radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Θεοδώρα Τζάκρη: Βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδώρα Τζάκρη στη σύσκεψη για τις ζημιές στην Αλμωπία στα κεράσια και τα ροδάκινα:

Σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Αλμωπίας υπάρχουν
γεωπόνοι - εκτιμητές και οι εκτιμήσεις των ζημιών θα ολοκληρωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

Αυτή την εβδομάδα θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας θα γίνουν οι πληρωμές για τις ζημιές στα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017

Μεταξύ 16-18 Ιουλίου σε σύσκεψη του Υπουργού με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ παρουσία εκπροσώπων αγροτών θα ανακοινωθεί το πόρισμα για τις ζημιές στα επιτραπέζια ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη την Κυριακή 8-7-2018 στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αλμωπίας για τις ζημιές στην καλλιέργεια του κερασιού και του ροδάκινου κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο. Στη σύσκεψη εκτός από την κ. Τζάκρη και τον κ. Μπίνο παρέστησαν περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων και αγρότες και διεξήχθη διάλογος για όλα τα θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο (προβλήματα στην προώθηση των προϊόντων στην αγορά, στη διακίνηση, προβλήματα από τις ζημιές στις καλλιέργειες).
Η κ. Τζάκρη, αφού άκουσε όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, στην παρέμβασή της επεσήμανε ότι θα ήταν ευτυχής αν η σύσκεψη κατά το σκέλος που αφορά στα προβλήματα που παρατηρούνται για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στην αγορά, το άνοιγμα νέων αγορών και την διακίνηση των προϊόντων γίνονταν σε ανύποπτο χρονικό διάστημα και όχι σε περίοδο που η καλλιεργητική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και η απάντηση στο πρόβλημα αυτό είναι η οργάνωση των παραγωγών σε συλλογικότητες (Ομάδες Παραγωγών- Οργανώσεις Παραγωγών), διότι μόνο τότε οι αγρότες αποκτούν υπολογίσιμη διαπραγματευτική ισχύ για την καλύτερη προώθηση των προϊόντων τους και την επίτευξη καλύτερων τιμών.
Σε ότι αφορά στις ζημιές στις καλλιέργειες της Αλμωπίας, η κ. Τζάκρη επεσήμανε πως «φέτος δεν υπάρχει δημοτικό διαμέρισμα στην Αλμωπία οι καλλιέργειες του οποίου να μην έχουν θιγεί από κάποια ζημία. Αρχές Μαΐου οι πρώιμες ποικιλίες του κερασιού "μαλάκωσαν" από τις ασθενικές πλην όμως καθημερινές βροχοπτώσεις και έμειναν πάνω στα δέντρα ελλείψει εμπορικού ενδιαφέροντος, στη συνέχεια επλήγησαν από χαλάζι η Κορυφή, οι Σαρακηνοί, η Όρμα, η Χρύσα κ.λπ. και όλη η Ανατολική Αλμωπία (Κωνσταντία, Ίδα, Μηλιά, Φιλώτεια κ.λπ.), έπειτα οι καλλιέργειες δαμάσκηνου κ.λπ. σε Χρύσα-Τσάκους-Ροδωνιά και στους Προμάχους υπέστησαν ζημίες από την ανεμοθύελλα και στη συνέχεια μετά την εκδήλωση του φαινομένου "Νεφέλη" όλο το κεράσι του ορεινού όγκου της Αλμωπίας (Κορυφή, Σαρακηνοί, Άνω Λουτράκι, Πρόμαχοι, Νότια, Περίκλεια, Αρχάγγελος κ.λπ.) "έσκασε" από τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις και καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ βρίσκονταν πάνω στα δέντρα και συγκεκριμένες ποικιλίες επιτραπέζιου ροδάκινου στον κάμπο της Αλμωπίας (Πολυκάρπη, Μεγαπλάτανος, Άψαλος, Ξιφιανή κ.λπ.) που εκείνη την περίοδο βρίσκονταν στην φάση της συγκομιδής καταστράφηκαν ολοσχερώς». Όλες αυτές οι θεομηνίες, επεσήμανε η κ. Τζάκρη, συνθέτουν ένα σκηνικό γενικευμένης καταστροφής στην Αλμωπία που δημιουργεί απόγνωση και ανησυχία στους αγρότες και καθιστά επιτακτική την άμεση και έγκαιρη στήριξή τους μέσω του ΕΛΓΑ, εφόσον φέτος οι αποζημιώσεις των παραγωγών θα αποτελέσουν το μοναδικό τους εισόδημα.
Σε ότι αφορά στις φετινές ζημιές στα επιτραπέζια ροδάκινα η κ. Τζάκρη τόνισε ότι σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη 4 Ιουλίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την ενημέρωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας θα γίνουν οι πληρωμές για τις ζημιές στα ροδάκινα (επιτραπέζια ροδάκινα & νεκταρίνια και πρώιμες ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου) από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017. Μετά την έκδοση της απόφασης θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς.
Στην ίδια συνάντηση και σε ό,τι αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν φέτος σε συγκεκριμένες ποικιλίες επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι με δική του εντολή μέχρι την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αποτελούμενο από την Γενική Διευθύντρια του ΕΛΓΑ κ. Χρυσούλα Γάσπαρη, την Διευθύντρια Αποζημιώσεων κ. Ήρα Σουλίου και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες της κεντρικής υπηρεσίας και του καταστήματος του ΕΛΓΑ Βεροίας βρίσκονταν στην περιοχή όπου πραγματοποίησαν προεπισκοπήσεις στα ροδάκινα.
Μεταξύ 16-18 Ιουλίου με πρωτοβουλία του Υπουργού θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο για το θέμα των ζημιών από τις βροχοπτώσεις στα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών με την συμμετοχή των Υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΑ παρουσία εκπροσώπων Οργανώσεων Παραγωγών από την Πέλλα κατά την οποία θα ανακοινωθεί το πόρισμα για τις φετινές ζημιές στα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια.
Η κ. Τζάκρη τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης των θεομηνιών και πριν από τη λήξη των αναγγελιών για την υποβολή δηλώσεων ζημίας γεωπόνοι - εκτιμητές του ΕΛΓΑ βρέθηκαν στα αγροκτήματα για την πραγματοποίηση προεπισκοπήσεων, αλλά και εξατομικευμένων εκτιμήσεων, που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Αλμωπίας και αναμένονται να ολοκληρωθούν -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ- στα μέσα Αυγούστου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Τζάκρη «πέρυσι και φέτος η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ κατέγραψε ρεκόρ εποχής -αφήνοντας οριστικά πίσω τις όχι και πολύ μακρινές χρονιές, όπου γεωπόνοι - εκτιμητές εμφανίζονταν στα αγροκτήματα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, που όχι μόνο δεν υπήρχαν καρποί πάνω στα δέντρα, αλλά ούτε καν φύλλα πάνω σε αυτά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην αντικειμενικότητα των εκτιμήσεων, τη συγγραφή των πορισμάτων, την αποστολή τους στα δημοτικά διαμερίσματα και την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς και σε όλη την διαδικασία των αποζημιώσεων εν γένει που φέτος θα γίνει ταχύτατα». Όπως είπε χαρακτηριστικά «σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Αλμωπίας υπάρχουν γεωπόνοι - εκτιμητές και οι εκτιμήσεις των ζημιών θα ολοκληρωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά».
Όσον αφορά στην καταβολή του υπολοίπου 30% από τις αποζημιώσεις του 2017, η κ. Τζάκρη τόνισε ότι δεν δόθηκε νέα παράταση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι τον Αύγουστο ώστε ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ να αναθεωρηθεί άμεσα και το υπόλοιπο 30% να καταβληθεί αρχές Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε προχθές και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (και όχι τον Νοέμβριο όπως είχε συμβεί πέρυσι).


................
Θεοδώρα Τζάκρη στη σύσκεψη των Συνεταιρισμών του ορεινού όγκου της Έδεσσας για τις ζημιές στο κεράσι: Οι εκτιμήσεις των ζημιών στα κεράσια συνεχίζονται απρόσκοπτα και θα ολοκληρωθούν πιο σύντομα από κάθε άλλη φορά

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη το Σάββατο 7-7-2018 στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Συνεταιριστικών Οργανώσεων Άγρα, Άρνισσας, Βρυττών, Κερασιάς, Καρυδιάς, Νησίου, Παναγίτσας, Φλαμουριάς κ.λπ. στην Έδεσσα για τις ζημιές στην καλλιέργεια του κερασιού κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο.
Η κ. Τζάκρη, αφού άκουσε όλους τους εκπροσώπους των συνεταιριστικών οργανώσεων, στην παρέμβασή της επεσήμανε ότι η φετινή χρονιά στο κεράσι, που κατ' αρχήν φαίνονταν μια καλή χρονιά από άποψη όγκου παραγωγής, λόγω του ότι - με εξαίρεση κάποια φαινόμενα ακαρπιών στην περιοχή της Βεγορίτιδας- δεν υπήρχαν εκτεταμένα φαινόμενα ζημιών από καιρικές συνθήκες, δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς στην εμπορία του προϊόντος, δεδομένου ότι ευθύς εξ αρχής παρατηρήθηκαν προβλήματα στη διάθεση του κερασιού που επηρέασαν τη ζήτηση στις πρόωρες ποικιλίες, τα οποία εντάθηκαν από τις βροχοπτώσεις που παρατηρούνταν σχεδόν καθημερινά και είχαν επίδραση και στην ποιότητα αυτού.
Στη συνέχεια δε ήρθαν και οι ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών, αρχικά το χαλάζι στις 3 Ιουνίου στις περιοχές της Κερασιάς, της Καρυδιάς, των Λύκων, της Μαργαρίτας κ.λπ. και στη συνέχεια οι έντονες βροχοπτώσεις του καιρικού φαινομένου "Νεφέλη" στο τέλος του Ιουνίου που επηρέασαν όλη την παραγωγή προκαλώντας σκάσιμο του κερασιού σε μεγάλο ποσοστό σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα στον ορεινό όγκο της Έδεσσας, η οποία παραγωγή σε ποσοστό 80% παρέμενε ασυγκόμιστη πάνω στα δέντρα, σηματοδοτώντας έτσι την πρόωρη λήξη της συγκομιστικής περιόδου και βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς, αφού ματαίωσαν κάθε προσδοκία τους για την απόκτηση εισοδήματος από την καλλιέργεια του κερασιού, που στη συντριπτική πλειονότητα των δημοτικών διαμερισμάτων αποτελεί μονοκαλλιέργεια.
Η κ. Τζάκρη επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης των καταστροφικών καιρικών φαινομένων και πριν από τη λήξη των αναγγελιών για την υποβολή δηλώσεων ζημίας γεωπόνοι εκτιμητές του ΕΛΓΑ βρέθηκαν στα αγροκτήματα για την πραγματοποίηση προεπισκοπήσεων, αλλά και εξατομικευμένων εκτιμήσεων, που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και αναμένονται να ολοκληρωθούν -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ- στα μέσα Αυγούστου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Τζάκρη «πέρυσι και φέτος η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ κατέγραψε ρεκόρ εποχής -αφήνοντας οριστικά πίσω τις όχι και πολύ μακρινές χρονιές, όπου γεωπόνοι - εκτιμητές εμφανίζονταν στα κερασοχώραφα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, που όχι μόνο δεν υπήρχαν κεράσια πάνω στα δέντρα, αλλά ούτε καν φύλλα πάνω σε αυτά, με ό, τι αυτό συνεπάγεται στην αντικειμενικότητα των εκτιμήσεων, τη συγγραφή των πορισμάτων, την αποστολή τους στα δημοτικά διαμερίσματα και την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς και σε όλη την διαδικασία των αποζημιώσεων εν γένει που φέτος θα γίνει ταχύτατα. Με εξαίρεση τον Άγρα και το Κάτω Γραμματικό όπου οι γεωπόνοι εκτιμητές θα βρίσκονται εκεί από τη Δευτέρα 9-7 (αναμένονται 4 ακόμη γεωπόνοι από άλλα καταστήματα του ΕΛΓΑ) σε όλα τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα οι εκτιμήσεις των ζημιών στα κεράσια γίνονται απρόσκοπτα και θα ολοκληρωθούν πιο σύντομα από κάθε άλλη χρονιά» είπε χαρακτηριστικά η κ. Τζάκρη.
Η κ. Τζάκρη σε συνεννόηση με τον ΕΛΓΑ προέβη και σε ορισμένες διευκρινήσεις προς τους παραγωγούς για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις. «Καταρχήν θέλω να διευκρινίσω ότι από την αποζημίωση των κερασιών για το σκίσιμο λόγω του φαινομένου "Νεφέλη" δεν υπάρχουν -παρά τις φήμες που διακινούνται περί του αντιθέτου- κάποιες ποικιλίες κερασιών που να αποκλείονται ευθύς εξ αρχής. Κεράσια σε μεγάλο μέγεθος ανεξαρτήτως ποικιλίας τα οποία βρέθηκαν πάνω στα δέντρα και έσκασαν από την βροχή θα αποζημιωθούν. Εξαιρούνται μόνο τα κεράσια που έμειναν ατροφικά από υπερφόρτωση και λόγω έλλειψης εμπορικού ενδιαφέροντος έμειναν πάνω στα δέντρα και "μουμιοποιήθηκαν", αλλά αυτό δε νομίζω να αφορά τον ορεινό όγκο της Έδεσσας» πρόσθεσε η κ. Τζάκρη. Η βουλευτής προέβη και σε μία ακόμη διευκρίνιση ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εκτίμηση. Εκεί όπου η ζημία από το σκάσιμο στα κεράσια εκτιμάται ως μεγάλη και το σύνολο της παραγωγής βρίσκεται εντός του χωραφιού, κατά την εκτίμηση ο ΕΛΓΑ δεν θα προβεί σε αφαίρεση ποσοστού αξιοποίησης γιατί ακριβώς δεν θεωρείται ότι υπάρχει εμπορική αξιοποίηση.
Όσον αφορά στην καταβολή του υπολοίπου 30% από τις αποζημιώσεις του 2017, η κ. Τζάκρη τόνισε ότι δεν δόθηκε νέα παράταση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι τον Αύγουστο ώστε ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ να αναθεωρηθεί άμεσα και το υπόλοιπο 30% να καταβληθεί αρχές Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε χθες και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (και όχι τον Νοέμβριο όπως είχε συμβεί πέρυσι).
Τέλος όσον αφορά στο αίτημα που τέθηκε από τις Οργανώσεις για την καταβολή αποζημιώσεων de minimis για την απώλεια του εισοδήματος των κερασοπαραγωγών των οποίων τα κεράσια στις πρώιμες ποικιλίες έμειναν ατροφικά λόγω υπερφόρτωσης ή μαλάκωσαν (χωρίς να σκάσουν) και έμειναν πάνω στα δέντρα λόγω έλλειψης εμπορικού ενδιαφέροντος, ανέφερε ότι αυτό θα εξετασθεί εφόσον ολοκληρωθεί πρώτα η συγκομιδή του κερασιού και προσδιοριστεί η απώλεια του εισοδήματος.- 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net