radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, όπως έχει καθιερωθεί η 10η Οκτωβρίου κάθε έτους:

« Από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας (WFMH) έχει καθιερωθεί από το 1994 η 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Γενικός στόχος της Ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας και η προώθηση στρατηγικών πρόληψης παγκόσμιας εμβέλειας.
Οι ψυχικές διαταραχές περιλαμβάνουν την κατάθλιψη, τη διπολική συναισθηματική διαταραχή, τη σχιζοφρένεια και άλλες ψυχώσεις, την άνοια, τη νοητική υστέρηση και τις αναπτυξιακές διαταραχές όπως ο αυτισμός.
Παράγοντες κινδύνου κακής ψυχικής υγείας θεωρούνται η απομόνωση και η αποξένωση, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, οι κακές κοινωνικές συνθήκες, η ανεργία, ο πόλεμος, οι φυλετικές διακρίσεις.
Το μήνυμα της φετινής Ενημερωτικής Εκστρατείας είναι «Νέοι άνθρωποι και ψυχική υγεία σε έναν κόσμο που αλλάζει».
Οι μισές από τις ψυχικές ασθένειες ξεκινούν στην ηλικία των 14 ετών, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές δεν ανιχνεύονται ποτέ και δεν θεραπεύονται.
Στις αναπτυγμένες χώρες η κατάθλιψη κυριαρχεί και κατά τον ΠΟΥ είναι η τρίτη αιτία νοσηρότητας στους εφήβους, ενώ αυτοκτονία είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στους νέους 15-29 ετών. Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και αλκοόλ από τους νέους όπως και οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν ανησυχητικές ψυχικές διαταραχές.
Η πρόληψη αρχίζει με την αναγνώριση και την κατανόηση των πρώιμων μηνυμάτων και συμπτωμάτων της ψυχικής διαταραχής στα παιδιά από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες υγείας. Για τον λόγο αυτό απαιτείται η κατάλληλη ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση όλων των παραπάνω. Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη έχει η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα που αφορούν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του Δικτύου Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας εφαρμόζονται δύο προγράμματα Αγωγής Υγείας με θέματα που αφορούν στην Ψυχική Υγεία:
• Τα βιωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους γονείς των παιδιών της προσχολικής και σχολικής ηλικίας με θέμα « Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας»
• Το βιωματικό εργαστήριο για την διαφορετικότητα στα παιδία 8 – 10 με θέμα: Ούτε Καλύτερος ούτε Χειρότερος απλά Διαφορετικός.
Τα προγράμματα αυτά εφαρμόζονται από επαγγελματίες υγείας του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ψυχοκοινωνική ειδίκευση και είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα παραπάνω προγράμματα στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο www.pkm.gov.gr (επιλέγοντας την ενότητα με ένδειξη « Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας» )

Η ψυχική υγεία αποτελεί υπόθεση όλων μας».
 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net