radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ

Ο Γιάννης Σηφάκης σε Σαρακηνούς, Κορυφή, Καρυδιά, Νησί, Βρυττά, Άρνισσα και Παναγίτσα για τις καθολικές ζημιές στα κεράσια από τις βροχοπτώσεις καθώς και για τις χαμηλές εμπορικές τιμές
Διαπίστωσε ότι η καταστροφή από βροχοπτώσεις με σκασίματα των καρπών είναι ολοκληρωτική. Διαβεβαίωσε ότι ο ΕΛΓΑ θα επιληφθεί άμεσα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν οι αυτοψίες από τον επόπτη και θα ξεκινήσει ( σε πολλά χωριά έχει ήδη ξεκινήσει) η προσωποποιημένη εκτίμηση των ζημιών από τους γεωπόνους της Υπηρεσίας.
Στόχος η γρήγορη και έγκυρη εκτίμηση των ζημιών και η έκδοση πορισμάτων το ταχύτερο δυνατόν.
Ενημέρωσε τους αγρότες ότι η αποπληρωμή του 30% που απομένει από τις αποζημιώσεις των περσινών ζημιών θα γίνει ως τον Σεπτέμβριο.
Ο Γιάννης Σηφάκης απέδωσε τις χαμηλές φετινές τιμές παραγωγού στην έλλειψη οργάνωσης ή στην υποβαθμισμένη οργάνωση του αγροτικού κόσμου που δεν επιτρέπει στους αγρότες να συγκεντρώσουν , να τυποποιήσουν , να συσκευάσουν το προϊόν καταφέροντας να «κρατήσουν» στα χέρια τους την προστιθέμενη αξία του. Σε όποια περίπτωση η συγκέντρωση και διακίνηση καθώς και η πώληση των κερασιών θα γινόταν με άλλους όρους αν υπήρχαν οργανώσεις παραγωγών και συνεργατισμός αντί του ακραίου ατομικισμού ή της υποβαθμισμένης οργάνωσης όπως συμβαίνει σήμερα.
Παρότρυνε τους αγρότες να προχωρήσουν στην ίδρυση οργανώσεων παραγωγών αναλύοντας τους τα οφέλη που θα αποκομίσουν από αυτή την ενέργεια.
Διαγνώστηκε μια καλύτερη κατανόηση από την μεριά των αγροτών της ανάγκης οργάνωσης τους ή βελτίωσης της οργάνωσης που ήδη έχουν.
Οι αγρότες εξέφρασαν στον βουλευτή την απογοήτευση τους όσον αφορά την καταστροφή που υπέστη η παραγωγή τους και μάλιστα λίγο πριν την συγκομιδή της. Ιδιαίτερα οι αγρότες των περιοχών μονοκαλλιέργειας της κερασιάς που τα αγροκτήματα τους είναι σε υψόμετρο και η παραγωγή τους έχει οψιμότητα με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να ξεκινήσουν την συγκομιδή των κερασιών ( ή πρόλαβαν λίγες ημέρες να συγκομίσουν το 10%- 20% της παραγωγής τους) βρίσκονται σε απελπιστική θέση καθόσον δεν θα έχουν καμιά άλλη πηγή εισοδήματος πέραν των αποζημιώσεων και τίθεται σημαντικό θέμα ρευστότητας τους για να μπορέσουν να ζήσουν την οικογένεια τους και να επανακαλλιεργήσουν.
Ο βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται κοντά τους και θα βοηθήσει σε ότι απαιτηθεί. Θα παρακολουθήσει την πορεία των εκτιμήσεων και θα επιδιώξει την ταχύτερη έκδοση των πορισμάτων.
..............
O Γιάννης Σηφάκης σε σύσκεψη με προέδρους αγροτικών συνεταιρισμών και Αγροτικό σύλλογο Σκύδρας για τις μεγάλες ζημιές από τις βροχοπτώσεις σε ροδάκινα και νεκταρίνια
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα έλθει από τη Αθήνα την επόμενη Τετάρτη για να ελέγξει τις ζημιές
Πραγματοποιήθηκε στις 29/06/2018 στον συνεταιρισμό Καλυβίων σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Α.Σ. Καλυβίων ( και προσωρινός πρόεδρος του ΣΕΑΣ) Νίκος Μηνάς, ο πρόεδρος του Α.Σ. Πέλλας Μιχάλης Φαρμάκης, ο πρόεδρος του Α.Σ. Παλαιού Μυλοτόπου Γιάννης Λυσίτσας, ο πρόεδρος του Α.Σ. Δροσερού Γιάννης Λάππας, το μέλος του ΔΣ του Αγροτικού συλλόγου Σκύδρας Στέφανος Τοπαλίδης και πολλοί αγρότες.
Οι αγρότες εξέφρασαν την απογοήτευση τους για τις μεγάλες καταστροφές από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις στις ώριμες αυτές τις μέρες ποικιλίες ροδακίνων και νεκταρινιών και ζήτησαν την παρέμβαση του βουλευτή για να γίνουν άμεσα οι πρώτες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και να ανοίξουν αναγγελίες. Ανέφεραν ότι το φαινόμενο παρομοιάζει με το περσινό φαινόμενο με τη διαφορά πως φέτος δεν τίθεται θέμα μεγάλων θερμοκρασιακών διαφορών, κάτι που ,ισχυρίζονται ότι, διαφοροποιεί ουσιωδώς το φετινό από το περσινό φαινόμενο ( για το οποίο ο ΕΛΓΑ εκτίμησε ότι είναι εκτός του Κανονισμού του και χρειάστηκε σύσταση και πόρισμα επιστημονικής επιτροπής για να μπορέσει να πληρωθεί εντός του επόμενου μήνα) και θεωρούν ότι πρέπει ο ΕΛΓΑ να δεχτεί ότι είναι εντός του κανονισμού του και να «ανοίξει» αναγγελία ζημιάς.
Ο βουλευτής επιβεβαίωσε ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη ( αρκετά μικρότερη από την περσινή γιατί αφορά πολύ λιγότερες ποικιλίες αλλά καταστροφική στις ώριμες ποικιλίες) και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους αγρότες ότι, μετά από επικοινωνία του με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, ο πρόεδρος αποστέλλει την Τετάρτη 4/7/18 κλιμάκιο για να ελέγξει την ζημία από κοινού με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ της Βέροιας.
Ακόμη επανέλαβε στους αγρότες το ιστορικό με τις περσινές βροχοπτώσεις και τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν για την έγκριση της πληρωμής των αποζημιώσεων μετά το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που συνεστήθη από το Υπουργείο. Η πληρωμή της περσινής ζημιάς με διαβεβαιώσεις του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου και πρόσφατα ( στη Βέροια) και του Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Νίκου Αντώνογλου θα γίνει εντός του Ιουλίου 2018.
Διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
...............

Ο Γιάννης Σηφάκης σε Αρχάγγελο, Νότια, Περίκλεια, Φούστανη και Κάτω Γραμματικό κοντά στους πληγέντες κερασοπαραγωγούς
Ο βουλευτής συναντήθηκε με τους πρόεδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων, προέδρους συνεταιρισμών και πολλούς αγρότες και συζήτησε μαζί τους τα θέματα της ζημιάς, το γεγονός ότι ήδη ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και θα επιδιωχθεί το συντομότερο δυνατόν να ετοιμαστούν τα πορίσματα.
Οι αγρότες τόνισαν ότι η οικονομική κατάσταση τους είναι πολύ δύσκολη με δεδομένη την τεράστια συμμετοχή του εισοδήματος από τα κεράσια στο σύνολο του εισοδήματος τους. Ζήτησαν να επισπευστεί η αποπληρωμή του 30% από τις περσινές ζημιές και να εξασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή διαδικασία εκτίμησης και πορισμάτων καθώς και πληρωμή των αποζημιώσεων για την φετινή ζημιά.
Ο Γιάννης Σηφάκης αφού υποσχέθηκε ότι θα επιδιωχθεί η συντομότερη δυνατή καταβολή του 30% από τις περσινές ζημιές (που υπολείπεται από την ολοσχερή τους εξόφληση για τα πορίσματα που έχουν στα χέρια τους ) και ακόμη ότι θα επιδιώξει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση στους αγρότες μετά την έκδοση των πορισμάτων των φετινών ζημιών.
Ακόμη συζήτησε με τους κερασοπαραγωγούς για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών και ένταξης τους στο ΠΑΑ για χρηματοδότηση μονάδας τυποποίησης και συσκευασίας για το κεράσι ( μόνο έτσι θα μπορέσει να πάρει ο αγρότης την προστιθέμενη αξία των προϊόντων του) ως την μόνη λύση για να μην «χαραμίζεται» η εξαιρετική καλλιέργεια της κερασιάς σε μια Περιφερειακή Ενότητα που παράγεται το 65% του κερασιού της χώρας.
 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net