radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Τα τεράστια προβλήματα των κτηνοτρόφων

ανέδειξε με ομιλία του στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης

Τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας ειδικότερα της αιγοπροβατοτροφείας ανέδειξε ο Γιώργος Καρασμάνης κατά τη συζήτηση στη Βουλή σε Επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας που αφορούσε τη διασφάλιση της ελληνικής φέτας και του εισοδήματος των κτηνοτρόφων παραγωγών.
Ο Γιώργος Καρασμάνης εστίασε την κριτική του στην κυβερνητική αδυναμία να περιορίσει την έκρηξη των τιμών των ζωοτροφών και γενικά του κόστους παραγωγής και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να ενεργοποιήσει, να αξιοποιήσει το έτοιμο νομοθετικό πλαίσιο που παρέλαβε από τη Ν.Δ. και του οποίου η εφαρμογή θα θωρακίσει σε μεγάλο βαθμό το εισόδημα των παραγωγών κτηνοτρόφων.
Παρατίθεται, από τα πρακτικά, η ομιλία στη Βουλή του Γιώργου Καρασμάνη:
«Κύριοι συνάδελφοι, η σημερινή συζήτηση αφορά μια από της σκληρότερα δοκιμαζόμενης παραγωγικής τάξης στον τόπο μας. Όλοι μας και πολύ περισσότερο όσοι εκπροσωπούμε περιοχές που αποζούν ή που αγωνίζονται να επιβιώσουν από την αιγοπροβατοτροφία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι κτηνοτρόφοι μας δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα για την επιβίωση απέναντι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, στο έλεος της απληστίας των κερδοσκόπων, όμηροι της ασυδοσίας και της ανεξέλεγκτης εκτίναξης του κόστους παραγωγής και των καρτέλ που επιβάλλουν απαράδεκτα χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, εξαντλώντας ήδη τα τελευταία όρια της αντοχής και υπομονής των κτηνοτρόφων μας.
Μπροστά σε αυτήν την ζοφερή κατάσταση, λοιπόν, έχουμε μια Κυβέρνηση, θα έλεγα, απρόθυμη και, θα προσέθετα, αδύναμη για να την ανατρέψει, μια Κυβέρνηση και ένα Υπουργείο που παλινωδούν. Τη μια μέρα επιχειρούν να ακυρώσουν στην πράξη ένα άρθρο του ευνοϊκού νόμου 3698 που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία τον Οκτώβριο του 2008, για να καλύψει για πρώτη φορά δεκαέξι ασθένειες του ζωικού κεφαλαίου και την άλλη μέρα την παίρνουν πίσω, μετά την αντίδραση και των δικών τους, δηλαδή των κυβερνητικών Βουλευτών.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζούμε σήμερα ημέρες του 2008. Όλοι ενθυμούμαστε το 2008 τη μεγάλη κρίση που πέρασε η κτηνοτροφία με την αλματώδη αύξηση των ζωοτροφών. Κάτι χειρότερο συμβαίνει και φέτος. Οι τιμές έχουν πιάσει τα ύψη. Κανένας οικονομικός δείκτης δεν ανεβαίνει. Αντίθετα, ανεβαίνουν εκείνοι που εξανεμίζουν το εισόδημα των κτηνοτρόφων. Βλέπουμε τις τιμές του γάλακτος να κατρακυλούν, τις τιμές του κρέατος να υποχωρούν. Δεν τα λέω εγώ, κύριε Υπουργέ, αλλά είναι στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ και πιστεύω να σας έχουν ενημερώσει οι τεχνοκράτες σας.
Έχουμε μπροστά μας αυτό το νομοθετικό πλαίσιο του ευνοϊκού νόμου 3698/2008, που δίνει τη δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΛΓΑΚ να αντιμετωπίζει αυτού του είδους τις κρίσεις και να επιχορηγεί, να στηρίζει δηλαδή τους κτηνοτρόφους για την αγορά των ζωοτροφών. Γιατί, κύριε Υπουργέ, κρατάτε αυτήν την ευνοϊκή διάταξη στα συρτάρια σας; Μη μας πείτε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Δεν επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός ούτε με ένα ευρώ. Τα χρήματα αυτά είναι από τις εισφορές που πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι στον Οργανισμό, είναι δικά τους χρήματα. Απ’ όσο γνωρίζω, υπήρχε ένα σημαντικό απόθεμα. Δεν ξέρω πού έχει φθάσει σήμερα.
Το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, του ν.3698, δίνει τη δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΟΓΑΚ να επιβάλει ειδική εισφορά, για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ταμείο για τη στήριξη των προϊόντων ΠΟΠ, των προϊόντων ονομαστικής προέλευσης και της ελληνικής φέτας. Γιατί δεν εφαρμόζετε αυτήν την διάταξη; Γιατί δεν εκδίδετε αυτήν την κοινή υπουργική απόφαση μαζί με το Υπουργείο Οικονομίας, για να ορίσετε επακριβώς το ύψος της εισφοράς, τον τρόπο πληρωμής και όλες τις λεπτομέρειες; Πού είναι το τελευταίο δεκατετράμηνο η καμπάνια για τη διαφήμιση της ελληνικής φέτας, της ναυαρχίδας της ελληνικής κτηνοτροφίας;
Στις προγραμματικές δηλώσεις η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα κονδύλι από τους κοινοτικούς πόρους για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας. Το κάνατε αυτό; Αν όχι, σκοπεύετε να το κάνετε και πότε;
Με τις ίδιες προγραμματικές δηλώσεις είχατε υποσχεθεί ότι θα απλοποιήσετε τις διαδικασίες αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και κτισμάτων και μάλιστα τελειώνει η παράταση που είχε δοθεί μέχρι 31-12-2010 και όπως ξέρετε υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες δεν έχουν πάρει ακόμη την άδεια λειτουργίας. Τι θα κάνετε; Έχετε πάρει αυτά τα μέτρα; Και αν τα έχετε πάρει, ποια είναι ακριβώς αυτά τα μέτρα;
Προεκλογικά σαν Αντιπολίτευση είχατε διαβεβαιώσει ότι θα κλείνατε το άνοιγμα της ψαλίδας, μεταξύ των τιμών του παραγωγού και των τιμών του καταναλωτή. Δεν έχουμε δει να κλείνει καμία ψαλίδα. Είτε δεν πήρατε μέτρα, είτε αν πήρατε, δεν έχουν αποδώσει. Διαφωτίστε μας. Έχετε πάρει μέτρα και ποια;
Κύριε Υπουργέ, κύριε Σκανδαλίδη, δεν είναι δικά μου τα ερωτήματα αυτά. Μεταφέρω εδώ την αγωνία, την απόγνωση των χιλιάδων κτηνοτρόφων μας. Ασφαλώς και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στο Υπουργείο είστε νέος, αλλά η Κυβέρνηση είναι η ίδια και έχει συνέχεια. Είστε ένας πολύ έμπειρος πολιτικός. Έχετε υπηρετήσει σε κρίσιμα και νευραλγικά υπουργεία. Βέβαια, δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με τις ιδιαιτερότητες του αγροτικού τομέα. Είμαι, όμως, πεπεισμένος ότι η πολιτική σας, η κυβερνητική σας εμπειρία, δίνει τη δυνατότητα να δώσετε απάντηση στα ερωτήματα και το σημαντικότερο να αναζητήσετε χειροπιαστές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η ελληνική κτηνοτροφία, η οποία έχει γονατίσει. Βιώνει τη δυσκολότερη οικονομική δυσπραγία τα τελευταία χρόνια. Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι όλων των κλάδων έχουν περιέλθει σε δεινή θέση και βρίσκονται μπροστά σε δραματικά αδιέξοδα. Και ολόκληρες περιοχές, οι οποίες ζουν από την κτηνοτροφική δραστηριότητα, στην ίδια κατάσταση βρίσκονται.
Συμπερασματικά, θα ήθελα να πω για την ελληνική φέτα, αυτό που είπε ο συνάδελφος ότι κρατάμε στα χέρια μας ένα κομμάτι χρυσάφι. Το είπε, λοιπόν, συντονισμένα, οργανωμένα. Να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, εάν πραγματικά θέλουμε οι κτηνοτρόφοι μας να παραμείνουν στην αγροτική ύπαιθρο και το προϊόν να αποδώσει την υπεραξία, την οποία θα πρέπει να επωφεληθούν και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, γιατί παρέχουν την πρώτη ύλη και τα κερδοσκοπικά και εκβιαστικά παιχνίδια εις βάρος τους, θα πρέπει να σταματήσουν.
Πιστεύω ότι η ελληνική φέτα, όπως προανέφερα, είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Δημιουργείται ένα δυναμικό εφαλτήριο, στα πλαίσια του οποίου μπορούμε να αναπτύξουμε επιθετικές εμπορικές πολιτικές. Διότι, ο τζίρος στη διεθνή αγορά της φέτας μετριέται σε πάρα πολλά δισεκατομμύρια και θα πρέπει η ελληνική φέτα να πάρει το δικό της μερτικό. Μπορούμε να εκτιμήσουμε όλοι μας τα τεράστια οφέλη που θα έχουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, αλλά και κατ’ επέκταση, η ελληνική οικονομία, αρκεί να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η κατοχύρωση, ως αποκλειστικά ελληνικό προϊόν. Το κυριότερο, όμως, είναι να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο τη φυσιογνωμία, την αυθεντικότητα, τους κανόνες και τις ιδιαιτερότητες με τα οποία έχει κατοχυρωθεί η ελληνική φέτα, ως ελληνικό προϊόν. Γιατί οι αντίπαλοί μας δεν θα μείνουν στο μέλλον με σταυρωμένα τα χέρια»

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net