radio@toxotisfm.gr
Με την αγαπη σας στην 1η θέση στα FM του Ν.Πέλλας απο το 1991.
Tο ραδιόφωνο !!! Η Μόνιμη συντροφιά σου.....Ακούς παντού 96,3 fm!!!
σε καθε γωνιά του πλανήτη ....χωρίς να σε απασχολεί σε
πάσης φύσεως εργασια...... Ακούς στο κινητό, στο σπίτι,στο μαγαζί,
στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή, στο χωράφι….ΠΑΝΤΟΥ !!!
********
Ανήκω σε αυτούς που μου αρέσει η συντροφιά του
ραδιοφώνου μέχρι σήμερα  .
 Παρά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν 
νομίζω ότι το ραδιόφωνο εξακολουθεί να έχει
τη δική του αξία και αρχοντιά. Μπορείς να το έχεις
 να παίζει όλη μέρα, να σου σιγοκουβεντιάζει, να σου
σιγοτραγουδεί, να σε κρατεί σε εγρήγορση σε ενημέρωση,
 σε ψυχαγωγία.Από τις βασικές του ωφέλειες είναι ότι
 σε κάνει να ακούς, πράγμα δύσκολο για τους ανθρώπους
 σήμερα.
Είναι  ένα μέσο που δε θα ανησυχούσες αν το παιδί
σου άκουγε μόνο του ραδιόφωνο, κάτι που δε θα το ήθελες
 να συμβαίνει με την τηλεόραση,και τον υπολογιστή.
Στο σπίτι, στη δουλειά σου,στο μαγαζί σου, στο  αυτοκίνητο,
το ραδιόφωνο σε ηρεμεί σε κάνει να σκέπτεσαι και να φαντάζεσαι 
εσύ όπως θέλεις αυτά που ακούς.
… Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη συντροφιά του ραδιοφώνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!Παρουσιάζονται προβλήματα κατά την ακρόαση;
Επικοινωνήστε μαζί μας...... στο 6932425259.
**********
 

Οικονομικά νέα

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης για τη διάσωση της Ελλάδας θα επιτύχει ακόμα κι αν αυτό πάρει καιρό, εκτιμά η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να μιλούν με μια φωνή.
"Οι ευρωπαϊκές χώρες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, όμως αυτό παίρνει τον καιρό που χρειάζεται στη δημοκρατία, κάτι που δεν αρέσει πάντα στις αγορές", παραδέχεται η Λαγκάρντ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Financial Times και καλεί τους Ευρωπαίους "να ακολουθήσουν πιστά το σενάριο", για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο υιοθετήθηκε.

2. Nomura: Τι προβλέπει για ανάπτυξη και χρέος

Πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα όσον αφορά την φερεγγυότητα της Ελλάδας, υπογραμμίζει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 29/07 η Nomura, παρά το γεγονός ότι το πακέτο των Βρυξελλών περιλαμβάνει σημαντικές και καινοτόμες πολιτικές.
Σύμφωνα με τον ιαπωνικό οίκο, τα ερωτήματα παραμένουν όσον αφορά την εφαρμογή των σημαντικών μέτρων που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής και το πότε θα αρχίσουν να αποδίδουν.
Η Nomura υπογραμμίζει πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χειροτέρεψε από τον Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα έλαβε από Ε.Ε. και ΔΝΤ το πρώτο πακέτο στήριξης, με το πρωτογενές έλλειμμα και το χρέος να αναθεωρούνται ανοδικά, την εκτέλεση του προϋπολογισμού να είναι φτωχή, ενώ απαιτήθηκε και η λήψη νέων μέτρων για την περίοδο 2011-2015.
Επίσης, ο οίκος εκτιμά ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία είναι σχετικά αισιόδοξες σε σχέση με το βασικό σενάριο της Nomura.

Ύφεση και το 2012 – Ανάπτυξη από το 2013

Ειδικότερα, οι προβλέψεις της για την ανάπτυξη είναι πιο απαισιόδοξες, ενώ παραμένει σκεπτική όσον αφορά την πορεία των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, υπολογίζοντάς τα γύρω στο 10% του ΑΕΠ έως το 2020.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, και χωρίς τη λήψη περαιτέρω δημοσιονομικών μέτρων, η Ελλάδα αναμένεται να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα μόλις 4% του ΑΕΠ, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο δείκτης χρέους/ΑΕΠ δεν σταθεροποιείται αλλά θα αυξηθεί πάνω από το 200% μετά το 2020.
Για το 2011 η Nomura προβλέπει ύφεση 4,9%, για το 2012 0,9%, ενώ για το 2013 ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 1,2%.

Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 191,7% του ΑΕΠ έως το 2013, ενώ όσον αφορά τον δείκτη ανεργίας, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 15,5% το 2011, στο 16,2% το 2012 και στο 16,1% το 2013.
Πιθανή η λήψη νέων μέτρων, αναδιάρθρωση έως το 2013

Η πιθανότητα να χρειαστεί η λήψη περαιτέρω μέτρων από την Ελλάδα, είναι ορατή σύμφωνα με την ανάλυση του οίκου, εκτός κι αν υπάρξει μια ουσιαστική βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και μια ραγδαία εξέλιξη στη δημοσιονομική προσαρμογή.
Επίσης προβλέπει ότι η επόμενη σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πραγματοποιηθεί έως το 2013, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί το τωρινό πρόγραμμα.

3. Τα σενάρια για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

Ριζική ανατροπή του ισχύοντος φορολογικού καθεστώτος φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, φυσικών και νομικών προσώπων, αλλά και στη φορολογία κεφαλαίου, που θα επέλθουν με το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, το οποίο θα λάβει τη μορφή σχεδίου νόμου το Σεπτέμβριο.
Το εναρκτήριο λάκτισμα για τις επικείμενες ανατροπές δόθηκε σήμερα με την έναρξη του διαλόγου για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, στον οποίο θα μετέχουν κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς, αλλά και εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προθέσεις του κ. Βενιζέλου είναι όπως το σκηνικό στη φορολογία αλλάξει άρδην σε βάθος χρόνου, ώστε να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον τόσο για τους φορολογούμενους, όσο πρωτίστως και για τους ιδιώτες επενδυτές που καθημερινά επισημαίνουν τις αγκυλώσεις του υπάρχοντος συστήματος και το μέγεθος της γραφειοκρατίας.Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι επανειλημμένες εκκλήσεις των αξιωματούχων των Βρυξελλών για την απλοποίηση του φορολογικού μας συστήματος, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν ελκυστικές τις επενδύσεις στην Ελλάδα οι οποίες είναι απαραίτητες για την τόνωση της οικονομίας και τη δημιουργία ανάπτυξης.
Νέο τοπίο στη φορολογία
Το «πακέτο» του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, θα περιλαμβάνει μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, περαιτέρω περικοπές στις φοροαπαλλαγές νομικών και φυσικών προσώπων που πλέον δεν έχουν κοινωνικό και οικονομικό αντίκρισμα, αλλά επίσης και τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρηματικών κερδών από το 20% στο 15%, χωρίς να αποκλείεται και μείωση των συντελεστών των φυσικών προσώπων για την ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές και στα είδη εστίασης, ενώ θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση όλες οι επιβαρύνσεις στη φορολογία των ακινήτων.Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι ακόμη η καθιέρωση νέων αντικειμενικών κριτηρίων και τεκμηρίων για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κλείσιμο των παραθύρων στο «πόθεν έσχες», ενώ θα υλοποιεί το πρόγραμμα συγχώνευσης ή και κατάργησης των περισσοτέρων ΔΟΥ αφού το σχέδιο προβλέπει να καταργηθούν οι περισσότερες από τις 289 που υπάρχουν σήμερα, με στόχο την «εξοικονόμηση» περίπου 3.000 υπαλλήλων και την αξιοποίησή τους στο ελεγκτικό έργο.

Νέα όπλα κατά της φοροδιαφυγής
Το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει στην ενίσχυση του οπλοστασίου του για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό με το νέο καθεστώς θα υπάρξει φακέλωμα της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης όλων των φορολογουμένων, επέκταση της χρήσης των ταμιακών μηχανών σε όλους τους επιτηδευματίες και κατάρτιση περιουσιολογίου για όλα τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ΑΦΜ.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στην ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα κράτη και τη συλλογή των αναγκαίων στοιχείων για τον εντοπισμό των καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό, προκειμένου να ελεγχθεί η πηγή προέλευσης των εισοδημάτων. Επίσης θα εφαρμοστούν στοχευμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις με βάση ανάλυση κινδύνου που στηρίζεται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η νομική μορφή, η κατηγορία των τηρουμένων βιβλίων και στοιχείων και οι δαπάνες. Από την άλλη πλευρά σχεδιάζεται όπως ειδικό σώμα αναλάβει τον έλεγχο των φυσικών προσώπων και επωνύμων με μεγάλη εισοδηματική και περιουσιακή επιφάνεια και πολυτελή τρόπο διαβίωσης.Σημειώνεται ότι η Ελλάδα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να λάβει μέτρα στο φορολογικό τομέα τα οποία θα αποβλέπουν στην επίτευξη των στόχων μείωσης του ελλείμματος. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ο περιορισμός των φορολογικών εμποδίων στις συγχωνεύσεις και στις εξαγορές.
«Πράσινος» ΦΠΑ και μείωση συντελεστών
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά τις αλλαγές που θα επίκεινται στους συντελεστές του ΦΠΑ, ενώ σχεδιάζει τη θέσπιση και «πράσινου» ΦΠΑ με συντελεστές 1% - 3% για όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις.
Συγκεκριμένα στο τραπέζι βρίσκεται ήδη η καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ οι οποίοι θα είναι 10% και 20% αντίστοιχα, μειωμένοι δηλαδή κατά 3 μονάδες από τα σημερινά επίπεδα του κανονικού συντελεστή 23% και του χαμηλού 13%, αν και υπάρχουν και άλλες προτάσεις που προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχουν αποκλειστεί, αφού θα πρέπει πρώτα να συνεκτιμηθούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στο ΦΠΑ, όπως έχουν ήδη αφήσει να εννοηθεί κορυφαία στελέχη του υπουργείου, δεν θα αφορούν μόνο στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εντάσσονται σ' αυτόν αλλά και στα ακίνητα αφήνοντας έτσι ανοιχτή τη μείωση του ΦΠΑ στο 20% να ισχύσει και για το ΦΠΑ που επιβάλλεται στην αγορά καινούργιων διαμερισμάτων.
Ειδικότερα πάντως οι σκέψεις για το ΦΠΑ είναι οι εξής δυο:
1) Να καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής 6,5% και ο χαμηλός 13% να μειωθεί στο 10% και ο υψηλός από 23% στο 20%.
Η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή θα σημάνει αυτόματα επιβάρυνση των τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες, αφού σε αυτόν υπάγονται φάρμακα, διαμονή σε ξενοδοχεία, εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και θέατρα.
Από την άλλη πλευρά, κερδισμένοι, σε κάθε περίπτωση, θα είναι οι κλάδοι αλλά και όσοι κάνουν χρήση προϊόντων και υπηρεσιών που υπάγονται στο συντελεστή 23%, αφού οι επιβαρύνσεις θα μειωθούν.
2) Να διατηρηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ 6,5%, αλλά να αντικατασταθούν οι συντελεστές 13% και 23% από έναν ενιαίο που θα κυμαίνεται 18% - 19%.
Σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% στον ανώτερο συντελεστή θα επιφέρει σημαντικές επιβαρύνσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αφού στο χαμηλό συντελεστή υπάγεται ουσιαστικά το σύνολο των αγαθών πρώτης ανάγκης.
Μειώσεις σε μεταβιβάσεις και γονικές παροχές
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναγνωρίζοντας ότι η φορολογία στις μεταβιβάσεις και τις γονικές παροχές ακινήτων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. εξετάζει τη μείωσή της.
Για το λόγο αυτό έχει δοθεί εντολή, εκτός από τη μείωση του ΦΠΑ στην οικοδομή, να εξεταστούν από μηδενική βάση όλοι οι φόροι που βαρύνουν σήμερα τα ακίνητα, ενώ γι' αυτό δεν προχώρησε η επιβολή τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συντελεστές του φόρου μεταβίβασης στη χώρα μας είναι 8% και 10%, όταν στην Αυστρία ο φόρος μεταβίβασης είναι 3,5%, στην Πορτογαλία 1% - 6%, στην Ιρλανδία 1% - 2% και στη Νορβηγία και στη Βουλγαρία 2,5%. Πάντως για το θέμα της φορολογίας έχουν αποσταλεί στον αρμόδιο υπουργό υπομνήματα από τις παραγωγικές τάξεις με τις οποίες ζητείται να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να ανακοπεί η πτωτική πορεία του κλάδου.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι όποιες αλλαγές επέλθουν με το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα θα πρέπει να είναι ισοδυνάμου αποτελέσματος, δηλαδή οι όποιες απώλειες δημιουργούνται από τυχόν ελαφρύνσεις να καλύπτονται από άλλα εισπρακτικά μέτρα.

4. Πρωτοβουλία για τα ταξί ετοιμάζει η κυβέρνηση

Πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα αφορά στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, αναμένεται εντός της ημέρας, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΒΗΜΑ FM).
«Θα προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει τα σενάρια τα οποία έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, γιατί, καθώς είπε, βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία διαλόγου.
Ο υπουργός Επικρατείας έκανε νέα έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν τις «ακατανόητες» κινητοποιήσεις τους, όταν η κυβέρνηση έχει ζητήσει διάλογο για την εξεύρεση λύσης, η οποία θα οδηγεί σε απελευθέρωση του επαγγέλματος και όχι σε μη απελευθέρωση. Τόνισε επίσης ότι οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί θα έπρεπε να είχαν ήδη σταματήσει και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια. Και επέκρινε τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, όπως είπε, με μεγάλη καθυστέρηση, ζήτησε τον τερματισμό των κινητοποιήσεων, οι οποίες κάνουν μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία.

Άκαρπη και η νέα συνάντηση

Άκαρπη απέβη και η σημερινή συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση. Νωρίτερα τα μέλη του προεδρείου του ΣΑΤΑ είχαν ανακοινώσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης της Ομοσπονδίας τους.«Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα», τόνισε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ. «Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει ν΄ αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους», υπογράμμισε, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιθυμούν επεισόδια και κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

5. Βρέθηκε η χρυσή τομή στις ΗΠΑ για το όριο του χρέους

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε από τον Λευκό Οίκο, πως και οι δύο πλευρές προχώρησαν σε συμφωνία ώστε να αποφευχθεί η καταστροφική οικονομική κρίση της χώρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του από τον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και το Κογκρέσο βρήκαν, την τελευταία στιγμή, τρόπο ώστε να αυξηθεί το όριο του χρέους, να μην καταφύγουν σε στάση πληρωμών και να αποφύγουν την οικονομική καταστροφή τόσο της χώρας τους, όσο και τις ολέθριες συνέπειες που θα επέφερε η έλλειψη συναίνεσης Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για την παγκόσμια οικονομία.
"Θέλω να ανακοινώσω ότι οι ηγέτες και των δύο πλευρών επέλεξαν να συμφωνήσουν στην στρατηγική που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ελλείμματος και την αποφυγή της στάσης πληρωμών, επιλογή που εάν δεν γινόταν θα έφερνε καταστροφικά αποτελέσματα για τη οικονομία μας" επεσήμανε ο Πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο. «Η συμφωνία θα συμπεριλαμβάνει κατ΄αρχήν την περικοπή, περίπου ενός, τρισ δολαρίων των δαπανών για τα επόμενα δέκα χρόνια - περικοπές για τις οποίες συμφώνησαν και οι δύο πλευρές. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως οι εν λόγω περικοπές δεν θα πρέπει να γίνουν τόσο απότομα, ώστε να θέσουν σε κίνδυνο την εύθραυστη οικονομία μας».


Επιμέλεια: Βασίλης Βαλαμβάνος

 


    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  THΛ 2382042303 fax : 23820 42799  radio@toxotisfm.gr κιν. : 6932425259 

  Web Design Pella-Net