radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28-12-2010

Στην αντιμετώπιση των λόφων σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει όλους τους δρόμους της Θεσσαλονίκης αναφέρονται στα κεντρικά τους πρωτοσέλιδα τρεις από τις έξι τοπικές εφημερίδες, ενώ οι υπόλοιπες επισημαίνουν τις μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα, την απόφαση να επέμβουν ΣΔΟΕ και δημοτική αστυνομία κατά εκατοντάδων μικροπωλητών, βάζοντας πρόστιμο και σε όσους αγοράζουν προϊόντα- μαϊμού και τους λόγους που κατέστησαν τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη «δραματικά». Συγκεκριμένα: «Πρώτος στόχος να μαζέψουμε τα σκουπίδια» είναι η φράση του νέου δημάρχου της Θεσσαλονίκης που αποτελεί και τον τίτλο της «Αυριανής Μακεδονίας - Θράκης» που, όπως τονίζει, ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του συζήτησαν χθες και αναζήτησαν τρόπο προκειμένου να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη. Ως καλύτερη λύση κρίνεται η ανάθεση του έργου σε εργολάβους από τη στιγμή που απαγορεύεται η υπογραφή συμβάσεων. Για το ίδιο θέμα, η «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη & τη Μακεδονία» στον τίτλο της τονίζει: «Υπόσχεση για… καθαρή πρωτοχρονιά», και ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουν μαζευτεί όλα τα σκουπίδια, επισημαίνοντας ότι αυτό υποσχέθηκε ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κ. Καζαντζίδης. Και η «Karfitsa», με τον καυστικό τίτλο: «Σκουπιδονίκη… », τονίζει: «Με… διάκοσμο τα σκουπίδια στους κεντρικούς δρόμους οι γιορτές στη Θεσσαλονίκη». Προσθέτει δε ότι ο διαλυμένος μηχανισμός καθαριότητας που παραδίδει η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου – μόλις 20 από τις 68 «καναδέζες» είναι σε λειτουργία – είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσα πρέπει να κάνει η νέα διοίκηση για να μοιάσει η Θεσσαλονίκη ευρωπαϊκή πόλη. «Τιμές – φωτιά στα καύσιμα / Αυξήθηκε 50% σε ένα χρόνο η αμόλυβδη», τονίζει ο «Αγγελιοφόρος», καθώς, όπως επισημαίνει, ακόμη και πάνω από τα 1,60 ευρώ το λίτρο κινείται η τιμή της αμόλυβδης σε όλη τη χώρα, με τους παράγοντες της αγοράς των καυσίμων να εκτιμούν ότι σύντομα θα αγγίξει τα 1,70 ευρώ! Η «Μακεδονία» με τίτλο «Πρόστιμα και σε όσους αγοράζουν προϊόντα – ‘‘μαϊμού’’», κάνει λόγο για «σαφάρι» που αρχίζουν ΣΔΟΕ και δημοτική αστυνομία κατά παράνομων μικροπωλητών, χαρακτηρίζοντας «τριτοκοσμική» την εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και επισημαίνοντας την αγανάκτηση εμπόρων και επαγγελματιών. «Δραματικά Χριστούγεννα φέτος στη Θεσσαλονίκη» τιτλοφορεί το κεντρικό του θέμα ο «Τύπος Θεσσαλονίκης» τονίζοντας: - Δύο δολοφονίες και δύο αυτοκτονίες συντάραξαν χθες την πόλη – Χριστούγεννα με… σκουπίδια αντί για χιόνι – Στραγγαλισμένη από την κρίση η αγορά.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Πρωτοσέλιδοι τίτλοι
«Τιμές φωτιά στα καύσιμα» Αυξήθηκε 50% σε ένα χρόνο η αμόλυβδη. Ακόμη και πάνω από το 1,60 ευρώ το λίτρο κινείται η τιμή της αμόλυβδης. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι πολύ σύντομα η τιμή θα φτάσει το 1,70.
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Λουκέτο έβαλαν τους τελευταίους μήνες τα 700 από τα 3.500 πρατήρια!
Αντλίες – κλέφτες: Η Ομοσπονδία Πρατηριούχων (ΠΟΠΕΚ) καταγγέλλει κυκλώματα στα οποία συμμετέχουν και πρατηριούχοι που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς «κλέφτες» στις αντλίες εξαπατώντας καταναλωτές και κράτος (σελ. 10-11)

«Η εβδομάδα της εφορίας και της ταλαιπωρίας» Μέχρι την Παρασκευή τα τέλη κυκλοφορίας, ο φόρος εισοδήματος, η έκτακτη εισφορά, το ενιαίο τέλος ακινήτων, η περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Δεν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι καθυστερήσουν μετά τις 2 Ιανουαρίου θα πληρώσουν διπλάσια! (σελ. 29)

«Παγιδευμένο πακέτο στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης» (σελ. 6)

«Η Ελλάδα στο top 10 των αρχαιολογικών ευρημάτων του 2010» (σελ.33)

«ΟΤΕ: Μείωση μισθών και προσωπικού στον ΟΤΕ ζητά η Ντόιτσε Τέλεκομ» (σελ. 28)

«Ζωή – κόλαση για 18χρονη από τον πεθερό της!» (σελ. 13)

«Τα σκουπίδια έπνιξαν τη Θεσσαλονίκη» Πρωτοχρονιά με σκουπίδια -όπως και τα Χριστούγεννα- αναμένεται να περάσουν οι κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση με την αποκομιδή είναι τραγική και παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις για ομαλοποίησή τους οκτώ από τους δώδεκα μήνες του τρέχοντος έτους η πόλη θύμιζε χωματερή (σελ. 15)

«Θερίζουν οι χειμερινές ιώσεις» (σελ. 14)

«Αλλάζουν αφετηρία 5 γραμμές του ΟΑΣΘ» (σελ. 12)Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Ο φαύλος κύκλος και η κυβέρνηση» (σελ. 4, από τη στήλη: Η άποψή μας)
Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει σε οριακό επίπεδο. Κατά συνέπεια άπαντες οφείλουν να επιδεικνύουν σοβαρότητα όταν εκφέρουν δημοσίως το λόγο τους., ιδιαίτερα όταν κατέχουν κυβερνητικά αξιώματα.
Ευθύνη όσων διαθέτουν κυβερνητική εξουσία είναι να βρουν τρόπους ανακούφισης των πληττόμενων στρωμάτων. Η αναζήτηση του εντυπωσιασμού περιττεύει όταν οι πολίτες υποφέρουν.
Εάν η ύφεση βαθύνει θα πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού. Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή απαιτείται η ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ανατροφοδοτούμενης ύφεσης και να αυξηθούν οι πιθανότητες εισροής εσόδων στα δημόσια ταμεία. Διαφορετικά η κυβέρνηση θα υποχρεώνεται να λαμβάνει ολοένα και περισσότερο σκληρά μέτρα, τα οποία όμως δεν θα έχουν κανένα πραγματικό αντίκρισμα. Και η χώρα θα βυθίζεται στην χρεοκοπία.

«Με αντίπαλο τον χρόνο βρίσκεται η κυβέρνηση» ( σελ. 5)
Στη σκιά της 4ης Δόσης θα πραγματοποιηθεί αύριο το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του 2010. Αυτά που πρέπει να γίνουν μέχρι τον Μάρτιο είναι ακόμα πολλά. Το βασικό πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ο χρόνος. Και η αντιμετώπιση των αντιδράσεων όσο ακόμα διαθέτει «πολιτικό χρόνο»

«Ανατροπές στον Βορρά από τον ανασχηματισμό του Σαμαρά» (σελ. 5)
Ανατροπές στα δεδομένα του γαλάζιου στρατοπέδου του Βορρά αναμένεται να επιφέρουν οι αλλαγές που κυοφορούνται από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Δεν αποκλείονται αλλαγές στους τομεάρχες, έξι από τους οποίους εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα. Πέντε από τους έξι (Μιχάλης Χαλκίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Κασαπίδης, Θεόδωρος Καράογλου) ενδέχεται να αλλάξουν ενώ φαίνεται πως δεν κινδυνεύει ο Στ. καλαφάτης.

«Διαβουλεύσεις για τις αρχαιρεσίες» (σελ. 7)
Σε διαδικασίες διαβουλεύσεων εισέρχονται αυτές τις μέρες οι δυο μεγάλες παρατάξεις στο δήμο Θεσσαλονίκης ενόψει των δημαιρεσιών και της περαιτέρω στελέχωσης των επιτροπών του δήμου.

«Ο υπουργός της χρονιάς!» (σελ. 9 από τη στήλη των σχολίων ΣΦΗΝΕΣ))
Αξέχαστο θα του μείνει του Γ. Παπακωνσταντίνου το 2010. Υπέγραψε το μνημόνιο και καλείται να το εκτελέσει. Στο γύρισμα του έτους καλείται να πράξει όσα δεν έκαναν οι άλλοι υπουργοί στον ευρύτερο ή στενό δημόσιο τομέα. Αναλαμβάνει τις τύχες των ΔΕΚΟ, και τα λουκέτα - συγχωνεύσεις στους 1500 φορείς του δημοσίου. Είναι σίγουρα ο υπουργός της χρονιάς που φεύγει.

«Ξυλοκόποι για να ζεσταθούν» (σελ. 10)
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει φέτος λόγω της κρίσης και του ακριβού πετρελαίου η λαθροϋλοτομία στα δάση όλης της χώρας. Η παράνομη καυσοξύλευση υπήρχε πάντα, αλλά φέτος τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα. «… Τι να πρωτοφυλάξουν τα δασαρχεία με τους λίγους δασοφύλακες που έχουν…» δηλώνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Δασεργατών Ιερισσού Νικόλαος Μπλεπιτζόγλου.

«‘Όχι στην αύξηση εισιτηρίων σε ΟΑΣΘ και ΟΣΕ λέει το ΚΕΠΚΑ» (σελ. 14)
Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κέντρου Προστασίας Kαταναλωτών. Ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

«Ε67: Θα καθυστερήσει, αλλά θα γίνει…» (σελ. 16)
Δέσμευση για κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) έδωσε ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης από τα Τρίκαλα. Θα καθυστερήσει ωστόσο καθώς το έργο εμφανίζει σημαντικότατα προβλήματα δικαστικά, διαδικαστικά, καθυστερήσεων και απαλλοτριώσεων και κινδυνεύει με παραπομπή στις Καλένδες. Εγγυόμαστε ότι το έργο θα κατασκευαστεί με μικρές χρονικές αποκλίσεις, δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Σαφάρι ΣΔΟΕ και δημοτικής αστυνομίας κατά παράνομων μικροπωλητών»
«Πρόστιμα και σε όσους αγοράζουν προϊόντα-‘‘μαϊμού’’»
Τριτοκοσμική η εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Αγανακτισμένοι έμποροι και επαγγελματίες
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης, με τους παράνομους μικροπωλητές να έχουν κατακλύσει τους κεντρικούς δρόμους. Ο μνημειακός άξονας της Αριστοτέλους έχει μετατραπεί τις τελευταίες μέρες σε ένα απέραντο παζάρι, ενώ δεκάδες μικροπωλητές στήνουν καθημερινά τα σεντόνια τους στην παραλιακή ζώνη και σε ορισμένους από τους πλέον εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπως στην οδό Τσιμισκή.
Οι έμποροι και οι επαγγελματίες βλέπουν τον τζίρο τους να πέφτει στο ναδίρ και κανέναν αρμόδιο να μην έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με το θέμα. Έστω και τώρα όμως ΣΔΟΕ και δημοτική αστυνομία, μετά τη σωρεία των παραπόνων που εισέπραξαν, αποφάσισαν να επέμβουν, και από σήμερα κλιμάκια θα βγουν στους δρόμους προκειμένου να πατάξουν το φαινόμενο των εκατοντάδων παράνομων μικροπωλητών. Βαρύς ο πέλεκυς θα πέφτει και σε όσους αγοράζουν προϊόντα-«μαϊμού», καθώς έτσι ενισχύουν το παραεμπόριο (σελ. 15)

«2.000 τόνοι σκουπιδιών πνίγουν τη Θεσσαλονίκη». Βόλτα στην αγορά ανάμεσα σε βουνά σκουπιδιών έκαναν τις ημέρες των εορτών οι Θεσσαλονικείς. Παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλάβης 48 απορριμματοφόρα, ενώ η νέα δημοτική αρχή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας με ιδιώτη για το ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών (σελ.10)

«Εκλογολογία χωρίς αρχή και τέλος». Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια των πρόωρων εκλογών(σελ. 8-9)

«Αυτοπεραίωση με βάση το τεκμαρτό εισόδημα». Επιπλέον φόροι για ένα εκατομμύριο μικρομεσαίους - Τι προβλέπει η διευκρινιστική εγκύκλιος που εστάλη στις εφορίες (σελ. 6-7)

ΑΠΟΨΗ
Χορεύοντας με τα σκουπίδια...
Δεν υπάρχει χειρότερη και πιο απωθητική εικόνα εντός των τειχών μιας πόλης από τους σωρούς των σκουπιδιών στους δρόμους της. Δεν είναι μόνο θέμα πολιτισμικού επιπέδου και δημόσιας υγείας η καθαριότητα, είναι πρωτίστως θέμα σεβασμού και στοιχειώδους ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών του δήμου προς τους φορολογούμενους δημότες του. Όποια και να είναι η αιτία, η διαφορά ή η διαμάχη, είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι που ζουν, αναπνέουν, περπατούν και εργάζονται στην πόλη να επιβαρύνονται και με αυτό το πρόβλημα, και μάλιστα μέρες γιορτών.

«Όραμα και Επιπλόραμα»
Του Γιώργου Σκαμπαρδώνη (σελ. 2)

«Στο 1,7 ευρώ θα σκαρφαλώσει η αμόλυβδη!». Οι πρατηριούχοι καταγγέλλουν όργια κερδοσκοπίας από κυκλώματα στην αγορά (σελ. 17)

«Για... τουρισμό έρχονται τώρα οι Αλβανοί». Συνήθως τα Χριστούγεννα οι αλβανοί μετανάστες έφευγαν μαζικά για τη χώρα τους. Τώρα, με την κατάργηση της βίζας, έρχονται οι δικοί τους για να περάσουν τις γιορτές στη χώρα μας (σελ. 11)

«’’Μετακομίζουν’’ δύο οικισμοί λόγω της ΔΕΗ». Ανοίγει ο δρόμος για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής Κοζάνης και των Αναργύρων Φλώρινας, που πλήττονται περιβαλλοντικά (σελ. 14)Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Ο καλός στρατηγός» (‘Γνώμη’, σελ. 2)
Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, όλοι μας λίγο πολύ το έχουμε ευχηθεί: Αυτή η κρίση να μας κάνει καλύτερους. Να διορθωθούν όλα τα στραβά που τα βλέπαμε, αλλά δεν αντιδρούσαμε και συνυπήρχαμε. Αυτή η πόλη που προσπαθεί να βρει ρυθμούς, που εδώ και χρόνια βίωνε τη δική της κρίση, ίσως έχει μια ακόμα αιτία να θέλει να φουλάρει τις μηχανές και να ξεκολλήσει από το τέλμα. Κι ας ξεκινήσει από τα μικρά, αλλά τελικά ουσιαστικά για την ποιότητα ζωής μας. Όπως με την καθαριότητα. Ας δει τι θα κάνει με το λαθρεμπόριο. Γιατί είναι αδύνατο πια να περπατήσεις στους δρόμους εξαιτίας των απλωμένων σεντονιών ή να πιεις ένα καφέ εξαιτίας της παρέλασης στων μικροπωλητών λαθραίων.

«Η τρόικα επιβάλλει τις αλλαγές στην παιδεία" (σελ. 4)
Ειδική ανεξάρτητη εκπαιδευτική ομάδα, τα μέλη της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι Έλληνες ή ξένοι, θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με τα μέλη της «Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής» για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση και θα ελέγχει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Εμπλεκόμενη σε σκάνδαλο επιλογής φοιτητών η Ελληνίδα συντονίστρια της «Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής» Λίντα Κατέχη. Η ίδια δηλώνει ότι δεν ήταν ενήμερη για τη συγκεκριμένη πρακτική του πανεπιστημίου.

«Σχέδιο σωτηρίας της κυβέρνησης με το νέο έτος / Χριστούγεννα αγωνίας για το ΠΑΣΟΚ» (σελ. 8)
Κατάθεση πρότασης για νέο εκλογικό νόμο, επικοινωνιακή αντεπίθεση για την καλλιέργεια μιας άλλης πολιτικής αφήγησης, πέρα από την αυστηρώς μνημονιακή, και δημιουργία μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο εσωτερικό της ΚΟ και του κόμματος είναι κάποιες από τις βασικές προτεραιότητες του Μεγάτου Μαξίμου, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές. Η νοσηρή εντεινόμενη φημολογία για εκλογές την Άνοιξη δυσχεραίνει την προσπάθεια για ανάταξη της κυβέρνησης και επιδεινώνει την ψυχολογία της αγοράς.

«Οι εραστές της συγκυβέρνησης» (σελ. 9)
Σε δεξιώσεις ξένων πρεσβειών, σε δείπνα επιχειρηματιών, σε συγκεντρώσεις κοσμικών της δημόσιας ζωής και σε κοινοβουλευτικά πηγαδάκια η σεναριολογία για ενδεχόμενο δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης είναι ζωντανή και διαρκώς εντεινόμενη. Η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να πείσει ότι η συνταγματικά προβλεπόμενη τριετία θα εξαντληθεί επιτείνει την εικοτολογία αυτού του περιεχομένου. Δημόσια πρόσωπα που υποστήριξαν την θέση αυτή είναι ο Γ. Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο Δ. Κρεμαστινός.
Ισχυροί οικονομικοί παράγοντες δεν κρύβουν την επιθυμία τους για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού με συμμετοχή των δυο κομμάτων εξουσίας.

«Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη» (σελ. 10)
Περισσότεροι από 2.000 τόνοι απορριμμάτων πνίγουν την πόλη. Σε κλοιό σκουπιδιών κινδυνεύουν να κάνουν Πρωτοχρονιά οι Θεσσαλονικείς. Η νέα δημοτική αρχή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας με ιδιώτη για το ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Ακινητοποιημένα 40 απορριμματοφόρα λόγω βλάβης.
ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Πρωτσέλιδοι τιτλοι


«Πρώτος στόχος να μαζέψουμε τα σκουπίδια»
Ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του συζήτησαν χθες και αναζήτησαν τρόπο να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη.
Λύση η ανάθεση του έργου σε εργολάβους από τη στιγμή που απαγορεύεται η υπογραφή συμβάσεων (σελ. 2,3)

Δικαστική απόφαση για επιστροφή εξόδων φακέλου στους δανειολήπτες
Αφορά όλες τις μορφές δανείων. (σελ. 8)

«Ανησυχία για αύξηση της τιμής της βενζίνης στο 1,70 ευρώ το λίτρο»
Εν μέσω καταγγελιών (σελ. 4)

«Παγιδευμένο δέμα στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη»
Πακέτο – βόμβα (σελ. 4)

«Ύποπτη άφεση αμαρτιών»
Του Θανάση Νικολαϊδη από τις «Επιφυλλίδες»

«Μαύρα Χριστούγεννα έκαναν τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης»
Πολύ χαμηλός ο τζίρος (σελ. 3)

«Εσπευσμένα στην εντατική ο Κώστας Βουτσάς»
Στο Διαβαλκανικό Κέντρο (σελ. 3)Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Αρκουδάκι νεκρό την ημέρα των Χριστουγέννων» (σελ. 3)
Ένα ακόμα αρκουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου τη νύχτα των Χριστουγέννων στον κάθετο άξονα Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής της Εγνατίας οδού. Ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου προσπάθησε να αποφύγει αρκούδα με τα δυο μικρά της που βρίσκονταν στο δρόμο. Χτύπησε το ένα από τα μικρά αρκουδάκια. Ενημερώθηκαν οι οργανώσεις ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

«Ανθρωπιστική βοήθεια σε ελληνικά σχολεία στην Ακτή Ελεφαντοστού» (σελ. 8)
Ανθρωπιστική βοήθεια από μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης σε ιδρύματα στην Ακτή Ελεφαντοστού που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία Ελλήνων που προσφέρουν τροφή και περίθαλψη και όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα σε παιδιά της χώρας αυτής. Βοήθεια και από το Δήμο Θεσσαλονίκης.ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Δραματικά Χριστούγεννα φέτος στη Θεσσαλονίκη»
- Δύο δολοφονίες και δύο αυτοκτονίες συντάραξαν την πόλη
- Χριστούγεννα με… σκουπίδια αντί για χιόνι
- Στραγγαλισμένη από την κρίση η αγορά
Αιματοβαμμένα ήταν τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη, καθώς δύο δολοφονίες και δύο αυτοκτονίες συντάραξαν την πόλη. Συγκεκριμένα, τη χαραυγή της 26ης Δεκέμβρη στην περιοχή της Τούμπας, ένας 43χρονος δολοφόνησε δύο 46χρονους και έπειτα αυτοκτόνησε, ενώ νωρίς το βράδυ της Κυριακής, ένας 43χρονος (στην περιοχή της Μπότσαρη) αυτοκτόνησε βουτώντας στο κενό…
Την ίδια ώρα, στραγγαλισμένη είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η αγορά της πόλης. Όπως είπε ο κ Χαντζαρίδης, ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων σημείωσε μεγάλη πτώση, καθώς οι καταναλωτές δεν προβαίνουν σε αγορές όπως τα προηγούμενα χρόνια, ενώ «τα φωτάκια, ο στολισμός και τα τραγούδια, ακόμα και οι χαμηλότερες τιμές, δεν μπορούν να νικήσουν την οικονομική κρίση στη χώρα μας». Ο κ. Χαντζαρίδης, μάλιστα, δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για το προσεχές μέλλον της αγοράς στην πόλη, αν και όπως είπε ο ΕΣΘ θα κάνει ταμείο στο τέλος του μήνα, προκειμένου να εξακριβωθεί η ακριβής πτώση στον τζίρο των καταστημάτων.
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με τα Χριστούγεννα, τα οποία βρήκαν την πόλη «πνιγμένη» στα σκουπίδια, αφού τα απορριμματοφόρα του δήμου, δεν λειτούργησαν λόγω βλαβών. Όπως μάλιστα υποστήριξε ο απερχόμενος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Καζαντζίδης, το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου έμεινε παροπλισμένο λόγω βλαβών και προβλημάτων στη διαδικασία προμήθειας ανταλλακτικών. Συγκεκριμένα από τα 68 απορριμματοφόρα, όπως είπε, τα 35 έχουν σοβαρές βλάβες και πρέπει να επισκευαστούν σε εξωτερικό συνεργείο καθώς το συνεργείο του δήμου αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια και η πόλη θα κάνει Πρωτοχρονιά καθαρή» (σελ. 5, 8, 9)

«Ξεκίνησαν οι μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων» (σελ. 10)

«Ξέφυγαν από την κρίση, με όπλο την… πρωτοτυπία!». Τρεις νέοι Θεσσαλονικείς, εξηγούν στον «Τ.Θ.», πώς βρήκαν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα πλοκάμια της οικονομικής κρίσης (σελ. 6)

«Ελληνικός στόχος στην αιώνια πόλη». Δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικά εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη. Ιταλοί πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στο πακέτο, το οποίο φέρεται να περιείχε και ανάληψη ευθύνης μέσα σε μια μικρή θήκη (σελ. 20)

«Η κρίση πλήττει και την ομορφιά». Η οικονομική κρίση και η λιτότητα έχουν επιφέρει αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες. Από το γενικότερο κλίμα φαίνεται ότι δεν έμεινε ανεπηρέαστη ούτε η αγορά καλλυντικών, με το 40% των Ελληνίδων να δηλώνει ότι η κρίση άγγιξε πάρα πολύ τις καταναλωτικές συνήθειες που σχετίζονται με την αγορά των προϊόντων ομορφιάς (σελ. 19)

«Το τοπ 10 των αρχαιολογικών ανακαλύψεων του 2010». Περίοπτη θέση στην λίστα με τα 10 πιο σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα του 2010, που παρουσιάζονται στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού «Archaeology», κατέχει η ανακάλυψη παλαιολιθικών εργαλείων που βρέθηκαν κοντά στον Πλακιά του Ρεθύμνου, στην Κρήτη (σελ. 16 – 17)

«Πήραν φωτιά και πάλι τα καύσιμα». Την ανιούσα έχει πάρει η τιμή των καυσίμων στη χώρα μας βάζοντας φωτιά στους –ήδη επιβαρυμένους- οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Την ίδια ώρα, οι πρατηριούχοι καταγγέλλουν φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά, ενώ αναμένουν νέα αύξηση της τιμής των καυσίμων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Εμπόρων Πρατηριούχων Αττικής κ. Γ. Ασμάτογλου (σελ. 15)

«Ωμός εκβιασμός το 20% του Λοβέρδου». Ωμό εκβιασμό χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού (ΠΑΣΥΠΟΥ), το προχθεσινό τελεσίγραφο του υπουργού Υγείας για να αποσπάσει την επιπλέον έκπτωση κατά 20% στις προμήθειες του 2010, ενώ προετοιμάζεται για άμεση διακοπή των προμηθειών των νοσοκομείων (σελ. 12)

«Ευαγγελία Μουμούρη / «Η Μαρινέλλα είναι δασκάλα και μαθήτρια, αντράκι και μύθος». Συνέντευξη στη σελίδα 18

«Δίδυμα από διαφορετικούς μπαμπάδες απόκτησε μια γυναίκα στην Πολωνία!» (σελ. 16 – 17)

Χ.Α. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ 1.404,20 - 2,77%Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων ενόψει…» (σελ. 10)
Με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση του πολιτικού προσωπικού του δημοσίου

«Επανέρχεται η πρόταση για μείωση των βουλευτών σε 200» (σελ. 11)
Στο προσκήνιο και πάλι η πρόταση του υπουργού Μεταφορών Δ. Ρέππα. Η οικονομική κρίση, η δυσφορία των πολιτών, οι αλλαγές που έχει φέρει ο «Καλλικράτης» έχουν κάνει πολλά στελέχη και των δυο μεγάλων κομμάτων να συμφωνούν με τις αλλαγές αυτές.

«Λίφτιγκ στη Νέα Δημοκρατία» (σελ. 13)
Αλλαγές ετοιμάζει ο Αντ. Σαμαράς, ενώ ανασυστήνεται το σύστημα επικοινωνίας με πιθανή μετακίνηση του Π. Παπαγιωτόπουλου. Ενεργό συμμετοχή φαίνεται ότι θα έχει ο Άρης Σπηλιωτοπουλος. Αναμένεται να δοκιμαστούν και άλλοι τεχνοκράτες μετά την επιτυχή παρουσία του Νότη Μηταράκη.

«Μετεγκατάσταση δυο οικισμών Κοζάνης και Φλώρινας» (σελ. 15)
Αποφάσισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος λόγω γειτνίασης με λγνιτικά κοιτάσματα.

‘Όχι στις αυξήσεις των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς» (σελ. 19)
Κάθετα αντίθετο στις αυξήσεις δηλώνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν μαζευτεί όλα τα σκουπίδια / Υπόσχεση για… καθαρή Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη».
Τη διαβεβαίωση ότι το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα έχουν μαζευτεί όλα τα σκουπίδια από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης έδωσε σήμερα ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Καζαντζίδης. Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Καζαντζίδης, το πρόβλημα που παρουσιάστηκε την τελευταία εβδομάδα οφείλεται στο γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου έμεινε παροπλισμένο λόγω βλαβών και προβλημάτων στη διαδικασία προμήθειας ανταλλακτικών (σελ. 7)

«Η εντολή είναι ρητή. Εκποίηση της ακίνητης κρατικής περιουσίας / Σε τιμή ευκαιρίας».
Η εντολή είναι ρητή. Εκποίηση της ακίνητης κρατικής περιουσίας, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα στον κεντρικό κρατικό κορβανά, για να κλείσουν κάποιες από τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού (σελ. 4)

«Αίτημα 114 βουλευτών από όλες τις πτέρυγες / Για τη γενοκτονία των Ποντίων». Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο είχε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μ. Χαρακόπουλος στον οποίο και επέδωσε επιστολή που υπογράφουν 114 βουλευτές (σελ. 3)

«Μνημόνιο 3. / Ποδαρικό με διαπραγματεύσεις για νέα μέτρα». Νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα και νέες περικοπές σε ΔΕΚΟ είναι μερικά από τα σίγουρα μέτρα (σελ. 3)

«Ακόμη ένα αρκουδάκι / Θύμα τροχαίου σε δρόμο της Εγνατίας». Ένα ακόμη αρκουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου σε δευτερεύοντα δρόμο της Εγνατίας Οδού, στην έξοδο προς Βογατσικό (σελ. 7)

«Πώς θα γίνεται η παρακράτηση φόρου / Στους μισθούς δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων». Μεγαλύτερες κρατήσεις φόρου έχει ένας µισθωτός στον ιδιωτικό τοµέα, σε σχέση µε έναν δηµόσιο υπάλληλο (σελ. 6)

 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net