radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ

Ο Γιάννης Σηφάκης με την Α’ ΕΛΜΕ και
εκπαιδευτικούς της Πέλλας στο Υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα στην στελέχωση των σχολείων, την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών, την αποχαρακτηρισμό τριών σχολείων ως δυσπρόσιτα και για την ίδρυση νέων σχολικών μονάδων
Εκ μέρους των εκπαιδευτικών στις συναντήσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας Πέτρος Πριβαρτιτσάνης και Δέσποινα Σεμερτζίδου αντίστοιχα, η Διευθύντρια του Γυμνασίου της Καλής Έλενα Μίντση, η εκπαιδευτικός του Λυκείου της Καλής Δέσποινα Ευαγγέλογλου καθώς και η εκπαιδευτικός Θωμαή Παπαδοπούλου από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Σκύδρας που λειτουργεί στο Άνυδρο.
Στην συνάντηση εκ μέρους του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου συμμετείχαν οι σύμβουλοι του όσον αφορά την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ο βουλευτής αρχικά παρουσίασε τα θέματα που έχουν προκύψει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πέλλα.
• την ύπαρξη ( παρά το γεγονός ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία καλύτερα από άλλες χρονιές όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και με τα βιβλία στις τάξεις) αρκετών «κενών» που αριθμούν τουλάχιστον 17 εκπαιδευτικούς. Μάλιστα σε κάποια σχολεία ( Γυμνάσιο Καλής, Προμάχων και Εξαπλατάνου) υπάρχουν κενά σε βασικές ειδικότητες ( φιλόλογοι, μαθηματικοί κλπ). Ζήτησε την ταχύτερη κάλυψη των θέσεων αυτών έστω με αναπληρωτές.
• Την ανάγκη επανεξέτασης της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών για να μην υπάρχουν αδικίες με δεδομένη την δυσκολία της πρόσβασης σε όλη την Πέλλα ( λόγω μη διέλευσης της Εγνατίας οδού ή κάθετη της, μη ύπαρξη σιδηροδρόμου μέσω Γιαννιτσών), την γεωμορφολογία της Πέλλας με την συνύπαρξη πεδινών και ορεινών περιοχών και ακόμη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας μέσα ή δίπλα στα μεγάλα αστικά κέντρα.
• Την ανάγκη να μην αποχαρακτηριστούν από «δυσπρόσιτα» τα σχολεία Άρνισσας, Προμάχων και Φούστανης που βρίσκονται είναι τα τελευταία σχολεία πριν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
• Την ανάγκη ίδρυσης Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα, παραρτήματος ΣΔΕ στην Αριδαία, την ανάγκη χρηματοδότησης του Μουσικού σχολείου Γιαννιτσών ( μετά την ολοκλήρωση από τον Δήμο Πέλλας των διαδικασιών για να υπάρχει «τακτοποιημένο» οικόπεδο) και εξέτασης της δυνατότητας ίδρυσης ΕΠΑΛ στην Σκύδρα, την ανάγκη ίδρυσης και κάποιων ακόμη ειδικοτήτων στα ΙΕΚ που να συμβαδίζουν με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Οι παριστάμενοι εκπαιδευτικοί ανέλυσαν το πρόβλημα της μοριοδότησης τους αλλά και της στελέχωσης των σχολείων. Ανέφεραν παραδείγματα σχολείων άλλων περιοχών της χώρας μέσα ή πλησίον των μεγάλων αστικών κέντρων που έχουν την ίδια μοριοδότηση με πολλά σχολεία της Πέλλας και επισήμαναν ότι χρειάζεται ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη επανεξέτασης της μοριοδότησης ( με δεδομένο ότι άλλαξαν κάποιες αντικειμενικές συνθήκες από τότε που είχε οριστεί η σημερινή μοριοδότηση) αλλά και στην ανάγκη κινήτρων για την στελέχωση σχολείων σε περιοχές που οι γενικότερες συνθήκες ( συγκοινωνίας, διαβίωσης κλπ) δεν είναι οι καλύτερες.

Εκ μέρους των συνεργατών του Υπουργού υπήρξε η δέσμευση να εξεταστούν τα στοιχεία που προσκομίστηκαν και να ελεγχθεί η δυνατότητα τροποποιήσεων. Θα εξεταστεί η περίπτωση των τριών σχολείων που αποχαρακτηρίστηκαν από δυσπρόσιτα.
Για τα «κενά» ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι θα γίνει πανελλαδικά άμεσα η πρόσληψη 1000 αναπληρωτών και μέσω αυτών των προσλήψεων να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για την ίδρυση σχολείων θα μεταφέρουν τα αιτήματα αρμοδίως.

Ο βουλευτής θα παρακολουθεί την υλοποίηση των παραπάνω και θα συνεχίσει από κοντά την προσπάθεια του για την επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στην Πέλλα.
......................

Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για το πρόβλημα «ΑΘΗΝΑ» : « Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τον πόνο των ταλαιπωρημένων αγροτών προσπαθώντας μόνο να «μπερδέψει» την λύση που ήδη έχει εξασφαλιστεί με νομοθετική διάταξη στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας που θα ψηφιστεί πριν τα Χριστούγεννα. Η ανευθυνότητα δεν θα βλάψει την τελική λύση.
Οι ταλαιπωρημένοι αγρότες δεν χρειάζονται «όψιμους» προστάτες διαφόρων αποχρώσεων που δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει περίπτωση πολιτικής λύσης και καλούσαν τον κόσμο σε δικηγορικά γραφεία. Και τώρα, μόνο και μόνο για προσωπικό συμφέρον, επιδιώκουν να «μπερδέψουν» τα πράγματα ( πηγαίνοντας σε αναρμόδια Υπουργεία) με κίνδυνο μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας ψήφισης της λύσης που εξασφαλίστηκε περνώντας από χίλια μύρια κύματα, λύση που απαλλάσσει πλήρως τα απλά μέλη που δεν ήταν στο ΔΣ και δεν είχαν διοικητική ευθύνη.
Είναι κρίμα να πάει «στράφι» η όλη προσπάθεια που θα δώσει λύση στο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της Πέλλας και όποιος την βλάψει θα έχει να λογοδοτήσει σε όλους τους πληγέντες αγρότες και τις οικογένειες τους. Καλώ τους αγρότες να περιφρουρήσουν την λύση που εξασφαλίστηκε».
 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net