radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων και η ρύθμιση - έκπληξη, οι νέες «καταγγελίες» στην”Αυριανή Μ-Θ” για τον Γ. Μπουτάρη, , η λαϊκή «κατακραυγή» κατά του ΔΝΤ, η προσφορά ιδιωτών στην προσπάθεια αποκομιδής των σκουπιδιών, αλλά και στη διαπίστωση ότι το αδιέξοδο δυστυχώς συνεχίζεται σε εκατοντάδες στενά της πόλης, είναι τα θέματα που απασχολούν τα σημερινά κεντρικά πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα Στο «ασφαλιστικό των δημόσιων υπαλλήλων / Πότε και πώς θα βγουν στη σύνταξη» αναφέρεται το κεντρικό πρωτοσέλιδο του «Αγγελιοφόρου» που τονίζει ότι η 25ετία έως 31/2010 αποτελεί το «κλειδί» για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης στο δημόσιο. «Ρύθμιση – έκπληξη στο συνταξιοδοτικό» επισημαίνει από την πλευρά της η «Μακεδονία», τονίζοντας: «Σύνταξη στα 52 για άνδρες δημοσίους υπαλλήλους» και προσθέτει: «Τι αποκαλύπτει εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών που ερμηνεύει το νόμο 3865/2010». Η «Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης», συνεχίζοντας να αναφέρεται επικριτικά στις πρώτες ημέρες της νέας δημοτικής αρχής, «καταγγέλλει»: «Κοροϊδία Μπουτάρη: Έκανε προκήρυξη για 7 συμβούλους ενώ ήδη δούλευαν». Επίσης, ρωτάει: “Δημαρχείο ή καπνιστήριο; ΄Εχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το νόμο Λοβέρδου;” Κατηγορεί τέλος, σύμβουλο του δημάρχου ότι πριν προσληφθεί είχε προείνει «να κατεδαφιστούν πολυκατοικίες για να αναδειχθεί η Ροτόντα» και τον ρωτάει «Τον απλό κόσμο τον ρωτήσατε κ. σύμβουλε;» «Κατακραυγή λαού κατά της Χούντας του ΔΝΤ» είναι ο οργισμένος και ιδιαίτερα επικριτικός τίτλος του «Τύπου Θεσσαλονίκης», που τονίζει ότι «η κυβέρνηση κάνει πίσω σε όλα» και ότι «ο λαός μας επιβάλλει αλλαγές αντιλαϊκής πολιτικής». Την «προσφορά ιδιωτών για την αποκομιδή σκουπιδιών» προβάλλει η «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη & τη Μακεδονία», τονίζοντας: «Σκουπίδια και μπάζα στον κόμβο Κ12 Θεσσαλονίκης». Αναφέρεται στην προσφορά 3 απορριμματοφόρων από ιδιωτική εταιρεία στο δήμο Θεσσαλονίκης για δύο εβδομάδες, που γνωστοποίησε χθες ο Π. Ψωμιάδης στο Γιάννη Μπουτάρη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως τονίζει, εξαίροντας την εν λόγω κίνηση, ευχήθηκε να βρει μιμητές, ενώ ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα στη μάχη για την καθαριότητα θα συμμετέχουν 30 απορριμματοφόρα και 3 τράκτορες. Από την πλευρά της η “Karfitsa” στον έντονο τίτλο της τονίζει: «Βρωμίσαμε… Ξυπνήστε», επισημαίνοντας ότι οι πολίτες ζητούν άμεση πρωτοβουλία και λύση για το θέμα των σκουπιδιώνκαι ότι, παρά τις προσπάθειες του δημάρχου και το πνεύμα συνεργασίας με τη διάθεση 3 απορριμματοφόρων από τον Π. Ψωμιάδη και ιδιωτική εταιρεία, φαίνεται ότι το αδιέξοδο με τα σκουπίδια συνεχίζεται σε εκατοντάδες στενά της Θεσσαλονίκης.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Πρωτοσέλιδοι τίτλοι
«Πότε και πως θα βγουν στη σύνταξη / Το ασφαλιστικό των δημόσιων υπαλλήλων»
Εγκύκλιος για τα όρια ηλικίας
Η 25ετία έως 31/12/2010 αποτελεί το «κλειδί» για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης στο Δημόσιο, ενώ παρέχεται δικαίωμα συνταξιοδότησης με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις και στους δύο γονείς δημόσιους υπαλλήλους. Αυτά είναι δύο από τα βασικά σημεία της ερμηνευτικής εγκυκλίου σχετικά με το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημόσιων υπαλλήλων (νόμος 3865/2010) που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Με την εγκύκλιο δίνονται, μεταξύ άλλων, οδηγίες και για την υποχρεωτική ένταξη όλων των νέων υπαλλήλων στο καθεστώς ασφάλισης του ΙΚΑ από την 1η Ιανουαρίου του 2011 (σελ.28,29)

«Ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων: Πώς θα αποδίδουν τα φωτοβολταϊκά και τη νύχτα!» σελ. 18

«21 νέα σχολεία στην κεντρική Μακεδονία»
Τα νέα διδακτήρια, εκ των οποίων τα 10 για το νομό Θεσσαλονίκης, αναμένεται να παραδοθούν το αργότερο έως τα μέσα του 2012. Σε φάση μελέτης βρίσκονται 37 ακόμη έργα, από την Κρύα Βρύση και τη Βέροια μέχρι τη Χαλκιδική (σελ. 10)

«Έκρηξη» της νέας γρίπης...
25 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε μία μέρα! (σελ. 15)

«Εγκλωβισμένος στα δίχτυα συμμορίας ανηλίκων»
Εκβίαζαν μαθητή από το δημοτικό μέχρι το λύκειο (!) και του έπαιρναν χρήματα και κοσμήματα απειλώντας τον (σελ. 13)

«Τα μειωμένα κόμιστρα στα βυτία δεν έριξαν τις τιμές»
Τη διαφορά καρπώθηκαν, όπως λένε οι ιδιοκτήτες, οι εταιρίες. Προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις (σελ. 16)

«Όπισθεν ολοταχώς στα σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής» (σελ. 30)

«Πολιτικό γαϊτανάκι με τους μετανάστες στη Νομική» (σελ. 3, 5 - 6, ΑΠΟΨΗ σελ. 4)

«Οργή λαού σε Αίγυπτο και Τυνησία» (σελ. 18, 27)Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Η άποψή μας: Μετανάστες και λαθρομετανάστες » (σελ. 4)
Η κατάληψη της Νομικής από τους 240 μετανάστες της Κρήτης που μεταφέρθηκαν εκεί καθοδηγημένα -προφανώς δεν γνώριζαν μόνοι τους το δρόμο- θέτει πάλι με κραυγαλέο τρόπο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ορισμένα μείζονα θέματα. Το αίτημα της παραμονής και νομιμοποίησης των μεταναστών και των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Τα όρια ευθύνη μιας σειράς θεσμών, όπως η Αστυνομία, το Πανεπιστήμιο, τα αρμόδια υπουργεία [...] Σήμερα σχεδόν το 10% του πληθυσμού της Ελλάδος αποτελούν μετανάστες και λαθρομετανάστες. Δεν μπορεί να εκπονείται πολιτική για μια μικρή πληθυσμιακή ομάδα και να μην εκπονείται εδώ και πολλά χρόνια πολιτική (στρατηγική και τακτική) που θα έχει χαρακτήρα εθνικής συνεννόησης. Και βεβαίως η Ελλάδα πρέπει να δηλώνει ρητά τα συμφέροντα της, αυτά που θεωρεί αδιαπραγμάτευτα, και να κάνει κοινωνό μιας νέας πολιτικής και την Ευρωπαϊκή Ενωση ως έναν ενιαίο οργανισμό. Δεν γίνεται αλλιώς. Η χώρα μας οφείλει να παρέχει και το κατάλληλο περιβάλλον επιβίωσης των λαθρομεταναστών, αλλά και την κατάλληλη νομοθεσία νομιμοποίησης ή επαναπροώθησης, ώστε να μπορεί να ελέγξει το φαινόμενο, κινούμενη πάντοτε στη βάση των αρχών του ευρωπαϊκού δικαίου, του ανθρωπισμού, αλλά και των κρατικών συμφερόντων της.
Η βοήθεια που δόθηκε καθυστερημένα από την Ευρωπαϊκή Ενωση στον Εβρο με τη FRONTEX είναι σταγόνα στον ωκεανό. Τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά και η υπερσυσσώρευση μεταναστών εντός της χώρας είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα. Και πρέπει η EE να αναδεχθεί αυτήν την ευθύνη.

«Μετανάστες: θέλουμε να μην είμαστε παράνομοι» (σελ. 6)
[...] Οι 50 μετανάστες που ξεκίνησαν την απεργία πείνας «ζητάνε να νομιμοποιηθούν και να ζουν με όρους αξιοπρέπειας», σημείωσε ο Ανδρέας Θεοδωρίδης, εκπρόσωπος της ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης στους απεργούς. «Η ιδέα για την πανελλαδική απεργία ξεκίνησε από 2-3 ανθρώπους και επεκτάθηκε σε εκατοντάδες μετανάστες που κατάλαβαν ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τη ζωή τους στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι να ρισκάρουν, να τη θέσουν ουσιαστικά σε κίνδυνο», συμπλήρωσε ο Γκάνι, εκπρόσωπος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, που οργάνωσε την πανελλαδική απεργία των μεταναστών.
Οι απεργοί πείνας έχουν νομική και ιατρική υποστήριξη, καθώς λαμβάνουν μόνο νερό, τσάι και λίγους χυμούς «Ορισμένοι από αυτούς είναι ήδη πολλά χρόνια στην Ελλάδα, εργάζονται, όμως δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν ελλείψει τυπικών προϋποθέσεων. Διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους και όλες», σημείωσε ο Γιώργος Δαφνής δικηγόρος.
«Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου και θα προσφέρουμε ιατρική βοήθεια και πρόσβαση στο νοσοκομείο, εάν χρειαστεί», τόνισε ο Θοδωρής Σδούγος, μέλος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.
Οι εκπρόσωποι της συνέλευσης αλληλεγγύης χαρακτήρισαν «χυδαία και απροκάλυπτη» την επίθεση που δέχονται οι απεργοί πείνας που κατέλαβαν το κτίριο της Νομικής στην Αθήνα που δε χρησιμοποιείται.

«Επωνύμως: Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας» (άρθρο του Γ. Ιγνατιάδη, δικηγόρου) (σελ. 8)
[...] Η δήλωση του δημάρχου ότι την ανακύκλωση των σκουπιδιών θα την αναλάβει, μετά από διαπραγματεύσεις, η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσα, είναι θετική και μακάρι να γίνει πράξη. Και θα πρόσθετα, λιγότερη ανάμειξη του δήμου -λιγότερο Δημόσιο- στη διαδικασία καθαριότητας. Καταλήγω στη θέση αυτή από δύο (2) παραδείγματα.
Το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης πριν από κάποια χρόνια, είχε 17 καθαρίστριες. Η κατάσταση του μεγάρου ήταν άθλια από άποψη καθαριότητας. Το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε με την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτικό συνεργείο μετά από διαγωνισμό. Η διαφορά προς το καλύτερο είναι ορατή. Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» η καθαριότητα έχει ανατεθεί σε ιδιωτικό συνεργείο και λάμπουν όλοι οι χώροι. Την ίδια λύση πρέπει να ακολουθήσει σταδιακά και ο δήμος. Να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα της πόλης ή τουλάχιστον ένα ή δύο τετράγωνα -ως παράδειγμα στο πλαίσιο της οδηγίας που αναφέρθηκε ως προς τις ενέργειες.
Το εγχείρημα είναι οπωσδήποτε μεγάλο. Απαιτεί μελέτη, σχέδιο, οργάνωση. Όμως, ως δημότης αυτής της πόλης προτιμώ να συνεισφέρω κάτι περισσότερο, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οριστικά, παρά να συντηρούνται χιλιάδες καθήμενοι υπάλληλοι, απέχοντες και διεκδικούντες, απορριμματοφόρα προβληματικά, σκοπίμως ή μη, 33 απευθείας αναθέσεις σε τρίτους προμήθειας ανταλλακτικών με αντίστοιχα «σπασίματα» των 15.000 ευρώ, χωρίς τελικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι ο δήμαρχος, ως μη επαγγελματίας πολιτικός, και με αρκετή θετική τρέλα θα βρει τη λύση.

«Θεσσαλονίκη - Χάιφα» (σελ. 8)
Η Θεσσαλονίκη «έπαιξε» αρκετά δυνατά στις διερευνητικές συνομιλίες του Χ. Παμπούκη στο Τελ Αβίβ. Τα νεότερα λένε ότι ο Έλληνας υπουργός συζήτησε με Ισραηλινούς αξιωματούχους για τη δρομολόγηση ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χάιφα. Τα ηνία της περαιτέρω διαβούλευσης αναλαμβάνει τώρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης, που ετοιμάζει βαλίτσες για το Ισραήλ.

«21 νέα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία» (σελ. 10)
Με 21 νέες σχολικές μονάδες «προικοδοτεί» ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, με στόχο την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για τους χιλιάδες μαθητές της περιοχής. Τα νέα διδακτήρια, εκ των οποίων τα 10 για το νομό Θεσσαλονίκης, αναμένεται να παραδοθούν το αργότερο έως τα μέσα του 2012, ενώ, σε φάση μελέτης βρίσκονται 37 ακόμη έργα από την Κρύα Βρύση και τη Βέροια μέχρι τη Χαλκιδική.

«Διακόπηκε η συνεδρίαση τησ Συγκλήτου του ΑΠΘ» (σελ. 12)
Ομάδα φοιτητών, ορισμένοι εκ των οποίων συμμετέχουν στην κίνηση «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», εισήλθε στο χώρο συνεδριάσεων της Συγκλήτου του ΑΠΘ από παράπλευρη είσοδο του κτιρίου της Πρυτανείας, εξαγριωμένη που συνάντησε "κατεβασμένα ρολά" στο κτίριο Διοίκησης, με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, σύμφωνα με τον πρύτανη Γ. Μυλόπουλο, της συνεδρίασης του Σώματος και την κατάργηση του Ασύλου. Ο Πρύτανης προειδοποίησε για έναν μικρό, αλλά υπαρκτό εσωτερικό κίνδυνο από τη δράση μιας ομάδας φοιτητών που τελικά «ενισχύει τα κυβερνητικά επιχειρήματα για αντικατάσταση των σημερινών θεσμικών οργάνων των ΑΕΙ από εξωπανεπιστημιακά συμβούλια».

«Τρία απορριμματοφόρα στη διάθεση του δήμου» (σελ. 17)
Χείρα βοηθείας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδη, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη
Στη μάχη με τα σκουπίδια ρίχνονται για δύο εβδομάδες τρία απορριμματοφόρα ιδιωτικής εταιρίας, που θα βοηθήσουν το δήμο, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σε συνάντηση που είχαν χτες το μεσημέρι.
Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο κ. Ψωμιάδης και ευχήθηκε η ενέργεια αυτή να βρει και άλλους μιμητές. «Η κίνηση αυτή δείχνει ότι υπάρχει ανεπτυγμένη κοινωνική συνείδηση στην πόλη. Μακάρι να μιμηθούν και άλλες εταιρίες το παράδειγμα της εταιρίας που έκανε την προσφορά», είπε από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη. Ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι από την ερχόμενη εβδομάδα στη «μάχη της καθαριότητας» θα συμμετάσχουν 30 απορριμματοφόρα και τρεις τράκτορες.
Ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του έργου της καθαριότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί ο δήμος να αποφασίσει για αγορά απορριμματοφόρων, προτού υπάρξει σαφής εικόνα για τις δυνατότητες του σε προσωπικό και μηχανήματα, κάτι που αναμένεται το καλοκαίρι.
Για την ανακύκλωση σχολίασε ότι βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης τόνισε ότι επιδίωξη του δήμου είναι να οδηγούνται τα οργανικά απορρίμματα σε ξεχωριστούς χώρους και ανέφερε ότι στο δυναμικό της ανακύκλωσης θα ενταχθούν 15 οχήματα.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Σύνταξη στα 52 για άνδρες δημοσίους υπαλλήλους»
«Ρύθμιση-έκπληξη στο συνταξιοδοτικό»
Τι αποκαλύπτει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που ερμηνεύει τον νόμο 3865/2010
Στη σύνταξη μπορούν να βγουν από φέτος οι άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί μετά τη 1-1-1983, οι οποίοι κατά το τρέχον έτος έχουν τουλάχιστον 25 έτη υπηρεσίας συμπληρωμένα, έχουν ανήλικα τέκνα και είναι ηλικίας 52 ετών τουλάχιστον.
Για τους υπαλλήλους αυτούς το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης μειώνεται ξαφνικά κατά 13 χρόνια, από τα 65 στα 52, με βάση τον νέο νόμο 3865/2010 για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος του δημοσίου. Επιπλέον, όσοι άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι διορισθέντες μετά τη 1-1-1983 συμπληρώνουν το 2012 πάνω από 25 έτη υπηρεσίας και έχουν κατά το έτος αυτό ανήλικα παιδιά μπορούν να βγουν στη σύνταξη, εφόσον κατά το ίδιο έτος έχουν συμπληρώσει 55 έτη ηλικίας (σελ. 18-19)

«Παρέδωσαν τα κλειδιά οι φαρμακοποιοί». Περίπου χίλιοι φαρμακοποιοί από τη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησαν χθες πορεία προς τη γενική γραμματεία» Μακεδονίας-Θράκης (σελ. 10)

«Πήραν πίσω τις διατάξεις για αυτόφωρο και ελέγχους». Μετά τις αντιδράσεις Καστανίδη και Βενιζέλου, τροποποιήθηκαν οι διατάξεις για τον ΦΠΑ και τα χρέη προς το δημόσιο (σελ. 19)

«Σε κίνδυνο ακόμη και η μισθοδοσία της ΕΛΒΟ». Σε διαπραγματεύσεις με τράπεζες για ανάσα ρευστότητας 30 εκατ. ευρώ (σελ. 20)

«Από το Λιτόχωρο στο ΜΙΤ των ΗΠΑ». Ο 17χρονος μαθητής της Β’ Λυκείου Χάρης Τσαμπασίδης έχει κατακτήσει έως τώρα οκτώ διεθνή μετάλλια για τις επιδόσεις του στα Μαθηματικά (σελ. 5)

«Ανήλικος στα νύχια συμμορίας εφήβων». Τέσσερις Γεωργιανοί τον εκβίαζαν από την ηλικία των 12 χρονών και για πέντε ολόκληρα χρόνια, αποσπώντας του 5.000 ευρώ και χρυσαφικά (σελ. 4)

«Χωρίς φάρμακα 27.000 δικαιούχοι της Πρόνοιας». Τα παλιά βιβλιάριά τους δεν ισχύουν
λόγω της αλλαγής του καθεστώτος στο οποίο υπαγόταν η υπηρεσία (σελ. 11)

«Κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Καβάλας». Εντατικές προσπάθειες για την ένταξη της περιοχής στον χάρτη του τουρισμού κρουαζιέρας καταβάλλει η διοίκηση του λιμανιού (σελ. 21)

«Ζωή Παπαδοπούλου / “Το σύστημα θα ξεβράσει όσους δεν ήταν ειλικρινείς”. Μία από
τις πιο ταλαντούχες νέες φωνές του ελληνικού τραγουδιού μιλάει στη “Μ” (σελ. 27)Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Η κάνουλα των διαρροών» (σελ. 2, από τη στήλη: ΓΝΩΜΗ)
Η έλλειψη χρηματοδότησης είναι η μόνιμη επωδός όλων των πανεπιστημιακών όταν μιλούν για τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο η ελλιπής χρηματοδότηση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι. Θα πρέπει να προβληματίσει τους πανεπιστημιακούς η άποψη ενός 17χρονου από το Λιτόχωρο, τον οποίο ανακάλυψε το Μ.Ι.Τ. Έστω κι αυτά τα περιορισμένα κονδύλια ας διατίθενται στην έρευνα ώστε ένα δυνατό μυαλό να εργαστεί στην χώρα μας.
Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με το φαινόμενο brain drain όπου κορυφαία ξένα πανεπιστήμια την αποστραγγίζουν από νέους επιστήμονες.
Τα κονδύλια για την τριτοβάθμια δυστυχώς έχουν περικοπεί. Γι’ αυτό ακριβώς κάθε ευρώ που διαχειρίζονται τα πανεπιστήμια πρέπει να πιάνει τόπο. Αν κλείσει η κάνουλα των διαρροών κι αν τα κονδύλια επενδυθούν στοχευμένα στην έρευνα τότε υπάρχει η ελπίδα να σταματήσει η διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό.

«Οργανωμένη προβοκάτσια η κατάληψη της Νομικής» (σελ. 6)
Ως προβοκατόρικη ενέργεια, υποκινούμενη πολιτικά, αντιμετωπίζει το υπουργείο προστασίας του πολίτη την κατάληψη της Νομικής. Πηγή της Κατεχάκη υποστηρίζει ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς των μεταναστών από τα Χανιά στην Αθήνα με δίκτυο που συνδέεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

«Αποφασισμένοι οι απεργοί πείνας» (σελ. 7)
Θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε, δηλώνουν οι 50 μετανάστες απεργοί πείνας που φιλοξενούνται στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και μαζί με τους 250 απεργούς της Αθήνας διεκδικούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Η επιλογή του Εργατικού Κέντρου χαρακτηρίζεται εκ του αποτελέσματος εύστοχη από τους ίδιους καθώς το ενδιαφέρον εστιάζεται στα αιτήματά τους. Το θέμα έχει αρχίσει να παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Πρώτες κινήσεις αλληλεγγύης από Βέλγιο και Μαρόκο, ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από χώρες προέλευσής τους όπως η Αλγερία, η Λιβύη, η Τυνησία κ.α.

«Ψωμιάδης και Μπουτάρης μαζί για την καθαριότητα» (σελ. 8)
Περισσότερη σοβαρότητα ζήτησε ο Γιάννης Μπουτάρης απαντώντας στις αιχμές του Κ. Γκιουλέκα. Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητας. Συνάντηση του δημάρχου με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας και ελπίδες για εξομάλυνση της αποκομιδής των σκουπιδιών από εβδομάδα

«Ψάχνουν στο ΕΣΠΑ λύση για τη σχολική στέγη»» (σελ. 9)
Η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την κατασκευή νέων σχολείων ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα της διπλοβάρδιας, βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας κατά της διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Κ. Μακεδονίας Θ. Σώκο.

«Μετωπική σύγκρουση Παπανδρέου με την Αριστερά» (σελ.9)
Τελικά δεν βουλιάξαμε, αλλά αλλάξαμε. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός προς τον ελληνικό λαό στη μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Αριστερά, αφιέρωσε τα δυο τρίτα της ομιλίας του στο πως θα βγει το «μαύρο χρήμα» από το πολιτικό λεξιλόγιο, ξαναζέστανε τον εκλογικό νόμο και προειδοποίησε τους υπουργούς του να σταματήσουν να μιλούν περί «αναδιάρθρωσης του χρέους» φωτογραφίζοντας τον Θ. Πάγκαλο.

«Νέα «μαύρη τρύπα» ύψους 117.000 ευρώ στο Παγγαίο» (σελ. 13)
Αποκαλύφθηκε με επιστολή του ταμία – καταχραστή που σήκωσε τα χρήματα στο νέο δήμαρχο Παγγαίου Βασίλη Ξουλάγη. Προστίθεται στην υπεξαίρεση μαμούθ των 715.000 ευρώ που οδήγησε πριν ένα χρόνο στην εν ψυχρώ εκτέλεση του τότε δημάρχου Τριαντάφυλλου Κουκούδη.

«Σε 37 σφραγίδες σκοντάφτει η λύση για τα σκουπίδια» (σελ. 14)
Κολλημένο εξαιτίας των επιπλέον 28 εγκρίσεων που πρέπει να δώσουν αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία, παραμένει από τον Οκτώβριο το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που έχει χωροθετηθεί στην Ευκαρπία. Κι όλα αυτά την ώρα που τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά στο κέντρο και στις περισσότερες συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

«Συνένωση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» (σελ. 15)
Πρόταση από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Γ. Χαραλαμπίδη, ενώ ανάλογη πρόταση διατύπωσε πριν μερικές εβδομάδες και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Μυλόπουλος.
ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Έχουν γράψει στα παλιά τουςτα παπούτσια το νόμο Λοβέρδου; / Δημαρχείο ή καπνιστήριο;/ Οι πρώτες μέρες της νέας Δημοτικής Αρχής / Κοροϊδία Μπουτάρη: Έκανε προκήρυξη για 7 Συμβούλους ενώ ήδη δούλευαν»
Δημοσιεύτηκε (Παρασκευή) σε φιλική εφημερίδα και είχε προθεσμία τριών ημερών για την υποβολή βιογραφικών (Σαββατοκύριακο).
Σύμβουλος (;)του Δημάρχου πριν προσληφθεί πρότεινε μέσα από το «Έθνος»: «Να κατεδαφιστούν πολυκατοικίες για να αναδειχθεί το μνημείο Ροτόντας».
Τον απλό κόσμο τον ρωτήσατε κύριε Σύμβουλε; (σελ. 7)

««Θέτουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο» δηλώνουν / Αποφασισμένοι για συνέχιση της απεργίας πείνας οι 50 μετανάστες στη Θεσσαλονίκη» (σελ. 4)

«Συνταξιοδότηση: Με έκπτωση η εξαγορά θητείας »(σελ. 5)

«Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φαρμακοποιών Μακεδονίας-Θράκης» (σελ. 3)

«Στην Αθήνα: Σύλληψη 24χρονου με άρωμα τρομοκρατίας» (σελ. 4)

«Από την Κομισιόν: “Μπλόκο” στην ένωση Olympic Air- Aegean » (σελ. 4)

«Μαζί με τη ΓΣΕΕ: Πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας από την ΑΔΕΔΥ» (σελ. 5)

«Στα θρανία: Δικηγόροι και μηχανικοί σε ρόλο τυροκόμου» (σελ. 2)

«Εθνικό πένθος σε ολόκληρη τη Μόσχα» (σελ. 8)

Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Διαμαρτυρία των φαρμακοποιών Μακεδονίας και Θράκης» (σελ. 3)
Στο πλαίσιο της απεργίας τους
Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησαν χθες φαρμακοποιοί, της Μακεδονίας και της Θράκης - πολλοί από αυτούς φορώντας τη λευκή στολή υπηρεσίας και κρατώντας πλακάτ - στο πλαίσιο της τριήμερης πανελλαδικής απεργίας μέχρι την Παρασκευή, που κήρυξε ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος, ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.
Οι φαρμακοποιοί έκαναν πορεία που κατέληξε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, όπου έριξαν συμβολικά μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, σε ένα χαρτόκουτο, τα κλειδιά των φαρμακείων τους. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γ.γ. Μακεδονίας - Θράκης Γ. Χατζηκωνσταντίνου και του επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα τους [...]


ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Κατακραυγή λαού κατά της Χούντας του ΔΝΤ»
● Η κυβέρνηση κάνει πίσω σε όλα
● Ο λαός μας επιβάλλει αλλαγές αντιλαϊκής πολιτικής
Η χούντα του Δ.Ν.Τ. επιβάλλει στην κυβέρνηση αντιλαϊκά φασιστικά μέτρα εξουθένωσης όλων των πολιτών, με συνέπεια την καταστροφή κάθε οικονομικής δυνατότητας, για επιβίωση των Ελλήνων.
Μια γενική εξουθένωση που δεν δίνει δυνατότητα ούτε για την ελάχιστη μορφή ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνολικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ειδικά μας εμπαίζουν. Μιλώντας για ΣΧΟΙΝΙ συνεχώς που κρέμεται σε όλα τα ελληνικά σπίτια και σ’ όλα τα μικρομάγαζα όλης της Ελλάδας.
Μάλιστα, η πρωτοφανής αντιλαϊκή συμπεριφορά της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου έφθασε στο επαίσχυντο και απάνθρωπο σημείο να μην περιορίζεται μόνο να μιλά συνεχώς για το σχοινί που ετοίμασε, υπακούοντας τυφλά στις απάνθρωπες εντολές των κομισάριων-δικτατόρων του Δ.Ν.Τ., νόμους φυλάκισης όλων των Ελλήνων που θα τους στέλνει στο αυτόφωρο όταν θα χρωστούν 5.000 ευρώ.
Όμως, αυτό τον αδιάκοπτο φασιστικό καταναγκασμό (που ούτε η χούντα αποτόλμησε) αναγκάστηκε να τον πάρει πίσω λόγω οργισμένης αντίδρασης όλων των πολιτών και των φορέων της αγοράς την οποία είχαν ήδη οδηγήσει στο θάνατο, με αμέτρητες επιχειρήσεις να κλείνουν και με εκατομμύρια Ελλήνων να έχουν αρχίσει να βιώνουν τον τρόμο της επερχόμενης γενικής φτώχειας και δυστυχίας.
Το πιο εφιαλτικό όμως και πιο απαράδεκτο είναι ότι χθες ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του (που πλείστοι όσοι από αυτούς έχουν αρχίσει να αγωνιούν για την αυξανόμενη λαϊκή δυστυχία, αλλά και για την εντεινόμενη λαϊκή οργή κατά των οδυνηρών μέτρων) αποτόλμησε να πει ότι η χώρα αναδιοργανώνεται για να προχωρήσει στη νέα ανάπτυξη. Δυνατή, με νέες προοπτικές ανταγωνιστικότητας και …αναδημιουργίας για ισονομία, ισότητα κλπ.
Η απάντηση, όμως, δίδεται σήμερα από τους εξεγερμένους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα διαδηλώσουν με αγανάκτηση πως δεν μπορούν πια να ζήσουν. Αλλά η εδώ αντίδραση θα αρχίσει να φουσκώνει σε όλη την Ελλάδα. Ενώ γύρω μας οι λαοί εξεγείρονται κατά των τυράννων που τους επιβάλλονται, όπως έγινε σ’ εμάς με την τυραννία της χούντας του Δ.Ν.Τ. (σελ. 14)

«Το ζεστό σπίτι… μας παχαίνει». Με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, οι περισσότεροι άνθρωποι ανεβάζουν το θερμοστάτη του καλοριφέρ στο σπίτι. Ίσως όμως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν. Και αυτό όχι μόνο γιατί έχει αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου, αλλά και γιατί η πολύ ζέστη στο σπίτι… παχαίνει! (σελ.16-17)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
«Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς», λένε οι 50 μετανάστες απεργοί πείνας της Θεσσαλονίκης (σελ. 8)

«Συλλαλητήριο σήμερα για φθηνότερη ζωή». Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας διοργανώνει σήμερα η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) και καλεί όλους τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου. «Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούμε την κρίση που δημιούργησαν οι τράπεζες να τις φορτώσουν στις πλάτες μας. Απαιτούμε τώρα να αλλάξει η πολιτική που εξυπηρετεί τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο, την ανατροπή του Μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών», τονίζει στην σχετική ανακοίνωσή της η ΕΔΟΘ, και προσθέτει ότι «η νέα αύξηση στους έμμεσους φόρους, το ΦΠΑ και οι αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, η ακρίβεια και το δυσβάσταχτο κόστος ζωής, οδηγούν σε νέα πτώση το βιοτικό μας επίπεδο, διευρύνουν τη φτώχεια και τις ανισότητες, παγιώνουν για μεγαλύτερο χρόνο την ύφεση» (σελ. 14)

«Είμαι γάιδαρος – Παρκάρω όπου γουστάρω». Όταν επιστρέφετε από τη δουλίτσα που είχατε να κάνετε βρίσκετε πάνω στο παρμπρίζ ένα πορτοκαλί αυτοκόλλητο που λέει με το συμπαθές ζωάκι σε ρόλο οδηγού! (σελ. 4)

«Οι γονείς γίνονται…ξανά μαθητές για να βοηθήσουν τα παιδιά τους». Ο «Τ.Θ.» επικοινώνησε με την υπεύθυνη Ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης στις σχολές γονέων κυρία Μαρία Μουστάκη, η οποία είπε ότι και φέτος υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από γονείς όλης της χώρας αλλά και από σχολεία και οι γονείς συνήθως επιλέγουν θέματα όπως οικογένεια και σύγχρονη εποχή, στερεότυπα και διακρίσεις οικογένειας κλπ. (σελ. 6)

«Τρεις ανήλικοι ομογενείς εκβίαζαν συμμαθητή τους». Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε συμμορία τριών ανηλίκων ομογενών εκ Γεωργίας, η οποία εκβίαζε επί πέντε συναπτά έτη έναν ανήλικο από τον οποίο έπαιρνε χρήματα. Οι δράστες κατάφεραν να πάρουν, συνολικά, € 6.000 και χρυσαφικά αξίας €800 (σελ. 5)

«Στρατός, ιδιώτες και έπεται συνέχεια». Μετά το στρατό, μπαίνουν και οι ιδιώτες στη μάχη για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης αποδέχθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνάντησής με το Παναγιώτη Ψωμιάδη και κατόπιν διαμεσολάβησης του δεύτερου, προσφορά ιδιωτικής ανώνυμης εταιρίας, να διαθέσει δωρεάν για δύο εβδομάδες τρία επανδρωμένα απορριμματοφόρα (σελ. 7)

«Χ.Α. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: 1.567,40 +2,18%
Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Οι επιθεωρητές εργασίας Β. Ελλάδας ζητούν να εξαιρεθούν από τους αντικαπνιστικούς ελέγχους» (σελ. 6)
Αρνούνται να συμμετάσχουν στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, οι επιθεωρητές εργασίας της Βορείου Ελλάδας. Σε ανοιχτή επιστολή, που κοινοποίησε στα αρμόδια Υπουργεία, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επιθεωρητών Μακεδονίας - Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου, αναφέρει ότι οι επιθεωρητές αδυνατούν να συμμετάσχουν σε οποιανδήποτε μορφή ελέγχου, λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών.

«Επίθεση Ψωμιάδη σε Παπανδρέου, για ψεύτικα λόγια» (σελ. 7)
Μπορεί να μην τοποθετήθηκε άμεσα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αστραπή που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν το άφησε να «πέσει» κάτω. Με χθεσινές του δηλώσεις ο Π. Ψωμιάδης, επιτέθηκε στο Γιώργο Παπανδρέου, καταλογίζοντας του πως λέει ψεύτικα λόγια. «Ακούστε επιτέλους την κοινωνία. Ο λαός δεν αντέχει άλλο. Φτάνουν οι υποσχέσεις, τα ίδια πράγματα αναμασώνται τα τελευταία χρόνια», ανέφερε. «Δυστυχώς, την Παρασκευή, κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Παπανδρέου θέλησε να παρουσιάσει τα αυτονόητα ως σοφίες, την ώρα που για το αναπτυξιακό και επενδυτικό νομοσχέδιο αλλά και για το νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα δεν ερωτηθήκαμε καν, παρόλο που εμείς, ως περιφερειακή αυτοδιοίκηση, θα κληθούμε να διαχειριστούμε», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης. Αναρωτήθηκε μάλιστα «πώς θα εφαρμόσουμε τον «Καλλικράτη» και θα δημιουργήσουμε στην Περιφέρεια ανάπτυξη όταν π.χ. οι φορείς διαχείρισης της ανάπτυξης και της ακίνητης περιουσίας του κράτους (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, κ.ά.) σχεδιάζουν αναπτυξιακές παρεμβάσεις χωρίς να μετέχουμε πουθενά; Μας ζητάτε να διαχειριστούμε την ανάπτυξη αλλά μετά φανερώνεται μια... θάλασσα κρατικών φορέων και δομών που ο καθένας κάνει ό,τι αυτός νομίζει χωρίς να υπάρχει κανένας συντονισμός, καμία οργάνωση. Αυτό είναι ανάπτυξη; Δυστυχώς, η κεντρική εξουσία δεν αποδεσμεύει τις αρμοδιότητες που εκ του νόμου πρέπει να εκχωρήσει στις Περιφέρειες και αυτό αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο κίνδυνο της εφαρμογής του Καλλικράτη». «Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν το 2010 για τα σχολεία πήραμε μόλις 2 εκατ. ευρώ ενώ αντίστοιχα το 2009 είχαμε πάρει 20 εκατ. ευρώ; Όταν για τον τουρισμό δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ εδώ και δύο χρόνια; Όταν η Θεσσαλονίκη είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη γραμμή και αποκομμένη συγκοινωνιακά από στεριά, θάλασσα και αέρα; Όταν εδώ και 15 μήνες δεν έχει ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ούτε ένα έργο, ενώ σταμάτησαν και όσα βρισκόταν σε εξέλιξη; Με εντυπωσιασμούς δεν πρόκειται να προχωρήσει η ανάπτυξη», τόνισε παράλληλα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, και συμπλήρωσε ότι «από την πλευρά μας, επανειλημμένα ζητήσαμε από εσάς και καλέσαμε υπουργούς να έρθουν στη τότε Νομαρχία για να ενημερωθούν για τα προβλήματα και να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Εδώ και χρόνια έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις από φορείς, αυτοδιοίκηση, από υγιείς δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ αλλά δυστυχώς αγνοήθηκαν πλήρως».

«Άνοιξε ο σταθμός των Ευζώνων μετά δίωρο αποκλεισμό από βενζινοπώλες» (σελ. 13)

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, με τους βενζινοπώλες να έχουν φύγει από το σταθμό των Ευζώνων, τον οποίο και κράτησαν κλειστό για ένα δίωρο χθες. Οπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Κιλκίς, Γιάννης Μαγλουσίδης, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν. Υπενθυμίζεται ότι οι βενζινοπώλες διαμαρτύρονται για την απόφαση της Πολιτείας να επαναλειτουργήσουν πρατήρια διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων σε τρεις μεθοριακούς σταθμούς, που είναι Εύζωνοι, Κήποι και Κακαβιά.

«Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας σήμερα στη Θεσσαλονίκη» (σελ. 14)
Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ).
Όπως είπαν, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες, εκπρόσωποι της ΕΔΟΘ το σύνολο των πολιτών της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπο με την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και με την περικοπή των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, την παιδεία και την ασφάλιση. «Χάσαμε ήδη το 20% του εισοδήματος μας και αν λάβουμε υπόψη την αύξηση του ΦΠΑ και των τιμών στα καύσιμα, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και στα άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τότε το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο», είπε ο εκπρόσωπος της ΕΔΟΘ Παναγιώτης Φραγκίδης [...]
Εν τω μεταξύ, σε διαμαρτυρία ενάντια στις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ προχώρησαν χθες το ΠΑΜΕ των εργαζόμενων, η ΠΑΣΕΒΕ των επαγγελματοβιοτεχνών, η ΠΑΣΥ των αγροτών, η ΟΓΕ των γυναικών και το ΜΑΣ των σπουδαστών. Αντιπροσωπείες τους βρέθηκαν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στο τέρμα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ όπου μοίρασαν φυλλάδια στα οποία τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν για τα κέρδη των ιδιωτών. Οι γραμματείες Θεσσαλονίκης των αγωνιστικών-ταξικών συσπειρώσεων, απαιτούν «δωρεάν μεταφορά για άνεργους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, δωρεάν μεταφορά όλων των εργαζόμενων το πρωί, προς και από τη δουλειά τους και καμία αύξηση στα εισιτήρια». Αντίστοιχη διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί και σήμερα. Εξάλλου, η παράνομη κρίθηκε για μια ακόμη φορά η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για σήμερα η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ. Η διοίκηση της ΥΠΑ για ισάριθμη φορά προσέφυγε στο δικαστήριο, το οποίο κήρυξε παράνομη την κινητοποίηση και η απόφαση επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή στην ΟΣΥΠΑ. Σημειώνεται τέλος, ότι συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία των μηχανοδηγών στον ΟΣΕ.


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Σκουπίδια και μπάζα στον κόμβο Κ12 Θεσσαλονίκης»
«Προσφορά ιδιωτών για την αποκομιδή σκουπιδιών»
Την προσφορά τριών απορριμματοφόρων από ιδιωτική εταιρεία στο Δήμο Θεσσαλονίκης για δύο εβδομάδες, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σε συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι.
Η κίνηση αυτή δείχνει ότι υπάρχει αναπτυγμένη κοινωνική συνείδηση στη πόλη. Μακάρι να μιμηθούν και άλλες εταιρείες το παράδειγμα της εταιρείας που έκανε την προσφορά», σχολίασε ο κ. Μπουτάρης, ανακοινώνοντας ότι από την ερχόμενη εβδομάδα στη «μάχη της καθαριότητας» θα συμμετέχουν τριάντα απορριμματοφόρα και τρεις τράκτορες (σελ. 2)

«Οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών / Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι υπάγονται υποχρεωτικά στο ΙΚΑ». Οδηγίες για το ασφαλιστικό καθεστώς των προσλαμβανομένων στο Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου 2011 έδωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, της Βουλής, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, καθώς και οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (σελ. 8)

«Το υπουργείο Οικονομικών / Υπαναχωρεί στο θέμα του αυτοφώρου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη». Στη τροποποίηση των άρθρων 2 και 3 του φορολογικού νομοσχεδίου που αναφέρονται στα μέτρα για την καταστολή της φοροδιαφυγής στην άμεση και έμμεση φορολογία και στον Γενικό Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.. (σελ. 6)

«Στις 23 Φεβρουαρίου
Εικοσιτετράωρη απεργία ΑΔΕΔΥ
Σε γενική απεργία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα μετατρέπεται η 23η Φεβρουαρίου μετά τη χθεσινή απόφαση της ΑΔΕΔΥ (σελ. 4)

«Πορεία φαρμακοποιών / Διαδήλωσαν με τις ρόμπες». Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησαν φαρμακοποιοί της Μακεδονίας - Θράκης, πολλοί από αυτούς φορώντας τη λευκή στολή υπηρεσίας, στο πλαίσιο της τριήμερης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος (σελ. 10)

«Δεν μπορεί να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο / Έγγραφο του Wikileaks «καίει» τον Erdogan»
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, διότι δεν μπορούσε να ελέγξει τον στρατό, όπως προκύπτει από διαρροή διαβαθμισμένου εγγράφου που έφερε στο φως ο ιστότοπος Wikileaks και δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» (σελ. 3)
KARFITSA

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Άμεση πρωτοβουλία και λύση για το θέμα των σκουπιδιών ζητούν οι πολίτες / Βρωμίσαμε… Ξυπνήστε!»
-Παρά τις προσπάθειες του δημάρχου Γ. Μπουτάρη και το πνεύμα συνεργασίας με τη διάθεση τριών απορριμματοφόρων από τον περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη και ιδιωτική εταιρία, φαίνεται ότι το αδιέξοδο με τα σκουπίδια συνεχίζεται σε εκατοντάδες στενά της πόλης, απειλώντας τη δημόσια υγεία.
-Δεδομένου ότι σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί πριν το καλοκαίρι, επιτακτική ανάγκη να αναληφθεί από τον δήμαρχο εδώ και τώρα πρωτοβουλία μητροπολιτικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή δήμων – περιφέρειας – πολιτείας – ομάδων πολιτών, για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος (σελ. 4)

«Τώρα πληρώνει το κράτος – δυστυχώς » /τoυ Νίκου Καραμανλή
«Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε άδεια παραμονής. Είμαστε αποφασισμένοι να πεθάνουμε για να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα» είπε on camera ο απεργός πείνας Αμπντούλ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι μετανάστες – καταληψίες της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ούτε η κατάληψη, ούτε το on camera, μάλλον ούτε ο Αμπντούλ. Τίποτε δεν φαίνεται τυχαίο και αυθόρμητο στο «ιστορικό γεγονός της μεγαλύτερης απεργίας πείνας μεταναστών στην ιστορία της Ευρώπης» με ταυτόχρονη παραβίαση (;) του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως το χαρακτήρισαν οι 287 οικονομικοί μετανάστες (συνέχεια στη σελ. 2)

Δήμος Ωραιοκάστρου: Μαλλιά κουβάρια αντί συνεργασίας (σελ. 5)

ΟΑΣΘ: Μειωμένο εισιτήριο για τους άνω των 65 (σελ. 6)

«Φρουτάκια» : Ολική επαναφορά και ιντερνετικό στοίχημα (σελ. 8)

Σε Νομική – ΕΚΘ: Μπαλάκι οι ευθύνες, γαϊτανάκι το άσυλο… (σελ. 6)

«Ραλλία Χρηστίδου: «Χρειάζεται συνεχής αγώνας για να κρατήσεις την αξιοπρέπεια»» (σελ. 15Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Καλά κρατεί η κόντρα Μπάτου- Σαραμάντου» (σελ. 5)
Δεν χάνουν ευκαιρία να ανταλλάξουν βαριές κουβέντες
Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει ο πρώην και ο νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ν. Μπάτος και Δ. Σαραμάντος. Μπορεί οι εκλογές να έχουν τελειώσει εδώ και 2 μήνες περίπου, ωστόσο η προεκλογική κόντρα των δύο ανδρών καλά κρατεί με τις ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές να δίνουν και να παίρνουν. Την ώρα που οι πολίτες του Ωραιοκάστρου συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δεκάδες προβλήματα, το ταμείο του δήμου να είναι μείον και τα παράπονα από όλους να είναι καθημερινά οι Ν. Μπάτος και Δ. Σαραμάντος έχουν βγάλει τα μαχαίρια και με κάθε ευκαιρία τα ακονίζουν. Οι δυο άνδρες δεν αφήνουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη για να ανταλλάξουν βαριές κουβέντες [...]

 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net