radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, που φέτος είναι στις 31 Μαΐου 2018, η Διεύθυνση
Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι επιφορτισμένες με την προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της πρόληψης και του ελέγχου της εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους.
Το Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εφαρμόζει από το 2013 το πρόγραμμα αγωγής υγείας για το κάπνισμα στον μαθητικό πληθυσμό, με θέμα «Ενεργητικός Αντικαπνιστής», στόχος του οποίου είναι η προστασία των σημερινών και μελλοντικών γενεών όχι μόνο από τις καταστροφικές συνέπειες του καπνού στην υγεία, αλλά και την περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που έμμεσα προκαλεί η εκτεταμένη χρήση του.
Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος είναι «Καπνός και καρδιαγγειακές παθήσεις» και έχει ως στόχο της την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με:
1. Τη συσχέτιση του καπνίσματος με τις καρδιαγγειακές παθήσεις (CVD), συμπεριλαμβανομένου και του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και
2. Τις δράσεις και τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν τόσο από το κοινό όσο και από τους φορείς υγείας, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι για την υγεία που προκαλεί ο καπνός.
Η παγκόσμια επιδημία του καπνίσματος είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος. Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους από 7 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, εκ των οποίων περίπου 900.000 είναι μη καπνιστές που πεθαίνουν εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος, καθώς δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα.
Το παθητικό κάπνισμα:
• Στους ενήλικες είναι επιβαρυντικός παράγοντας για σοβαρές καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις, όπως στεφανιαία νόσος και καρκίνος του πνεύμονα.
• Στα βρέφη είναι μια από τις αιτίες που προκαλούν ξαφνικό θάνατο.
• Στις εγκύους, προκαλεί χαμηλό βάρος γέννησης του παιδιού.
• Σχεδόν το ήμισυ των παιδιών που εκτίθενται στον καπνό στους δημόσιους χώρους τον εισπνέουν παθητικά. Το 2004, τα παιδιά αντιπροσώπευαν το 28% των θανάτων που οφείλονταν στο παθητικό κάπνισμα.
• Προκαλεί περισσότερους από 890.000 πρόωρους θανάτους ετησίως.
Για τον έλεγχο του καπνού και των καπνικών προϊόντων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) δημιούργησε την Σύμβαση-Πλαίσιο του Π.Ο.Υ. για τον έλεγχο του καπνού (WHO FCTC). Σήμερα η Σύμβαση έχει 181 συμβαλλόμενα μέρη που καλύπτουν πάνω από το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού και οι κατευθυντήριες γραμμές της παρέχουν τις βάσεις, ώστε οι χώρες να είναι σε θέση να διαχειριστούν τον έλεγχο του καπνού.
Στην Ελλάδα η Σύμβαση-Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον έλεγχο του καπνού ισχύει από τις 27/1/2006. Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εισήγαγε και τα μέτρα “MPOWER”. Τα μέτρα αυτά προορίζονται να βοηθήσουν στην εφαρμογή σε επίπεδο χώρας αποτελεσματικών παρεμβάσεων για τη μείωση της ζήτησης καπνού.
Στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού για το 2017, το ποσοστό των ενηλίκων καπνιστών στην Ελλάδα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους άντρες να υπερτερούν και, επίσης, να βρίσκονται αρκετά πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (21%). Στον εφηβικό πληθυσμό 1 στα 6 αγόρια και 1 στα 8 κορίτσια ηλικίας 15 ετών καπνίζουν συστηματικά. Σύμφωνα με την ίδια στατιστική, οι δύο πρώτες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος, στα οποία κορυφαίος παράγοντας κινδύνου είναι η κατανάλωση των προϊόντων καπνού (κάπνισμα)». 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net