθύνονται μόνο σε οργανώσεις παραγωγών, την ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι, στην πορεία, την προστιθέμενη αξία με μεταποίηση του προϊόντος με την ίδρυση τυροκομείου, την ανάγκη συλλογικής αντιμετώπισης των θεμάτων που σχετίζονται με τις πληρωμές τους και πολλά άλλα.
Διεκδικούν την ίδρυση της Διεπαγγελματικής Γάλακτος, την ορθολογική κατανομή των βοσκοτόπων, την επιτάχυνση της εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης ( ακόμη και συμμετέχοντας και οι ίδιοι σε αυτή την διαδικασία).
Ακόμη ο Συνεταιρισμός είναι ανοικτός για την είσοδο και νέων μελών από όλη την Πέλλα.
Ο Γιάννης Σηφάκης, αφού τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους, τους ανέφερε ότι θα είναι κοντά τους στην συλλογική αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων των κτηνοτρόφων. Τους ανέλυσε την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της σωτηρίας της κτηνοτροφίας με την ψήφιση του Νόμου για τις πληρωμές κρέατος και γάλακτος το πολύ σε δύο μήνες, την αναγραφή της ονομασίας προέλευσης κλπ στα κτηνοτροφικά προϊόντα και την προσπάθεια αντιμετώπισης των παράνομων Ελληνοποιήσεων. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και μαζί με τους κτηνοτρόφους.
Ο βουλευτής ακόμη συμφώνησε με την ανάγκη η κυβέρνηση να προσπαθήσει για την οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων για την απώλεια εισοδήματος λόγω της πολύ σημαντικής μεταβολής του εισοδήματος τους από τις μειώσεις των εμπορικών τιμών στο γάλα και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.
................
Γιάννης Σηφάκης: Δεν μπορεί η Πέλλα με το 65% της παραγωγής κερασιού της χώρας να πουλάει «στο δρόμο» , χωρίς τυποποίηση και σε τέτοιες τιμές
Δεν το αξίζει η Πέλλα αυτό που βλέπουμε αυτές τις μέρες στην εμπορία του κερασιού
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι αγρότες ότι είναι μονόδρομος η οργάνωση τους σε οργανώσεις παραγωγών νέου τύπου χωρίς τους γνωστούς «επιτήδειους» του παρελθόντος, η τυποποίηση και η εμπορία συσκευασμένων προϊόντων για να απολαμβάνουν οι ίδιοι την προστιθέμενη αξία του κόπου τους.
Τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο Νόμος που ψηφίστηκε για την πληρωμή των ευαίσθητων αγροτικών προϊόντων από τους εμπόρους μέσα σε 60 μέρες στον λογαριασμό του αγρότη.
Ακόμη δίδονται πολύ σημαντικά κίνητρα στον αγρότη, περισσότερα από κάθε άλλον κλάδο της οικονομίας:
1. Η εκμετάλλευση του μέτρου 9 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για υποβοήθηση πέντε ετών προκειμένου να οργανωθεί εκ νέου σε οργανώσεις και ομάδες παραγωγών
2. Επιχειρησιακά προγράμματα κάθε χρόνο στις οργανώσεις παραγωγών
3. Προγράμματα για τυποποίηση, μεταποίηση και συσκευασία με μεγάλες επιδοτήσεις. Και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Αναπτυξιακός Νόμος
4. Οι άμεσες και άλλες επιδοτήσεις
5. Οι αποζημιώσεις
6. Θα επανεξεταστεί το φορολογικό μετά την έξοδο από τα μνημόνια από τον φετινό Αύγουστο
Το πλαίσιο υπάρχει, οι δυνατότητες υπάρχουν. Σε προϊόντα που η Πέλλα είναι πρώτη στην χώρα ( κεράσι, ροδάκινα, βερύκοκα, δαμάσκηνα) αλλά και καλή θέση στην χώρα ( ακτινίδια, μήλα, κάστανα κλπ) δεν χωρούν πλέον δικαιολογίες, ούτε αρμόζει στον αγρότη της Πέλλας μόνο να γκρινιάζει και να ζητά συνεχώς επιδοτήσεις και στήριξη ( παρότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναγκαία).
Η λογική μας, και εμένα προσωπικά, είναι η οργάνωση του αγρότη και του κτηνοτρόφου και όχι η διάλυση του που επί δεκαετίες επιδίωκε όλο τον παλιό σύστημα με τις παλιές περπατησιές. Όλοι το ξέρετε ότι οι προηγούμενοι ( είτε κυβερνήσεις, είτε βουλευτές, είτε εμπορικά συμφέροντα, κλπ) ήθελαν τον αγρότη διαλυμένο, πελάτη στα βουλευτικά ή τα κομματικά τους γραφεία.
Τώρα το κλίμα είναι ευνοϊκό για την οργάνωση των αγροτών ξανά, χωρίς την αναπαραγωγή φόβων και στερεοτύπων επειδή στο παρελθόν κάποιοι «επιτήδειοι» λυμαίνονταν τον κόπο του κουρελιάζοντας την έννοια του συνεταιρισμού και του συνεργατισμού.
Δεν υπάρχει όμως άλλη λύση, κανένας μόνος του με 30, 50 ή 70 στρέμματα δεν μπορεί να αντέξει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία.
Οι λύσεις υπάρχουν, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, απαλλαχθείτε από τον φόβο και των ωχαδερφισμό, απαλλαχτείτε από την επαναλαμβανόμενη γκρίνια. Οι νέοι να μπουν μπροστά και να διεκδικήσουν την πληρωμή των κόπων τους και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων για τα οποία είμαστε περήφανοι.
Δεν είμαστε όμως καθόλου περήφανοι για αυτό που βλέπουμε γυρνώντας αυτές τις μέρες στον κάμπο και στα βουνά μας.


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net