radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Η 6η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 στον χώρο των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης,
Πέλλης και Αλμωπίας, στο όρος Πάϊκο, πραγματοποιήθηκε η 6η Ιερατική Σύναξη για το έτος 2018. Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η προσφορά του Ορθοδόξου Κλήρου στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής».Ο π. Αυγουστίνος τόνισε αρχικά ότι υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη σε ορισμένους κύκλους πως η Εκκλησία ήταν απούσα στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής ή ακόμη και ότι συνεργάστηκε με τους κατακτητές. Η ιστορική αλήθεια όμως αποδεικνύει το αντίθετο. Η Εκκλησία της Ελλάδος αντιστάθηκε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μέρα της Κατοχής.
Η αρχή έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρύσανθο, ο οποίος αρνήθηκε την συμμετοχή στην επιτροπή παραδόσεως της πρωτεύουσας στους Γερμανούς δηλώνοντας ότι καθήκον του είναι η απελευθέρωση του λαού του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έκπτωσή του. Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός αντέδρασε σθεναρά στην σχέδιο των κατακτητών να κηρύξουν πολιτική επιστράτευση και τελικά κατόρθωσε να την αποτρέψει. Στην πραγματικότητα όλος ο ιερός κλήρος συνδεδεμένος άρρηκτα με τον λαό πραγματοποίησε την δική του αντίσταση που εκφράστηκε με τρεις τρόπους:
1. Με τις αντιστασιακές ενέργειες, όπως ενδεικτικά στα μοναστήρια της Κρήτης (Ι. Μονές Αρκαδίου, Πρέβελη, Τοπλού κ.ά.), του Αγ. Όρους (Ι.Μ. Ιβήρων, Βατοπαιδίου κ.ά.), τα οποία αναδείχθηκαν κέντρα αντίστασης, προστασίας και φυγάδευσης των ελλήνων και ξένων αγωνιστών. Ελάχιστα επίσης γνωστό είναι το γεγονός ότι στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου πρωταγωνίστησε ένας ιερέας, ο π. Σπυρίδων Ζαφείρης. Επίσης μέσω του ιερού άμβωνος στηλιτεύτηκαν επικίνδυνες αποσχιστικές τάσεις και αναζωπυρώθηκε το φρόνημα του λαού και η επιθυμία για ελευθερία.
2. Με τις προσπάθειες σωτηρίας του ελληνικού λαού. Όπως στην σημερινή κρίση βλέπουμε την Εκκλησία να πρωταγωνιστεί στον τομέα αυτό μέσω του φιλανθρωπικού έργου της, έτσι και τότε, αυτή κυρίως φρόντιζε για την διατροφή και την περίθαλψη του λαού μέσα από συσσίτια και άλλες δράσεις (νοσοκομεία, ορφανοτροφεία κ.λπ.) σε όλη την επικράτεια. Μόνο στην πόλη της Κοζάνης λειτουργούσε συσσίτιο για 8500 ανθρώπους, με την φροντίδα του Αρχιμ. Αυγουστίνου Καντιώτη (μετέπειτα Μητροπολίτου Φλωρίνης).
3. Με την θυσία αίματος. Κατά την περίοδο της Κατοχής καταστράφηκαν 501 ιεροί ναοί, ενώ εκτελέστηκαν 190 ιερείς.

Στο ερώτημα πού βρήκαν όλοι αυτοί οι κληρικοί το σθένος, η απάντηση βρίσκεται στο αντιστασιακό φρόνημα, το οποίο καλλιέργησαν σε αυτούς τα παραδείγματα των αγίων μαρτύρων. Αυτό το αντιστασιακό ορθόδοξο φρόνημα μας κληρονομούν, απέναντι στα ποικίλα ρεύμα που έρχονται να καταργήσουν την παράδοσή μας, απέναντι στην προσπάθεια επιβολής της πανθρησκείας, όπως φαίνεται και από την περίπτωση των νέων βιβλίων των θρησκευτικών.
Στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής η Εκκλησία πόνεσε και μάτωσε μαζί με τα παιδιά της. Έκανε αντίσταση πραγματική, από αγάπη και με αγάπη· αντίσταση της Αγάπης.

Μετά το πέρας της εισηγήσεως έγινε διάλογος με το ακροατήριο, ενώ ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ομιλητή για την αρτιότητα του λόγου του και την προσφορά πολλών άγνωστων πληροφοριών για το θέμα.

Στην συνέχεια παρατέθηκε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες με την ευγενική φροντίδα των υπευθύνων των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως και των συνεργατών τους.
--
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net