radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Τι μας παχαίνει και τι οχι

Τα ποτά παχαίνουν περισσότερο από τα φαγητά

Aν θέλετε να χάσετε κιλά, έχει μεγαλύτερη σημασία τι πίνετε παρά τι τρώτε. Αυτό υποστηρίζει μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας Μπλούμπεργκ του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ.

Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας, που έγινε σε δείγμα 180 ατόμων ηλικίας 25-79 ετών, ήταν ότι όλες οι θερμίδες δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα για το πάχος και η έμφαση πρέπει να δοθεί στις "υγρές" θερμίδες παρά στις "στερεές".

Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση ανάμεσα στην πρόσληψη θερμίδων και την απώλεια βάρους και διαπίστωσαν ότι η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων από την κατανάλωση ποτών έχει μεγαλύτερη θετική επίπτωση στη μείωση του πάχους σε σχέση με τη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων από την κατανάλωση στερεάς τροφής.

Τα ποτά που κυρίως αυξάνουν το βάρος είναι όσα περιέχουν ζάχαρη (αναψυκτικά, φρουτοχυμοί κ.α.), τα οποία είναι η κύρια πηγή "υγρών" θερμίδων. Άλλα ποτά, όπως τα διαιτητικά, που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, και τα αλκοολούχα, επίσης συνδέονται με το πάχος, αλλά όχι σε τόσο σημαντικό βαθμό.

Οι αδύνατοι φίλοι μας... παχαίνουν

Μήπως έχετε κάποιον φίλο, που αν και τρώει συνεχώς δεν «παίρνει» γραμμάριο; Αν ναι, είναι πολύ πιθανό να πάρετε κιλά σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι φίλοι που τρώνε πολύ αλλά δεν παχαίνουν όχι μόνο μπορούν να γίνουν εκνευριστικοί αλλά θέτουν και σε κίνδυνο τη σιλουέτα σας.

Στην έρευνα 120 φοιτήτριες κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μία ταινία συνοδευόμενες είτε από έναν αδύνατο είτε από έναν υπέρβαρο «μυστικό» ερευνητή. Κάθε φορά που ο αδύνατος «μυστικός» ερευνητής κατανάλωνε σνακ, παρασύρονταν και έκαναν και εκείνες το ίδιο. Όταν όμως ο υπέρβαρος παρτενέρ έτρωγε μεγαλύτερη από τη φυσιολογική ποσότητα σνακ, οι φοιτήτριες όχι μόνο δεν παρασύρονταν από τη συμπεριφορά του αλλά έτρωγαν και λιγότερο.

«Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι αν ένας φίλος μας μπορεί να τρώει τέτοιες ποσότητες και να παραμένει αδύνατος, το ίδιο μπορούμε και εμείς» εξηγεί ο Brent McFerran, επίκουρος καθηγητής μάρκετινγ στο University of British Columbia στον Kαναδά και επισημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά.

Ωστόσο η ίδια έρευνα κατέληξε και σε ένα ενθαρρυντικό συμπέρασμα: οι φίλοι, που επιλέγουν μικρές και πιο υγιεινές μερίδες φαγητού, μας επηρεάζουν και κάνουμε το ίδιο, ειδικά αν αυτοί οι φίλοι είναι αδύνατοι.

Τα γεύματα αργά το βράδυ παχαίνουν

Η ώρα που τρώμε επηρεάζει το σωματικό μας βάρος, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες. Πιο συγκεκριμένα όταν τρώμε αργά το βράδυ παίρνουμε δυο φορές περισσότερα κιλά από ό,τι αν τρώμε νωρίτερα.

Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις χώρισε ποντίκια σε δυο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα τα ζώα έτρωγαν σε ώρες που κανονικά θα έπρεπε να κοιμούνται ενώ στη δεύτερη ομάδα έτρωγαν σε φυσιολογικές ώρες της ημέρας. Και στις δυο ομάδες τα ζώα τρέφονταν με φαγητά με πολλά λιπαρά.

Μέσα σε διάστημα έξι μηνών τα ποντίκια που έτρωγαν αργά τη νύχτα πήραν διπλάσιο σωματικό βάρος από εκείνα που έτρωγαν σε φυσιολογικές ώρες. Μάλιστα, αυτό φάνηκε να ισχύει ακόμη και στις περιπτώσεις που τα ποντίκια είχαν την ίδια σωματική δραστηριότητα και έτρωγαν τις ίδιες ποσότητες φαγητού.

«Ένα από τα ερωτήματα που μας απασχολούν είναι γιατί οι άνθρωποι που δουλεύουν σε βάρδιες έχουν την τάση να είναι υπέρβαροι. Σκεφτήκαμε ότι το να τρώει κανείς ακατάλληλες ώρες της ημέρας ενδεχομένως συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους», σημειώνει η επικεφαλής της μελέτης Deanne Arble.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης πρέπει να επιβεβαιωθούν και σε ανθρώπους προκειμένου να προκύψουν ασφαλή στοιχεία για τη διαδικασία μέσω της οποίας η κατανάλωση γευμάτων αργά το βράδυ οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Πιείτε χυμούς λαχανικών για να χάσετε κιλά

Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να ενισχύσετε τη δίαιτά σας - και την υγεία σας: πιείτε ένα ποτήρι χυμό λαχανικών κάθε μέρα. Σε μια μελέτη, που έγινε σε 81 υπέρβαρους ενήλικες με κίνδυνο για καρδιοπάθειες και διαβήτη, εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον ένα ποτήρι χυμό λαχανικών έχασαν τέσσερα κιλά μέσα σε 12 εβδομάδες, ενώ εκείνοι που ακολουθούσαν την ίδια μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτα αλλά δεν έπιναν χυμό έχασαν ένα κιλό.

«Πολλοί από τους συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν ότι ένιωθαν κορεσμό μετά την κατανάλωση του χυμού λαχανικών, κάτι που ενδεχομένως βοηθάει τις προσπάθειες απώλειας βάρους», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, John Foreyt από το Baylor College of Medicine στο Χιούστον.

http://www.men24.gr/html/ent/999/ent.86999.asp


 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net