radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις ανακοινώσεις που έκανε χθες ο ΑνδρέαςΛοβέρδος από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία, αναφέρονται όλα τα σημερινά κεντρικά πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων της Θεσσαλονίκης, πλην της «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη» που προβάλλει το πρόγραμμα fast track που προωθεί η κυβέρνηση και για τη Δ.Ε.Θ. Συγκεκριμένα: «Τι αλλάζει στα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη – Κεντρική Μακεδονία» είναι ο τίτλος του «Αγγελιοφόρου», που αναφέρει ποια νοσοκομεία συγχωνεύονται, αλλάζουν χρήση και αποκτούν ενιαία διοίκηση. Στη Θεσσαλονίκη, προσθέτει, θα υπάρχουν τέσσερις διοικήσεις νοσοκομείων, αυτές των ΑΧΕΠΑ, Ιπποκρατείου, «Παπαγεωργίου και «Γ. Παπανικολάου». Η «Μακεδονία», για το ίδιο θέμα, στον κεντρικό της τίτλο τονίζει: «Κλείνουν 101 κλινικές και συγχωνεύονται νοσοκομεία» - «Ποιο είναι το σχέδιο που παρουσίασε χθες ο Λοβέρδος» - «300 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των προμηθευτών». Όπως τόνισε ιδιαίτερα ο υπ. Υγείας, ο 40% των νοσοκομείων δεν θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί το 2012, αν δεν προχωρήσει ο εξορθολογισμός των δαπανών τη χρονιά που διανύουμε. «Συγχωνεύoνται τα νoσoκoμεία της Θεσσαλoνίκης», τονίζει και η «Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης», προσθέτοντας ότι τον «Καλλικράτη» και στην υγεία ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. Παράλληλα, πληροφορεί ότι αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Ελλάδας που φωνάζουν: «Κάτω τα χέρια από την δημόσια περίθαλψη. Να μην κλείσει καμία κλινική του ΕΣΥ» «Συγχωνεύονται χωρίς να χωνεύονται τα νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του «Τύπου Θεσσαλονίκης». «Πρόγραμμα fast track και για τη Δ.Ε.Θ. προωθεί η κυβέρνηση» τονίζει η «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη” και συμπληρώνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης τονίζει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ότι ‘‘ο νόμος για την επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων μπορεί να έχει εφαρμογή στην περίπτωση της δημιουργίας νέου Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη’’.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Πρωτοσέλιδοι τίτλοι
«Θεσσαλονίκη - Κεντρική Μακεδονία: Τι αλλάζει στα νοσοκομεία»
Ποια νοσοκομεία συγχωνεύονται, αλλάζουν χρήση, αποκτούν ενιαία διοίκηση. Από την 1η Ιουλίου θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις, ενώ ξεκίνησε χτες η διαβούλευση με την παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου. Kλινικές και τμήματα μεταφέρονται και ενοποιούνται. Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν τέσσερις διοικήσεις νοσοκομείων:
ΑΧΕΠΑ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ», «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ».
Οι αλλαγές στους νομούς της Κ. Μακεδονίας (σελ. 10 – 11)

«Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι στη Βουλή»
Η ΠΑΕ Ηρακλής ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης και ετοιμάζεται να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ
- Ρέμος: «Με έδιωξαν»
- Καταγγελίες Κεσόπουλου για υπεξαίρεση 3 εκατ. ευρώ (σελ. 18 – 19)

«Τέλος στη βία»
Ξεκάθαρο μήνυμα του Γ. Παπανδρέου στη σύσκεψη κορυφής για τον αθλητισμό
- Οδηγίες στους διαιτητές να διακόπτουν τους αγώνες (σελ. 15, 18 – 19)

«Κόντρα Ρέππα με τους «τζιτζιφιόγκους» του υπουργείου Οικονομικών (σελ. 24 ΑΠΟΨΗ σελ. 4)

«H ποντιακή λύρα ενώνει Πόντιους, Τούρκους και Κινέζους» (σελ. 12)

«Βροχή με το... τουλούμι»
Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έπεσε βροχή που αντιστοιχεί σε ολόκληρο το Μάιο (σελ. 9)Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Μήνυμα του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης στην κυβέρνηση» (σελ. 3)
Τα μείζονα ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της πόλης τα επόμενα χρόνια και η συνολική πρόταση που οφείλει να καταθέσει ο κομματικός οργανισμός του ΠΑΣΟΚ σε αυτόν τον προγραμματισμό αποτελούν την ατζέντα της άτυπης συνεδρίασης του κομματικού νομαρχιακού οργάνου που πραγματοποιείται αύριο με τη συμμετοχή βουλευτών και μελών του Εθνικού Συμβουλίου στην πόλη.
Ωστόσο μοιραία η συζήτηση θα επεκταθεί και στην ταμπακέρα των ημερών, τα νέα οικονομικά μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις. Οπότε όλα δείχνουν πως η κομματική συνεδρίαση θα εξελιχθεί σε βήμα έκφρασης πολλαπλών αντιδράσεων έως και καθαρών διαφωνιών προς την κυβερνητική πολιτική. Μάλιστα χτες ο Θέμης Τζήμας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έλεγε στον «Α» ότι θα ζητήσει η αυριανή κομματική σύσκεψη να πάρει θέση κατά της ιδιωτικοποίησης στρατηγικού χαρακτήρα ΔΕΚΟ.
Ειδικά για τις ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών, φορέων και εταιριών στην πόλη στις οποίες το Δημόσιο συνεχίζει να διατηρεί κρίσιμο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου, αναμένεται να ανέβουν ιδιαίτερα οι τόνοι, όπως π.χ. για την ΕΥΑΘ, τον ΟΛΘ και τη ΔΕΘ, που εκ των πραγμάτων θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης στο μέλλον. Μάλιστα σε ό,τι αφορά την ΕΥΑΘ, τοπικοί κομματικοί υπενθυμίζουν ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό, όπως κι ότι τοπικοί βουλευτές που σήμερα κατέχουν κυβερνητικά πόστα έχουν αντιταχθεί στο παρελθόν στην προοπτική πώλησής της.

«Οι τζιτζιφιόγκοι και το κυβερνητικό κομφούζιο» (σελ. 4)
Τα πράγματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται ότι έχουν φτάσει στο μη παρέκει. […] Η λεκτική έκρηξη του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Δ. Ρέππα (χαρακτήρισε ‘τζιτζιφιόγκο» τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιο για τις αλλαγές, τα οικονομικά και τον έλεγχο των ΔΕΚΟ) δείχνει πολύ απλά ότι υπάρχει ασυμφωνία στη γραμμή πλεύσης. […] Εδώ και πολύ καιρό υποβόσκουν οι κόντρες μέσα στην κυβέρνηση. Έχουν γραφεί εκατοντάδες αναλύσεις για τους υπουργούς που δεν συμφωνούν με την πολιτική των μεταρρυθμίσεων που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Η εικόνα αυτή της κυβέρνησης με δύο τρόπους μπορεί να αλλάξει. Είτε με ανασχηματισμό είτε με εκλογές.

«Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Κώστας Κιλτίδης» (σελ. 5)
Ο κύβος ερρίφθη για τον Κώστα Κιλτίδη, που μετακομίζει από το Κιλκίς στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Μάλιστα η μεταγραφή του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας επισημοποιήθηκε και δια στόματος Ντόρας Μπακογιάννη. Πάντως η υποψηφιότητα του κ. Κιλτίδη δημιούργησε και κάποιες πρώτες εσωτερικές αντιδράσεις σε μερίδα των φιλελεύθερων στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Και γιατί το ιδιαίτερα πατριωτικό προφίλ του κ. Κιλτίδη δεν αρέσει σε κάποια στελέχη του κόμματος. Το αν αυτοί οι προβληματισμοί θα εκφραστούν προς την κα Μπακογιάννη που ανεβαίνει την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη παραμένει άγνωστο…

«Με τρεις» (‘Σφήνες’ σελ. 6)
Με τρία κυβερνητικά στελέχη συναντήθηκε χτες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Χρήστο Παπουτσή και τον Γιάννη Διαμαντίδη. Στον πρώτο έδωσε τα εύσημα για την απόδοση των στρατοπέδων στην τοπική κοινωνία, από τον δεύτερο ζήτησε ενίσχυση της ΕΛΑΣ στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στον τρίτο έθεσε το θέμα της ένταξης της λίμνης Βόλβης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας ως εξειδικευμένο έργο με δεδομένη την έγκριση από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων.

«Ταλαιπωρία για 10.000 μαθητές» (σελ. 13)
Με προσφυγές στη δικαιοσύνη απειλούν γονείς μετά τη χτεσινή διακοπή των μαθητικών δρομολογίων στο νομό Θεσσαλονίκης και εν όψει των πανελλήνιων εξετάσεων. Οι ιδιοκτήτες των μισθωμένων τουριστικών λεωφορείων στο νομό Θεσσαλονίκης τράβηξαν … χειρόφρενο, επ’ αόριστον, ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για περικοπές 20% στα δεδουλευμένα.

«’Φρένο’ Πανάρετου στις εκλογές και εξελίξεις διδασκόντων» (σελ. 13)
Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στα πανεπιστήμια μετά τη νέα παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, ο οποίος ζήτησε με έγγραφη οδηγία του να μπει ‘φρένο’ στις εκλογές και εξελίξεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) μέχρι να αναδειχτούν οι νέοι πρόεδροι των τμημάτων.
Χτες το πρυτανικό συμβούλιο του ΑΠΘ αποφάσισε να εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας να αποσύρει το σχετικό έγγραφο και να αναλάβει τις ευθύνες του πριν δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή στα πανεπιστήμια της χώρας λόγω της παράβασης των νόμιμα προβλεπόμενων από τις ισχύουσες διατάξεις προθεσμιών.

«13 χρόνια για να γίνουν λειτουργικά 22,5 χλμ. δρόμου!» (σελ. 13)
Λειτουργικός, αλλά όχι ολοκληρωμένος θα είναι ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού «Κομοτηνή-Νυμφαία-ελληνοβουλγαρικά σύνορα» ως τις 20 Ιουλίου, όταν ολοκληρώνεται και η συμβατική προθεσμία του έργου, που αποφασίστηκε το 1998 και χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια για να γίνει έστω λειτουργικός. Χτες ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, επισκέφθηκε τα εργοτάξια του έργου, μήκους 22,5 χλμ. και προϋπολογισμού περίπου 89 εκατ. ευρώ.

«Ανοιχτή αγορά τις Κυριακές για να έρθουν οι τουρίστες» (σελ. 25)
Η οικονομική κρίση δημιουργεί την ανάγκη για προσέλκυση τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη.
Τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς της Θεσσαλονίκης, αλλά και την επιμήκυνση του ωραρίου στα μουσεία, θεωρούν ως απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να τονωθεί η τουριστική κίνηση, οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης που συναντήθηκαν χτες στο ΕΒΕΘ.

«8 βήματα ανάπτυξης για το λιμάνι μέσα στο 2011» (σελ. 26)
Μέχρι το τέλος του 2011 η διοίκηση της ΟΛΘ θα έχει δρομολογήσει την υλοποίηση του 80% των στρατηγικών στόχων που έθεσε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ανέλαβε τις τύχες του λιμανιού Θεσσαλονίκης. Αυτό δήλωσε χτες κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας για το 2010 ο πρόεδρος και Δ.Σ. της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης.
Ο ίδιος κωδικοποίησε αυτούς τους στρατηγικούς στόχους και την εξέλιξή τους ως ακολούθως: επέκταση της 6ης προβλήτας, ανάπλαση της πρώτης προβλήτας, κατασκευή μαρίνας, αξιοποίηση ακινήτων που βρίσκονται στη δεύτερη προβλήτα, δημιουργία logistic center, εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων τόσο στο ΣΕΜΠΟ όσο και στο συμβατικό λιμάνι, δημιουργία ‘πράσινου λιμανιού’ και προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Κλείνουν 101 κλινικές και συγχωνεύονται νοσοκομεία»
«Ποιο είναι το σχέδιο που παρουσίασε χθες ο Λοβέρδος»
300 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των προμηθευτών
Το 40% των νοσοκομείων δεν θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί το 2012, αν δεν προχωρήσει ο εξορθολογισμός των δαπανών τη χρονιά που διανύουμε, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος όμως εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο στόχος είναι εφικτός. «Κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει» διαβεβαίωσε ο υπουργός, παρουσιάζοντας τις αρχικές προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής για συγχωνεύσεις στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία προβλέπει οκτώ νοσοκομειακές ενότητες στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη (σελ. 13)

«Ναυμαχία κυβέρνησης - ΝΔ για το Αιγαίο». Με αφορμή την κυβερνητική απόφαση να μην προχωρήσει η Ελλάδα σε κήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (σελ. 7)

«Σβήνει το ‘‘Χαμόγελο του Παιδιού’’». Έκκληση οικονομικής βοήθειας έκανε χθες το Χαμόγελο του Παιδιού, η οργάνωση που δίνει λύσεις 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, σε χιλιάδες ανυπεράσπιστα παιδιά (σελ. 3)

«Άνοιξε η αυλαία της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης» (σελ. 30)

ΑΠΟΨΗ / /Το τέλος των δεινοσαύρων
Υπάρχει μια παλιά και λίγο περίεργη θεωρία, η οποία υποστηρίζει ότι οι δεινόσαυροι εξέλιπαν λόγω μεγέθους. Πέρα από την έλλειψη τροφής, έγιναν, λέει, βορά και μικρότερων σαρκοβόρων ζώων που τους έτρωγαν ζωντανούς χωρίς αντίδραση. Γιατί χωρίς αντίδραση; Διότι λόγω μεγέθους η απόσταση του εγκεφάλου από τα πόδια ή την ουρά ήταν τόσο μεγάλη, ώστε το μήνυμα του πόνου έφτανε στον εγκέφαλο μέσω των νευρώνων με μεγάλη καθυστέρηση. Κοινώς, πρώτα είχε μισοκοπεί το πόδι και μετά από ώρα καταλάβαινε ο δεινόσαυρος ότι είχε τραυματιστεί ίσως και θανάσιμα. Ας το σκεφτούν εκεί στο Μαξίμου!

«Διχάζει η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων». Δημόσιος διάλογος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αφορμή τις προτάσεις της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα (σελ. 6)

«Αναδεικνύονται τα βυζαντινά τείχη». Ένα βήμα για την ανάδειξη των δυτικών βυζαντινών τειχών, στις περιοχές που αυτά εφάπτονται με αυθαίρετες κατασκευές και χαμόσπιτα, έκανε χθες η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης, με την κατεδάφιση μισοκατεστραμμένων κτιρίων (σελ. 11)

«Εκπτωτική κάρτα σε 10.000 νέους 13-30 ετών». Ξεκινά η διάθεσή της από τη Δευτέρα - Χαμηλότερες τιμές για εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια (σελ. 19)

«Τρισέ: «Η αναδιάρθρωση δεν είναι στα χαρτιά». Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης ελληνικού χρέους, υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ (σελ. 20)

«Θύελλα από τις αποκαλύψεις του Στρος Καν». Σκληρή αντιπαράθεση για τις ‘‘υπόγειες διαπραγματεύσεις’’ με το ΔΝΤ (σελ. 8)Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Θα δικαιωθεί ο Τρισέ;» ("Γνώμη", σελ. 2)
Το μήνυμα που έστειλε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ προς την Ελλάδα ήταν σαφές: «Υλοποιήστε τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το μνημόνιο όσο είναι καιρός». Με άλλα λόγια όσο η ΕΚΤ κρατάει ακόμη χαμηλά τα επιτόκια και όσο υπάρχει το ‘μαξιλάρι’ των δανείων της τρόικας. […] Ο Γάλλος τραπεζίτης κατέστησε εξίσου σαφές ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ο κ. Τρισέ εξακολουθεί να πιστεύει – δημοσίως τουλάχιστον – ότι οι μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και η λιτότητα θα αποδειχθούν ικανές να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές το 2012.
Κατά πόσο θα εκπληρωθεί το σενάριο αυτό, άρα και κατά πόσο θα διαψευστούν όσοι προδικάζουν την αποτυχία του μνημονίου, εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση. Η οποία με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας των ετών 2012-2015 στη Βουλή ρίχνει ίσως την τελευταία της ζαριά στη μάχη με τις αγορές.

«Κατηγορούν τον Σαξώνη για εκβίαση / Καταγγελία τραγουδιστή και σύλληψη δύο ‘μπράβων’ στη Θεσσαλονίκη» (Θέμα: Μπίζνες και πίσω από τα κάγκελα - σελ. 4-5)
Χρήματα μέσα από τη φυλακή των Διαβατών κατηγορείται ότι απαιτούσε από τραγουδιστή ο πρώην ταμίας και ένας εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου της υπεξαίρεσης του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Σαξώνης.

«Διχάζει η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων / Δημόσιος διάλογος του ΑΠΘ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση» (Θέμα: Διάλογος για την Παιδεία - σελ. 6)
«Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να αυτοχρηματοδοτούνται. Σήμερα το ελληνικό πανεπιστήμιο καταρρέει όχι από εξωτερικούς παράγοντες αλλά από δικά του αίτια, όπως το Τείχος του Βερολίνου», τόνισε χθες ο κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Νομικής του ΠΑΘ, μιλώντας στον δημόσιο διάλογο που προκάλεσε για μία ακόμη φορά το ΑΠΘ με αφορμή όσα προτείνει στην έκθεσή της η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Σε ποσοστό 40% έως και 50% φτάνουν οι περικοπές κονδυλίων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσαν διακεκριμένοι καθηγητές στο πλαίσιο του εν λόγω διαλόγου.

«Αρχίζει σήμερα το 7ο συνέδριο της ΕΔΟΘ / Αναμένεται κυριαρχία της ΠΑΣΚΕ» (σελ. 9)
Με φόντο την πολιτική της σκληρής λιτότητας και των περικοπών αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 7ου συνεδρίου της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Παρά τη μνημονιακή πολιτική εκτιμάται ότι δεν θα προκύψουν ανατροπές στους συσχετισμούς με τη ‘φιλοκυβερνητική’ ΠΑΣΚΕ να αναμένει ενίσχυση των ποσοστών της και να διεκδικεί εκ νέου την προεδρία της ΕΔΟΘ με τον Π. Κετικίδη.

«Fast track διαδικασίες για τη ΔΕΘ» (σελ. 9)
Fast track διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και την αξιοποίηση του χώρου των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της Έκθεσης προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Θ. Καράογλου, ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι ο νόμος για την επιτάχυνση και τη διαφάνεια στην υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων μπορεί να εφαρμοστεί και στην περίπτωση της διαδικασίας για τη δημιουργία του νέου Εκθεσιακού Κέντρου.

«Ο διάσημος συγγραφέας Κeneth Walth από τη Θεσσαλονίκη: «Θα ανακάμψει οικονομικά η Ελλάδα, αλλά πολύ αργά!» (σελ. 10)
«Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα-κλειδί στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι όμως μια μικρή χώρα, η οποία αυτό το διάστημα αντιμετωπίζει πολλές οικονομικές δυσκολίες, από τις οποίες πιστεύω ότι θα ανακάμψει αργά-αργά». Αυτά υποστήριξε χθες ο κορυφαίος επιστήμονας και συγγραφέας κατά τη διάρκεια της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

«Δείκτης Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων NGBI 500 για τον Απρίλιο: Ετοιμάζεται για απολύσεις ένας στους τρεις επιχειρηματίες» (σελ. 15)
Αυξημένη ανεργία σηματοδοτεί η πρόθεση των βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών να προχωρήσουν σε απολύσεις τον μήνα που διανύουμε, όπως προκύπτει από τις μηνιαίες στατιστικές μετρήσεις του δείκτη Northern Greece Business Intex 500 τον Απρίλιο. Η απαισιοδοξία των βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών είναι έκδηλη, καθώς το 5% από αυτούς κρίνει τη γενική κατάσταση της εταιρείας τους καλή.

«Άνοιξε η αυλαία της 8ης ΔΕΒΘ / Τρεις σημαντικές αλλαγές» (σελ. 30)
Χωρίς την παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου άνοιξε χθες επίσημα η αυλαία της 8 ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ). Στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκαν τελικά από τον υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Σπύρο Βούγια, το ‘παρών’ έδωσαν πολλοί άλλοι πολιτικοί, πολιτιστικοί και θεσμικοί φορείς. Στον γραπτό χαιρετισμό που απέστειλε ο κ. Γερουλάνος σκιαγράφησε τρεις μεγάλες αλλαγές της φετινής διοργάνωσης σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Εξήρε τη στήριξη της νέας δημοτικής αρχής στη ΔΕΒΘ που δημιούργησε ‘μια διαφορετική σχέση της έκθεσης με την πόλη. Τόνισε ότι η ένταξη της διοργάνωσης στο πρόγραμμα του ΥΠΠΟΤ «Θεσσαλονίκη – Σταυροδρόμι Πολιτισμών», με το φετινό αφιέρωμα στη Μέση Ανατολή, αποτελεί «μέρος μιας συνολικής στρατηγικής του υπουργείου για το βιβλίο».ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Τον «Καλλικράτη» και στην υγεία ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος / Συγχωνεύονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης»
Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Ελλάδας που φωνάζουν: «Κάτω τα χέρια από την Δημόσια περίθαλψη. Να μην κλείσει καμία κλινική του ΕΣΥ» (σελ. 2)

«Σύσκεψη για τα μάτια του κόσμου με Παπανδρέου και υπουργούς με θέμα τη βία και την αναβολή των πλέι οφ»

«Δηλώνει ο πρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης:«Δεν έχω δεχτεί κρούση για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ»» (σελ. 3)

«Απόφαση – προσβολή / Έργο του Μίκη «λογοκρίνεται» από την αυστριακή Βουλή» (σελ. 4)

«Επιφυλλίδες / Φυτώριο … φιλάθλων)

«Στη Θεσσαλονίκη: Απολύσεις ετοιμάζουν τον Μαΐο το 36% των επιχειρηματιών» (σελ. 3)Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Συζήτηση για τον Ηρακλή ζητά ο Κώστας Γκιουλέκας» (σελ. 2)
Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» Κ. Γκιουλέκας, με επιστολή του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ζητά να συζητηθεί εκτάκτως στο δ.σ. το θέμα του υποβιβασμού του Ηρακλή. Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ζητά από τον δήμαρχο να κληθεί στο δημοτικό συμβούλιο και το δ. σ. της ομάδας ώστε να γίνει συντονισμός ενεργειών και να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα που έχει προκύψει για την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Πάντως και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση για τον Ηρακλή, με την οποία μάλιστα καλεί σε πανστρατιά υπέρ του Ηρακλή!

«Δεν έχω δεχτεί κρούση για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ», δηλώνει ο πρόεδρος του λιμανιού» (σελ. 3 )
Μέσα στο 2011 και ενδεχομένως πριν από το φθινόπωρο αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου επέκτασης της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού περίπου 150 εκατ. ευρώ, «εάν δεν υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές», όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης, διευκρινίζοντας ότι «αυτή είναι η πρόβλεψη και η ευχή της διοίκησης».

«Καστοριά / Άνοιξε η Διεθνής Έκθεση Γούνας» (σελ. 3)
Εγκαινιάστηκε χθες η 36η έκθεση Γούνας στην Καστοριά, στην οποία συμμετέχουν 155 ξένοι και Έλληνες εκθέτες (20 περισσότεροι από πέρσι). Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από τις χώρες Ρωσία, Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία, Αμερική, Καναδά και ΦιλανδίαΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Συγχωνεύονται χωρίς να χωνεύονται τα νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα»
Συγχωνεύσεις χωρίς να… χωνεύονται από τους νοσοκομειακούς γιατρούς εξήγγειλε χθες από την πόλη μας ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος. Στην κεντρική είσοδο έξω από την Αποθήκη 1 του λιμανιού ήταν συγκεντρωμένοι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν αναρτήσει τρία πανό στα οποία εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για τις κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας. Θέλοντας να αποφύγει δυσάρεστες, για τον ίδιο, συναντήσεις, προτίμησε να μπει στη αίθουσα… από την πίσω πόρτα. Το επιχειρησιακό σχέδιο, θα συμπεριλαμβάνει συγχωνεύσεις νοσοκομείων, συγχωνεύσεις ή μεταφορά κλινικών, μετατροπή νοσοκομείων σε κέντρα Υγείας. Ξεχωρίζει η πρόταση συγχώνευσης του Β΄ ΙΚΑ Παναγίας με το νοσοκομείο Αγ. Παύλος, και η διοικητική συγχώνευση του νοσοκομείου Αγ. Δημήτριος με το Γ. Γεννηματάς. Οι βασικοί άξονες των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων είναι: ο κοινός διοικητής, η κοινή διοίκηση, οι συγχωνεύσεις μονάδων εντός των νοσοκομείων, η συνεργασία μεταξύ των νοσοκομείων με την ανταλλαγή προσωπικού και μονάδων (σελ. 7)

«Φρουτοχυμοί για την καρδιά». Έχουν ευεργετική επίδραση για την καρδιά, όπως υποστηρίζει έρευνα, που πραγματοποίησαν Γάλλοι ερευνητές (σελ. 14-19)

«Ρέππας έφα: ‘‘Υπάρχουν τζιτζιφιόγκοι στο υπουργείο Οικονομικών’’. Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η τρόικα έχει βγάλει «κίτρινη κάρτα» στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο υπουργός Δ. Ρέππας, ερωτηθείς από δημοσιογράφους διέψευσε αυτές τις πληροφορίες και είπε ότι αντιθέτως, η τρόικα θεωρεί ότι το υπουργείο είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του. Μάλιστα απέδωσε τα δημοσιεύματα σε διαρροές κάποιου «τζιτζιφιόγκου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά από το υπουργείο Οικονομικών. «Αυτή τη φορά ο καβγάς ανάμεσα στα υπουργεία ξέσπασε για το ποιος παίρνει κίτρινη κάρτα από την Τρόικα», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης, ο οποίος έκανε λόγο για νέο ιλαροτραγικό επεισόδιο στο «κυβερνητικό σκορποχώρι» (σελ. 12)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ / «Οι Κύπριοι ψηφίζουν Θεσσαλία αυτό το καλοκαίρι». Στο διεθνή χάρτη τουρισμού, η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Θεσσαλία αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Κυπρίων για το καλοκαίρι (σελ. 6)

«49χρονος Θεσσαλονικιός τραγουδιστής έπεσε θύμα εκβιασμού από τον Π. Σαξώνη».
Ο γνωστός για τις υπεξαιρέσεις χρημάτων από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης μέσα από τη φυλακή συνέχιζε την παράνομη δράση του και σε συνεργασία με έναν συγκρατούμενο του από την Αρμενία, εκβίαζαν τον γνωστό Θεσσαλονικιό τραγουδιστή Τάσο Δημόπουλο (σελ. 5)

«Έργο του Μίκη Θεοδωράκη «λογοκρίνεται» από την αυστριακή Βουλή». Έκπληξη και πολλά ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της προέδρου της αυστριακής Βουλής, Μπάρμπαρα Πράμερ, να ματαιώσει την προγραμματισμένη για χθες, παρουσίαση του έργου «Μαουτχάουζεν» του Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (σελ. 20)

«Μελωδία και δύναμη από τους Melodb». Μελωδικά ντεσιμπέλ. Αυτό αποζητούν οι Melodb και αυτό παρουσιάζουν στα live τους. Ο «Τ.Θ.» μίλησε με το συγκρότημα, με αφορμή την αποψινή εμφάνισή τους στη Χαλκιδική και την αυριανή στη Θεσσαλονίκη (σελ. 21)

«Χρηματοδότηση των αντικανταφικών». Η Ιταλία διοργάνωσε χθες τη δεύτερη σύνοδο της αποκαλούμενης «Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη», στην οποία μετείχαν 22 χώρες, 6 διεθνείς θεσμοί, όπως η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης (σελ.13)

«Δωρίστε ένα βιβλίο – Σώστε μια βιβλιοθήκη !». Δωρίστε ένα βιβλίο – Σώστε μια βιβλιοθήκη! Αυτό είναι το σύνθημα της νέας καμπάνιας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών – Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) που ξεκινά από την 8η ΔΕΒΘ (σελ. 20)

«Ο Σάντας άφησε μόνο του το Γλέζο / Ένας ήρωας κατά των Γερμανών στη γειτονιά των αγγέλων. Συγκλονισμένος ο Γλέζος (σελ. 10)

Χ.Α. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: 1.675,14 +0,67%

Θέματα εσωτερικών σελίδων


«Επιτέλους! Τοποθετήθηκε ο Μπουτάρης για τον υποβιβασμό του Ηρακλή…» (σελ. 6)
Ο κ. Μπουτάρης άργησε, αλλά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη συμπαράστασή του στο σωματείο του Ηρακλή. Ο κ. Μπουτάρης απαιτεί την εφαρμογή των νόμων προς κάθε κατεύθυνση. Τονίζει, ωστόσο, ότι ‘φαινόμενα βίας και καταστροφών ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας δεν δικαιώνουν ούτε την ιστορική πορεία ούτε το αίτημα του Ηρακλή», καθώς και ότι «δεν μπορούμε να ζημιώσουμε την Θεσσαλονίκη, χωρίς να ζημιώσουμε τους συλλόγους και τα ιδρύματά της, στα οποία ο καθένας από εμάς είναι ταγμένος».

«ΕΣΘ: Οι έμποροι αντιμετωπίζονται σαν εύκολη λεία φορολογικής αφαίμαξης» (σελ. 12)
Να στραφεί στους πραγματικά απείθαρχους και φοροδιαφεύγοντες καλεί την κυβέρνηση ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας τα όσα εξαγγέλθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Σε χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΘ σημειώνεται ότι οι επιχειρηματίες ανέμεναν μια ρεαλιστική πολιτική για την πάταξη της φοροδιαφυγής, μέσω της καταπολέμησης παραοικονομίας, του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου στην ΕλλάδαΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι


«Η κυβέρνηση προωθεί: Πρόγραμμα fast track και για τη Δ.Ε.Θ.»
Ο νόμος για την επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων μπορεί να έχει εφαρμογή στην περίπτωση της δημιουργίας νέου Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ., Θεόδωρου Καράογλου. Όπως διευκρινίζει ο κ. Ξυνίδης, η αίτηση για υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου στον νόμο πρέπει να υποβληθεί από τον κύριο του έργου (Δ.Ε.Θ. Α.Ε.) και να εξεταστεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ένταξη που θέτει ο νόμος (σελ.16)

«Από το Κιλκίς στην Α’ Θεσσαλονίκης με το ΔΗΣΥ ο Κ. Κιλτίδης/ Συναντήθηκε χθές με την Ντόρα Μπακογιάννη».
«Από τις 14 Ιουνίου του 2010, ως ανεξάρτητος βουλευτής, δήλωσε ο βουλευτής Κ. Κιλτίδης, αποφάσισα για μια νέα διαδρομή, στη ζωή και την πολιτική. Σήμερα, αποδεχόμενος την πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης σε όσους μέχρι σήμερα συμπορευθήκαμε» (σελ. 3)

«Από τον Δήμο Θεσσαλονίκης / Κατεδαφίστηκαν αυθαίρετα κοντά στα βυζαντινά τείχη»
Στην κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται κατά μήκος των βυζαντινών τειχών προχώρησε χθες το πρωί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια για περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής (σελ. 7)

«Μειώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις επιχειρήσεις/ Αφορά αυτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης ».
Δεκτή έγινε από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη η εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για μείωση, από 1η Ιουνίου, των τιμολογίων της ΔΕΗ για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης (σελ. 11)

«Τελεσίγραφο της κυβέρνησης σε ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα για τερματισμό της βίας / Κανονικά τα πλέι οφ». Κανονικά θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα, ωστόσο πριν από κάθε αγώνα η αστυνομία και οι αρμόδιοι φορείς θα εξετάζουν κατά πόσον είναι εφικτή η ομαλή διεξαγωγή του. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό (σελ. 15)

«Στις 17 ή 18 Μαΐου στη Βουλή το νέο μνημόνιο/ "Θα ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία’’ ».
Μέχρι τις 17 ή 18 Μαΐου αναμένεται να γίνει η κατάθεση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής (σελ. 3)


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net