radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ
ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΙΩΗΛ
ΣΤΟ ΕΝ ΕΔΕΣΣΗ ΚΑΙ ΠΕΛΛΗΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί,

Με περισσή χαρά χαιρετίζω την σημερινή λαοσύναξη τόσο στις πόλεις της Εδέσσης και της Πέλλης, όσο και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος. Σκοπός της σημερινής συγκεντρώσεώς μας, κλήρου και λαού, αρχόντων και πολιτών, είναι να δώσουμε όλοι από κοινού για άλλη μια φορά την επίσημη μαρτυρία μας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και να υπερασπιστούμε με αυτό τον ειρηνικό και δίκαιο τρόπο το ιερό και ιστορικό όνομά της.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η περιοχή της Μακεδονίας κατοικούνταν από Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων. Πολύ εύστοχα γράφει ο κ. Ανδριώτης ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν, όπως όλοι οι σοβαροί και αντικειμενικοί ιστορικοί δέχονται σήμερα, μία από τις αρχαίες ελληνικές φυλές, όπως οι Ίωνες, Αιολείς και Δωριείς. Μιλούσαν ελληνικά σε διάλεκτο που συγγένευε ιδιαίτερα με την δωρική και την αιολική. Την αλήθεια αυτή διακηρύττουν αναρίθμητες και αδιάψευστες μαρτυρίες τόσο από τα γραπτά των αρχαίων συγγραφέων, όπως π.χ. του Ομήρου, του Ηροδότου, του Στράβωνος και του Πλουτάρχου, καθώς επίσης και από τα κείμενα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, όσο και από τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών.
Μέσα στους αιώνες η περιοχή της Μακεδονίας γνώρισε πολλές επιδρομές από ξένους λαούς, κυριώτερη από τις οποίες υπήρξε η πολυχρόνια κατάκτησή της από τους οθωμανούς Τούρκους. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της ποτέ δεν έχασε την ελληνική της συνείδηση. Διατηρώντας την ορθόδοξη πίστη διατήρησε και την εθνική της αυτοσυνειδησία.
Όπως όλοι οι Έλληνες, έτσι και οι κάτοικοι της Μακεδονίας, πάντοτε βάζαμε πρώτα την πίστη στον Χριστό και μετά την αγάπη για την πατρίδα. Εμπνεόμενοι από την θεία δικαιοσύνη που διδάσκει το Ευαγγέλιο ποτέ δεν διεκδικήσαμε ξένα εδάφη και δεν σφετερισθήκαμε ως λαός ονόματα και ιστορία άλλων λαών, τα οποία δεν μας ανήκουν. Αγαπούμε την πατρίδα μας, αλλά δεν είμαστε εθνικιστές. Αγαπούμε την πατρίδα μας, αλλά ως αληθινοί μαθητές του Χριστού ποτέ δεν παραβιάζουμε το δίκαιο εξ αιτίας ενός εγωιστικού σωβινισμού. Σεβόμαστε και αγαπούμε όλους τους λαούς, διότι σε όλους τους ανθρώπους βλέπουμε ζωγραφισμένη την εικόνα του Θεού.
Η αγάπη μας όμως προς όλους τους λαούς δεν μειώνει στο ελάχιστο την αγάπη μας προς την πατρίδα μας Ελλάδα, διότι η αγάπη προς την πατρίδα αποτελεί βασική χριστιανική αρετή. Μια από τις δέκα εντολές είναι να αγαπάμε τους πατέρες και τις μητέρες μας, ενώ ο απόστολος Παύλος διδάσκει λέγοντας: «εἴ τις τῶν ἰδίων καὶ μάλιστα οἰκείων οὐ προνοεῖται, τὴν πίστιν ἤρνηται καὶ ἔστιν ἀπίστου χείρων» (Α΄ Τιμ. 5, 18), δηλαδή «αν κάποιος δεν φροντίζει για τους δικούς του ανθρώπους, και ιδιαίτερα για τα μέλη της οικογενείας του, αυτός έχει αρνηθεί την πίστη του και είναι χειρότερος από τους απίστους». Η πατρίδα είναι η μεγάλη μας οικογένεια για την οποία όλοι μας ως πιστοί χριστιανοί οφείλουμε να νοιαζόμαστε και να ανησυχούμε. Ο σύγχρονός μας άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης έλεγε ότι στην άλλη ζωή μεταξύ άλλων ο Κύριός μας Ιησούς θα μας ζητήσει λόγο και για το τι κάναμε για την πατρίδα μας• πόσο ενδιαφερθήκαμε γι' αυτήν.
Σήμερα λοιπόν που το όνομα της ελληνικώτατης Μακεδονίας μας διακυβεύεται όσο ποτέ άλλοτε είναι χρέος όλων μας να μην μείνουμε απαθείς και αδιάφοροι αλλά να μιλήσουμε και να διαμαρτυρηθούμε, πράγμα που κάνουμε αυτήν ακριβώς την ώρα. Συγκεκριμένα συγκεντρωθήκαμε σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, για να διακηρύξουμε ευθαρσώς ότι εμείς οι Έλληνες δεν δεχόμαστε επ' ουδενί λόγω να δοθεί στην γειτονική χώρα των Σκοπίων το όνομα της Μακεδονίας είτε σκέτο είτε σε μια σύνθετη ονομασία. Η απεμπόληση του ονόματος ουσιαστικά αποτελεί απεμπόληση της ίδιας της πατρίδος μας.
Ως Ποιμενάρχης της θεοσώστου Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, η οποία ανήκει στην γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, σας συγχαίρω όλους για την έμπρακτη αγάπη σας για την πατρίδα, για το θάρρος και την καλή ανησυχία που εκφράζετε με το σημερινό συλλαλητήριο. Εύχομαι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο οποίος κατά την Γραφή, δικαιοσύνην ηγάπησε, να αποδώσει το δίκαιο στην χώρα μας• να επικρατήσει το δίκαιο και να λάμψει η αλήθεια για την ελληνικότατη Μακεδονία μας, ώστε με πολλή ειρήνη και αγάπη να συμπορευόμαστε με τους γειτονικούς μας λαούς μέσα στην κοινή πορεία της ιστορίας της ανθρωπότητος. Αμήν.

Ο Θεός να είναι μαζί μας και να δώσει λύση στο πρόβλημά μας,

† Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ

--
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net