Δ.Αλμωπίας

Ανίχνευση ποσότητας κορωνοϊού στα λύματα του Δήμου Αλμωπίας

604Προβολές

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Δ.Ε.Υ.Α. σε συνεργασία με την Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εφήρμοσαν μια πρωτοπόρο μέθοδο, ως προς την αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής μας. Πραγματοποιήθηκαν δύο δειγματοληψίες από τα λύματα της πόλης της Αριδαίας, με σκοπό να προχωρήσει η υπεύθυνη  διεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου σε αναλύσεις για την ύπαρξη κορωνοϊού.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι, βάσει των αναλύσεων που έγιναν την προηγούμενη Τετάρτη 2.12.2020, ανιχνεύθηκαν ασθενώς στα λύματα  ποσότητες του ιού. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της δεύτερης δειγματοληψίας για την οποία θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση προς τους συμπολίτες μας.

Κύριο μέλημα μας είναι η υγεία των πολιτών του Δήμου μας και για τον λόγο αυτό σας διαβεβαιώνουμε ότι, κάθε δεκαπέντε ημέρες θα πραγματοποιούνται δειγματοληψίες στα λύματα του αποχετευτικού δικτύου. Δεν φοβόμαστε, προφυλασσόμαστε.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.

 

     ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                      ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.