radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΚΑΛΕΣΜΑ για απεργία 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και
Θρησκευμάτων

Θέμα: Να σταματήσει η απαράδεκτη τακτική τα μουσικά βιβλία να είναι επί πληρωμή στα μουσικά σχολεία.

Τα μουσικά βιβλία για τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα ειδικότητας στα μουσικά σχολεία δε διανέμονται δωρεάν στους μαθητές. Δεν έχουν μέχρι και σήμερα εκπονηθεί από την Πολιτεία εγχειρίδια μελέτης, παρά το γεγονός της ύπαρξης Υπουργικής Απόφασης (Υπ. Απ. 203617/Δ2/2015 - ΦΕΚ 2858/Β/28-12-2015) η οποία αφορά τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών Μαθημάτων Μουσικής Παιδείας για τα Μουσικά Σχολεία Γυμνάσια, Λύκεια). Στη συγκεκριμένη δε Υπουργική Απόφαση συμπερι-λαμβάνεται και κάποιο «Ενδεικτικό Εκπαιδευτικό Υλικό».
Σε συνθήκες αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος και διαρκούς αύξησης της φτώχειας και της ανεργίας, οι γονείς των μαθητών των μουσικών σχολείων εξακολουθούν να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών τους σε μουσική βιβλιογραφία από την τσέπη τους. Τα βιβλία δεν είναι κοινά για όλους τους μαθητές, καθώς ο εκπαιδευτικός είναι αυτός ο οποίος επιλέγει τους τίτλους. Είναι ανάγκη να μπει άμεσος φραγμός σε αυτή την απαράδεκτη πρακτική.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:
• Να γίνει συγγραφή και δωρεάν διανομή όλων των βιβλίων, όλων των τάξεων, όλων των βαθμίδων για τα μουσικά μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά) που διδάσκονται στο σχολείο, είτε αυτά είναι «υποχρεωτικά» είτε «επιλογής».


Οι βουλευτές
Γιάννης Γκιόκας
Γιάννης Δελής
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης
Κώστας Στεργίου
Μανώλης Συντυχάκης
Σταύρος Τάσσος

..........................
Επιτροπή Αγώνα στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων / Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών (6936116086)
Κάλεσμα στην απεργία των εργαζομένων στις 28 Νοέμβρη
Συγκέντρωση: Γιαννιτσά, Πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος) 11.30 π.μ.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα εμπορομάγαζα, στα σούπερ μάρκετ, στους φούρνους, στα γραφεία, στις καφετέριες και στις ταβέρνες, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και security
η συμμετοχή μας στην απεργία στις 28 Νοέμβρη είναι μια ευκαιρία να εκφραστεί οργανωμένα η οργή και η αγανάκτηση μας στην κόλαση που ζούμε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, ενάντια στην εργοδοσία και στις κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης.
Στις 28 Νοέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία:
• Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα διασφαλίζουν μισθούς με βάση τις ανάγκες μας, τους όρους και τις συνθήκες που δουλεύουμε, τα δικαιώματά μας.
• Για να μην καθορίζεται ο κατώτερος μισθός με υπουργικές αποφάσεις και με κριτήριο τα κέρδη, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.
• Ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας με μισθούς των διακοσίων ευρώ, στην απληρωσιά, στις απολύσεις, στα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς για όποιον σηκώνει κεφάλι. Ενάντια στο αίσχος του υποκατώτατου μισθού για τους νέους συναδέλφους, με τη μαθητεία και τις ελαστικές μορφές εργασίας να διευρύνονται.
• Ενάντια στα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υλοποιεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Ενώ κοροϊδεύει ότι τα μνημόνια έφυγαν, συνεχίζει τους βάρβαρους φόρους, τα χαράτσια, τους πλειστηριασμούς, την περικοπή κοινωνικών δαπανών στην υγεία και στην παιδεία.
• Ενάντια στην ένταση της καταστολής και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Μας θέλουν τον καθένα μόνο του, μακριά από το συνάδελφό του, μακριά από τα σωματεία μας, τις οργανωμένες συλλογικές διεκδικήσεις, έρμαια στις διαθέσεις τους, γιατί έτσι μπορούν να μας εκμεταλλεύονται πιο εύκολα, να πλουτίζουν στις πλάτες μας.
• Ενάντια στους εργατοπατέρες και τις ξεπουλημένες και συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών , που θέλουν τους χώρους δουλειάς νεκροταφεία και υπονομεύουν τον αγώνα δεκάδων σωματείων που παλεύουν για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Για αυτό έπαιζαν την κολοκυθιά με την ημερομηνία της απεργίας, θέλοντας να προκαλέσουν σύγχυση στους εργαζόμενους και να τους υποτάξουν στις επιθυμίες των εργοδοτών, διασπώντας το απεργιακό μέτωπο.
Τις ημέρες που μένουν μέχρι την απεργία, προετοιμαζόμαστε σε κάθε χώρο δουλειάς. Συζητάμε για το πλαίσιο αιτημάτων μας. Διεκδικούμε:
• Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
• Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
• Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλειμμάτων.
• Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
• Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεϊκές οικογένειες.
• Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

..................
ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συνάδελφοι αγρότες-κτηνοτρόφοι

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά και μαχητικά στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.
Μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων δίνουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων όσων ψήφισαν τα Μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.
Να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια:
 Στην άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.
 Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημα μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε.
 Στους πλειστηριασμοί και τις κατασχέσεις.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την κατάργηση του φόρου στο κρασί ενώ μειώνει το αφορολόγητο που είχαμε κερδίσει στα μπλόκα το 2016.
Συμμετέχουμε με το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που διεκδικούμε ως αγροτικό κίνημα, με διακριτή παρουσία στις συγκεντρώσεις και την συμβολική συμμετοχή αγροτικών μηχανημάτων.
Με τους μαζικούς αγώνες μας και τον κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δίνουν ανάσες.
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες και οι αγωνιστικοί Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι σας καλούν σε ανυποχώρητο αγώνα για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για μια ζωή με δικαιώματα ώστε να απολαύσουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας.
Οργανώνουμε την πάλη μας με την μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στην Νίκαια Λάρισας.
Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ για νέους μαζικούς, δυναμικούς και νικηφόρους αγώνες κόντρα στην μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την απογοήτευση και τις απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά μας.
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 28 Νοέμβρη διεκδικώντας:
• Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
• Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
• ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
• Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατώτερες συτνάξεις 600€. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).
• Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
• Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.α. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, καθώς και την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
• Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
• Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Όχι στην επιβολή πρόσθετου «περιβαλλοντικού» τέλους στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
• Κατάργηση του φόρου στο κρασί.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net