radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Θεοδώρα Τζάκρη: Βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδώρα Τζάκρη: Την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας θα γίνουν οι πληρωμές για τις ζημιές στα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017

Μεταξύ 16-18 Ιουλίου σε σύσκεψη του Υπουργού με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ παρουσία εκπροσώπων αγροτών θα ανακοινωθεί το πόρισμα για τις ζημιές στα επιτραπέζια ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για το θέμα των ζημιών από τις βροχοπτώσεις στα ροδάκινα κατά την περυσινή (2017) και την φετινή (2018) καλλιεργητική περίοδο.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετέφερε στην κ. Τζάκρη ότι την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας θα γίνουν οι πληρωμές για τις ζημιές στα ροδάκινα (επιτραπέζια ροδάκινα & νεκταρίνια και πρώιμες ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου) από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017. Μετά την έκδοση της απόφασης θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς.
Στην ίδια συνάντηση και σε ό,τι αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν φέτος σε συγκεκριμένες ποικιλίες επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι με δική του εντολή από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αποτελούμενο από την Γενική Διευθύντρια του ΕΛΓΑ κ. Χρυσούλα Γάσπαρη, την Διευθύντρια Αποζημιώσεων κ. Ήρα Σουλίου και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες της κεντρικής υπηρεσίας και του καταστήματος του ΕΛΓΑ Βεροίας θα βρίσκεται στην περιοχή για την πραγματοποίηση προεπισκοπήσεων.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε επίσης την κ. Τζάκρη ότι την επόμενη εβδομάδα (μεταξύ 16-18 Ιουλίου) θα γίνει σύσκεψη με πρωτοβουλία του ιδίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα των ζημιών από τις βροχοπτώσεις στα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών με την συμμετοχή των Υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΑ παρουσία εκπροσώπων Οργανώσεων Παραγωγών κατά την οποία θα ανακοινωθεί η απόφαση για τις φετινές ζημιές στα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια.-

----------

Θεοδώρα Τζάκρη προς Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης
για τις ζημιές στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια: Οι ζημιές πρέπει να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ διότι οφείλονται στη βροχόπτωση και καλύπτονται από τον Κανονισμό

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια σε ολόκληρη την Πέλλα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Η κ. Τζάκρη επεσήμανε στον κ. Αποστόλου ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε συγκεκριμένες ποικιλίες επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών που αυτή την περίοδο βρίσκονται στη φάση της συγκομιδής (μπιγκ τοπ, φάερ τοπ, ρόγιαλ γκλόρυ κ.λπ.) πρέπει να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ διότι οφείλονται στη βροχόπτωση και καλύπτονται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε στην κ. Τζάκρη ότι ο τοπικός ΕΛΓΑ θα πραγματοποιήσει τις αναγκαίες προεπισκοπήσεις για τις ζημίες στο σύνολο του Νομού Πέλλας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ θα αποφανθεί αρμοδίως για το μέγεθος της ζημίας και τις ποικιλίες τις οποίες αφορά. Η κ. Τζάκρη υπενθύμισε ακόμη στον κ. Αποστόλου ότι το πόρισμα της διεπιστημονικής επιτροπής που συγκροτήθηκε για την εξέταση του ιδίου φαινομένου που παρατηρήθηκε και πέρυσι μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουλίου αποφάνθηκε ότι οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις είναι κίνδυνος που καλύπτεται από τον Κανονισμό.
Πράγματι σε επικοινωνία που είχε η κ. Τζάκρη με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βεροίας κ. Παππά και τους επόπτες - αρμόδιους για τους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας κ. Αβραμίδου και τους Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας κ. Χρ. Καρούσο την ενημέρωσαν ότι χθες και σήμερα και όλες τις επόμενες ημέρες πραγματοποιούν προεπισκοπήσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Πέλλας (Τριφύλλι, Παλαίφυτο, Δροσερό, Αρσένι, Καλύβια, Πολυκάρπη, Ξιφιανή, Ριζάρι κ.λπ.) για την εκτίμηση των συνεπειών των βροχοπτώσεων στις ποικιλίες του επιτραπέζιου ροδάκινου και νεκταρινιού που σε αυτή τη φάση βρίσκονται στη φάση της ωρίμανσης, καθώς και στον όγκο και την ποιότητα της παραγωγής. Οι προεπισκοπήσεις θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Η κ. Τζάκρη θα βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ μέχρι τη σύνταξη του τελικού πορίσματος.
..................
Θεοδώρα Τζάκρη προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστα Αποστόλου:
«Ο παραγωγός να επωφεληθεί από την προστιθέμενη αξία που διαμορφώνεται σε έναν κατεξοχήν εξωστρεφή κλάδο»


Συνάντηση είχαν την Πέμπτη 28-6-2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος κ. Κώστα Αποστόλου ενόψει της έναρξης της συγκομιστικής περιόδου του συμπύρηνου ροδάκινου, αλλά και της ταυτόχρονης έναρξης της λειτουργίας των μεταποιητικών βιομηχανιών.
Ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι η φετινή εμπορική περίοδος φαίνονταν να είναι κανονική, ενώ μείωση (μικρή σχετικά) θα υπάρξει σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μετά την εκδήλωση του έντονου καιρικού φαινομένου ''Νεφέλη'' -με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες- που έπληξε την περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται ότι προκλήθηκαν μικρές μόνο ζημιές στην καλλιέργεια του συμπύρηνου ροδάκινου, οι συνέπειες της οποίας στον όγκο και την ποιότητα της παραγωγής θα αποτυπωθούν τις επόμενες ημέρες.
Σε γενικές γραμμές όμως η παραγωγή συμπύρηνων ροδάκινων στη χώρα μας δείχνει να αυξάνει, με επέκταση της καλλιέργειας κατά 10.000 στρέμματα κατ' έτος και φέτος προσδιορίζεται περίπου στα 195.000 στρέμματα. Στην Ελλάδα οι λόγοι για την αύξηση της καλλιέργειας συνίστανται κυρίως στο ρωσικό εμπάργκο και τα προβλήματα διάθεσης του επιτραπέζιου ροδάκινου.
Ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε επίσης την κ. Τζάκρη ότι η καταγεγραμμένη ποσότητα συμπύρηνων ροδακίνων που παραδόθηκε στην βιομηχανία (κομπόστα/χυμός/κατάψυξη) ανήλθε πέρυσι στους 380.000 τόνους. Η εξέλιξη της διάθεσης της περσινής ποσότητας υπήρξε ικανοποιητική και υπάρχουν μόνο αποθέματα ισορροπίας.
Η κ. Τζάκρη παρατήρησε ότι κατ’ αυτή την έννοια η βιομηχανία φέτος μπορεί να απορροφήσει περισσότερες ποσότητες πρώτης ύλης (ροδάκινου) ώστε να δημιουργήσει κάποια ασφαλή αποθέματα προς αντιμετώπιση επόμενων ετών με πιθανά προβλήματα στην παραγωγή.
Ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι σημαντικότεροι προορισμοί εξαγωγής του μεταποιημένου ροδάκινου πέρυσι ήταν κυρίως η Ευρωπαϊκή Ένωση (επικρατεί ανησυχία για τις εξελίξεις του Βrexit), ενώ ελληνική κομπόστα εξάγεται πλέον σε όλο τον κόσμο, από τον Καναδά μέχρι την Ινδονησία και από την Ιαπωνία μέχρι την Λατινική Αμερική, όπου η θέση της βελτιώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Πέρυσι η τιμή του συμπύρηνου ροδάκινου διαμορφώθηκε στα 24 λεπτά το κιλό παραδοτέα στο εργοστάσιο, ενώ για τη φετινή χρονιά ο Πρόεδρος της ΕΚΕ ανακοίνωσε ήδη την εκτίμησή του από τον Δεκέμβρη ότι η τιμή του συμπύρηνου ροδάκινου θα είναι 25 λεπτά το κιλό για το προϊόν που έχει ως ελάχιστες ποιοτικές προδιαγραφές 120 γρ. ανά ροδάκινο μίνιμουμ, κίτρινου χρώματος, χωρίς ασθένειες.
Η κ. Τζάκρη επεσήμανε στον κ. Αποστόλου την αντίφαση που υπάρχει οι παραγωγοί να μην μπορούν να επωφεληθούν από την προστιθέμενη αξία που διαμορφώνεται στην αλυσίδα αξίας, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν κατεξοχήν εξωστρεφή κλάδο, εφόσον το σύνολο της ελληνικής παραγωγής εξάγεται (όταν μιλάμε για εξαγωγή ευρωπαϊκής κομπόστας το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό είναι ελληνική κομπόστα).
Στη βάση αυτή η κ. Τζάκρη επεσήμανε ότι η λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τα πυρηνόκαρπα μπορεί να αποτελέσει μια πραγματική πλατφόρμα διαλόγου και συνεννόησης με τους παραγωγούς. Στόχος είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών και να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται μεταξύ τους. Ο κ. Αποστόλου εξέφρασε την άποψη ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μιας μεγαλύτερης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης που να περιλαμβάνει όλο τον κλάδο της μεταποίησης φρούτων και λαχανικών (κονσερβοποιούς και χυμοποιούς), όπως γίνεται και σε άλλες χώρες.
Η κ. Τζάκρη έθεσε επίσης στον κ. Αποστόλου την ανάγκη καθιέρωσης και εφαρμογής τυποποιημένων συμβάσεων πώλησης απευθείας μεταξύ του παραγωγού και της βιομηχανίας, στις οποίες να αναγράφονται όλοι οι όροι της αγοραπωλησίας συμπύρηνων ροδάκινων μεταξύ της αγοράστριας μεταποιητικής βιομηχανίας και του πωλητή-παραγωγού, όπως π.χ. η τιμή πώλησης ανά κιλό, ο χρόνος αποπληρωμής του τιμήματος, ο τόπος παράδοσης, η διάκριση ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες της μεταποίησης (χυμός/κονσέρβα/κατάψυξη), οι ποσότητες κ.λπ., για τη στήριξη του κλάδου του συμπύρηνου ροδάκινου, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο, δηλαδή να έχει ολοκληρωθεί τόσο η συγκομιδή όσο και η μεταποίηση (κονσερβοποίηση κ.λπ.) και να μην έχει ανακοινωθεί η τιμή αγοράς του προϊόντος από την πλευρά των βιομηχανιών.
Ο κ. Αποστόλου εξέφρασε την θετική του άποψη στις τυποποιημένες συμβάσεις απευθείας μεταξύ της βιομηχανίας και του παραγωγού λέγοντας ότι η πρακτική αυτή βοηθά και τον παραγωγό αλλά και τη βιομηχανία να κάνει καλύτερα τον προγραμματισμό της. Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι η πρακτική αυτή αρχικά μπορεί να λειτουργήσει και πιλοτικά μεταξύ της βιομηχανίας και συγκεκριμένου αριθμού παραγωγών ώστε να αντιληφθούν όλοι τα οφέλη που προκύπτουν.
Τέλος η κ. Τζάκρη και ο κ. Αποστόλου επεσήμαναν από κοινού την ανάγκη διενέργειας τεκμηριωμένης επιστημονικής μελέτης που να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους ενώ καλλιεργείται τόσο μεγάλος αριθμός στρεμμάτων συμπύρηνου ροδάκινου (περίπου 200.000 στρέμματα φέτος) η τελική παραγωγή ανέρχεται σε επίπεδα χαμηλότερα της προσδοκώμενης, δεδομένου ότι αν τηρηθούν οι ελάχιστες προδιαγραφές, ένα στρέμμα ροδάκινου μπορεί να παράγει τέσσερις τόνους προϊόντος.-

...................

Θεοδώρα Τζάκρη προς τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερασιάς: Οι ζημιές στο κεράσι από το χαλάζι και τις βροχοπτώσεις θα αποζημιωθούν στο έπακρο

Συνάντηση είχε στις 29-6-2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τα μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερασιάς και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Γιώργου, τον Ταμία κ. Γιώργο Γεωργίου και το μέλος κ. Γιώργο Γάτση με θέμα τις ζημιές στο αγρόκτημα Κερασιάς μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση της 3ης Ιουνίου, αλλά και τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες των τελευταίων ημερών.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Κερασιάς μετέφεραν στην κ. Τζάκρη την απογοήτευση και την ανησυχία που επικρατεί στα μέλη του και σε ολόκληρη την Κερασιά, καθώς μετά το πρώτο χτύπημα από το χαλάζι που έπληξε έκταση 4.000 περίπου στρεμμάτων πάνω από τον οικισμό, ήρθε και το καιρικό φαινόμενο «Νεφέλη» που συνοδευόμενο από έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες δημιούργησε πλέον μια γενικευμένη εικόνα καταστροφής στην καλλιέργεια του κερασιού στο σύνολο του αγροκτήματος της Κερασιάς, σηματοδοτώντας μάλιστα και την πρόωρη λήξη της συγκομιστικής περιόδου.
Η κ. Τζάκρη υπενθύμισε στα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Κερασιάς, τον οποίο είχε επισκεφθεί και κατά την 3η Ιουνίου που η Κερασιά επλήγη από το χαλάζι, ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η εκτίμηση για την ζημία από το χαλάζι στο αγρόκτημα της Κοινότητας Κερασιάς - Καρυδιάς που είναι ενιαία και η Καρυδιά επίσης επλήγη από το χαλάζι σε μεγάλη έκταση, εφόσον από τις πρώτες ημέρες πραγματοποίησαν εξατομικευμένες εκτιμήσεις έξι (6) συνολικά γεωπόνοι εκτιμητές (3 στο αγρόκτημα Κερασιάς και 3 στο αγρόκτημα Καρυδιάς), οι οποίοι έχουν αρχίσει ήδη τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις και των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν άμεσα.
Όσον αφορά στην γενικευμένη ανησυχία που προκαλείται στους παραγωγούς από ανυπόστατες φήμες περί δήθεν αποκλεισμού συγκεκριμένων ποικιλιών από την αποζημίωση για τις βροχοπτώσεις, η κ. Τζάκρη διαβεβαιώνει όλους τους αγρότες του ορεινού όγκου της Έδεσσας και της Αλμωπίας που έχουν πληγεί ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας διότι σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ όλα τα κεράσια, ανεξαρτήτως ποικιλίας που βρέθηκαν πάνω στα δέντρα και έσκασαν λόγω της βροχής θα αποζημιωθούν στο έπακρο.
Η κ. Τζάκρη βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για την πορεία του έργου των εκτιμήσεων και θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους παραγωγούς.-

.................

Συνεργασία Θεοδώρας Τζάκρη με το Δ.Σ της νεοσυσταθείσας Ομάδας Παραγωγών Σταφυλιών «ΑΣ ΑΙΓΕΣ» που εδρεύει στην Κρύα Βρύση


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε στις 29-6-2018 συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ. της νεοσυσταθείσας Ομάδας Παραγωγών Σταφυλιών «ΑΣ ΑΙΓΕΣ» που εδρεύει στην Κρύα Βρύση και ειδικότερα με τον Πρόεδρο αυτής κ. Αθανάσιο Κούση, τον Αντιπρόεδο κ. Βασίλη Αδαμίδη, το μέλος κ. Σάββα Κουρτίδη, με τους οποίος συζήτησε πλήθος θεμάτων που αφορούν την Ομάδα Παραγωγών. Πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα εξής θέματα:

- Δυνατότητες της ΟΠ μετά την αναγνώρισή της από τη ΔΑΟΚ
Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. της Ομάδας Παραγωγών «Αιγές» ζήτησαν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν ως Ομάδα μετά την αναγνώρισή τους από τη ΔΑΟΚ, η οποία έγινε σήμερα. Η κ. Τζάκρη επεσήμανε ότι η πολιτική στον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα όσον αφορά στη φυτική παραγωγή είναι η προώθηση δημιουργίας συλλογικών σχημάτων. Ειδικότερα για τον τομέα των οπωροκηπευτικών, η δημιουργία Οργανώσεων Παραγωγών φαίνεται να είναι σημαντική, διότι μόνο μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών οι παραγωγοί θα μπορούν να επωφεληθούν ενισχύσεων από την ΕΕ για συλλογικές είτε εξατομικευμένες δράσεις με στόχο τη βελτίωσή τους στην αλυσίδα αξίας.
Μία από αυτές τις δυνατότητες είναι το μέτρο 9 του ΠΑΑ «Σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών». Μέσα από το μέτρο μπορούν να ενισχύσουν τη σύσταση και τη λειτουργία τους και για 5 έτη μπορούν να λαμβάνουν ενισχύσεις 10%, 8%, 6%, 4% και 2% επί της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο έτος λειτουργίας της ομάδας. Το μέτρο έχει πόρους 25 εκ. € και αφορά σε Ομάδες/Οργανώσεις παραγωγών όλων των τομέων. Η καταληκτική ημερομηνία της υποβολής των αιτήσεων στήριξης, έχει παραταθεί έως 9-7-2018. Ήδη μάλιστα η Ομάδα Παραγωγών προετοιμάζει φάκελο για την συμμετοχή της στο παραπάνω μέτρο.-

- Πρόγραμμα αντιχαλαζικών και αντιβρόχινων εγκαταστάσεων στα ήδη υπάρχοντα αμπέλια
Τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν στην κ. Τζάκρη την σημαντικότητα που έχει για την καλλιέργεια του σταφυλιού η δυνατότητα ένταξης της Ομάδας Παραγωγών στο Υπομέτρο 5.1 του ΠΑΑ, «Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών» με το οποίο οι αγρότες ενισχύονται για την εγκατάσταση συστημάτων πρόληψης ζημιών (αντιπαγετικά, αντιχαλαζικά και αντιβρόχινα).
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι η επιλογή των αιτήσεων που θα επιδοτηθούν θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, με μέγιστη βαθμολογία τα 100 μόρια και ελάχιστη τα 40. Προβάδισμα θα δίνεται σε Νέους Αγρότες, συλλογικά σχήματα (Συνεταιρισμοί, Ομάδες Παραγωγών) και σε περιοχές με μεγάλη συχνότητα δυσμενών καιρικών φαινομένων. Μάλιστα, μετά από ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Θάνο Καμπρέλη, οι Ομάδες Παραγωγών που είναι δικαιούχοι του Προγράμματος, θα καταθέτουν ένα μόνο φάκελο και δεν χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να αιτηθούν μεμονωμένα.
Πεδίο και γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής
Το καθεστώς εφαρμόζεται για τα συστήματα ενεργητικής προστασίας, τις περιοχές της επικράτειας και τις καλλιέργειες που ορίζονται στις επόμενες περιπτώσεις:
α) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες εσπεριδοειδών.
β) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής.
γ) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.
δ) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι και τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.

- Αγροτικό πετρέλαιο
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας Παραγωγών «Αιγές» ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο. Η κ. Τζάκρη τους ενημέρωσε ότι τον Φεβρουάριο 2018 πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων η επιστροφή ΕΦΚ έτους 2015 και μέχρι Σεπτέμβριο 2016. Τα ποσά καθορίζονται από το Υπ. Οικονομικών. Τα ποσά που ήταν μειωμένα σε σχέση με τον πίνακα του ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλονται σε συμψηφισμούς από χρεωστούμενα στην εφορία.

..................


Θεοδώρα Τζάκρη στο Άνω Λουτράκι και στην Άνω Κορυφή: Συνεχίζονται απρόσκοπτα από τον ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις των ζημιών από τις βροχοπτώσεις στο κεράσι και θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα 1-7-2018 την Άνω Κορυφή το αγρόκτημα της οποίας στο σύνολό του επλήγη αρχικά από χαλαζόπτωση και στη συνέχεια από έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της καλλιέργειας του κερασιού που αποτελεί μονοκαλλιέργεια, σε μια χρονιά που ο όγκος της παραγωγής ήταν ιδιαίτερα αυξημένος και το 90% της συγκομιδής παραμένει ακόμη ασυγκόμιστο πάνω στα δέντρα.
Στη συνέχεια η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε το Άνω Λουτράκι και συγκεκριμένα καλλιέργειες κερασιού στην περιοχή οι οποίες επλήγησαν αρχικά από χαλαζόπτωση και στη συνέχεια από σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τους.
Το γεγονός της καταστροφής της καλλιέργειας του κερασιού έχει φέρει τους κατοίκους των δύο οικισμών σε απόγνωση διότι λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου όγκου της συγκομιδής είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να χάνονται και τις οικογένειές τους να μένουν χωρίς εισόδημα από τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, ενώ οι καλλιεργητικές δαπάνες έχουν ήδη γίνει.
Η κ. Τζάκρη αντιλαμβανόμενη τη σημασία που έχουν για τους κατοίκους των δύο οικισμών οι φετινές αποζημιώσεις, οι οποίες ουσιαστικά θα αποτελέσουν και το μοναδικό τους εισόδημα, βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, που ανταποκρίθηκε άμεσα καθώς τόσο στην Άνω Κορυφή όσο και στο Άνω Λουτράκι οι γεωπόνοι - εκτιμητές έχουν ολοκληρώσει ήδη έξι (6) ημέρες εκτιμήσεων των ζημιών, οι οποίες εκτιμούνται ως πολύ μεγάλες και το εκτιμητικό έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα και θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, ώστε όλη η διαδικασία των εκτιμήσεων, της σύνταξης των πορισμάτων και της καταβολής των αποζημιώσεων να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την διαδικασία και θα ενημερώνει συνεχώς τους κατοίκους μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων.-

.....................

Ενημερώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη σε Νησί, Βρυττά και Κάτω Γραμματικό: Ξεκινούν άμεσα οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις των ζημιών από τις βροχοπτώσεις στην καλλιέργεια του κερασιούΗ βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 το Νησί, τα Βρυττά και το Κάτω Γραμματικό, στα αγροκτήματα των οποίων η παραγωγή του κερασιού που αποτελεί μονοκαλλιέργεια καταστράφηκε ολοσχερώς εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.
Όπως διαπίστωσε η κ. Τζάκρη οι ζημιές στα συγκεκριμένα αγροκτήματα είναι πολύ μεγάλες και η απόγνωση των παραγωγών τεράστια, καθώς είδαν την παραγωγή τους που σε ποσοστό 90% βρίσκονταν πάνω στα δέντρα να καταστρέφεται ολοσχερώς και τα κεράσια που έσκασαν από τις έντονες βροχοπτώσεις να σαπίζουν πάνω στα δέντρα χωρίς καμία δυνατότητα για εμπορική αξιοποίηση.
Η κ. Τζάκρη η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τους αγρότες των παραπάνω οικισμών ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις των ζημιών από γεωπόνους-εκτιμητές που θα βρίσκονται στα αγροτεμάχια τις δύο επόμενες ημέρες, ώστε οι εκτιμήσεις να γίνουν έγκαιρα και να αποτυπώνουν το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής.
Όπως μάλιστα επεσήμανε στους αγρότες στις συναντήσεις που είχε μαζί τους στους παραπάνω οικισμούς, έγκαιρες εκτιμήσεις σημαίνει έγκαιρη αποστολή πορισμάτων και όσο το δυνατόν συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς, που κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο θα αποτελέσουν και το μοναδικό αγροτικό τους εισόδημα.-

...............

Συνεργασία Θεοδώρας Τζάκρη - Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών για την χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής υδρευτικού δικτύου της ΤΚ Σωσάνδρας προϋπολογισμού 90.000 Ευρώ από το πρόγραμμα «αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας»

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα 3 Ιουλίου 2018 συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη για την χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής υδρευτικού δικτύου Τοπικής Κοινότητας Σωσάνδρας, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, από το πρόγραμμα «αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας».
Την χρηματοδότηση του έργου ζήτησε από την κ. Τζάκρη σύσσωμο το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Σωσάνδρας, ο πρόεδρος αυτής κ. Νίκος Μίντσης και οι κάτοικοι της, σε πρόσφατη επίσκεψή της για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεπάρκειας του πόσιμου νερού που αντιμετωπίζει η Σωσάνδρα, λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης και των συχνών βλαβών από το σημείο της υδροληψίας έως και εξωτερικά του οικισμού.
Η κ. Τζάκρη κατέθεσε σήμερα στον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών την υδραυλική μελέτη εξωτερικών υδραγωγείων που εκπόνησε η ΔΕΥΑ του Δήμου Αλμωπίας κατόπιν εντολής του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου, στην οποία αναφέρεται αναλυτικά η προτεινόμενη λύση, καταγράφεται ο υπολογισμός των αναγκών ύδρευσης του οικισμού, τα πληθυσμιακά στοιχεία καθώς και τα κατασκευαστικά στοιχεία, όπως οι αγωγοί ύδρευσης και οι συσκευές δικτύου καθώς και ο αναλυτικός προϋπολογισμός του έργου που ανέρχεται στις 90.000 ευρώ.
Όπως επεσήμανε η κ. Τζάκρη στον κ. Πουλάκη με την έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης και την χρηματοδότηση αυτής θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Σωσάνδρας και θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Κοινότητα. Ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών παρέλαβε την μελέτη και συμμεριζόμενος την ανάγκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος δρομολόγησε ήδη την διαδικασία για την έγκρισή της και την χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής του υδρευτικού δικτύου της Σωσάνδρας, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.
Η σχετική απόφαση για την χρηματοδότηση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.-

 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net